- 4 Temmuz 2013
- 5.185
- 12.264
- 448
doktordan geldim, maalesef doktor duymak istediğim şeyleri söylemedi, suyum çok az olduğu için bebek her an alınabilirmiş, ben evde çok iyi takip etmeliymişim, günde 10 dan az hareket ederse gece gündüz hangi vakit olursa olsun acile gidip nst bağlatmalıymışım, ben ilçede yaşadığım için doğumum ilde olmak zorundaymış, sanırım yoğun bakımda kalması için bebeğin, moral diye bir şey kalmadı bende. gerçekten şuan Allah a 35. haftaya kadar dayansın diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. doktor keşeke dayansa 34 e 35 e kadar ama zor görünüyor dedi
biliyorum canım bilmez miyim, ama benim derdim nasıl ayrılacağım, ayy düşünmek bile istemiyorum
tıp fakültesine randevu ile gidiliyor değil mi? belki de doğumum tıpta olacak, çünkü Anadolu hastanesine gidiyorum ben, doktor Antalya anadoluda olacak muhtemelen dedi, ama küvözde kalırsa onun parasına nasıl dayanacağız ki
o paniği bir de bana sor :))) ben daha çanta bile almadım hatta karar bile vermedim. Büyük ihtimalle sırt çantası olacak da hiç bakmadım nasıl bişey olur diye.
Çok duygulandım.
Ve umut doluyum.
Bizlerin yetiştireceği çocuklar, yine bizlerin çocuklarının arkadaşları olacak...
Hatta bizlerin çocukları, bizler gibi olmayan ailelerin çocuklarına doğru örnek olacaklar...
Sizler gibi insanlarla tanıştığım için çok mutluyum...
yaaa bu konular konuşulunca ben fena şekilde gerildim ve şuan gözlerim doldu ağlıyorum. Niye böyle oldum bilmiyorum. Hastane,doğum,doğum sonrası acılar,doğum sonrası oluşacak odadaki kalabalık,doğum sonrasında süt gelmezse ya korkusu, doğum sonrası bebeğim ememezse korkusu. Hepsi bir anda karabasan gibi üstüme çöktü.
Ben bayadır düşünmüyormuşum bu aşamayı onu daha iyi anladım. O yüzden bu konuda sizleri sadece okumakla yetineceğim bugün sanırım..
doktordan geldim, maalesef doktor duymak istediğim şeyleri söylemedi, suyum çok az olduğu için bebek her an alınabilirmiş, ben evde çok iyi takip etmeliymişim, günde 10 dan az hareket ederse gece gündüz hangi vakit olursa olsun acile gidip nst bağlatmalıymışım, ben ilçede yaşadığım için doğumum ilde olmak zorundaymış, sanırım yoğun bakımda kalması için bebeğin, moral diye bir şey kalmadı bende. gerçekten şuan Allah a 35. haftaya kadar dayansın diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. doktor keşeke dayansa 34 e 35 e kadar ama zor görünüyor dedi
kızlar calısabılır raporu tam 31+6 da mı alınıyorrr
aslında codulu'nun yazdıklarını da alıntılamıştım ama kafam aybukeye takıldı........
inşallah canım arkadaşım inşallah yazdıkların gibi olur
emelcim cantayı daha bende almadım ama nıke canta falan dusunuyorum. Kuzum bide stres yapma sanki hemen bebeğini alıp gezmeye cıkacak oldunda cantası mı eksik kaldı Allah askına... Paniğe gerek yok. Bu hastane cantası olayınada daha zaman var. Önümüzdeki ay yaparız. Bizim listeler hazırda içindekiler tamam mı sanki..Yoo benim daha alacağım cok sey var.. Kız ben daha beşik araba hiçbişey almadım. Ama param olunca alcam. Bi anda sıkısmamak içinde plan yapıyorum gideceğim mağazalar ve oralardan alacaklarımı belirledim önce. İnternetten alacaklarımı yer imi olarak ekledim. SAdece bi tık kredi kart numarası adres yaz bitti olacak. Sende endişe etme kardesim. Planlı programlı hareket edip halledeceğizz.... Kaldıki karar versen bile gittiğinde satıcı seni bambaska seylere ikna edecekplanı programıda bosver en kotu gideriz buyuklerden bi magazaya al yanına bi tezgahtar bacım ne lazım de. O göstersin o anda içgüdüsel olrak kafana yatarsa al. yatmazsa bırak. Onuda bırak yenidoğan bebeğin en temel ihtiyacı vucut ısısını korumak ve beslenmek değilmi. Ha bide tuvaleti var. Yani ona bi beşik kıyafet araba bez bide anne yeter şimdilik. Gerisi sonrada alınır. Yani sen şimdi alda alamazsan üzülme yada hadi alamaz yetiştiremezsem diye dertlenme. Ay ne yazdımm beee. Bu arada lohusa geceliğine bakan da yok. Biz abartıyoruz. Gelenler annenler kayınvalidenler falan olacak hastaneye..Aile yani..Evde gecelikle yatanda yok artık zaten. Hem biz erken basladık merak etme. Ben bi ara ocak grubuna baktım da onlar hala alımlara devam ediyo ve doguruyorlar bu arada..SChaqa saolsun sayesinde bi dunya alacak listemiz oldu. En kotu bi gun oturup netten o listedeki marka ve ürünleri sipariş veririz..O listeleri bi toplasak mı Schaqacımm..
sanırım bende bilinçaltımda böyle düşünüyorum bir an yazdıklarını okuyunca ya ben bunları bir yerden hatırlıyorum gibi oldum
emelcim cantayı daha bende almadım ama nıke canta falan dusunuyorum. Kuzum bide stres yapma sanki hemen bebeğini alıp gezmeye cıkacak oldunda cantası mı eksik kaldı Allah askına... Paniğe gerek yok. Bu hastane cantası olayınada daha zaman var. Önümüzdeki ay yaparız. Bizim listeler hazırda içindekiler tamam mı sanki..Yoo benim daha alacağım cok sey var.. Kız ben daha beşik araba hiçbişey almadım. Ama param olunca alcam. Bi anda sıkısmamak içinde plan yapıyorum gideceğim mağazalar ve oralardan alacaklarımı belirledim önce. İnternetten alacaklarımı yer imi olarak ekledim. SAdece bi tık kredi kart numarası adres yaz bitti olacak. Sende endişe etme kardesim. Planlı programlı hareket edip halledeceğizz.... Kaldıki karar versen bile gittiğinde satıcı seni bambaska seylere ikna edecekplanı programıda bosver en kotu gideriz buyuklerden bi magazaya al yanına bi tezgahtar bacım ne lazım de. O göstersin o anda içgüdüsel olrak kafana yatarsa al. yatmazsa bırak. Onuda bırak yenidoğan bebeğin en temel ihtiyacı vucut ısısını korumak ve beslenmek değilmi. Ha bide tuvaleti var. Yani ona bi beşik kıyafet araba bez bide anne yeter şimdilik. Gerisi sonrada alınır. Yani sen şimdi alda alamazsan üzülme yada hadi alamaz yetiştiremezsem diye dertlenme. Ay ne yazdımm beee. Bu arada lohusa geceliğine bakan da yok. Biz abartıyoruz. Gelenler annenler kayınvalidenler falan olacak hastaneye..Aile yani..Evde gecelikle yatanda yok artık zaten. Hem biz erken basladık merak etme. Ben bi ara ocak grubuna baktım da onlar hala alımlara devam ediyo ve doguruyorlar bu arada..SChaqa saolsun sayesinde bi dunya alacak listemiz oldu. En kotu bi gun oturup netten o listedeki marka ve ürünleri sipariş veririz..O listeleri bi toplasak mı Schaqacımm..
Emelcim yine söylediklerine yüzde yüz katılıyorum canım benim.
Mızmızlanmak yeni moda sanki, herkes çocuk doğurunca çok iş yapmış görünmek için mızmızlanıyor sanki...
"Anne" blogları var mesela, kendi çaplarında bu konuda ünlü olmuş bloggerlar, hepsi mızmız.
Beni en etkileyen ve üzen mesela "Yaşasın Pazartesi geldi de çocuğu okula, kocayı işe yolladım" gibi bir cümleydi.
Biz çok şükür ki gerçekten birbirimizi bulduk. Yoksa cahille ve içinde çocuk sevgisi olmayanla uğraşmak zor.
Hepimizin bilmediği konular olabilir ama en azından öğrenmek için çırpınıyoruz...
Bu aralar hepimiz aynı bilinç düzeyindeyiz sanki.... Bende senin yazdıklarını okurken aynı seyleri dusunmusluğum var..
kızlar bu arada emzirme meselesini kalabalığın içinde yapmak benide korkutuyo. o yuzden doktorumla konusacagım. Dogumhaneden cıkmadan orda ilk denemeyi yapabilr miyiz diye. Bide benim annemler uzaktan geleceği için hastaneye giderken onlara haber veririm ama baska kimseye haber vermeyeceğim. KOcamlada konustum oda onayladı. Yani imkanınız varsa bi değerlendirin bunu.Herşey bitsin oyle gelsinler yanımıza. bizi mutlu bi aile tablosu içinde gorsunler.
kesinlikle öyle hepsi mızmız. Fuarda güya seminer veren ünlü anneler vardı. Kadın şunları söylüyor. "bazen olacak ki çocuğunuzu duvardan duvara fırlatasınız gelecek" güya annelik semineri veriyor. kalkıp çıktım hemen bu insanlar için mi zaman kaybediyorum diye.
Beni de o dediğin durum çok etkiliyor. Pazar gününü değil pazartesiyi iple çeken anneler. Her iş çok zor annelik de çok zor ama bu kadar olumsuz fikirler yürütecek kadar olmamalı yaa.
Ben kendimi uykusuzluğa o kadar adapte etmeye başladım ki eğer akşam yatıp sabah kalkan bir bebek olursa işte o benim için sürpriz olacak:))
Aynen aynen aynen demek istiyorum...
Yani ben listeleri yazıyorum da, listedekiler elimizde var mı yoook, maddi manevi hazır olunca alacağız kısmetse..
Biz burada en azından bu listeleri ve araştırmaları yapıp aklımızı rahatlatmaya çalışıyoruz.
Ha bir de listelerin hepsini alacağız diye bir şey de yok, üstelik belki seçtiğimiz şeylerin bir kısmı da gereksiz olacak.
Bebeklerimizin kendi kişilikleri olacağı için bazısı bazısına uygun olurken diğer bebeklere uygun olmayacak filan.
Biz sadece fikren hazırlık yapıyoruz yani...
kesinlikle öyle hepsi mızmız. Fuarda güya seminer veren ünlü anneler vardı. Kadın şunları söylüyor. "bazen olacak ki çocuğunuzu duvardan duvara fırlatasınız gelecek" güya annelik semineri veriyor. kalkıp çıktım hemen bu insanlar için mi zaman kaybediyorum diye.
Beni de o dediğin durum çok etkiliyor. Pazar gününü değil pazartesiyi iple çeken anneler. Her iş çok zor annelik de çok zor ama bu kadar olumsuz fikirler yürütecek kadar olmamalı yaa.
Ben kendimi uykusuzluğa o kadar adapte etmeye başladım ki eğer akşam yatıp sabah kalkan bir bebek olursa işte o benim için sürpriz olacak:))
kızlar calısabılır raporu tam 31+6 da mı alınıyorrr
o paniği bir de bana sor :))) ben daha çanta bile almadım hatta karar bile vermedim. Büyük ihtimalle sırt çantası olacak da hiç bakmadım nasıl bişey olur diye.
Sadece gece o da diyorum ya sanki içimde birikiyor da öyle dışarı sızıyor. Ayağa kalkıyorum, biriken çıkıyor, sonra da devam etmiyor.
Peki cinsel istekten olma ihtimali yok mu bu durumun? Yani o kadar uzun zamandır yasaklıyız ki, rüyalarıma da giriyor aslında :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?