günaydın göbüşdaşlarım,
Dün akşam eve gitti biraz kestirdim derken kocişim geldi. Sesim kotu oldugu için aglıyorum sanmış günboyu üzülmüş. Eve gelince bana bi baktı. Bende sulugoz tabi hemen basladım su koyuvermeye sen bana dün kotu davrandın dedim. Gece yaptıklarını anlattım. Özür diledi. Meğer hiçbirini hatırlamıyormus. Duymamış benim dediklerimi. Sonrada tabi tum gece naz yaptım. Nedense ben iyileştikden sonra kayınvalideme gitme kararı aldı. Orda kalalım sen cok hassassın artık cok hasta oluyosun bende sana yeterince iyi bakamıyorum annem güzel bakar dedi. Buyur burdan yak. Hımmm olabilir dedim ama tabiki olmaycak oyle bişey:))Kayınvalidem cok ıyıdır ama evlilik hayatım biter. Yalnız kalamayız.Neyse hallettik ama cok sukur... Loveli canım cok sevindim senin adına..Emelcim ben bebek hakkında hiçbişey bilmiyorum ya o yuzden daha fazla okuyorum galiba. Bide ünide zooloji derside almıştık. Mesleki olarak da insan sağlığına gıda söz konusu oldugunda neyin nasıl iyi gelebileceğini biliyorum.. Umarım işime yarar bu bilgiler bebeğimde...
Kızlar bide bebeğimizin zeka gelişimi napıyorsunuz müzik dinletmekten baska. 2. anadil öğretimi düşünüyor musunuz??
kızlar bugün 8.30da girdiğim hast
aneden 3 te çıktı şeker testinden sonra genel cerraha gittim o da beni kalp damara yöllendirdi
şekerim çok şükür açlık şekerim 95
birinci saat :150
ikinci saatte :113
üçüncü saat 47 çıktı
diyet işe yaramış çok şüükür diyete devam
kasık fıtığı sandığımız kasık varisi çıktı kalp damar uzmanı varis çorabı kullandoracak
buggün diyeti bozdum ama reçel yedim kurabiye yedim börek yedim yarın kaldığım yerden devam
Kızlar biz şu son haftalara yaklaşırken özel bölge temizliği için sire devam edecekmisiniz? Benim kafam karışık bu konuda..
Çok canım acımıştı son seferde (ki 2 hafta önce ve hemen çıkıveriyor yine( )
Kızlar biz şu son haftalara yaklaşırken özel bölge temizliği için sire devam edecekmisiniz? Benim kafam karışık bu konuda..
Erkek anneleriiiiiii ben 2 kz annesi olucam ama size gözlemlerime dayanarak yeni doğan sünneti hakkında küçük bi tavsiye vericem arkadaşım bebeğini doğduğu gün sünnet yaptırdı pişman ama şöyle bebişte doğduğunda enfeksiyon çıkmış tedaviye başladılar delinmedik yeri kalmadı yavrunun serum için en son kafasından bile vermeyi düşündüler bi de üstüne sünnet zaten yeni doğdu yavrum demiştir nerden düştüm ben buraya diye hem annesi hem bebiş sürekli ağlıyordu en azında 40 günü geçirmek yani ilk altı ay ayaklanmadan daha iyi olur sanki ne dersiniz ????
canım inşallah güzel haberler gelirsinnnn
wauavvvvvvvvv hamaret valide hanım süper kolay gelsin canım
bu konu ile ilgili söyleyeceklerim bizde oğluma yaptık ve çocuk devreleri yaktı tabiri caizse.
türkçe, almanca, ingilizce herşey yolunda giderken bir anda kilitlende kaldı(bir anne için en zor zamanlar)
sonra psikiyatrist tavsiyesi ile bıraktık hiçbir şekilde konuşmuyoruz. fakat gittiği kreşde günde 3,5 saat ingilizce 2 saat rusça
ve öğretmenlerde biri ingiliz, biri rus şimdi hiçbir zorluk yaşamıyor 4 ay oldu ve bir ortama girince(baba yabancı bir firmada çalışıyor ayda bir olan yemekli toplantılarda yöneticiler alman) kendini gayet güzel ifade edebiliyor
yani zamanı gelince yapılan daha etkiliymiş
ufff bende istiyorum böyle birşey umarım bulabilirim
sanırım suni sancı alınca da ister istemez kusma yaşıyorsun...
şimdi tam emin değilim.
kıyamam sana sen bunları sakın düşünme lütfen. öncelikle sağlıklı sıhhatli evlatlarımızı kucağımıza alalım inşallah biz süper anneler herşeyin üstesinden geleceğiz.
yaparsın tabi int bir sürü kalıp var ordan bul istediğin modeli çıktısını kes parçaları sonra keçeyi de o parçalara göre kes üstüne koyar kesersin ben öyle yapıcam acemi için iyi yapmışsın azcık orantıda sıkıntı var dediğim gibi yaparsan süper olur ben oğluma yaptım ne ölçü ne bişey eğri büğrü ama hediye ettiğim herkes kullanıyor magnet çerçeve yapmıştım benKıslar kendi bebek şekerimi kendim yapmaya karar verdim örnek olarakda bunu seçtim
Eki Görüntüle 908848
Hemen de bir deneme yaptım annemlerin oradaki kırtasiyeden aradığım renkleri bulamadım ilk demede sonuç bu oldu
Eki Görüntüle 908849
malzeme boşa gitmesin dedim böyle bişiy yaptım ama bu işe girişmeye karar verdim ne dersiniz nasıl olur???? Becerebilir miyim???
süper olmuş canım yaben de denemek istiyorum ama zor gibi görünüyo :18:
Cnm zor değil aslında çok da zevkli birkaç deneme de yapılıyor
Elimle çizdim cnm birde keçe değil eva süngeri kullandım
Yalnız biras kafam karıştı üstteki resim magnet olarak yapılmış ama ben kese içinde şeker yapmak istiyorum olmaz mıki magnetmi olmalı illa veya şeker yerine lavanta kesesi mi olsa lavanta keselerinin arkasına da mıknatıs yapıştırılıyor mu birde bu mıknatıs silikonlamı yapışıyor offff çok soru var kafamda ama iyi oluyo ya kafayı meşgul tutmuş oluyorum
çiçek malzeme com var ilkim toys var ordan kapıda siparişle isteyebilirsingünaydın kızlaaaarrbirşey soracam bu bebek şekerleri konusunda malzemeleri nerden alıyorsunuz biraz safça bi soru oldu ama inanın hiçbirşey bilmiyorum internette yapılışını izleyeyim dedim çiçek şeklinde kesilmiş hazır tüller vardı onu mesela nerden alabiliriz ve diğer malzemelerden ne lazımsa nerden alabiliriz? :26: bu aralar çok heves etmeye başladım şekerimizi kendim yapayım diye ama sıfırdan başlayacam hiçbirşey bilmiyorum yardımcı olursanız çooooook sevinirimmmm
güzel haberlerini bekliyoruzzzherkese günaydııınn, bugün çok heyecanlıyım, bundan iki hafta önce doktora gittiğimde doktor suyumun az olduğunu bebeğin yeterince gelişemediğini ilerleyen haftalarda bu suyun yetmeyeceğini bu nedenle erken alınabilir dediğini yazmıştım, çok üzülmüştüm, 2 haftadır deli gibi su içiyorum, ve bugün yeniden kontrolüm var, Allah ım inşallah herşey düzelmiştir, inşallah güzel şeyler duyar gelirim çok heyecanlyım:18::18::18:
emellll senin halılar butik bebede vardı 149.90 liraydı sen kaça sordun oraya bir bak istersenaslında mühendis olsaydım kesinlikle şöyle birşey geliştirirdim. hamilelik simülasyonu :))))
erkeğin empati kuramadığı durumlarda sokacaksın içine bak bakalım seni nasıl anlıyolar:)))
sağol canım evet büyük oğlumda da çıktı ya bi de yüksek çıktı kesin insülin dedim valla diyete devam ama daha endokrine göstereceğim bakalım ne dicekçok sevindim şekerin normale döndüğüne:))) nasıl stres yapmıştın.
gerek yok yaşı gelince öğrensin arkadaşım ingilizce öğretmeni tek kelime öğretmedi gerek yok her yaşta yapması gerekeni yapsın haaaa çocuk isteklidir altından kalkıyorsa paikolog yardımıyla olabilirgünaydın göbüşdaşlarım,
Dün akşam eve gitti biraz kestirdim derken kocişim geldi. Sesim kotu oldugu için aglıyorum sanmış günboyu üzülmüş. Eve gelince bana bi baktı. Bende sulugoz tabi hemen basladım su koyuvermeye sen bana dün kotu davrandın dedim. Gece yaptıklarını anlattım. Özür diledi. Meğer hiçbirini hatırlamıyormus. Duymamış benim dediklerimi. Sonrada tabi tum gece naz yaptım. Nedense ben iyileştikden sonra kayınvalideme gitme kararı aldı. Orda kalalım sen cok hassassın artık cok hasta oluyosun bende sana yeterince iyi bakamıyorum annem güzel bakar dedi. Buyur burdan yak. Hımmm olabilir dedim ama tabiki olmaycak oyle bişey:))Kayınvalidem cok ıyıdır ama evlilik hayatım biter. Yalnız kalamayız.Neyse hallettik ama cok sukur... Loveli canım cok sevindim senin adına..Emelcim ben bebek hakkında hiçbişey bilmiyorum ya o yuzden daha fazla okuyorum galiba. Bide ünide zooloji derside almıştık. Mesleki olarak da insan sağlığına gıda söz konusu oldugunda neyin nasıl iyi gelebileceğini biliyorum.. Umarım işime yarar bu bilgiler bebeğimde...
Kızlar bide bebeğimizin zeka gelişimi napıyorsunuz müzik dinletmekten baska. 2. anadil öğretimi düşünüyor musunuz??
meleğin eli diye bir site var facete bulabilrisn bunlardan yapıyor ama pahalıdır bak sor istersenaslında sadece kafası bez gövde kısmı bildiğim tül:))
ben de çok beğendim çok orjinal ve çok sade bir model.
Kayınvalideme gösterdim hiç istifini bozmadan yaparız biz bunu dedi:)))
yok olmaz ama ama seni yorar kaldır indir zor olur valla benimki uzundu zor oldu bana göre diz altı daha kolay hoş ben pijama giycem uğraşama gecelikleHastanede uzun gecelik sorun olur mu dersiniz?
Uzun derken ayak bileğime kadar...
Çok şık duruyor ama işte...
Hijyen filan?
bana birkaç saat sonra meyve suyu ve 2 bisküvi verdiler gaz ve büyük abdestten sonra gaz yapmayacak mideyi zorlamayacak kabız yapyacaklardan yedim 1 gece kaldım ben hastanede 9 da doğurdum ertesi gün 10 da çıktım üniv hastanesinde yapmıştımTaze bilgi hemen aktarayım dedim. Ben laparoskopi ile rahim ameliyatı olduktan sonra hastanede 1 öğün atladılar ve akşama diyet 1 (en sert diyet) yemeği verdiler. Eşim doktoruma yemesin dedi. Doktorum hemen ameliyat sonrası sağlamlığıma ve ayakta gezmeme güvenerek yesin bişey olmaz dedi. Ben de yedim. Sonrasında sabaha kadar hayatımda çekmediğim sancıyı çektim. Nasıl ağladım acıdan anlatamam. 3 gün azalarak da olsa devam etti.
Size bahsetmiştim 1,5 ay önce arkadaşım sezeryanla doğum yaptı. Sabah 10 gibiydi. Central hastanesinde. Arkaşadışımın eşi de doktor. Ona da bir öğün atladılar ve akşam yine diyet 1 yemeği getirdiler. Biz de o sırada ziyaretteydik. Eşim asla yemesine izin vermedi. Sadece gece 9-10 gibi iki tane petibör bisküvi yesin bol su içsin o kadar dedi. Öyle yapmışlar. Arkadaşım hiç gaz sorunu yaşamadı.
Öğrendiğime göre açık veya kapalı her karın girişimi dolayısıyla bağırsak duvarı kendi kendi korunma amaçlı felç ediyor. Karna müdahale travması geçtikten bir süre sonra yavaş yavaş çalışmaya başlıyor. Yni gaz çıkarma ve sonrasınd büyük tuvaletini yapma. Bu fonksiyon kendiliğinden başlamadan yemek yerseniz iki saate mide sindiriyor ve sonrasında asıl işkence başlıyor. Kızlar ben dersimi aldım. Sezeryan sonrası hayatta yemem.
peki gün boyu devam ediyor mu yoksa sadece geceleri miOff hiç bilmiyorum..
Benim doktora sormak istediğim bir konu var; sizlere de danışayım;
Yaklaşık 10 gündür, her gece hmm nasıl anlatayım, hani regl olmuşum ama ped yokmuş altımda gibi, bir his ile uyanıyorum. Ilık bir sıvı geliyor. Renksiz, kokusuz.. Belki yattığım için biriken bir sıvı.. Of nasıl söyliyeyim, hani sevişme ıslanması gibi ama bir anda geliyor. Baya iççamaşırı ve pijama ıslatacak kadar...
aman haaaaa günde 3 litre içmen lazım içemiyorum yok içeceksin bebeğin daha rahat hareket etmesi besinlerin ona ulaşması enfeksiyondan korunma gibi faydaları var hemen içmerhaba annişler :) ben hiç su içemiyorum susamıyorum :) bebeğe bir sıkıntısı olur mu acaba
gözünüz aydın şekeriniz iyi çıkmış galiba,3. saatteki
değere bir yorum yaptı mı doktorunuz?
Dün kontrolümüz vardı. Herşey yolunda. Artık 34 haftayı görebilirsem her an doğuma hazır olacakmısım ve 1 hafta 1 hafta doğumu gittiği yere kadar erteleyecekmişiz. Oğlum artık yüzünü hiç göstermiyor. Doktor ultrasonla bakarken çok rahatsız oldu. Doktoru sürekli tekmeledi. Doktor da bir bakayım şurada neyi var ki böyle vurup duruyor dedi. Bakın orada ne buldu: tabii ki dünyanın en tatlı ayağını...
Eki Görüntüle 909030
Oyyy kıyamam sana. Olur mu öyle şey, doğum sonrası hep acı, süt gelmeme vs olsaydı anneler mutluluktan ağlar mıydı? İkinci bebeklerini yapar mıydı? Doğum sonrası geceliğin ve tacınla kameraya bebeğinle poz verirken nasıl güzel bir kadına dönüşeceğini sakın unutma. Azıcık canın yansa ne olur ki. Bebeğin kucağında olacak. Onu koklayabileceksin. Ben ençok oğlumu koklayarak bir öpmenin hayalini kuruyorum. Onu emzirmeyi öğrenirken gözlerinin içine bakmayı hayal ediyorum. Güne onunla başlamayı...
aynen canım hiç yorum yapmadan sadece okuyorum hem iyi oluyo hem de bi süredir bu konulara kafa yorduğum için biraz geriliyorum.ama herşey olacağına varır allah sabrını gücünü verir emelcim geçen gün sen beni telkin ediyordun şimdi de elimden geldiğince ben seni rahatlatıyım dedim pek olmadı ama
ben de kızımı çok özledim bir an önce zaman geçsin ona kavuşayım istiyorum ama bu hastane hazırlığı işine gelince niyeyse bir türlü kafamı toparlayamadım bir an.
Herşeyin en güzelini yaşayalım. Doğumdan sonra hepimizin ilk tepkisi " hiç de korktuğum gibi değilmiş" olsun.
En eğlenceli kısım da buydu sahiden. Malumunuz sizin aranızda sanırım en beceriksizi benim o yüzden elle yapmaya cesaret edemediğim şeylere baktım. Kapı süsünü eşimle birlikte yapmayı denicez ama büyük ihtimalle yapamıcaz. Kayınvalideden de yardım alıcaz o yüzden :)))
Bebek sabunuEki Görüntüle 908957 Eki Görüntüle 908958 Eki Görüntüle 908967
Hastane ve oda kapısı süsüEki Görüntüle 908959 Eki Görüntüle 908960
Hastanede ve evde dağıtılacak çikolata Eki Görüntüle 908966
Hastane / Doğum Çantası kategorilerimiz;
Ortak kullanım;
Anne;
Bebek;
Baba (Refakatçi);
canım inşallah güzel haberler gelirsinnnn
wauavvvvvvvvv hamaret valide hanım süper kolay gelsin canım
bu konu ile ilgili söyleyeceklerim bizde oğluma yaptık ve çocuk devreleri yaktı tabiri caizse.
türkçe, almanca, ingilizce herşey yolunda giderken bir anda kilitlende kaldı(bir anne için en zor zamanlar)
sonra psikiyatrist tavsiyesi ile bıraktık hiçbir şekilde konuşmuyoruz. fakat gittiği kreşde günde 3,5 saat ingilizce 2 saat rusça
ve öğretmenlerde biri ingiliz, biri rus şimdi hiçbir zorluk yaşamıyor 4 ay oldu ve bir ortama girince(baba yabancı bir firmada çalışıyor ayda bir olan yemekli toplantılarda yöneticiler alman) kendini gayet güzel ifade edebiliyor
yani zamanı gelince yapılan daha etkiliymiş
ufff bende istiyorum böyle birşey umarım bulabilirim
sanırım suni sancı alınca da ister istemez kusma yaşıyorsun...
şimdi tam emin değilim.
kıyamam sana sen bunları sakın düşünme lütfen. öncelikle sağlıklı sıhhatli evlatlarımızı kucağımıza alalım inşallah biz süper anneler herşeyin üstesinden geleceğiz.
peki gün boyu devam ediyor mu yoksa sadece geceleri mi
eğer devam ediyorsa hemen dr git
ama etmiyorsa ya idrar kaçırıyorsun farketmeyebiliyorsun ya da enfeksiyondan dolayıdır dr görün canım keşke dememek için
ben de kızımı çok özledim bir an önce zaman geçsin ona kavuşayım istiyorum ama bu hastane hazırlığı işine gelince niyeyse bir türlü kafamı toparlayamadım bir an.
Herşeyin en güzelini yaşayalım. Doğumdan sonra hepimizin ilk tepkisi " hiç de korktuğum gibi değilmiş" olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?