2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Litrelik su bir iki sise
Saglikli atistirmalik; kuru kayisi, elma vs gibi...
Rulo kagit havlu
Fotograf makinesi sark edilmis ve hafiza bos halde
Telefon sarjlari
iPad ve sarj aleti

oyy yerim o ayagı ben ama... Maasallah bebişinee. Cok sükür durumunuz iyitymiş. Amargicim sen normal gununde dogum yapaxcaksın merak etme. Kızım oyle dıyo:))

Makyaj malzemelerimi içine koyacagım bi makyaj cantası alırım tabi .Doğru soyluyosun canım.. Ama benim saçlarım cok hassas e cok kuru. Kendim şampuanımın kokusuda beni dinlendirir rahatlatır. O stresi atarım ustumden iyi olur.bide Resimlerde çirkin çıkmak istemem tabii.
Su bana 2 litre falan yetmez canım ordan alırım cafeterya var nasılsa.

Agız bezleri 10 lu setin içinde ve 5 li setimde var. Canım baska almam. Hasta bezini hastane veriyormus zaten. Onuda almam. Ama havlu yu unutmusum havluda almalıyım dogru soyluyosun. Tacı falandanda yazmıstım zaten. Kırmızı değilde soft pempe veya pudra bebeğimin sapkasının üzerindekli buyuk çiçeklerle aynı çiçekler olcak. kendim yapcam keçeden..

Sezeryan doğum yapıcak arkadaşlara tavsiyem alt açma bezlerinden yanlarında mutlaka olmaları dalin markanınkiler gayet büyük tavsiye ederim.gerçi hastane veriyor ama yeterli olmayabiliyor.

Kızlar unutmayın bu çanta sezeryan olacağım göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Yani en iki gece hastanede yatacağım ve bana pansuman yapacaklar.

Benim için
İki gecelik ve bir pijama, sabaklıklarıyla beraber
2 emzirme süyteni, 2 emzirme atleti
5 adet tek kullanımlık külot
2 çorap
Ped (1 paket hem normal hem uzun pedleri karıştırdım)
Göğüs pedi ve kalkanı (kalkan avent marka)
Deodorant, tarak, toka, diş fırçası ve macunu, iki adet lohusa tacı
2 tane normal külot (belki çıkarken giyebilirim diye)
Terlik (aslında yumuşak ev ayakkabısı)
Göğüs ucu kremi

Eşime
Eşofman alt üst takım, Atlet ve iç çamaşırı,
Deodorant ve diş fırçası

Bebeğime
10'lu iki adet hastane çıkışı, penye battaniyeleri takımda var
1 adet örme triko battaniye
Astronot mont
Ana kucağı
Alt açma bezi (canbebe), Yenidoğan bebek bezi ( prima)
Pudra, piik önleyici krem, ıslak mendil, şampuan
2 adet poşet (anneanneme benzerim ben belki lazım olur)

Eksiklerim
Nakit para
Fotoğraf makinası ve kamera,Telefon şarj aletleri, telefonlar
Makyaj çantası, hastaneden çıkarken giyeceklerim
İpad ( sizleri bilgilendirmek zorundayım)
Kaşıklı biberon

Bide mothercare kullan at lohusa iç çamaşırı varmıs onu alcam.. Shaqacım sağlıklı atıstırmalık bana cok mantıklı gelmiyo. Çünkü sezeryan olursa zaten bagırsak hareketlerin baslayana kadar bişey yemiyorsun. Epidural normal dogumdada bildsigim kadarıyla hemen bişey vermiyorlar. Verselerde sulu gıda oluyo. Hazmı kolay seyler tercih edilmeli. Corba en guzeli mesela...

Amargicim eşine sorar mısın dogumdan sonra bişeyler yeme konusunu. O daha dogru bilgi verir bize..

Canım ben dün çiçekmalzeme.com dan nazar boncuğu ve kalp şeklinde inci siparişi verdim kapıda ödeme seçeneğine, kargo parası biras arttı ama ilk alışverişim olduğu için böyle yaptım sitede gerekli herşey vardı bir incele derim..

O ne tatlı ayak öyle annesi doğunca ısır onu azcık

Sezeryan doğum yapıcak arkadaşlara tavsiyem alt açma bezlerinden yanlarında mutlaka olmaları dalin markanınkiler gayet büyük tavsiye ederim.gerçi hastane veriyor ama yeterli olmayabiliyor.

Evet ben bunu aynı zamanda doğum yaklaştığı dönemde evde yatakta kullanmayı düşünüyorum..
Yani su geçirmez alez almak yerine kendi yattığım yere nevresim altına koysam olmaz mı?

bebegim icin

alt acma bezi ve battaniye takim
oto koltugu
prima premium care 1 numara
cam biberon steril
10 lu hastane cikis seti 1 adet
5 li hastane cikis seti 1 adet
yanimiza getirirlerken giydirmeleri icinde cok tatli kadife tulum ic zibin kendinden eldivenli termal zibin cicekli sapka
polar battaniye

kendim icin
sabahlik gecelik takimi 1 adet
pijama sabahlik takimi saten 1 adet
alt acma bezi can bebe
emzirme sutyeni. atleti gogus pedi ped sweet corap mother care kullan at ic camasiri.
suslu terlik
lohusa taci
sac duzlestiricim
sampuanim
islak mendil
yedek sarj aketi
dis macunu ve firca
makyaj malzemelerim ve makyaj çantası
tarak
nemlendirici
esofman takimi ve spor ayakkabi
havlu, kağıt havlu

kocama

corap,
esofman takimi
deodorant
terlik
sweet
dis fircasi
sarj aleti
para
cikolata
spor ayakkabi

amargicim haklı kesinlikle poşett..

son güncellenmiş hali...

Son düzenleme:

Poşet ben de alıcam : ))))
Üstelik kesin lazım olur, kirli torbası yaparız...

Kaşık biberon konusunu bir araştırayım. Allah korusun ama, sütümüz gelmezse bebiş direkt biberona alışmasın...

Canım benim o atıştırmalıklar sadece bizim için diye düşünme :)
Benim eşim en azından bir şeyler yemek ister. Hastanenin yemek servis saatleri dışında da lazım olur diye yanımda bulunsun istiyorum.

Evet ben bunu aynı zamanda doğum yaklaştığı dönemde evde yatakta kullanmayı düşünüyorum..
Yani su geçirmez alez almak yerine kendi yattığım yere nevresim altına koysam olmaz mı?

canım tabiki olur neden olmasın.. Ama alezi ben nprmaldede kullanıyorum yatakları yıkanmıyo cunku. Basına bişey gelirse atmak gerekir. O yuzden riske atma kendini.

Su içmenin çok fazla etkisi yok demişti bana perinatoloğum.Bir hafta sonra kendi doktorum artmış maşallahı var dedi. Benim de 20li haftalarda azalmıştı sonra kendi kendine arttı ben de çok su içiyordum. Sen sürekli yat dinlen canım.Moralini bozma başka doktora da bir görün bakalım.Ultrasondan ultrasona çok değişiyor. Kendi doktoruna da söyle ben bir perinatoloğa görünmek istiyorum tavsiye ettiğiniz biri var mı diye.

Son düzenleme:
canım tabiki olur neden olmasın.. Ama alezi ben nprmaldede kullanıyorum yatakları yıkanmıyo cunku. Basına bişey gelirse atmak gerekir. O yuzden riske atma kendini.

Bizde de alez var ama su geçirmez değil, seninki su geçirmez mi?
Yani benim düşüncem, yatak, alez, bebek alt açma bezi, nevresim, üstüne de ben :)))

çiçekmalzeme.com'u ben de beğendim içerik olarak ama cesaret edemedim sipariş için.
kaç günde yolladılar siparişi?

çiçekmalzeme.com'u ben de beğendim içerik olarak ama cesaret edemedim sipariş için.
kaç günde yolladılar siparişi?

yeter canim o zaman. olmazsa bide altimiza havlu koyariz.. ya kizlar bu su meselesi ne kadarki cokmu olacak bide anlariz dimi kesin suyun gekdigini

Taze bilgi hemen aktarayım dedim. Ben laparoskopi ile rahim ameliyatı olduktan sonra hastanede 1 öğün atladılar ve akşama diyet 1 (en sert diyet) yemeği verdiler. Eşim doktoruma yemesin dedi. Doktorum hemen ameliyat sonrası sağlamlığıma ve ayakta gezmeme güvenerek yesin bişey olmaz dedi. Ben de yedim. Sonrasında sabaha kadar hayatımda çekmediğim sancıyı çektim. Nasıl ağladım acıdan anlatamam. 3 gün azalarak da olsa devam etti.
Size bahsetmiştim 1,5 ay önce arkadaşım sezeryanla doğum yaptı. Sabah 10 gibiydi. Central hastanesinde. Arkaşadışımın eşi de doktor. Ona da bir öğün atladılar ve akşam yine diyet 1 yemeği getirdiler. Biz de o sırada ziyaretteydik. Eşim asla yemesine izin vermedi. Sadece gece 9-10 gibi iki tane petibör bisküvi yesin bol su içsin o kadar dedi. Öyle yapmışlar. Arkadaşım hiç gaz sorunu yaşamadı.
Öğrendiğime göre açık veya kapalı her karın girişimi dolayısıyla bağırsak duvarı kendi kendi korunma amaçlı felç ediyor. Karna müdahale travması geçtikten bir süre sonra yavaş yavaş çalışmaya başlıyor. Yni gaz çıkarma ve sonrasınd büyük tuvaletini yapma. Bu fonksiyon kendiliğinden başlamadan yemek yerseniz iki saate mide sindiriyor ve sonrasında asıl işkence başlıyor. Kızlar ben dersimi aldım. Sezeryan sonrası hayatta yemem.

yeter canim o zaman. olmazsa bide altimiza havlu koyariz.. ya kizlar bu su meselesi ne kadarki cokmu olacak bide anlariz dimi kesin suyun gekdigini

Off hiç bilmiyorum..
Benim doktora sormak istediğim bir konu var; sizlere de danışayım;
Yaklaşık 10 gündür, her gece hmm nasıl anlatayım, hani regl olmuşum ama ped yokmuş altımda gibi, bir his ile uyanıyorum. Ilık bir sıvı geliyor. Renksiz, kokusuz.. Belki yattığım için biriken bir sıvı.. Of nasıl söyliyeyim, hani sevişme ıslanması gibi ama bir anda geliyor. Baya iççamaşırı ve pijama ıslatacak kadar...

Yani sezeryan sonrası yaklaşık iki öğün atlamak gerekiyor...

Peki sezeryan öncesi yemek nasıl? Epidural için yemek fark ediyor mu acaba? Hani nasıl genel anestezi öncesi 5 saat filan yememek gerekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…