schagacım progestan fitil kullanıyorsan ondan olması çok büyük ihtimal. çünkü ben de kullanmıştım ondan ve tam bahsettiğin gibi bende de oluyordu. ama sen yine de doktoruna sor. bir de bişey daha söylicem, eğer rüyanda ( cinsellikle ilgili)bişeyler gördükten sonra oluyorsa çamaşırında canım gusül alman gerekir biliyorsundur zaten.
kıyamam sana...
benim durumum bende eşimle konuştum bunu. oğlumu kv'ye bırakacağız akşam/gece olursa gündüz zaten kreş de olacak
gerekirse akşam dede alır onu kv'de de kalacak annemde benimle gelecek. biz bu şekilde halledeceğiz durumu
seninde dediğin gibi doğum gerçekleştikten(sezeryan olursa planlı zaten, normal olursa) sonra haber vereceğiz.
herkesin o zaman haberi olacak. inşallah hepimizin istediğimiz dilediğimiz gibi doğumları olur .....
Aynen canım benim içinde supriz olur. Bende alıştırdım kendimi şimddein uykusuzluğa..Ama dayanıyorum artık:))Annelik zor evet ama doğru annelik yapabilmek zor. Şimdiki anneler cocuklarının eğitim basarılarını bile birbirlerine hava atmak için kullanıyor. Cocugu sınavı kazanamayınca o meseleleri hiç açmazlar nedense utanırlar. İnsan kendi evladından utanır mı yaa.. Helede misafirliğe gidip cocuk oynuyo diye görüyosun işte halimizi bunlarla biyere gidilmez diyenlere uyuz oluyorum. Bunlar nasıl bi ifadedir yaa. Bebekle tatle gidilmez, bebekle gezilmez, bebekle bruncha gidilmez, bebekle aksama gezmesine cıkılmaz.Pardonda bebeğe onu yaptırma bunu yaptırma sonra cocuk dısarı cıkınca napacagını sasırsın. olacak iş mi bu yaa.
sanırım bende bilinçaltımda böyle düşünüyorum bir an yazdıklarını okuyunca ya ben bunları bir yerden hatırlıyorum gibi oldum
Bu aralar hepimiz aynı bilinç düzeyindeyiz sanki.... Bende senin yazdıklarını okurken aynı seyleri dusunmusluğum var..
kızlar bu arada emzirme meselesini kalabalığın içinde yapmak benide korkutuyo. o yuzden doktorumla konusacagım. Dogumhaneden cıkmadan orda ilk denemeyi yapabilr miyiz diye. Bide benim annemler uzaktan geleceği için hastaneye giderken onlara haber veririm ama baska kimseye haber vermeyeceğim. KOcamlada konustum oda onayladı. Yani imkanınız varsa bi değerlendirin bunu.Herşey bitsin oyle gelsinler yanımıza. bizi mutlu bi aile tablosu içinde gorsunler.
aynen canım o korku bende de var sizinkiler uzaktan gelcek yine bizimkiler yakın her 2 taraf da , odanın çok kalabalık olmasından ve ilk tecrübeyi kalabalığın içinde yaşamaktan korkuyorum:26:
olmazsa odayı boşalttırırım ben hehe
Bu aralar hepimiz aynı bilinç düzeyindeyiz sanki.... Bende senin yazdıklarını okurken aynı seyleri dusunmusluğum var..
kızlar bu arada emzirme meselesini kalabalığın içinde yapmak benide korkutuyo. o yuzden doktorumla konusacagım. Dogumhaneden cıkmadan orda ilk denemeyi yapabilr miyiz diye. Bide benim annemler uzaktan geleceği için hastaneye giderken onlara haber veririm ama baska kimseye haber vermeyeceğim. KOcamlada konustum oda onayladı. Yani imkanınız varsa bi değerlendirin bunu.Herşey bitsin oyle gelsinler yanımıza. bizi mutlu bi aile tablosu içinde gorsunler.
2 aylıktı antalya'dan trabzone gittik, gezdik, dolaştık, eğlendik, hasret giderdik
akşam gezmesi uygunsa götürebileceğimiz bir yerse gittik. tabbi ki heryere değil
kapalı alanda değil de daha çok açık hava bol güneş tercih ettik
sonra bu çocuklar kalabalık bir ortama girince neden ağlıyor nesi var ne istiyor durumları çıkıyor ortaya
işte biraz çocuk bize biraz biz çocuğa ayak uyduracağız ama dediğim gibi her zaman değil
Ben ilk emzirme için her koşulda sadece eşim yanımda olsun isterim...
Zaten daha yeni doğum yapmışız, kim olacak odada, olsa olsa ailemiz, ki zaten babam duramaz içi fena olur, annemi de babamla yollarım dışarı :)
Aynen canım benim içinde supriz olur. Bende alıştırdım kendimi şimddein uykusuzluğa..Ama dayanıyorum artık:))Annelik zor evet ama doğru annelik yapabilmek zor. Şimdiki anneler cocuklarının eğitim basarılarını bile birbirlerine hava atmak için kullanıyor. Cocugu sınavı kazanamayınca o meseleleri hiç açmazlar nedense utanırlar. İnsan kendi evladından utanır mı yaa.. Helede misafirliğe gidip cocuk oynuyo diye görüyosun işte halimizi bunlarla biyere gidilmez diyenlere uyuz oluyorum. Bunlar nasıl bi ifadedir yaa. Bebekle tatle gidilmez, bebekle gezilmez, bebekle bruncha gidilmez, bebekle aksama gezmesine cıkılmaz.Pardonda bebeğe onu yaptırma bunu yaptırma sonra cocuk dısarı cıkınca napacagını sasırsın. olacak iş mi bu yaa.
kesinlikle öyle hepsi mızmız. Fuarda güya seminer veren ünlü anneler vardı. Kadın şunları söylüyor. "bazen olacak ki çocuğunuzu duvardan duvara fırlatasınız gelecek" güya annelik semineri veriyor. kalkıp çıktım hemen bu insanlar için mi zaman kaybediyorum diye.
Beni de o dediğin durum çok etkiliyor. Pazar gününü değil pazartesiyi iple çeken anneler. Her iş çok zor annelik de çok zor ama bu kadar olumsuz fikirler yürütecek kadar olmamalı yaa.
Ben kendimi uykusuzluğa o kadar adapte etmeye başladım ki eğer akşam yatıp sabah kalkan bir bebek olursa işte o benim için sürpriz olacak:))
mecbur edicem başka türlü çözüm bulamam.göbek büyüdü göremiyorum bile o kısmı bu ctesi gidicem o iş için...
bir hemşire kayınvalidem ve annem biri memeyi tutuyor biri bebeği tutyor hemşire bebeği memeye tutturmaya çallışıyor oy anammmmm hehheeh halimiz komikti sonra herşey rayına giriyorya ben eltimde gördümde... Allahım cok korktum. kayınvalidem görümcem kendi annesi teyzesi hemşire herkes bi ucundan tuttu nerdeyseSonunda da yeterince ememediği için biberonla mama verildi.
hhehehe emel az once bır arkadasım aradı dedıgı su " ya ben bır sene nasıl evde dayanmısım cocukla işe basladım kendıme geldım"
emelcım cocuk ısı gercekten cok,coook guzel ama sabır gerektıren bır olay...ınsallah allah hepımıze sağlıklı mutlu huzurlu cocuklar verır...4-4 luk hıc bagırmadan sakınce yetıstırmek ıstıyorsun ama gun gelıyor bazen dıyosunkı 2 saat uzaklassam... hele bır bunların 2 yas sendromları varkı sorma gıtsın...
Evet yaaa, hayatımda ilk defa kukumu göremiyorum. Hala orada mı, duruyor mu bilemiyorum...
Evet yaaa, hayatımda ilk defa kukumu göremiyorum. Hala orada mı, duruyor mu bilemiyorum...
çocuk her yere götürülmez hakikaten kapalı ortama gürültülü ortama küçükse çok çocuklu ortama gidilmez hastalık varsa uyku saati gelmişse
mesela oğlumu ben 20 güünlüktü günlere götürürdüm valla hiç sakınmadım
ama uyku saati geldi mi kalktım çok gürültü varsa çıktım
oğlum 3 yaşında bazen 3 çocuk oluyorlar kavga kıyamet görsen o bunu yaptı şuunu dedi bunu aldı falan ona yapma buna yapma
hele ben gibi gittiğin evde eşyaları ellemesin istersen elleme mert alma mert izin al mert çıkarken oyuncakları toplatırım dağıtmışsa ama evimde kırsın döksün dağıtsın ama başkasını evinde çok rahat edemem bu yüzden ama kimisi var döksün kırsın misafilikte ilgilenmez o zaman anne rahat olur ben onlardan değilim
annelik çok güzelll bir o kadar zor eğer öğle uykusu almamışsa oğlum eyvah ne yapacağını şaşırır dengesi bozulur
mesela geçe marketteyiz uyuymamıştı oğlan allahım her yere elledi en son yerde kirli bir paspas varrdı aldı eline mıncıkladı çığlığı basmışım orda sonra reyondaki ürünleri devirdi ne aldık bilemeden çıktık çok gergindik uyusun diye gözüne baktık valla
lovely bu 2 yas 3. yasta bıtıyormu?? su anda bızımkı resmen bızım canımıza okuyor haftaya pedegog tan randevu aldım o derece:)
doktordan geldim, maalesef doktor duymak istediğim şeyleri söylemedi, suyum çok az olduğu için bebek her an alınabilirmiş, ben evde çok iyi takip etmeliymişim, günde 10 dan az hareket ederse gece gündüz hangi vakit olursa olsun acile gidip nst bağlatmalıymışım, ben ilçede yaşadığım için doğumum ilde olmak zorundaymış, sanırım yoğun bakımda kalması için bebeğin, moral diye bir şey kalmadı bende. gerçekten şuan Allah a 35. haftaya kadar dayansın diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. doktor keşeke dayansa 34 e 35 e kadar ama zor görünüyor dedi
amargicim bu konuyla ilgili daha önce yazmıstım bişey... Görenler düşünsün boşver.. Oldugu kadar olmadıgı kader mantıgıyla kendini incitmemeye garet ederek oldugu kadar yapacaksın. ama doguma az kala bakmak lazım caresine..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?