emelcim cantayı daha bende almadım ama nıke canta falan dusunuyorum. Kuzum bide stres yapma sanki hemen bebeğini alıp gezmeye cıkacak oldunda cantası mı eksik kaldı Allah askına... Paniğe gerek yok. Bu hastane cantası olayınada daha zaman var. Önümüzdeki ay yaparız. Bizim listeler hazırda içindekiler tamam mı sanki..Yoo benim daha alacağım cok sey var.. Kız ben daha beşik araba hiçbişey almadım. Ama param olunca alcam. Bi anda sıkısmamak içinde plan yapıyorum gideceğim mağazalar ve oralardan alacaklarımı belirledim önce. İnternetten alacaklarımı yer imi olarak ekledim. SAdece bi tık kredi kart numarası adres yaz bitti olacak. Sende endişe etme kardesim. Planlı programlı hareket edip halledeceğizz.... Kaldıki karar versen bile gittiğinde satıcı seni bambaska seylere ikna edecekplanı programıda bosver en kotu gideriz buyuklerden bi magazaya al yanına bi tezgahtar bacım ne lazım de. O göstersin o anda içgüdüsel olrak kafana yatarsa al. yatmazsa bırak. Onuda bırak yenidoğan bebeğin en temel ihtiyacı vucut ısısını korumak ve beslenmek değilmi. Ha bide tuvaleti var. Yani ona bi beşik kıyafet araba bez bide anne yeter şimdilik. Gerisi sonrada alınır. Yani sen şimdi alda alamazsan üzülme yada hadi alamaz yetiştiremezsem diye dertlenme. Ay ne yazdımm beee. Bu arada lohusa geceliğine bakan da yok. Biz abartıyoruz. Gelenler annenler kayınvalidenler falan olacak hastaneye..Aile yani..Evde gecelikle yatanda yok artık zaten. Hem biz erken basladık merak etme. Ben bi ara ocak grubuna baktım da onlar hala alımlara devam ediyo ve doguruyorlar bu arada..SChaqa saolsun sayesinde bi dunya alacak listemiz oldu. En kotu bi gun oturup netten o listedeki marka ve ürünleri sipariş veririz..O listeleri bi toplasak mı Schaqacımm..
doktordan geldim, maalesef doktor duymak istediğim şeyleri söylemedi, suyum çok az olduğu için bebek her an alınabilirmiş, ben evde çok iyi takip etmeliymişim, günde 10 dan az hareket ederse gece gündüz hangi vakit olursa olsun acile gidip nst bağlatmalıymışım, ben ilçede yaşadığım için doğumum ilde olmak zorundaymış, sanırım yoğun bakımda kalması için bebeğin, moral diye bir şey kalmadı bende. gerçekten şuan Allah a 35. haftaya kadar dayansın diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. doktor keşeke dayansa 34 e 35 e kadar ama zor görünüyor dedi
aybüke dur canım benim önce lütfen sakin ol bak 31. haftadasın bunu unutma
stres yok ağlamak üzülmek yok lütfen
sen anadolu hastanesini değil ama tıp fakültesini düşün arkadaşım
özele maddi olarak dayanamazsanız bile fakültede hem bebekle ilgili hem de
seninle ilgili uzmanlar var bunu unutma
lütfen bak bu günlere kadar geldiniz herşey yolunda gitti
erken doğum riski en başından beri vardı ama bebeğinde sende bu kadar dayandınız
bundan sonrası içinde herşeyin yolunda gitmesi için elinden geleni yapacaksın
dediğim gibi istediğin ya da yapabileceğim birşey olursa telefonumu alabileceğin
kişiyi de biliyosun
bu isimleri not alıyorum canım, çok sağol, tıp fakültesi deyince insan bir ürküyor ne de olsa devlete bağlı ve ilgi konusunda şüphe oluşuyor, ama sözlerin beni biraz olsun rahatlattıEvet randevu ile gidiliyor sitesine girip numaraları ordan bulabilirsin canım. Beni Mehmet Şimşek ameliyet etmişti çok rahatlatan bir doktor Mehmet Sakıncı'da da septum tedavisi gördüm ikisi de önerebileceğim doktorlar ve hastanenin servis katında da çok iyi doktorlar var hiç kendini üzme sağlıcakla gelecek bebişin. küvöz parasını eğer sosyal güvencen varsa devlet çoğu kısmını ödüyor. anadolu hast. nin küvözü çok iyi bir tanıdığımızın oğlu 5.5 aylık doğdu ve 2 .5 ay orda kaldı şimdi maşallahı var kocaman oldu, onlar belli kısmını ödediler küvöz için. Ayrıca ünv. hastanesinin küvözü de iyi.
omega 3 vermedi doktorum, vermediği için de başlamadım ama diğe proteinleri biraz daha arttırayım baricanım benim kıyamam ya sıkma canını kızların dediği gibi stres yapma ozaman herşey daha kolay olur dualarım seninle.
bol bol su iç süt tahin pekmez tüket hatta kullanmıyorsan omega 3 kapsüle başla.hiç belli olmaz başka bir doktora falan da çık istersen rabbim bebeğini korusun inşallah
Aybuke cim kuzum ben özlem face grubundan benim bildigim kadarıyla canım küvez için parayı devlet veriyor. Ara hastaneyi sor bitanem kendini üzme. Araştır öğren için rahatlar...
ayy inşalah Alla hım tek isteğim 35i bulalım, teşeşkkür ederim desteğin içinAybükecim aklıma şimdi geldi bir velim 6 aylık hamileyken Hacca gitti bu sene ve geri döndüğünde doktor suyunun sınırın altında olduğunu ve riskli olduğunu söylemişti 2 ay öyle devam etti ve doktor hep erken doğabilir dedi ama o Türkiye'ye döndükten sonra yemesine dikkat etti ve bebeğini vaktinde kucağına aldı 2 haftalık şimdi bebeği ve maşallah çok sağlıklı bir sıkıntısı yok şükür. Doktorlar her zaman risklerden bahsetmek zorundalar bazen bu karşıdakini çok ürkütebilecek ve strese sokacak olsa bile mecburlar sen iyi tarafından bak ben iyi olursam o da iyi olacak diye düşün dualarımız seninle
aybukecım hıc uzulme bebegın senınle oldugu surece o stresı cekmesın allaha sukur hepımız 28. haftaları bıtırıyoruz bu saatten sonra sen kendıne de bırazcık dıkkat ederek bebesı buyutursun....
geçmiş olsun cnm hiç uzme eger erken olursa neyapsanda allahın taktiri sağlıklı olunda ikiniz bol su iç ve dinlen hiç belli olmaz doktorun olabilir haberin olsun diye söylemiş inşallah zamanında dogardoktordan geldim, maalesef doktor duymak istediğim şeyleri söylemedi, suyum çok az olduğu için bebek her an alınabilirmiş, ben evde çok iyi takip etmeliymişim, günde 10 dan az hareket ederse gece gündüz hangi vakit olursa olsun acile gidip nst bağlatmalıymışım, ben ilçede yaşadığım için doğumum ilde olmak zorundaymış, sanırım yoğun bakımda kalması için bebeğin, moral diye bir şey kalmadı bende. gerçekten şuan Allah a 35. haftaya kadar dayansın diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. doktor keşeke dayansa 34 e 35 e kadar ama zor görünüyor dedi
İlk oğlumu doğurduğumda 24 yaşındaydım. Şimdiki imkanlarım olmadığı için ve de çok genç olduğum için tecrübesiz ve korkağan tekiydim. Doktor doğum tarihimi verdiği gün doğumhanede(devlet hastanesiydi) o sancı çeken kadınların arasında kendimi uzaydan gelmiş gibi hissediyordum ve korkudan kalbim yerinden çıkacaktı. Bir saniye sonrası başıma gelecekleri bilmiyor hepsini yaşayarak tecrübe ediyordum. Aklımdaysa "ya herşey yolunda gitmezse, ya sütüm gelmezse, odada oluşacak kalabalık vs" gibi soular yoktu. Çünkü aklım başımda yoktu korkudan:) Yoğun bakımda gözlerimi açtığımda şükürler olsun herşey bitmiş dedim bir sevinç doldu içime. Gerisi mi? Gerisi çorap söküğü gibi geldi. Şimdi hatırlamadığım biraz acı, aç bırakıldığımı hatırlamıyorum, ameliyat sonrası gelişen herhangi bi olumsuzluk hatırlamıyorum. Bebeğimi kucakladığım gibi hastaneden çıkıp gittiğimi hatırlıyorum :) Uzun lafın kısası bu kadar endişe boşa. Sadece bebeğini kucağına alacağın ana odaklan. Gerisi gelir.
Sırf doğurduğu için anne olmuş olmak istemiyoruz.
Anne gibi anne olmak istiyoruz...
ben bunu pankart bile yaparım schagaa :))))
doktordan geldim, maalesef doktor duymak istediğim şeyleri söylemedi, suyum çok az olduğu için bebek her an alınabilirmiş, ben evde çok iyi takip etmeliymişim, günde 10 dan az hareket ederse gece gündüz hangi vakit olursa olsun acile gidip nst bağlatmalıymışım, ben ilçede yaşadığım için doğumum ilde olmak zorundaymış, sanırım yoğun bakımda kalması için bebeğin, moral diye bir şey kalmadı bende. gerçekten şuan Allah a 35. haftaya kadar dayansın diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. doktor keşeke dayansa 34 e 35 e kadar ama zor görünüyor dedi
Süpersin genic. İşte ben de senin gibi bilinçli, bir çocuğa,bir bebeğe nasıl davranılması gerektiğini iyi bilen,sabırla yeni şeyler öğretmeyi seven,işten yorgun gelsem bile evladımın gelişimi için onunla kaliteli zaman geçirmeyi isteyen biriyim.
Çevremde örnek alabileceğim bir anne neredeyse yok gibi. Hepsi çocuğun bir yük olduğundan bahseden, mahalle baskısından dolayı çocuk yapmış insanlar.
Onlara tepki verdiğimde ise bebek doğsun bu söylediklerini tekrar hatırlatıcam diyorlar ve resmen anneliğimi şimdiden baltalıyorlar.
Benim de savunmam şu ki; siz bir bebeğin veya bir çocuğun put gibi oturacağını,hiç bir şekilde haşarılık yapmayacağını umarak anne olduysanız eğer saçmalamışsınız...!!!! O yüzden de annelik size yük gibi geliyor.
Senin gibi bilinçli annelere çevremde o kadar çok ihtiyacım var ki aslında. O yüzden burada vakit geçirmeyi çok seviyorum. Çünkü bizim şansımızdan mı bilmiyorum mart 2014 anneleri çok bilinçli ve bilgi düzeyi çok yüksek annelerden oluşuyor.
Seviyorum hepinizi.
Aynen canım benim içinde supriz olur. Bende alıştırdım kendimi şimddein uykusuzluğa..Ama dayanıyorum artık:))Annelik zor evet ama doğru annelik yapabilmek zor. Şimdiki anneler cocuklarının eğitim basarılarını bile birbirlerine hava atmak için kullanıyor. Cocugu sınavı kazanamayınca o meseleleri hiç açmazlar nedense utanırlar. İnsan kendi evladından utanır mı yaa.. Helede misafirliğe gidip cocuk oynuyo diye görüyosun işte halimizi bunlarla biyere gidilmez diyenlere uyuz oluyorum. Bunlar nasıl bi ifadedir yaa. Bebekle tatle gidilmez, bebekle gezilmez, bebekle bruncha gidilmez, bebekle aksama gezmesine cıkılmaz.Pardonda bebeğe onu yaptırma bunu yaptırma sonra cocuk dısarı cıkınca napacagını sasırsın. olacak iş mi bu yaa.
bende aKSam baktım yoook saklanmıs heheheh:)2 ay kapalı
Aynen canım benim içinde supriz olur. Bende alıştırdım kendimi şimddein uykusuzluğa..Ama dayanıyorum artık:))Annelik zor evet ama doğru annelik yapabilmek zor. Şimdiki anneler cocuklarının eğitim basarılarını bile birbirlerine hava atmak için kullanıyor. Cocugu sınavı kazanamayınca o meseleleri hiç açmazlar nedense utanırlar. İnsan kendi evladından utanır mı yaa.. Helede misafirliğe gidip cocuk oynuyo diye görüyosun işte halimizi bunlarla biyere gidilmez diyenlere uyuz oluyorum. Bunlar nasıl bi ifadedir yaa. Bebekle tatle gidilmez, bebekle gezilmez, bebekle bruncha gidilmez, bebekle aksama gezmesine cıkılmaz.Pardonda bebeğe onu yaptırma bunu yaptırma sonra cocuk dısarı cıkınca napacagını sasırsın. olacak iş mi bu yaa.
ya ben eltimde gördümde... Allahım cok korktum. kayınvalidem görümcem kendi annesi teyzesi hemşire herkes bi ucundan tuttu nerdeyseSonunda da yeterince ememediği için biberonla mama verildi.
maşallah çok şükür benim de şekerim çıkmadı diyet yapıyorum ben zatenslm güzel annişlerrrrrrrrrrrrrrr:) dr. kontrolüm vardı bugun şeker yüklemesi flnda yapıldı çok yoruldum
açlık şeker :87
1. saat tokluk : 174
2. saat tokluk : 134 çıktı dr. iyi bi prob. yok dedi, kan ve idrar tahlilleri de yapıldı çok şükür herşey yolundabebeişimde 28+1 yani bugün 1322 gr ve 38.36 cm çok güzeldi maşallah göz kırpıp durdu annesiyle babasına ağzıyla birşeyler çiğniyo gibiydi, yavrum acıkmıştı tabi saatlerce aç kaldı anası da o da birde FTr'ciye gtittim kalça ağrım için muayene etti birkaç hareket gösterdi yapmama gereken mutlaka yürü dedi, sezaryanle doğuracaksan doğumdan sonra ağrın dahada artabilir dedi 10 günde rapor veri ohh evde dinlencem ,gezcem bu arada dr. 32. haftadan sonra çalışabilir raporu için 31+6'ta randevu verdi o gün 5 hafta daha çalışabilir raporu vercek, dediğine göre rapordsn sonra daha erken işi bırakmak istersem tekrar rapor veremezmiş yani 5 hafta çalışmak zorundayım gibi bişi, ama başka bi alandaki dr verebilirmiş rapor bakalım artık kısmet hastanede doğum ücretlerini de öğrendim adana da metro hastanesinde epidural sezeryan 600 tl, içine herşey dahil dr. ücreti, suit oda fln, epidural normal doğum ise 1500 tl imiş adanalı arkadaşlara duyrulur birde şu ağda konusunda daha öncede demişitmben yıllardır ağda yaptırıyorum ,hala da devam ediyorum son iki ayda tüylerim daha yavaş uzamaya başladı ama hamilelikte acı eşiği düşüyo galiba yada hassaslaştığımızdan daha çok acıyo diye ben 3 haftada bi gidiyorum, en son gittiğmde çok rahattaı ama çok az acıdı kesnlikle dayanabilirseniz sonuna kadar ağda diyorum ben çok rahat oluyo çok huzurlu ve mutluyum bugün prensesim çok güzeldi maşallah, allahım hepimizin bebişleirlni esirigesin, korusun, hepinizin bebişlerine slmlar yolluyorum bebişimden ve öpücükler minicik dudaklarından k
aynen öyle şuan çevremdeki tüm annelerle bunun savaşını veriyorum. biri diyo ki tatile gittik akşamına kocasına bana hemen uçak al ben geri dönüyorum demiş bebekten dolayı. Ben de dedim ki sen tatile bebekle gidince huyu değişecek mi sanıyorsun.? hem bir tatilde de bara gitmesen ölür müsün? bence ölmezsin.ki gördüğüm kadarıyla da ölmemişsin gece dışarı çıkmadığın için.
Biri der burnumdan getirdi bugün diye. ben de derim ona bebeğin uslu olmasını beklemek senin hatan çocuğun hatası değil. Çocuğu koltukları boyamış. bana diyo ki senin bebeğine alacağım ilk hediye boya kalemleri olacak. Dedim ki eğer bişeyler öğrenecekse koltukları boyayarak tüm koltuklarım feda olsun bebeğime. Ben onunla mutfakta börek bile açacağım:)))
buna verdikleri tepki ise şu ; senin evini bebek doğduktan sonra kesin bok götürür:))
olumsuzluklara bakar mısın yaaa valla çok eğleniyorum ve ayrıca iyi bir anne olmak için de müthiş hırslanıyorum.
hhehehe emel az once bır arkadasım aradı dedıgı su " ya ben bır sene nasıl evde dayanmısım cocukla işe basladım kendıme geldım"
emelcım cocuk ısı gercekten cok,coook guzel ama sabır gerektıren bır olay...ınsallah allah hepımıze sağlıklı mutlu huzurlu cocuklar verır...4-4 luk hıc bagırmadan sakınce yetıstırmek ıstıyorsun ama gun gelıyor bazen dıyosunkı 2 saat uzaklassam... hele bır bunların 2 yas sendromları varkı sorma gıtsın...
lovely bu 2 yas 3. yasta bıtıyormu?? su anda bızımkı resmen bızım canımıza okuyor haftaya pedegog tan randevu aldım o derece:)
maşallah çok şükür benim de şekerim çıkmadı diyet yapıyorum ben zaten
adana metroda kime gidiyordun canım ben de orada doğumu düşünüyorum genel anestezi altında
Ferat Erol'a gidiyorum cnm memnunum da bir kac arkadasim daha vardi ona giden dogumlarini da ona yaptirdilar hepsi memnundu
maveracm aldığım takımların resmini istemiştin geç oldu biraz kusura bakma
Eki Görüntüle 906847 Eki Görüntüle 906850
bu ikisini farklı rengiyle kombin yaptım olmuş mu
Eki Görüntüle 906851
bir de şöyle kokoş bişi aldımEki Görüntüle 906852
bu arada dün gece 10 da acildeydik dr mun yönlendirmesiyle
karnım çok sertleşince ne yatabildim ne de oturabildim bir de nefes darlığı olunca dr m hastanenin acil kadın doğumuna yönlendirdi
nst ye bağladılar ultrasonla baktılar bişi çıkmadı çok şükür
kızımız başaşağı imiş yani doğum pozisyonundabu haftada bu durum iyi bişi mi bilemedim ama nöbetçi dr bişey demedi
kasık baskısı bundan olabilir dedi yalnızca
eşim gelirken biraz sırt üstü yat da kızımız doğrulsun
yavrucak başaşağı durmasın yazık diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?