2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Kizlar az once bi anda gogsunden sut geldi sutyenim yuvarlak bi sekilde islakti ayy tuhaf oldumm oglumun mamisi olur ins.bol bol

Güzel süpriz olmuş. Canım süt gelmeye devam ederse doktoruna bir sor olur mu, durumun normal olduğundan en azından emin olursun. Çünkü emziren anneler bebek ememeyecekse bile süt gelmeye devam etsin diye mutlaka sağıyorlar. Sonradan kesilme sorunu olmasın diye önlem almış oluruz.

Yani sezeryan sonrası yaklaşık iki öğün atlamak gerekiyor...

Peki sezeryan öncesi yemek nasıl? Epidural için yemek fark ediyor mu acaba? Hani nasıl genel anestezi öncesi 5 saat filan yememek gerekiyor...

Hiç fark etmiyor canım. Geceden aç yatman gerekiyor. Hatta eşim dün gece acil sezeryana girmen gerekirse önce mideni temizleyecekler, hazır ol dedi. Keyfimi kaçırdı ama ne yapalım.

Hemen doktoruna sor canım.

Mantar enfeksiyonu olabilir. Her zaman kokulu ve renkli olmayabiliyor. Bugün mümkünse doktoruna gider misin. Çünkü sende de serklaj var. Bizde her durum çok önemli. Önce onun su olup olmadığını basit bir testle anlıyorlar. Lütfen erteleme.

Hiç fark etmiyor canım. Geceden aç yatman gerekiyor. Hatta eşim dün gece acil sezeryana girmen gerekirse önce mideni temizleyecekler, hazır ol dedi. Keyfimi kaçırdı ama ne yapalım.

yaaa bu konular konuşulunca ben fena şekilde gerildim ve şuan gözlerim doldu ağlıyorum. Niye böyle oldum bilmiyorum. Hastane,doğum,doğum sonrası acılar,doğum sonrası oluşacak odadaki kalabalık,doğum sonrasında süt gelmezse ya korkusu, doğum sonrası bebeğim ememezse korkusu. Hepsi bir anda karabasan gibi üstüme çöktü.

Ben bayadır düşünmüyormuşum bu aşamayı onu daha iyi anladım. O yüzden bu konuda sizleri sadece okumakla yetineceğim bugün sanırım..

Oyyy kıyamam sana. Olur mu öyle şey, doğum sonrası hep acı, süt gelmeme vs olsaydı anneler mutluluktan ağlar mıydı? İkinci bebeklerini yapar mıydı? Doğum sonrası geceliğin ve tacınla kameraya bebeğinle poz verirken nasıl güzel bir kadına dönüşeceğini sakın unutma. Azıcık canın yansa ne olur ki. Bebeğin kucağında olacak. Onu koklayabileceksin. Ben ençok oğlumu koklayarak bir öpmenin hayalini kuruyorum. Onu emzirmeyi öğrenirken gözlerinin içine bakmayı hayal ediyorum. Güne onunla başlamayı...

Hemen doktoruna sor canım.

Off heyecanlandırdınız beni. Kısmetse Pazartesi sabahtan randevum var. Yine de arayıp sorayım bari...

merhaba annişler :) ben hiç su içemiyorum susamıyorum :) bebeğe bir sıkıntısı olur mu acaba

oluurrrrrrrr.... su icmemen idrar yollarinda iltihap olusmasina mantara yuksek tansiyona kan basincinin dusuk olmasina neden olur bunlarda bi noktadan sonra bebegine zarar verir. en azindan iki litre icmelisin canim. herseyi gectim cok odemin olur

Schaqacim doktorunu ara sor istersenn..hatta istemesende sorr.. emelcim bende cok korkuyoum vee sezryan istedigime karar verdim bu yuzden

aynen canım hiç yorum yapmadan sadece okuyorum hem iyi oluyo hem de bi süredir bu konulara kafa yorduğum için biraz geriliyorum.ama herşey olacağına varır allah sabrını gücünü verir emelcim geçen gün sen beni telkin ediyordun şimdi de elimden geldiğince ben seni rahatlatıyım dedim pek olmadı ama

Kızlar evde otur otur çok sıkıldım Ben şimdi güzel bir duş alacağım sonra gidip saçıma fön çektireceğim. Makyajımı yapacağım. Alışverişe çıkacağım. Bebişime bebek çikolatası bakacağım.Kendime güzel bir tatlı ısmarlayacağım. :)
Bebişe kıyafet almamak için çok çabalayacağım. Bakalım başarabilecekmiyim :/ (Ben artık 6 ay 9 ay 1 yaşlara geçtim de :)))
Ama çok güzel kürkler var indirimde de şimdi herşey seneye kışın giyer bebeğim ama dimi :)

Tünaydın güzel hamişler Şafağımıza az kaldı tam 64 güncük

Heyecan korku adrenalin ne varsa hepsi bu filmde "Bir bebeğin doğuşu" 64 gün sonra sinemalarda

Biz bugün biraz kabız olmuşuz 2 gündür akşamları meyve yemeyi unutuyorum o yüzden olduk sanırım. Hemen meyve seanslarımıza geri döneceğiz...

Hepinize hayırlı şafaklar...

canım inşallah güzel haberler gelirsinnnn

aslında sadece kafası bez gövde kısmı bildiğim tül:))
ben de çok beğendim çok orjinal ve çok sade bir model.
Kayınvalideme gösterdim hiç istifini bozmadan yaparız biz bunu dedi:)))

wauavvvvvvvvv hamaret valide hanım süper kolay gelsin canım

bu konu ile ilgili söyleyeceklerim bizde oğluma yaptık ve çocuk devreleri yaktı tabiri caizse.
türkçe, almanca, ingilizce herşey yolunda giderken bir anda kilitlende kaldı(bir anne için en zor zamanlar)
sonra psikiyatrist tavsiyesi ile bıraktık hiçbir şekilde konuşmuyoruz. fakat gittiği kreşde günde 3,5 saat ingilizce 2 saat rusça
ve öğretmenlerde biri ingiliz, biri rus şimdi hiçbir zorluk yaşamıyor 4 ay oldu ve bir ortama girince(baba yabancı bir firmada çalışıyor ayda bir olan yemekli toplantılarda yöneticiler alman) kendini gayet güzel ifade edebiliyor
yani zamanı gelince yapılan daha etkiliymiş

Hastanede uzun gecelik sorun olur mu dersiniz?
Uzun derken ayak bileğime kadar...
Çok şık duruyor ama işte...
Hijyen filan?

Of inşallah içime sinen bir şey bulurum...

ufff bende istiyorum böyle birşey umarım bulabilirim

sanırım suni sancı alınca da ister istemez kusma yaşıyorsun...
şimdi tam emin değilim.

kıyamam sana sen bunları sakın düşünme lütfen. öncelikle sağlıklı sıhhatli evlatlarımızı kucağımıza alalım inşallah biz süper anneler herşeyin üstesinden geleceğiz.

Çocuk kükükken yapıldığında psikolojik bir etkisi olmuyor ama 2 yaş ve üstü bir çocuğa bunun "hadım etmek" olmadığını anlatmak, çocuğun anlamasını sağlamak çok zor. Benimkinin cinsiyeti kız görünüyor, erkek olsaydı ilk 6 ay içinde yaptırırdım heralde.

Ay çok özendim. Aynısını yapabilirim.

Ayyyy canım benim kıyamam yerim onun ayağını benim kızımdada ayak hastalığı var illaki doktordan ayak resmi al demişti bana
bu da benim minik kızımın ayağı teyzesi

Ben de sezeryanla doğum yapanlardanım gerçi ben normalden sezeryana geçiş yaptım neyse ben gece 20.30 da doğuma girdim sonrasında sabaha kadar bi damla su vermemişerdi. Saba 9 gibi doktorum geldiğinde sadece sıvı şeyler tüketebilirsin demişti meyvesuyu, komposto tarzı çok acıkırsam 2 bisküvi ye dmişti o kadr bence de kimse yemesin sonra o gaz olayları sorun yaratıyo

Erkek anneleriiiiiii ben 2 kz annesi olucam ama size gözlemlerime dayanarak yeni doğan sünneti hakkında küçük bi tavsiye vericem arkadaşım bebeğini doğduğu gün sünnet yaptırdı pişman ama şöyle bebişte doğduğunda enfeksiyon çıkmış tedaviye başladılar delinmedik yeri kalmadı yavrunun serum için en son kafasından bile vermeyi düşündüler bi de üstüne sünnet zaten yeni doğdu yavrum demiştir nerden düştüm ben buraya diye hem annesi hem bebiş sürekli ağlıyordu en azında 40 günü geçirmek yani ilk altı ay ayaklanmadan daha iyi olur sanki ne dersiniz ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…