2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

bu aralar pek konusamıyoruz galiba yaa. bide ben dusunuyorumda biz bu aralar baska seylerden hiç konusmuyoruz ben hep eksikler alınması gerekenler bebeğin hareketlşeri ihtiyacım olan para, bel agrım, bas agrım,bas dönemelerim mide yanmalarım. ... Baska bişey konusmuyoruz sıkıldılar mı acaba.

O değilde kızlar yarın ne yazacagız cok merak ediyorum. Artık aksam naparsakk:))) bu gece sonsuz naz, cilve ve beter bir surat asma gunu olsun. Burunlarından getirelim hepsinin...

sen ne kadar iyisin. Ben bunu mümkün değil yapamam. eğer hatalı ise ve sonuna kadar hatalı olduğunu düşünüyorsam kesinlikle ilk adımı atan ben olamam. O zaman hata yapsa da yapmasa da nasıl olsa bana birşey demiyor diyip iyice salıyolar kendilerini. Eşimden değil ama eski ilişkilerimden bunu çok iyi biliyorum. Ve bu dediğin yüzünden başım çok yandı. O yüzden belki yazdıklarım çok katı gelebilir ama hatalı olana alttan alınması bana hiç doğru birşey gibi gelmiyor..

Emelcim haklısın belki de kişiye göre davranmak gerekir. Ama işte Codulunun eşi, senin eşin gibi, bu sebepten de arada adamın tersine gelmesi o kadar da büyütülmemeli diyorum. Yani adam çok garip şeyler yapmamış. Sadece bariz kız gibi trip yapmış

Bugün artık gün bitti sayılır ama yine de bugün ve yarın; hastane çantası listelerimizi kesinleştirelim mi?

yaaa sanırım bende daha hamilelik hassasiyeti oluşmadığı için eşim hala eskisi gibi :)))
geçen günkü fuarda hamileliğin kadına olan etkilerinden bahsederken doktor diyor ki hamile kadın çok hassaslaşır. agresif olur siz erkeklere düşen ise sabır göstermek. Evet sevgili olduğunuz günkü gibi değil kadın ama bir süre sonra öyle olacak demişti. Eşimin tepkisi aynen şu olmuştu iyi de sen hiç değişmedin ki demişti.
ama ben evlendiğimden beri şu şekildeyim. Gerginim mesela ve herşey batıyor. O anda eşime hemen söylüyorum. canım ben biraz gerginim. eğer gereksiz yere sesim yükselirse dikkate alma diyorum. Sonrasında zaten nasıl davranması gerektiğini bildiği için üzerime gelmiyor ve bir süre beni yalnız bırakıyor başka birşeyle ilgileniyorum.
Eğer o sinirliyken beni stres topu olarak görmeye çalıştığında ise tepkimi koyuyorum ben senin stres topun değilim. eğer gerginsen söyle üzerine gelmiyim. ve evleneli 2 yıl oldu bu olayı bu şekilde hallettik. Artık gerginsek birbirimize birşekilde belli edip kalp kırmayı daha en başından engelliyoruz.

Benim kozmetik listem bu bu arada;

Şampuan; UniBaby
Pişik Kremi; Sudocream ve Densitin (%40 çinko olan)
Bebek Bezi; Prima Premium Care 1 Numara
Alt Açma Bezi; Dalin
Islak Mendil; UniBaby
Pamuk; Mothercare
Emniyetli Kulak Çubuğu; Dalin
Bebek Yağı; Zeytinyağ (Önceden ısıtılıp asidini azaltıp kullanmayı planlıyorum...)

Kıyafet Deterjanı; Bilmiyorum hala...

emelciğim tabiki haklısın.ama tepkiler göstrerek illaki onu bunu yapıcak demekle işler dahada yokuşa gider.tabiki biz kocalarımızı biliyoruz normalde böyle değiller.bizde değiliz.öfkeyle kalkan her zaman zararla oturur.ortak noktayı bulmak her zaman faydalı.bu adamlar normalde böyle değilki.ben burda takip ediyorum tartışan arkadaşlarınki bile eşleri yardımcı olanlar.
tabiki adamlar bize yardımcı olmalı.onlara en ihtiyacımız olan zaman. ama bizde onlara karşı birazcık anlayışlı olmalıyız....

Bebişin vücudunu da şampuanıyla yıkasak olur değil mi?
Ayrıca sabun, vücut şampuanı almamıza gerek yok sanki?

Canım zeytinyağını da kullanırken dikkat etmelisin. Yeni doğan bebekler terleyemedikleri için yağ gözenekleri tıkayabiliyor. Hatta uzmanlar bebeyağını bile cok fazla kullanmayı tavsiye etmiyor. Hatta en güzeli bebeyağını dus suyuna katmakmış. Bizlerde bile zeytinyağı saçlarda ağırlaşmaya neden oluyo. Onun kullanımına dikkat et canım. Asidini düşürürkende nacizane tavsiyem benmari usulu kapalı şişe içinde yapman. Ve koyu renkli şişelerde alıp ışıktan uzak bi şekilde muhafaza etmen. Sakın kaynatma canım. Agzı kapalı olrak benmari usulu ısıt sonra kapagını acıp havasını cıkar ve kapat. Kendi cildin için kullanacaksan içine taze fesleğen kekik gibi baharatlar katıp bir hafta beklettikden sonra cok guzel bi kozmetik elde edersin ama bebeğe o baharatlar alerji yapabilir tabi..

Offf bayıldım yine bu bilgiye...
Uygun koşula getirdiğimiz zeytinyağını en son bebişin durulama suyuna azıcık eklesek yeter mi mesela?

Uygun koşula getirdiğimiz zeytinyağını en son bebişin durulama suyuna azıcık eklesek yeter mi mesela?

bebeğe yeter mi bilmiyorum ama o şekilde kullanmak gerekirmiş canım ama bence yeter. Ben oyle planlıyorum..

Kızceler ben kacıyorum gidip tripgulume trip atcam.. Hadi bakalım kim galip gelcek...

bebeğe yeter mi bilmiyorum ama o şekilde kullanmak gerekirmiş canım ama bence yeter. Ben oyle planlıyorum..

Kızceler ben kacıyorum gidip tripgulume trip atcam.. Hadi bakalım kim galip gelcek...

Hahahah hadi hayırlısı :)))
Yarın görüşürüz kısmetse

çarşıda eshot sokağında tedaş var.tedaşın olduğu sokakta.kime sorsan tedaş diye tarif eder zaten.gene de özelden tel ve tam adresi vereyim.çok yakınmışız gerçekten.hangi dr a gidiyosun?medicale mi?

Tamam canım çok teşekkür ederim. Eshot sokağını biliyorum. Yarın gidip bakacağım. Doktorum kent hastanesinde Orçun Sezer tatlım. Senin doktorun kim ? Nereye gidiyorsun?

hamilelikten önce bizim de sorunumuz yoktu.kim gerginse karşı taraf susar,diğeri sakinleşince usul usul konuşur hallederiz normalde.ama ben hamileliğin başından beri çok duygusalım çabucak ağlayıp,çok uç noktalarda da sinirlenebiliyorum :26: bazen bu yüzden çok şiddetli girebiliyoruz birbirimize.ama eşim çok anlayışlı Allahtan.ikimiz de biraz sakinleşince gelir gönlümü alır hemen.ilk başlarda trip attığı oldu benimkinin de.o zaman da ben onun gönlünü aldım geçti gitti.bi süre idare edicez karşılıklı,artık napalım...

bende bunu demek istemiştim seninde parmaklarına sağlık

anammm akşam beni ne bekliyor acaba diye düşünmeye başladım şimdi
şaka şaka kimse kavga etmesin sadece durumumuzu onlara tekrar hatırlatmamız gerekiyor sanırım

canım dedim ya kişiye göre değişiyor diye.
benim eşimde seninki gibi. biz 6,5 yıllık evliyiz son 2 senedir işi ile ilgili ciddi sıkıntıları var her ne kadar direk söylemese de
anlıyorum artık eğer o gün keyifsizse gitmiyorum üstüne. ama keyfi yerindeyse ya da istemeden farkında olmadan benim ya da çocuğun birşeyine kızmışsa/unutmuşsa da sonra güzel güzel anlatıyorum.

ha bende normalde çok çabuk sinirlenirim konuşurum bağırırım (çocuğum ve eşim) hariç.
senin gibi önceden uyarırım onu iyi değilim sonra konuşalım hayatım o da anlar aynısını yapar.
yani sana da katılıyorum bu konuda. çünkü bence bir süre sonra eşlerde birbirine benzemeye/anlamaya başlıyorlar.
bak ben c.tesi çalıştım.pazar akşamı yemekli misafirimiz vardı ve ben eşime hiçbirşey söylemedim. o kalktı evi süpürdü, toz aldı, masayı hazırladı falan. ben yemekleri yaptım evi sildim karşı daireme birileri taşındı onlara kek ve çay yaptım verdim
benim eşimde gıkını çıkarmadı yap da demedim üstelik. tamamen düşünce dedim ya.

alttan almak değil belki ama karşıdaki eğer direk göremiyorsa bunu ona anlatmak da gerekiyor yaptığının yanlış/üzücü/kırıcı olduğunu.

bizim durumumuzda da pek çekilmiyor

Bugün artık gün bitti sayılır ama yine de bugün ve yarın; hastane çantası listelerimizi kesinleştirelim mi?

evet kesinleştirelim bence de ....

kız ben onları buz kalıplarında hazırlayıp salatalara, yemeklere kullanıyorum baharatlı baharatlı

tamam canım bakarım eve gidince işte okuyamicam biraz yoğunum bulamazsam söylerim

sana da merhaba anne adayı benim çalıştığım hastanede yenidoğan sünneti yapıyorlar ben çok istiyorum bu şekilde olmasını ama eşim kararsız büyüyünce yaptırsak daha mı iyi diyor da etrafımda gördüğüm örnekleri anlatayım burda çalışan psikoloğun oğlu ilkokul 2 ye gidiyor ve oğlunu yeni sünnet ettirdi çocuğun annesi psikolog olduğu halde 1 hafta kendine gelemedi hem iyileşme süresi hem de yaşadığı travma süresi psikoloğun söylediği '' oğlum doğduğunda böyle şeyler çok yoktu o yüzden geç kaldık ama sen sakın geç kalma doğar doğmaz yaptır çocuk travmaya giriyor ve çıkması zaman alıyor ayrıca çok da geç iyileşiyor '' buydu
eşimin kuzeninin de yeni oğlu oldu onlar bebek 2 günlükken yaptırdılar 1 haftada iyileşti bebek ve hiç sorun yaşamadılar altını da her zamanki gibi bezlediler sadece bir merhemi vardı her alt açtıklarında onu sürüyorlardı o kadar yani sonuç olarak babasını ikna edersem kesinlikle oğluma yenidoğan sünneti yaptırıcam

tansiyon düşüklüğü yaşayan var mı? canım pek yemek yemek de istemiyor.
ayran aldım içtim de halen pek kendime gelemedim

canım ben yaşıyorum yemek saatini geçirdiğimde çok kötü oluyorum mide bulantısı falan da oluyor ayran içiyorum ayaklarımı uzatmaya çalışıyorum biraz o kadar iş yerinde ancak bunu yapabiliyorum

BendE cilekten aldim baby dream modeli bu modellerde sallana yok canim buyuyen ve boyle var sallanmiyor on panelde inmiyor aldiktan sonra farkettik naya asagida kaliyor.gercekten

Canım ben de baby dream modelini aldım. Derin evet ama benim boyum da uzun zorlanmadım. Ama onu düşünmemeleri gerçekten kötü.İlk aylar ameliyatlı olacağımız için zorlanabiliriz.Ama ben oradayken de denedim zorlanmadım ondan aldım. Ben oda yaptım. Yanıma da bir minik beşik alacağım ilk aylar için. Park yatak alıırım herhalde ama onlar da derin.Belki yatak ayarlanıyordur.Ya da ikeada da var . Geçici birşey alacağım için bakıyorum uygun birşey.

birkaç damla işini görür tatlım.
ben bebek yağınıda hiç tenine direk sürmedim suyuna birkaç damla çözdü işi.

Benim oğlum olsaydı ben de doğduktan sonra fazla uzatmadan yaptırmak isterdim. O dönemde iyileşmesi de çok çabuk oluyormuş.

kız benim canım da bu ara hiçbişey yemek istemiyo hatta kilo bile verdim.anca süt yoğurt meyve kendimi zorlayıp işte zar zor yediklerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…