2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Öncelikle sakin ve sabırlı ol. Kendini strese sokma. Eğer mümkünse sadece dinlen.
Umarım hepimizin bebişleri sağlıkla dünyaya gelirler...

aybükecim keşke iyi haberlerle gelseydin olsun sen bol bol dinlen ve sola yat bebeği besleyen şeyler tüket bol bol su iç kaç lt içiyordun bilmem benim suyum azalmıştı 4.5 ltye kadar çıkmıştım canım ben böbreklerim çok ağırdı o zaman ama 38 haftaya kadar durdu oğlum
bi de bir periantologa görünsene o ne diyecek acaba

moralini bozma canım,Şurda 1 ay daha gün boyunca yat ve dinlen. Keyfini yerine getirecek ve kafanı dağıtacak şeylerle uğraş. sonrası zaten Allah'ın izniyle çok güzel olacak ve sağlıkla bebeğini alacaksın kucağına. İnsanlar ne zorluklardan sonra bile bebeğini sağlıkla kucağına alıyor. Sen de kendini bu şekilde telkin et ve rahatla lütfen..

Emelcim yine söylediklerine yüzde yüz katılıyorum canım benim.
Mızmızlanmak yeni moda sanki, herkes çocuk doğurunca çok iş yapmış görünmek için mızmızlanıyor sanki...
"Anne" blogları var mesela, kendi çaplarında bu konuda ünlü olmuş bloggerlar, hepsi mızmız.
Beni en etkileyen ve üzen mesela "Yaşasın Pazartesi geldi de çocuğu okula, kocayı işe yolladım" gibi bir cümleydi.

Biz çok şükür ki gerçekten birbirimizi bulduk. Yoksa cahille ve içinde çocuk sevgisi olmayanla uğraşmak zor.
Hepimizin bilmediği konular olabilir ama en azından öğrenmek için çırpınıyoruz...

2 haftadır 3- ,5 içiyorum ama bir değişme olmadı maalesef, 2 hafta önce bebek 3-4 gün gerideydi, bu gün 1hafta gerilemiş, bilmiorum sakin olmaya olayım da doğum merkezde olursa ben nerede kalacağım, nasıl onu orada bırakıp evime geri döneceğim düşündükçe aklımı yitireceğim sanıyorum

canım sakın stres yapma sakin ol üzülme sakın rabbim hayırlısını nasip etsin öncelikle.
dualarımız seninle canım benim

sen o etrafındakilere kulak tıkamaya ya da onları toptan görmezden gelmeye devam et
ne olursa olsun sen başına ne gelebileceği nelerle karşılaşabileceğini biliyorsun ki en önemlisi bu
zaten emin ol iç güdülerin sana yardım edecek ve korkularının yersiz olduğunun onu kucağına alınca
çok daha iyi anlayacaksın. çünkü bizler anneyiz ve bebekle/çocukla aramızdaki bağ/iletişim çok çok farklı

dedim ya dilim döndüğünce yardımcı olmaya hazırım

bizde seni seviyoruz tatlım

aybükecim her yemeğinde et olsun balık haftada iki kere ye

ben de son zamanlarda günde 2 tane yumurta beyazı yerdim, özellikle beyazı kilo aldırıyormuş bebeğe, muz, eski kaşar, tahinpekmez, yer fıstığı, bunlar çok iyi geliyor

Gebe anneler için 2000 kalorilik menü örneği

Sabah: 1 bardak süt, 1 yumurta, 1 dilim peynir, 1 dilim ekmek,

1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu vb.

Ara öğün: 1 meyve, 1 bardak ayran, 1 ince dilim ekmek

Öğle: 1 porsiyon etli kurubaklagil yemeği, 1 porsiyon pilav veya makarna

1 bardak ayran, 1 porsiyon salata, 1 orta dilim ekmek, 1 adet meyve

Ara öğün: 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates ve salatalık, 1 adet meyve

Akşam: 1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli), 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği,

1 bardak ayran, 1 porsiyon salata , 1 orta dilim ekmek

Gece: 1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı 1 porsiyon meyve

Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, kışın 1 orta boy elma, portakal yazın küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz yenilebilir.

canım bunları buldum denesen azcık da sakin ol canım çok şükür 28.haftayı geçtii rabbim yardımcı olsun bol bol yoğurt süt peynir dee ye

Herkese merhaba,
Bgn kontrolumuz vardı bizimde 30+5iz ve bebeğim 1900 gr olmuş.. Daha öncr benim satım 19 mayısdan 25 mayısa değiştirilmişti ama şuan 19 mayısla uyumlu gidiyormuş.. Doktorum doğumun şubat 15den sonra her an olabileceğini söyledi.. 15 günlük bi süre ama bi an panik yaptım sanırım :)) onun dışında herşeyin normal olduğunu söyledi ve bebek doğum pozisyonunu almış artık hareket et bol bol yürü dedi..

aybüke yardıma hazırım bilesin bunda da samimiyim

Sürekli erken doğacak diye düşünüp kendini üzme ve strese girme canım Allah'ın izni ile ve senin çabalarınla bebeğin en az 35-36. haftaya kadar dayanacak. beslenmene dikkat et ilçeniz ile çok uzak değilse ünv. hastanesine gidip orada bir perinatologa görünebilirsin canım yanlış hatırlamıyorsan sen Antalya'da idin değil mi? Akdeniz ünv. Prof Mehmet Şimşek ve Doç.Mehmet Sakıncı var bunlara gidebilirsin canım.

aybüke yardıma hazırım bilesin bunda da samimiyim

hayır aybüke tıp fakültesinde var

biliyorum canım bilmez miyim, ama benim derdim nasıl ayrılacağım, ayy düşünmek bile istemiyorum

tıp fakültesine randevu ile gidiliyor değil mi? belki de doğumum tıpta olacak, çünkü Anadolu hastanesine gidiyorum ben, doktor Antalya anadoluda olacak muhtemelen dedi, ama küvözde kalırsa onun parasına nasıl dayanacağız ki

kızlar ingilizce yada 2.3. dil öğretsek mi şimdiden diye sordum geldiğimiz yere bakın Allah askına:))) Meğer tek dertli ben değilmişim. Aslında bu annelikden ziyade hayatımızın her anında yasadıgımız bi olay. Ben mesela hayatım boyunca hiçbir kulaktan dolma bilgiyle devam etmedim yoluma her zaman hep bencelerim oldu. Her seye bi yorumum katkım oldu. Karakterim boyle napayım.. Ama annem dahil tum cevremde ukelaa ukalaaa ukeleee gibi turevleri sıfat olarak taktılar bana. Hatta ama sen bi arastır ıstersen tarzında yaklaştılar. Anne oluncada hem dısardaki insanlar bizden daha cok bebeğin iyiliğini dusuneceklermiş gibi mudahale ediyorlar. Bizde cevremeizdeki yanlışları gordugumuz için daha cok tepkili davranıyoruz. Bana cocugu kendin gibi entel mi yapacan diyuenler bile var yaa. Ama ben hep guluyorum.. Ailemden Allah razı olsun yasamak istediğim içimde uhte kalan cok az sey var. Evliliğimide bebeğimide kendimi hazır hissettiğim istediğim zamanda yaptım. Hiçbir zaman üzerimde yuk yada fazlalık görmedim. NE cocugu daha yeni evlendin azcık gezip tozsaydın diyenlere cevabım net ve bazende sert oldu. Bundan sonrada boyle olacak. Bebeğim için ne gerekiyorsa yapacağımm.. Benim babam öğretmendi. Ve o kadar cok kitap okumus ki zamanında. Onun ilkokulda bitirdiği kitapları ben ortaokulda halşa okuyordum.. babamda zamanında cok sabit fikirli gorulmus ama şimdi herkes cok saygı duyar. Ben ezilmedim yenilmedim topluma bebeğimide ezdirmem ve yedirmem kimseye..

Evet randevu ile gidiliyor sitesine girip numaraları ordan bulabilirsin canım. Beni Mehmet Şimşek ameliyet etmişti çok rahatlatan bir doktor Mehmet Sakıncı'da da septum tedavisi gördüm ikisi de önerebileceğim doktorlar ve hastanenin servis katında da çok iyi doktorlar var hiç kendini üzme sağlıcakla gelecek bebişin. küvöz parasını eğer sosyal güvencen varsa devlet çoğu kısmını ödüyor. anadolu hast. nin küvözü çok iyi bir tanıdığımızın oğlu 5.5 aylık doğdu ve 2 .5 ay orda kaldı şimdi maşallahı var kocaman oldu, onlar belli kısmını ödediler küvöz için. Ayrıca ünv. hastanesinin küvözü de iyi.

aybukecimm cok geçmiş olsun canımm.. 32. haftanda dolduktan sonra daha rahat daha kolay olur hersey. Bebeğinde kuvezde o kadar cok kalmaz. Lutfen en kotusunun bu olacagını dusun.. Daha iyisi olacak ama merak etme. Sen stres yapma yeter..

Çok duygulandım.
Ve umut doluyum.
Bizlerin yetiştireceği çocuklar, yine bizlerin çocuklarının arkadaşları olacak...
Hatta bizlerin çocukları, bizler gibi olmayan ailelerin çocuklarına doğru örnek olacaklar...

Sizler gibi insanlarla tanıştığım için çok mutluyum...

canım benim kıyamam ya sıkma canını kızların dediği gibi stres yapma ozaman herşey daha kolay olur dualarım seninle.
bol bol su iç süt tahin pekmez tüket hatta kullanmıyorsan omega 3 kapsüle başla.hiç belli olmaz başka bir doktora falan da çık istersen rabbim bebeğini korusun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…