bende kavga ettim eşimlesaat 11 de gidcem dr dedim 11.10 geçe orda olurum dedim geç kalma dedim niye okadar
erken dedi anlattım böyle böyle diye tmm dedi saat 11 de msj attım ben çıktım dedim hastaneye vardığımda aradı beni
niye erken çıktın sen nerdesin dedim işteyim şimdi çıkcm dedi çıldırdım öyle diyince ben sana demedimmi dedim dedinde niye erken
çıktın diyo gelde çıldırma nezaman geliyosan gel dedim ben zar zor hastaneye gittim beni o halle bekletti hastanede çok kötüydüm
hem üşütmüştüm hemde tansiyonum yüksek diye öyle olmuşum bugün kavga günü
Codulucum, eşinle olan huzursuzluğa çok üzüldüm. Ama bazen onlara da "geliyorlar". Bence şu noktada yapabileceğin şey; konu yaşanmamış gibi davranmak. Önce istersen, sinirini kırgınlığını atmak için bir mesaj yaz, içindeki herşeyi yaz. Ama sakın yollama...
Ondan sonra da o mesajı sil ve normal günlerdeki eşine tatlı bir mesaj yaz ve "barıştık?" de. Bitsin... Ara sıra böyle şeyler yaşanabilir, hepsinin tek tek hesabını yapıp karşılıklı konuşmaya gerek yok bence.
sen ne kadar iyisin. Ben bunu mümkün değil yapamam. eğer hatalı ise ve sonuna kadar hatalı olduğunu düşünüyorsam kesinlikle ilk adımı atan ben olamam. O zaman hata yapsa da yapmasa da nasıl olsa bana birşey demiyor diyip iyice salıyolar kendilerini. Eşimden değil ama eski ilişkilerimden bunu çok iyi biliyorum. Ve bu dediğin yüzünden başım çok yandı. O yüzden belki yazdıklarım çok katı gelebilir ama hatalı olana alttan alınması bana hiç doğru birşey gibi gelmiyor..
( bizdede dün kıyamet koptu!kavga ettikten sonra bi 10 dakika yalnız kaldık.sonra eşim ''çok duygusalsın normal olarak.hamilelikten dolayı hormonların inişli çıkışlı.seni anlıyorum ama bazen duygusallığından dolayı sana cevap verirken şaşırıyorum.ne desem sana ulaşamıyorum ben de patlıyorum.'' dedi.haklısın dedim.barıştık.yani bazen yetişemiyorlar bize.sen üzme kendini.bence de irdeleme hiç.hala aramadıysa sen ara ama bişey yokmuş gibi konuş.tabi benim fikrim bu tatlım :) sen üzülme istiyorum sadece :)
Benim kozmetik listem bu bu arada;
Şampuan; UniBaby
Pişik Kremi; Sudocream ve Densitin (%40 çinko olan)
Bebek Bezi; Prima Premium Care 1 Numara
Alt Açma Bezi; Dalin
Islak Mendil; UniBaby
Pamuk; Mothercare
Emniyetli Kulak Çubuğu; Dalin
Bebek Yağı; Zeytinyağ (Önceden ısıtılıp asidini azaltıp kullanmayı planlıyorum...)
Kıyafet Deterjanı; Bilmiyorum hala...
Canım zeytinyağını da kullanırken dikkat etmelisin. Yeni doğan bebekler terleyemedikleri için yağ gözenekleri tıkayabiliyor. Hatta uzmanlar bebeyağını bile cok fazla kullanmayı tavsiye etmiyor. Hatta en güzeli bebeyağını dus suyuna katmakmış. Bizlerde bile zeytinyağı saçlarda ağırlaşmaya neden oluyo. Onun kullanımına dikkat et canım. Asidini düşürürkende nacizane tavsiyem benmari usulu kapalı şişe içinde yapman. Ve koyu renkli şişelerde alıp ışıktan uzak bi şekilde muhafaza etmen. Sakın kaynatma canım. Agzı kapalı olrak benmari usulu ısıt sonra kapagını acıp havasını cıkar ve kapat. Kendi cildin için kullanacaksan içine taze fesleğen kekik gibi baharatlar katıp bir hafta beklettikden sonra cok guzel bi kozmetik elde edersin ama bebeğe o baharatlar alerji yapabilir tabi..
Offf bayıldım yine bu bilgiye...
Uygun koşula getirdiğimiz zeytinyağını en son bebişin durulama suyuna azıcık eklesek yeter mi mesela?
bebeğe yeter mi bilmiyorum ama o şekilde kullanmak gerekirmiş canım ama bence yeter. Ben oyle planlıyorum..
Kızceler ben kacıyorum gidip tripgulume trip atcam.. Hadi bakalım kim galip gelcek...
çarşıda eshot sokağında tedaş var.tedaşın olduğu sokakta.kime sorsan tedaş diye tarif eder zaten.gene de özelden tel ve tam adresi vereyim.çok yakınmışız gerçekten.hangi dr a gidiyosun?medicale mi?
yaaa sanırım bende daha hamilelik hassasiyeti oluşmadığı için eşim hala eskisi gibi :)))
geçen günkü fuarda hamileliğin kadına olan etkilerinden bahsederken doktor diyor ki hamile kadın çok hassaslaşır. agresif olur siz erkeklere düşen ise sabır göstermek. Evet sevgili olduğunuz günkü gibi değil kadın ama bir süre sonra öyle olacak demişti. Eşimin tepkisi aynen şu olmuştu iyi de sen hiç değişmedin ki demişti.
ama ben evlendiğimden beri şu şekildeyim. Gerginim mesela ve herşey batıyor. O anda eşime hemen söylüyorum. canım ben biraz gerginim. eğer gereksiz yere sesim yükselirse dikkate alma diyorum. Sonrasında zaten nasıl davranması gerektiğini bildiği için üzerime gelmiyor ve bir süre beni yalnız bırakıyor başka birşeyle ilgileniyorum.
Eğer o sinirliyken beni stres topu olarak görmeye çalıştığında ise tepkimi koyuyorum ben senin stres topun değilim. eğer gerginsen söyle üzerine gelmiyim. ve evleneli 2 yıl oldu bu olayı bu şekilde hallettik. Artık gerginsek birbirimize birşekilde belli edip kalp kırmayı daha en başından engelliyoruz.
Emelcim, birbirimizi kocalar konusunda gaza getirmeyelim bebişim :) Genic'in de dediği gibi bazen yaptıklarının farkında bile olmayabiliyorlar. Üstelik Codulu'nun kocası normal şartlarda maşallahı olan kocalardan. Demek ki ekstra bir durum olmuş. Üstelik ne kadar düşünceli, tatlı olurlarsa olsunlar erkekler kadınlarla aynı düşünme yapısına sahip değiller. Bizlere ayak uydurmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne sebeple olursa olsun (karınlarında bebek de taşısalar), kocalarımız 40 hafta boyunca mızmızlansa bizlerin eminim ki onlardan daha çok patladığımız nokta olur. Yani yiğitlerimizi öldürürken haklarını da verelim.
bende kavga ettim eşimlesaat 11 de gidcem dr dedim 11.10 geçe orda olurum dedim geç kalma dedim niye okadar
erken dedi anlattım böyle böyle diye tmm dedi saat 11 de msj attım ben çıktım dedim hastaneye vardığımda aradı beni
niye erken çıktın sen nerdesin dedim işteyim şimdi çıkcm dedi çıldırdım öyle diyince ben sana demedimmi dedim dedinde niye erken
çıktın diyo gelde çıldırma nezaman geliyosan gel dedim ben zar zor hastaneye gittim beni o halle bekletti hastanede çok kötüydüm
hem üşütmüştüm hemde tansiyonum yüksek diye öyle olmuşum bugün kavga günü
canım alışkın değiller de biz de anne karnında temizlik yapmayı yemek yapmayı öğrenmedik. Ne yani sen elden ayaktan düştüğünde ona tüm sorumluluk düştüğünde seni yüz üstü bırakıp gitmesi haklı olduğunu mu gösterir. Başa gelen çekilir. insan cinsiyetine bakmaksızın her şekilde yaşamı sürdürmeyi öğrenmeli. Ben ve eşim kendi ailelerimizden böyle gördüğümüz için eşim hiç bir şekilde hamilelik boyunca hele ki şu son zamanlardaki zorluklardan dolayı bana tüm gücüyle destek olmaya çalışıyor gıkı bile çıkmıyor.
Ben şuan el bileğimin ağrısından dolayı 1 kiloluk birşeyi bile kaldıramıyorum tencereleri bile o yıkıyor mecburen. Ama hiç sıkılarak da yapmıyor.
sen ne kadar iyisin. Ben bunu mümkün değil yapamam. eğer hatalı ise ve sonuna kadar hatalı olduğunu düşünüyorsam kesinlikle ilk adımı atan ben olamam. O zaman hata yapsa da yapmasa da nasıl olsa bana birşey demiyor diyip iyice salıyolar kendilerini. Eşimden değil ama eski ilişkilerimden bunu çok iyi biliyorum. Ve bu dediğin yüzünden başım çok yandı. O yüzden belki yazdıklarım çok katı gelebilir ama hatalı olana alttan alınması bana hiç doğru birşey gibi gelmiyor..
Emelcim haklısın belki de kişiye göre davranmak gerekir. Ama işte Codulunun eşi, senin eşin gibi, bu sebepten de arada adamın tersine gelmesi o kadar da büyütülmemeli diyorum. Yani adam çok garip şeyler yapmamış. Sadece bariz kız gibi trip yapmış
Bugün artık gün bitti sayılır ama yine de bugün ve yarın; hastane çantası listelerimizi kesinleştirelim mi?
yaaa sanırım bende daha hamilelik hassasiyeti oluşmadığı için eşim hala eskisi gibi :)))
geçen günkü fuarda hamileliğin kadına olan etkilerinden bahsederken doktor diyor ki hamile kadın çok hassaslaşır. agresif olur siz erkeklere düşen ise sabır göstermek. Evet sevgili olduğunuz günkü gibi değil kadın ama bir süre sonra öyle olacak demişti. Eşimin tepkisi aynen şu olmuştu iyi de sen hiç değişmedin ki demişti.
ama ben evlendiğimden beri şu şekildeyim. Gerginim mesela ve herşey batıyor. O anda eşime hemen söylüyorum. canım ben biraz gerginim. eğer gereksiz yere sesim yükselirse dikkate alma diyorum. Sonrasında zaten nasıl davranması gerektiğini bildiği için üzerime gelmiyor ve bir süre beni yalnız bırakıyor başka birşeyle ilgileniyorum.
Eğer o sinirliyken beni stres topu olarak görmeye çalıştığında ise tepkimi koyuyorum ben senin stres topun değilim. eğer gerginsen söyle üzerine gelmiyim. ve evleneli 2 yıl oldu bu olayı bu şekilde hallettik. Artık gerginsek birbirimize birşekilde belli edip kalp kırmayı daha en başından engelliyoruz.
Canım zeytinyağını da kullanırken dikkat etmelisin. Yeni doğan bebekler terleyemedikleri için yağ gözenekleri tıkayabiliyor. Hatta uzmanlar bebeyağını bile cok fazla kullanmayı tavsiye etmiyor. Hatta en güzeli bebeyağını dus suyuna katmakmış. Bizlerde bile zeytinyağı saçlarda ağırlaşmaya neden oluyo. Onun kullanımına dikkat et canım. Asidini düşürürkende nacizane tavsiyem benmari usulu kapalı şişe içinde yapman. Ve koyu renkli şişelerde alıp ışıktan uzak bi şekilde muhafaza etmen. Sakın kaynatma canım. Agzı kapalı olrak benmari usulu ısıt sonra kapagını acıp havasını cıkar ve kapat. Kendi cildin için kullanacaksan içine taze fesleğen kekik gibi baharatlar katıp bir hafta beklettikden sonra cok guzel bi kozmetik elde edersin ama bebeğe o baharatlar alerji yapabilir tabi..
Canım ben paylaşmıştım ancak şu an annemlerdeyim telden giriyorum istersen benim sayfama gir yazdığım cevaplarda geriye doğru git bulamazsan akşam eve gidince paylaşırım yine, bu arada bugün bu eşlere noluyor böyle kavga etme günü gibi akşama dikkatli olayım bari....
Merhaba anne adayları.. Genelde bir konunuz oluyor ve kendi aranızda konuşuyorsunuz ama ben de bir konuda fikir alışverişinde bulunmak istedim. Erkek anneleri bebekleriniz için yenidoğan sünneti hakkında ne düşünüyorsunuz? Hastanede çalışanlar da var sanırım belki onların bilgisi vardır. Bu sünnet ne zaman yapılıyor? Bebeğin doğduğu gün mü, 40'ı içinde mi 40'ı çıktıktan sonra mı? Ne kadar sürede iyileşiyor acaba? Yaptırmak iyi mi? Yoksa bebeğimin ilk günlerinde ona acı çektirmek istemem. Bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum. Herkese sağlıklı günler..
tansiyon düşüklüğü yaşayan var mı? canım pek yemek yemek de istemiyor.
ayran aldım içtim de halen pek kendime gelemedim
BendE cilekten aldim baby dream modeli bu modellerde sallana yok canim buyuyen ve boyle var sallanmiyor on panelde inmiyor aldiktan sonra farkettik naya asagida kaliyor.gercekten
Offf bayıldım yine bu bilgiye...
Uygun koşula getirdiğimiz zeytinyağını en son bebişin durulama suyuna azıcık eklesek yeter mi mesela?
Merhaba anne adayları.. Genelde bir konunuz oluyor ve kendi aranızda konuşuyorsunuz ama ben de bir konuda fikir alışverişinde bulunmak istedim. Erkek anneleri bebekleriniz için yenidoğan sünneti hakkında ne düşünüyorsunuz? Hastanede çalışanlar da var sanırım belki onların bilgisi vardır. Bu sünnet ne zaman yapılıyor? Bebeğin doğduğu gün mü, 40'ı içinde mi 40'ı çıktıktan sonra mı? Ne kadar sürede iyileşiyor acaba? Yaptırmak iyi mi? Yoksa bebeğimin ilk günlerinde ona acı çektirmek istemem. Bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum. Herkese sağlıklı günler..
beeennnnn aynı durumdayım. Sureklş dusuk tansiyonum ama bazen daha cok dusup basımın donmesine neden oluyo. Benim canımda bu aralar yemek istemiyo ne yazıkki..benim iyi halimde 9/4 ama bazen daha cok dusuyo galiba o zaman cok basım donuyo. Şimdide hafif bi leylalık var ustumde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?