2014 Kasım Anneleri

Benim oğlum şükür şu an bişi seçmiyor...
Ne yapsam versem yiyor..
Sebze olarak da seçmiyor..
Karnabahar, pırasa, ıspanak vs. yer hep..
Ama alışverişte aklıma hiç enginar ve kereviz gelmiyor kendim sevmediğim için görmüyorum bile ama hata yapıyorum..
Belki oğlum sevecek..

Sebze yada mercimek çorbasına katıyorum ben enginar ve kerevizi.

Sevgili kasım anneleri bir konu dikkatimi çekti ve paylaşım dedim.fikrimi yazıyorum kapılırsınız katılmasını ama en azından bir araştırın derim. Konu erker bebeklere oynasın diye alınan süpürge vilada vb oyuncaklarla ilgili.bildiğim kadarıyla insanların beyin ve ruhsal gelişimlerinin çoğu bebeklikten gelişiyor.Bu nedenle erkek bebeklere genelde kadınların kullandığı eşyaların oyuncağının almak sanki ilerisi için zararlı olabilirgibi geldi bana.erkek çocuğa nasıl etek giydirmiyorsak toka takmıyorsak o tür oyuncaklar da bence uygun değil.katılmayan arkadaşlar ola bilir bir araştırma yapsın lar.konu ile ilgili bende aydınlanmış olurum.üniversitede ders veren hocam (psikoloji bölümünden di) erkek çocukların altını değiştirirken bile çok uğraşmayı bırakın biraz pis kalsın demişti.hatta bebeklerde kullanılan fitilinde bu sebepten artık çok Dr tarafından yazılmadığını söylemisti

Kesinlikle yanlış bi görüş çocuk gelişim uzmanlarının yazılarını okursan veya bi kaçını takip edersen erkek çocuklarına muhakkak bu tarz oyuncakları bilerek aldıklarını göreceksin hatta Çay fincan setleri Tarzı oyuncakları bebekleri bile öneriyolar ve kendi çocuklarına Ss alıyorlar montessori eğitimlerinde özellikle mesela kız erkek pembe kuleler kullanılıyor Eşitlik olsun diye Aynı şekilde bir kız çocuğu da araba ile rahatlıkla oynamalı

Alt değiştirirken cinsel Bölgesi'ne fazla temas etmemek sıkan eşyalar giydirmemek ve o bölgeye Baskı yapacak şekilde kucağa oturmamak çok önceden tatmin etme hislerini yaşamaması için fitili de 3 Yaşından sonra bu Yüzden önermiyorlar yani tamamen başka bir konu bu

buda benim küçüğüm

Maşallah zilliye ne kadar büyümüşler ya maşallah : )

Ben tvde de çok dinledim genelde vaktim olursa bu tarz programlar dinliyorum..
Orda özellikle bu soruldu...
Normalde zaten çocuklarda 3 yaşına kadar cinsiyet ayrımı olmuyormuş...
Sordular orda çok kişi de aradı "benim kızım arabalarla oynuyor" " benim oğlum oyuncak bebeklerle de oynuyor" gibi..
Yaklaşık 3 yaşına kadar çok normal dedi uzmanlar..
Hiçbir sakınca yokmuş..
Senin söylediğin giyim kıyafet felan çok çok başka şeyler...
Aynı kategoride değil diye düşünüyorum o zaten bir kalıptır...
Sırf keyfine zaten erkek bebeğine toka takmak olmaz zaten...
Bu yüzden rahatım ben..
Oyuncaklarda cinsiyet ayrımı yoktur bence..

http://www.milliyet.com.tr/oyuncakl...u-degildir--pembenar-yazardetay-aile-1836910/

Oku canım..

çok küçük çağlarda bu gibi ayrımların yapılmasının zor olduğunu düşünüyorum. vileda elektirik süpürgesi gib ioyuncaklar aslında çok da cinsiyetci oyuncaklar degil sanırım. artık modern hayatta erkeginde ev süpürmesi silmesi gerekiyor. maalesef türk anneleri geçmişte bu hatayı fazlasıyla yapmışlar. erkek çocuklara bir paşa muamelesi yapıp hiç bir iş yaptırılmamış ve kız cocuklar da her türlü ev işi yapmakla görevlendirilmiş. artık kadın çalışma hayatında olduğu için erkeklerinde her işi yapması gerekiyor ki belki bu oyuncaklarla süregelen bu saçma adetimiz son bulur. ama tabi uzmanların bir kısmının bu ayrımı sağlıklı yapmadıgına inanıyorum. . okuldayken bir projem anaokulu projesiydi ve hocamız tuvaletlere kapı yapmamamızı çocukların birbirlerindeki farklılıkları görerek cinsel anlamda gelişimlerini daha hızlı tamamlayacaklarını söylemişti. tabi bu kadar abuk fikirlere sayı duymamız da beklenemez.

kerevız corbası

patates, havuc, kerevız kavrulacak
su koyup kaynatılacak
kaynayınca pırınc koyulacak
bı kase yogurda bı tatlı kasıgı un koyulup karıstılacak
sonra corbaya salıp kıvam alınca sondurulecek
nane koyup servıs edılecek
oglum bayılarak ıcıyormus
annem oyle dedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…