Her dakika bebekten,ihtiyaçlardan bahsetmek de korkutuyor babalarıBabaların önce baba olduklarını iyice kavramaları gerekiyor.
Biz hamile olduğumuz andan itibaren anneyiz ama babalar genelde bebekler doğduktan sonra baba olduklarını anlıyorlar.
Tabi biz hamilelik boyunca onları olaya dahil etmeye çalışıyoruz.
Ona rağmen bazen benim eşimin bütün günü hiç bebekten bahsetmeden geçirdiği oluyor.
Benim eşim de öyle. Ev işlerini ben söylemeden o yapar ama elimden geldigince de ben destek olurum hiç naz yapıp şuram ağrıyor buram ağrıyor dedigim olmadı. Tencereyi yıkarken sağ el bileğimdeki sıkıntıdan dolayı elimden kaydıgını tutamadıgimi gördü ve ondan sonra hiç bir şekilde tencere yıkatmıyor bana. Grip olmuştu gece 1de işten geldi. 7de kalkıp işe gidicem ama ona rağmen kalktım çorba yaptım nane limon kaynattım onu doyurdum yatırdım 2 gibi ben uyudum. Karşılıklı anlayış ve önem vermek bu. Belki ben bencil olsaydım, şımarık olsaydım bu kadarını asla yapmaZdı.
kizlar size bir sey sorucam bugun tansiyonum dusuktu dedim ya, aksama dogru sirkette iyice dustu 8e 4e kadar. doktorum ayaklarimi yukari kaldirarak dinlenmem gerektigini soyledi ama malum calisiyorumve uygun ortam yok ofiste.mudurum de gitmeden bi suru is yaptirmak istio bana yarin sunu sunu yapicas dedi sormadi bile nasilsin diye. gicik neyse yarin da bole olursam benim doktorumun muaynesi ozel ve rapor alamam aile hekimi tansiyon dusuklugu sebebiyle rapor verebilir mi? sacma mi olur?
Ben de hamilelik hassasiyeti olmadığı gibi aksine daha ılımlı yumuşak bir yapıya sahip oldum :) eskisi kadar alınganlık yapmıyorum, kafama takmıyorum ve benim de hayatımda en huzurlu ve mutlu olduğum dönemim hamilelik. bir de şu halsizlik olmasaHanımlar bu gebelik 2. ergenlik gibi bir dönem. Çoğumuz normalde alınmayacağı şeylere alınıyor, normalde sinirlenmeyeceğimiz şeylere sinirleniyoruz ve en kötüsü bunun farkında değiliz!Kocalar da bizim sürekli değişen duygulanımımız karşısında bazen ne yapacaklarını bilemiyorlar, bu durumla halleşmek bazen onları da çok zorluyor. Ben normalde öfkemi kontrol edebiliyorken 2-3 aydır çok fazla öfkeleniyorum ve kendi tepkilerimi kontrol etmekte zorlanıyorum. Bu durumla başetmek hem bizim için, hem çevremizdekiler için oldukça zor. Sizde işe yarar mı bilmiyorum ama ben üzüldüğüm ya da sinirlendiğim zaman yalnız kalabileceğim bir yere çekilip müzikle sakinleşmeye çalışıyorum, sonra tekrar gözden geçiriyorum "acaba hamile olmasaydım bu duruma ne tepki verirdim, kızgınlığımın hormonlarımla ilgisi var mı?" diye. Bi'de hareketlerimiz de artık sınırlandığı için daha fazla geriliyoruz, örgü-keçe-elişi gibi birşeylerle uğraşmak gündelik stresten kurtulmamıza yardım edebilir diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 908269 bu yani kızlar eşimin dediği.eklenti acıldımı bilmiyorum
Tansiyon düşüklüğüm arada oluyor ve ben yemek yemekten ziyade yeek yapmak istemiyorum artıııkktansiyon düşüklüğü yaşayan var mı? canım pek yemek yemek de istemiyor.
ayran aldım içtim de halen pek kendime gelemedim
yaa aynı ben işte :) eylülde okulla ilgili bir gerginlik yaşadım sadece 1 hafta gece gündüz ağladım bir köy okuluna görevlendirdiler diye 2 okula aynı gün içinde gidip gelmem gerekiyordu, 1 ay sonra o işi çözdüler ben de pamuk gibi oldum, şu an okulda çok rahatım 3 gün çalışıyorum sadece pazartesi-salı-çarşamba, sanırım ondan rahatım böyle.. işi ağır olan koca göbişlilere Allah sabır versin hemen geçiversin şu 1 ay inşallah.Ya bende o hamilelik duygusallığı yok. Aksine daha da sakinleştim.Sanırım işten kaynaklanıyordu gerginliğim. 2 aydır gitmeyince de pamuk gibi oldum. Gergin olduğumda da canım ya gerginim üstüme gelme olur mu derim. Çünkü çok zor sinirlenir , sabreder sabreder birden patlarım.Patlarsam da zor sakinleşirim ama en fazla 1 saat..Eşim de ben gibi olduğundan anlıyoruz birbirimizi.
Ama hamilelik beni etkilemedi ya...
cnm sabırsızlanmakta çok haklısın ben bile sabırsızlanıyorum 2.oldugu halde.ama inanki zamanında dogması küvezde kalmadan direk eve götürmek o kadar byük bir nimetki.benim kızım küvezde kalmadı ama arkadaşımdan biliyorum 6 aylıkken iri bebek olarak 1200 dogdu 2 ay küvezde kaldı her gün süt vermeye hastaneye gitti kucağına alıp sevemedi çok zor yıpratıcı olmalı.ve şu süreçte dinlenmek kaliteli uyku geçirmek çok önemli minikler dogdugunda çok sık uyanacaklar gece gündüzümüz kalmayacak.aklıma geldikçe biraz daha uyuyayım diyorum zamanında sağlıkla doğsunlar inşallah mart ayının son hamişleri doğum hikayelerini tecrübeleri okudukça daha hazırlıklı olacaklar eminimYaaa bizim niye dogumumuz ay sonundaki.. Diğer kızların 30. haftaları falan oldugunu gorunce kendiminkine daha cokmus gibi hissediyorum. Ahh yarenim gelde bi aglayalım senle yaaa. Su anda aynı psikolojideyiz. Beni bi sen anarsın aglama seasnsları yapalım beraber
valla sorma herkes doğurucak gitcek biz burda kalıcaz üç beş kişi...hem diyorum sabırsızlanma tadını çıkar , hem de bazen böyle deliricek gibi oluyorum.ama bunlar oluyomuş işte artık en zor zamanlarına girdik dökülüyoruz baksana her gün bişey çıkıyo.ay ben ağlamıyım diyorum ağlarsam durduramıyorum kendimi.Kız burda espri falan yaparken son yazdıklarıma bi baktım sürekli şikayet eder oldum.Bi de ben de şeker çıktı ya..o da canımı sıkıyo.ooo kız selam verdi borçlu çıktı iki dert yandı ben ondan dertli
kızlar doğum öncesi meme ucu kremini ve yine anne sütünü arttıran çayı ihmal etmeyin derim bizler için en önemli şeylerden biri de bunlar
Ben arkadaşımında tavsiyesiyle ikisinden de çok memnun kaldı şunları alacağım düşünenlerin aklında olsun
Meme başı kremi : Lansinoh Lanolin 40ml. doğumdan bir iki gün önce başlamak gerek emzirirken silmeye de gerek yok hiçbir zararı yok
Anne Sütü Arttırıcı çay : Humana Still Tea doğum yaptığımız gün başlamak gerek
kızlar ben kocaman ksutum..
Ve dun geceyi aglayarak geçirdim.. En fazla 1 saat uyudum gece boyunca ondada kabuslar gördüm..
Cok hastayım gerçekten. Antibiyotiğe baslayalı 4 gun oldu ama hala fayda etmedi. Bu aralar bide cok fena bas dönmem var. Midem bulanıyo basım donuyo. fenalaşıyorum. Dun aksam eve giderken sarjım bitti. Eve gidince yine oyle oldum ama bu kez cok uzun surdu. ;2 saat o halde kocamı bekledim erken gelecekti guya. Geldi bi tavırlar bana eve gidince arayıp habr vermedim diye. Nedenini sormadı bile. Sonra ben acıktım sen yemıyo musun dedi. Yemiyorum dedim inadımdan. Gitti tek basına yemek yedi. sonrada hep mutfaka oturdu. 10:30 gbide yattı. Bende yine alttan alayım dedim yanına gittim sarıldım usuyorum uyuycam dedi. İyi dedim cıktım. Sonra agladım yıne basım dönemeye basladı. Gece 1 de mutfagı topladım yanına gittim yattım ama yıne midem bulandı basım dondu cok kotu oldum. Eşimi uyandırdım ben kendimi iyi hissetmiyorum dedim yorganı ort ustune geçer dedi. Zorla kalktım ayaga bi o duvara carptım bir digerine. zorla mutfaga gittim. Bi kaseye yoğurt koydum birazda tuz koydum torudum agladım zorla yedim yoğurdu. Kendime gelir gibi olunca yataga gittim yine. Sürekli saga sola donup durdum bi rahat dur uyuyamıyorum dedi. Bende alsım yastıgımı gittim oturma odasına. İlk kez ayrı yattık. Sabahda gelmiş gunaydın bile yok. taksiyle gidersin bugun işe dedi. Sonrada arkadası aradı evin onundeyım dıye. hadi dedi gidelim iyi dedim. Kalktım hazırlandım ayakkabılarımı bile kendim gıydım zorla. Pantalonumuda kendim giydim. iş yerim kapalıydı beni yan taraftaki cafeye bıraktı. Gitti. Hala aramadıda. şimdiye kadar elli kere konusmus olmalıydık. Cok uzgunum yaa..
benim tansiyonum surekli dusuk canim isin enteresani tok olsam da dusuk ve tek basima dolmu otobusle yarim saatten fazla uzaklik yasak cunku bayilcak hale geliyorum doktorum tansiyonun dusuk olmasi normal diyor.ben korkuyoyorum cunku hamilelik oncesi gecmis yillarda tansiyon dusuklugunden bayilma hikayelerim cok.dikkat et canimtansiyon düşüklüğü yaşayan var mı? canım pek yemek yemek de istemiyor.
ayran aldım içtim de halen pek kendime gelemedim
Benim eşim de öyle. Ev işlerini ben söylemeden o yapar ama elimden geldigince de ben destek olurum hiç naz yapıp şuram ağrıyor buram ağrıyor dedigim olmadı. Tencereyi yıkarken sağ el bileğimdeki sıkıntıdan dolayı elimden kaydıgını tutamadıgimi gördü ve ondan sonra hiç bir şekilde tencere yıkatmıyor bana. Grip olmuştu gece 1de işten geldi. 7de kalkıp işe gidicem ama ona rağmen kalktım çorba yaptım nane limon kaynattım onu doyurdum yatırdım 2 gibi ben uyudum. Karşılıklı anlayış ve önem vermek bu. Belki ben bencil olsaydım, şımarık olsaydım bu kadarını asla yapmaZdı.
Gecmis olsun canim.aile hekiminize bagli isterse verir istemezse de devlet hastanesine kadin dogum hastanesine sevk eder rapor alman icinkizlar size bir sey sorucam bugun tansiyonum dusuktu dedim ya, aksama dogru sirkette iyice dustu 8e 4e kadar. doktorum ayaklarimi yukari kaldirarak dinlenmem gerektigini soyledi ama malum calisiyorumve uygun ortam yok ofiste.mudurum de gitmeden bi suru is yaptirmak istio bana yarin sunu sunu yapicas dedi sormadi bile nasilsin diye. gicik neyse yarin da bole olursam benim doktorumun muaynesi ozel ve rapor alamam aile hekimi tansiyon dusuklugu sebebiyle rapor verebilir mi? sacma mi olur?
ben cok ilac kullaniyorum magnezyum,calsiyum,vitamin,omega 3,demir bir de coraspirin ve kleksan igne duruma ozel kullaniyorumarkadaşlar kan hapından başka bir ilaç kullanıyormusunuz?
arkadaşlar kan hapından başka bir ilaç kullanıyormusunuz?
Kan için ferrum artı kalsiyum suda eriyen tablet lerden içiyorum.arkadaşlar kan hapından başka bir ilaç kullanıyormusunuz?
ben cok ilac kullaniyorum magnezyum,calsiyum,vitamin,omega 3,demir bir de coraspirin ve kleksan igne duruma ozel kullaniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?