doktordan geldim, maalesef doktor duymak istediğim şeyleri söylemedi, suyum çok az olduğu için bebek her an alınabilirmiş, ben evde çok iyi takip etmeliymişim, günde 10 dan az hareket ederse gece gündüz hangi vakit olursa olsun acile gidip nst bağlatmalıymışım, ben ilçede yaşadığım için doğumum ilde olmak zorundaymış, sanırım yoğun bakımda kalması için bebeğin, moral diye bir şey kalmadı bende. gerçekten şuan Allah a 35. haftaya kadar dayansın diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. doktor keşeke dayansa 34 e 35 e kadar ama zor görünüyor dedi
doktordan geldim, maalesef doktor duymak istediğim şeyleri söylemedi, suyum çok az olduğu için bebek her an alınabilirmiş, ben evde çok iyi takip etmeliymişim, günde 10 dan az hareket ederse gece gündüz hangi vakit olursa olsun acile gidip nst bağlatmalıymışım, ben ilçede yaşadığım için doğumum ilde olmak zorundaymış, sanırım yoğun bakımda kalması için bebeğin, moral diye bir şey kalmadı bende. gerçekten şuan Allah a 35. haftaya kadar dayansın diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. doktor keşeke dayansa 34 e 35 e kadar ama zor görünüyor dedi
Süpersin genic. İşte ben de senin gibi bilinçli, bir çocuğa,bir bebeğe nasıl davranılması gerektiğini iyi bilen,sabırla yeni şeyler öğretmeyi seven,işten yorgun gelsem bile evladımın gelişimi için onunla kaliteli zaman geçirmeyi isteyen biriyim.
Çevremde örnek alabileceğim bir anne neredeyse yok gibi. Hepsi çocuğun bir yük olduğundan bahseden, mahalle baskısından dolayı çocuk yapmış insanlar.
Onlara tepki verdiğimde ise bebek doğsun bu söylediklerini tekrar hatırlatıcam diyorlar ve resmen anneliğimi şimdiden baltalıyorlar.
Benim de savunmam şu ki; siz bir bebeğin veya bir çocuğun put gibi oturacağını,hiç bir şekilde haşarılık yapmayacağını umarak anne olduysanız eğer saçmalamışsınız...!!!! O yüzden de annelik size yük gibi geliyor.
Senin gibi bilinçli annelere çevremde o kadar çok ihtiyacım var ki aslında. O yüzden burada vakit geçirmeyi çok seviyorum. Çünkü bizim şansımızdan mı bilmiyorum mart 2014 anneleri çok bilinçli ve bilgi düzeyi çok yüksek annelerden oluşuyor.
Seviyorum hepinizi.
aybükecim keşke iyi haberlerle gelseydin olsun sen bol bol dinlen ve sola yat bebeği besleyen şeyler tüket bol bol su iç kaç lt içiyordun bilmem benim suyum azalmıştı 4.5 ltye kadar çıkmıştım canım ben böbreklerim çok ağırdı o zaman ama 38 haftaya kadar durdu oğlum
bi de bir periantologa görünsene o ne diyecek acaba
Süpersin genic. İşte ben de senin gibi bilinçli, bir çocuğa,bir bebeğe nasıl davranılması gerektiğini iyi bilen,sabırla yeni şeyler öğretmeyi seven,işten yorgun gelsem bile evladımın gelişimi için onunla kaliteli zaman geçirmeyi isteyen biriyim.
Çevremde örnek alabileceğim bir anne neredeyse yok gibi. Hepsi çocuğun bir yük olduğundan bahseden, mahalle baskısından dolayı çocuk yapmış insanlar.
Onlara tepki verdiğimde ise bebek doğsun bu söylediklerini tekrar hatırlatıcam diyorlar ve resmen anneliğimi şimdiden baltalıyorlar.
Benim de savunmam şu ki; siz bir bebeğin veya bir çocuğun put gibi oturacağını,hiç bir şekilde haşarılık yapmayacağını umarak anne olduysanız eğer saçmalamışsınız...!!!! O yüzden de annelik size yük gibi geliyor.
Senin gibi bilinçli annelere çevremde o kadar çok ihtiyacım var ki aslında. O yüzden burada vakit geçirmeyi çok seviyorum. Çünkü bizim şansımızdan mı bilmiyorum mart 2014 anneleri çok bilinçli ve bilgi düzeyi çok yüksek annelerden oluşuyor.
Seviyorum hepinizi.
2 haftadır 3- ,5 içiyorum ama bir değişme olmadı maalesef, 2 hafta önce bebek 3-4 gün gerideydi, bu gün 1hafta gerilemiş, bilmiorum sakin olmaya olayım da doğum merkezde olursa ben nerede kalacağım, nasıl onu orada bırakıp evime geri döneceğim düşündükçe aklımı yitireceğim sanıyorum
bir de bu periantolog nedir? her hastanede var mıdır?
bir de bu periantolog nedir? her hastanede var mıdır?
aybüke yardıma hazırım bilesin bunda da samimiyim
hayır aybüke tıp fakültesinde var
Sürekli erken doğacak diye düşünüp kendini üzme ve strese girme canım Allah'ın izni ile ve senin çabalarınla bebeğin en az 35-36. haftaya kadar dayanacak. beslenmene dikkat et ilçeniz ile çok uzak değilse ünv. hastanesine gidip orada bir perinatologa görünebilirsin canım yanlış hatırlamıyorsan sen Antalya'da idin değil mi? Akdeniz ünv. Prof Mehmet Şimşek ve Doç.Mehmet Sakıncı var bunlara gidebilirsin canım.
biliyorum canım bilmez miyim, ama benim derdim nasıl ayrılacağım, ayy düşünmek bile istemiyorum
tıp fakültesine randevu ile gidiliyor değil mi? belki de doğumum tıpta olacak, çünkü Anadolu hastanesine gidiyorum ben, doktor Antalya anadoluda olacak muhtemelen dedi, ama küvözde kalırsa onun parasına nasıl dayanacağız ki
kızlar ingilizce yada 2.3. dil öğretsek mi şimdiden diye sordum geldiğimiz yere bakın Allah askına:))) Meğer tek dertli ben değilmişim. Aslında bu annelikden ziyade hayatımızın her anında yasadıgımız bi olay. Ben mesela hayatım boyunca hiçbir kulaktan dolma bilgiyle devam etmedim yoluma her zaman hep bencelerim oldu. Her seye bi yorumum katkım oldu. Karakterim boyle napayım.. Ama annem dahil tum cevremde ukelaa ukalaaa ukeleee gibi turevleri sıfat olarak taktılar bana. Hatta ama sen bi arastır ıstersen tarzında yaklaştılar. Anne oluncada hem dısardaki insanlar bizden daha cok bebeğin iyiliğini dusuneceklermiş gibi mudahale ediyorlar. Bizde cevremeizdeki yanlışları gordugumuz için daha cok tepkili davranıyoruz. Bana cocugu kendin gibi entel mi yapacan diyuenler bile var yaa. Ama ben hep guluyorum.. Ailemden Allah razı olsun yasamak istediğim içimde uhte kalan cok az sey var. Evliliğimide bebeğimide kendimi hazır hissettiğim istediğim zamanda yaptım. Hiçbir zaman üzerimde yuk yada fazlalık görmedim. NE cocugu daha yeni evlendin azcık gezip tozsaydın diyenlere cevabım net ve bazende sert oldu. Bundan sonrada boyle olacak. Bebeğim için ne gerekiyorsa yapacağımm.. Benim babam öğretmendi. Ve o kadar cok kitap okumus ki zamanında. Onun ilkokulda bitirdiği kitapları ben ortaokulda halşa okuyordum.. babamda zamanında cok sabit fikirli gorulmus ama şimdi herkes cok saygı duyar. Ben ezilmedim yenilmedim topluma bebeğimide ezdirmem ve yedirmem kimseye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?