ııııııııııııhhhhhh bitmiyor 3 yaşta başkası başlıyor inat ve dediğim dedik zamanı başlıyor ağlayarak isteğini yaptırma otoriteye karşı çıkma falan
abovvvvvvvvvv 160 mı yok bacım ya en fazla yaaaa onun yerine daha uygun yer var mı bir araştır canım ama çok içinde kalacaksa al canım
sakın bozma moralini aybükecim.bol su içip dinlen arkadaşların dediği gibi.bende de erken plasenta yaşlanması var,her an doğum yapabilirim yada dr alabilir.dua edip kendimize en iyi şekilde bakıcaz.her gün kar sonuçta.30. haftalardayız herşey yoluna girer merak etme.dualarım hep seninle olacak.Allah hepimize sağlıkla güzel doğumlar nasip etsin inşallah
aynen katılıyorum.çevremizde çocuk sahibi çok insan var.ne zaman bir araya gelsek '' doğunca görcem sizi,artık uykuya hasret kalcanız,yürümeye başladı mı görcem sizi,peşinde koşçanız,sosyal hayat sıfır zaten ...'' gibi cümlelerle çocuk yapmanın cehennem azabıyla eş tutulan bişey olduğunu anlatıyorlar!!!geçen gün eşimin en yakın arkadaşına gittik,bebişleri 6 aylık.huzura erdik valla.sakin sakin olabilecek olanları konuştuk.evet zorlukları da konuştuk ama onların bulduğu çözümleri de...yaptıkları hataları nasıl düzelttiklerini...eşime dedim yahu çevremizdeki herkes çocuk bakmayı işkence gibi görüyo, bir daha görcem sizi de diyen olursa yapmasaydınız o zaman dicem ben de !
heh işte ,en sinir olduğum da bu;çocukla tatile gidilmez,gezmeye gidilmez.4,5 sene İzmir de havalimanında çalıştım.Kuşadası na gelen bütün turistleri gördüm.yemin ediyorum 10 günlük bebeklerle tatile geliyor insanlar.neden olmasın?karı koca yalnızken yaptığın bazı şeyleri yapamayabilirsin evet,mesela bi bara gidemezsin belki gece yarısı.ama artık bir ailesin zaten.bunun bilincinde olursan çocuğunla beraber keyif alınacak ne çok şey olur yahu...ben de doluymuşum bu konuda çok galiba yaz yaz bitmedi
sizi ve burayı çok seviyorum ben de.pek kimse yok yakınımda konuşabileceğim.derdimi de sevincimi de burda paylaşmak hafifletiyor çok.bir de bu konularda düşünce tarzımızın yakın olması çok güzel.bilinçli ve sağlıklı bir nesil geliyor sayemizde
çok güldürdünüz beni,çok yaşayaın emi :))
Kızlar birşey sorcam. Ben internetten hiç kitap almadım. Geçen haftasonu d&r a gittim ve schaga nın listelediği kitaplardan bir kaç tanesini alacaktım. aldım tam kasaya gidiyordum ki dedim nette ne alemde bu kitaplar bakayım diye. d&r da 20 tl olan kitap idefix adlı sitede de kitap yurdu'nda da 11 lira idi. İnternetteki kitaplar da orjinal mi ? Bilen var mı? Eğer orjinalse internetten sipariş vereceğim çünkü..
bir de bu periantolog nedir? her hastanede var mıdır?
ben en son 25+3 ken gittim boy 32 cm kilo 834 gramdı yarın tekrar gideceğim bakalım ne deyişiklik olmuş sizce normal mi
Ben kafamı toparlayamıyorum sanki ne zamandır.
Aklımda hep "yapılacaklar listesi" ama hiç bir şey yapmıyorum filan...
32+0 da alınıyor canım..
aynen öyle şuan çevremdeki tüm annelerle bunun savaşını veriyorum. biri diyo ki tatile gittik akşamına kocasına bana hemen uçak al ben geri dönüyorum demiş bebekten dolayı. Ben de dedim ki sen tatile bebekle gidince huyu değişecek mi sanıyorsun.? hem bir tatilde de bara gitmesen ölür müsün? bence ölmezsin.ki gördüğüm kadarıyla da ölmemişsin gece dışarı çıkmadığın için.
Biri der burnumdan getirdi bugün diye. ben de derim ona bebeğin uslu olmasını beklemek senin hatan çocuğun hatası değil. Çocuğu koltukları boyamış. bana diyo ki senin bebeğine alacağım ilk hediye boya kalemleri olacak. Dedim ki eğer bişeyler öğrenecekse koltukları boyayarak tüm koltuklarım feda olsun bebeğime. Ben onunla mutfakta börek bile açacağım:)))
buna verdikleri tepki ise şu ; senin evini bebek doğduktan sonra kesin bok götürür:))
olumsuzluklara bakar mısın yaaa valla çok eğleniyorum ve ayrıca iyi bir anne olmak için de müthiş hırslanıyorum.
evet hamura bayılıyor normal hamurla çok daha fazla oynuyorİnsan canlısı doğa içinde başladı macerasına. Toprağa bastı, meyve topladı, hayvanlara hükmetti. Sonra beton çıktı ortaya; dört duvar, sert zemin, her şey yapay. Bitki yok, hayvan yok, su içecek ve temizlenecek kadar..
Demem o ki mesele çocuğun yaş sendromları değil, bizim küçük bir canlıyı kendisine uygun olmayan ortam ve kurallarla kuşatmamız, onlar tepki verdikçe biz sendrom tanımlıyoruz. Tanımladığımız en büyük kriz ergenlik, doğal yaşayan kabilelerde yok mesela!
Halık Yavuzer'e göre çocuğun 3 temel oyuncağı vardır: su, çamur, hamur (oyun hamuru değil!). Frobel'e göre oyuncak, çocuğun parçalara ayırıp farklı bir bütün oluşturabileceği şeydir.
Özetle, ya sendromlarla uğraşacağız, ya da çocuğun kendi doğasına uygun olanın peşine düşeceğiz.
ay ne şirinnnnnn çok şeker duruyordurBen bebek odası halımı aldım . Satıcı da bilmiyordu bahsetmedi hiç eve gelince farkettim. Akşam bebk odasının önünden geçerken ne göreyim. Halının üzerinde beyaz ay ve kalp motifleri vardı. Gece parlıyorlar!! Meğer fosforluymuş :=)
buda kızım için yaptığım ilk patikler nasıl olmuş
doktordan geldim, maalesef doktor duymak istediğim şeyleri söylemedi, suyum çok az olduğu için bebek her an alınabilirmiş, ben evde çok iyi takip etmeliymişim, günde 10 dan az hareket ederse gece gündüz hangi vakit olursa olsun acile gidip nst bağlatmalıymışım, ben ilçede yaşadığım için doğumum ilde olmak zorundaymış, sanırım yoğun bakımda kalması için bebeğin, moral diye bir şey kalmadı bende. gerçekten şuan Allah a 35. haftaya kadar dayansın diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. doktor keşeke dayansa 34 e 35 e kadar ama zor görünüyor dedi
Benim 27+3 de 32 cm ve 800 gr dı. 29+3 de de 35.5 cm ve 1200 gr. yarın 31+3 yine gideceğim canım 11 de randevum vvar.
1 gün çalışman lazım errtesi gün rapor alabilirisnBenim raporum 31+31+3 de bitiyor. Haftaya cuma işe başlamam lazım. Doktorum doğum izni için rapor verir mi ki. Ya da 4 günlük rapor alacağım.
Emelcim cocugun varsa kendini ev konusunda cok germiceksin .sana katiliyorum.ben 2.ye hamileyim.ilk cocugumda o kadar rahat davrandim ki evin batmasi koltuklar falan filan konusunda.benim koltuklarimi bi gorsunler sana bunu diyenler.boyanmadik ne koltuk ne duvar kaldi....koltuklari ve duvari boyamayi resim yapmayi cok seviyodu.engel olmadim hayalgucu gelissin dedim saldim.hevesi gecene kadar boyadi .artik duvar boyamak cazip gelmeyince hop boyattim duvarlari.eskisinden guzel oldu.yikattim koltuklari oldu tertemiz.daha kasigi duzgun tutamazdi ben kendisi yemek isterdi ay doker kirletir falan filan diye sikmadim kendimi.halilar kiyafetler mahvolurdu.onlarda yikatilir bitti.herkes hayret ederdi bana.duzeni severim cunku ama cocugumun karakter gelisimi ve hayaldunyasini sinirlamamak adina o kadar iyi yapmisimki.su an okulundaki psikiyatrlar mudur ogretmen bu kadar ozguvenli ve istikrarli azimli ve hayal dunyasi genis yaratici bi cocuk oldugunu hep soyluyolar.psikiyatr sordu hatta anlattim.cok iyi yapmissin engellemeyip dedi.hatta biraz buyuyunce dolaplari karistirmasin die kilitler onlemler falan.baktim merak ediyo.mutfakta onun boyunun yettigi dolap ve cekmecelere ona zarar vermicek seyleri koydum o hevesini alana kadar.tencereleri uste aldim plastik kaplari ivir zivir ortuler falan alt dolaplara gecti.hepsi topu topu bikac sene suruyo emin ol cokta cabuk geciyo.cocuga herseyi kisitlayip evim kitap gibi duzenli olcana,varsin evim daginik olsun ama cocugum kendine guvenli,gelisimi duzgun olsun.eve tadilat yaparsin ama cocugu bi kere nasil yetistirdiysen degistirmesi cok zor.
Maşallah gesmacıö
2 haftada bir mi çağırıyo doktorun istanbulda mısın
Yaaa bizim niye dogumumuz ay sonundaki.. Diğer kızların 30. haftaları falan oldugunu gorunce kendiminkine daha cokmus gibi hissediyorum. Ahh yarenim gelde bi aglayalım senle yaaa. Su anda aynı psikolojideyiz. Beni bi sen anarsın aglama seasnsları yapalım beraber
1 gün çalışman lazım errtesi gün rapor alabilirisn
aynı evimi tarif ettin valla ben de ellmedim duvarlar hariç odasına istediğini yaapabilirisn dedim etiketler yapıştırdı
koltuklarım renkli oldu halım deminn oğlumun arka bahçe bilimde karbon yapıyorlarmış o da yaptı tabi üstü başı oyun hamurlu su oldu halı da aldı nasibini dolaplarımda onun ulaşabileceği yerlere plastikler var hele tahta kaşığım kalmadı valla hatta birini boyadık kukla oldu evimde istediğin yapsın yeter ki kendisine bişey yapmasın
en zoru onun için kural koyuyorsun ya o da ağlıyor ama herşey serbest olmaz hayat o kadar pembe değil malesef
Canım 3 haftada bir çağırıyordu.. Son 3 randevuya 2 haftada bir çağırıyor canım. İzmirdeyim ben. Sen canım hangi şehirdesin?
cnm bnm umarım biran önce oda geçer... nefes darlıgı cok zor bilirim. benimde her sabah kuru öksürüğüm oluyor ama bikaç saat sonra geçiyor. Ozaman nefesin daralıyor işte.
Ben 5 kere rapor aldım. İlk 4 ü 10 ar günlüktü. Sonuncusu 1 aylık heyet raporuydu. Hepsine de aralıksız devam ettim . problem yaşamadım ama... ?
Ben İstanbuldayım canım, hastane değiştiricem de gecen hafta eski druma gittim şimdi en kısa be zaman yeni dra gitmeliyim
Sık sık ultrason bebeğe zararlı olur mu dşye düşünüyorum 26+3de gitmiştim 28+3 e mi rand alsam 29+3 e mi slsam geç mi kalırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?