Dün kontrolümüz vardı. Herşey yolunda. Artık 34 haftayı görebilirsem her an doğuma hazır olacakmısım ve 1 hafta 1 hafta doğumu gittiği yere kadar erteleyecekmişiz. Oğlum artık yüzünü hiç göstermiyor. Doktor ultrasonla bakarken çok rahatsız oldu. Doktoru sürekli tekmeledi. Doktor da bir bakayım şurada neyi var ki böyle vurup duruyor dedi. Bakın orada ne buldu: tabii ki dünyanın en tatlı ayağını...
Eki Görüntüle 909030
Makyaj çantası?
Bir de bence şampuana gerek yok.
Zaten odada banyo vardır ve otel gibi düşün, en azından bir banyoluk idare edeceğin bir şampuan vardır.
Litrelik 2 şişe su ve sağlıklı atıştırmalık bir şeyler de olmalı.
Su en çok gereken oluyor.
prima premium care çok tavsiye etmiyorlar pamuk olduğu için genelde sızdırma vs kullanışlı olmadığı onun yerine yine primanın yenidoğanları daha mantıklı deniyor ben ondan alıcam
doğumun nasıl olacak bilmiyorum ama orkid(gece) haricinde ayrıca ilk kullanım için hasta bezi daha mantıklı olacaktır
kendin için terlik almayı da unutmamalısın
el sabunun
bebeğin için özel hazırlayacağın yada alacağın agız bezi
kendin için havlu
ayrıca kağıt havlu
kendin için tabii istersen (kaşık çatal tabak bardak)
ayrıca kırmızı bir saç bandı yada kurdela
:) aklıma gelen ilaveler şuan bunlar
Litrelik su bir iki sise
Saglikli atistirmalik; kuru kayisi, elma vs gibi...
Rulo kagit havlu
Fotograf makinesi sark edilmis ve hafiza bos halde
Telefon sarjlari
iPad ve sarj aleti
Canım ben dün çiçekmalzeme.com dan nazar boncuğu ve kalp şeklinde inci siparişi verdim kapıda ödeme seçeneğine, kargo parası biras arttı ama ilk alışverişim olduğu için böyle yaptım sitede gerekli herşey vardı bir incele derim..günaydın kızlaaaarrbirşey soracam bu bebek şekerleri konusunda malzemeleri nerden alıyorsunuz biraz safça bi soru oldu ama inanın hiçbirşey bilmiyorum internette yapılışını izleyeyim dedim çiçek şeklinde kesilmiş hazır tüller vardı onu mesela nerden alabiliriz ve diğer malzemelerden ne lazımsa nerden alabiliriz? :26: bu aralar çok heves etmeye başladım şekerimizi kendim yapayım diye ama sıfırdan başlayacam hiçbirşey bilmiyorum yardımcı olursanız çooooook sevinirimmmm
Dün kontrolümüz vardı. Herşey yolunda. Artık 34 haftayı görebilirsem her an doğuma hazır olacakmısım ve 1 hafta 1 hafta doğumu gittiği yere kadar erteleyecekmişiz. Oğlum artık yüzünü hiç göstermiyor. Doktor ultrasonla bakarken çok rahatsız oldu. Doktoru sürekli tekmeledi. Doktor da bir bakayım şurada neyi var ki böyle vurup duruyor dedi. Bakın orada ne buldu: tabii ki dünyanın en tatlı ayağını...
Eki Görüntüle 909030
Sezeryan doğum yapıcak arkadaşlara tavsiyem alt açma bezlerinden yanlarında mutlaka olmaları dalin markanınkiler gayet büyük tavsiye ederim.gerçi hastane veriyor ama yeterli olmayabiliyor.
Kızlar unutmayın bu çanta sezeryan olacağım göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Yani en iki gece hastanede yatacağım ve bana pansuman yapacaklar.
Benim için
İki gecelik ve bir pijama, sabaklıklarıyla beraber
2 emzirme süyteni, 2 emzirme atleti
5 adet tek kullanımlık külot
2 çorap
Ped (1 paket hem normal hem uzun pedleri karıştırdım)
Göğüs pedi ve kalkanı (kalkan avent marka)
Deodorant, tarak, toka, diş fırçası ve macunu, iki adet lohusa tacı
2 tane normal külot (belki çıkarken giyebilirim diye)
Terlik (aslında yumuşak ev ayakkabısı)
Göğüs ucu kremi
Eşime
Eşofman alt üst takım, Atlet ve iç çamaşırı,
Deodorant ve diş fırçası
Bebeğime
10'lu iki adet hastane çıkışı, penye battaniyeleri takımda var
1 adet örme triko battaniye
Astronot mont
Ana kucağı
Alt açma bezi (canbebe), Yenidoğan bebek bezi ( prima)
Pudra, piik önleyici krem, ıslak mendil, şampuan
2 adet poşet (anneanneme benzerim ben belki lazım olur)
Eksiklerim
Nakit para
Fotoğraf makinası ve kamera,Telefon şarj aletleri, telefonlar
Makyaj çantası, hastaneden çıkarken giyeceklerim
İpad ( sizleri bilgilendirmek zorundayım)
Kaşıklı biberon
Bide mothercare kullan at lohusa iç çamaşırı varmıs onu alcam.. Shaqacım sağlıklı atıstırmalık bana cok mantıklı gelmiyo. Çünkü sezeryan olursa zaten bagırsak hareketlerin baslayana kadar bişey yemiyorsun. Epidural normal dogumdada bildsigim kadarıyla hemen bişey vermiyorlar. Verselerde sulu gıda oluyo. Hazmı kolay seyler tercih edilmeli. Corba en guzeli mesela...
Amargicim eşine sorar mısın dogumdan sonra bişeyler yeme konusunu. O daha dogru bilgi verir bize..
Evet ben bunu aynı zamanda doğum yaklaştığı dönemde evde yatakta kullanmayı düşünüyorum..
Yani su geçirmez alez almak yerine kendi yattığım yere nevresim altına koysam olmaz mı?
herkese günaydııınn, bugün çok heyecanlıyım, bundan iki hafta önce doktora gittiğimde doktor suyumun az olduğunu bebeğin yeterince gelişemediğini ilerleyen haftalarda bu suyun yetmeyeceğini bu nedenle erken alınabilir dediğini yazmıştım, çok üzülmüştüm, 2 haftadır deli gibi su içiyorum, ve bugün yeniden kontrolüm var, Allah ım inşallah herşey düzelmiştir, inşallah güzel şeyler duyar gelirim çok heyecanlyım:18::18::18:
canım tabiki olur neden olmasın.. Ama alezi ben nprmaldede kullanıyorum yatakları yıkanmıyo cunku. Basına bişey gelirse atmak gerekir. O yuzden riske atma kendini.
Canım ben dün çiçekmalzeme.com dan nazar boncuğu ve kalp şeklinde inci siparişi verdim kapıda ödeme seçeneğine, kargo parası biras arttı ama ilk alışverişim olduğu için böyle yaptım sitede gerekli herşey vardı bir incele derim..
O ne tatlı ayak öyle annesi doğunca ısır onu azcık
çiçekmalzeme.com'u ben de beğendim içerik olarak ama cesaret edemedim sipariş için.
kaç günde yolladılar siparişi?
Bide mothercare kullan at lohusa iç çamaşırı varmıs onu alcam.. Shaqacım sağlıklı atıstırmalık bana cok mantıklı gelmiyo. Çünkü sezeryan olursa zaten bagırsak hareketlerin baslayana kadar bişey yemiyorsun. Epidural normal dogumdada bildsigim kadarıyla hemen bişey vermiyorlar. Verselerde sulu gıda oluyo. Hazmı kolay seyler tercih edilmeli. Corba en guzeli mesela...
Amargicim eşine sorar mısın dogumdan sonra bişeyler yeme konusunu. O daha dogru bilgi verir bize..
yeter canim o zaman. olmazsa bide altimiza havlu koyariz.. ya kizlar bu su meselesi ne kadarki cokmu olacak bide anlariz dimi kesin suyun gekdigini
Taze bilgi hemen aktarayım dedim. Ben laparoskopi ile rahim ameliyatı olduktan sonra hastanede 1 öğün atladılar ve akşama diyet 1 (en sert diyet) yemeği verdiler. Eşim doktoruma yemesin dedi. Doktorum hemen ameliyat sonrası sağlamlığıma ve ayakta gezmeme güvenerek yesin bişey olmaz dedi. Ben de yedim. Sonrasında sabaha kadar hayatımda çekmediğim sancıyı çektim. Nasıl ağladım acıdan anlatamam. 3 gün azalarak da olsa devam etti.
Size bahsetmiştim 1,5 ay önce arkadaşım sezeryanla doğum yaptı. Sabah 10 gibiydi. Central hastanesinde. Arkaşadışımın eşi de doktor. Ona da bir öğün atladılar ve akşam yine diyet 1 yemeği getirdiler. Biz de o sırada ziyaretteydik. Eşim asla yemesine izin vermedi. Sadece gece 9-10 gibi iki tane petibör bisküvi yesin bol su içsin o kadar dedi. Öyle yapmışlar. Arkadaşım hiç gaz sorunu yaşamadı.
Öğrendiğime göre açık veya kapalı her karın girişimi dolayısıyla bağırsak duvarı kendi kendi korunma amaçlı felç ediyor. Karna müdahale travması geçtikten bir süre sonra yavaş yavaş çalışmaya başlıyor. Yni gaz çıkarma ve sonrasınd büyük tuvaletini yapma. Bu fonksiyon kendiliğinden başlamadan yemek yerseniz iki saate mide sindiriyor ve sonrasında asıl işkence başlıyor. Kızlar ben dersimi aldım. Sezeryan sonrası hayatta yemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?