2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
ııııııııııııhhhhhh bitmiyor 3 yaşta başkası başlıyor inat ve dediğim dedik zamanı başlıyor ağlayarak isteğini yaptırma otoriteye karşı çıkma falan

İnsan canlısı doğa içinde başladı macerasına. Toprağa bastı, meyve topladı, hayvanlara hükmetti. Sonra beton çıktı ortaya; dört duvar, sert zemin, her şey yapay. Bitki yok, hayvan yok, su içecek ve temizlenecek kadar..
Demem o ki mesele çocuğun yaş sendromları değil, bizim küçük bir canlıyı kendisine uygun olmayan ortam ve kurallarla kuşatmamız, onlar tepki verdikçe biz sendrom tanımlıyoruz. Tanımladığımız en büyük kriz ergenlik, doğal yaşayan kabilelerde yok mesela!
Halık Yavuzer'e göre çocuğun 3 temel oyuncağı vardır: su, çamur, hamur (oyun hamuru değil!). Frobel'e göre oyuncak, çocuğun parçalara ayırıp farklı bir bütün oluşturabileceği şeydir.
Özetle, ya sendromlarla uğraşacağız, ya da çocuğun kendi doğasına uygun olanın peşine düşeceğiz.

abovvvvvvvvvv 160 mı yok bacım ya en fazla yaaaa onun yerine daha uygun yer var mı bir araştır canım ama çok içinde kalacaksa al canım

Ben bebek odası halımı aldım . Satıcı da bilmiyordu bahsetmedi hiç eve gelince farkettim. Akşam bebk odasının önünden geçerken ne göreyim. Halının üzerinde beyaz ay ve kalp motifleri vardı. Gece parlıyorlar!! Meğer fosforluymuş :=)

Cnm benim bunlarin hepsi insanin kendine bagli.tabiki cocuktan sonra insanin hayati degisiyo ama cocukla beraber annelik babalik duygusu koruma ic gudusu oluyo insanda ve daha agirlasiyosun hayata daha farkli pencereden bakmaya basliyosun.bebek ille hayati kotu yonde etkilemiyo inan.severek uykusuz kalicaksin o minicik icin ha zamani gelicek tak edecek off dedigin gunlerde olacak insansin cunku ama genel olarak herkes kendi cocuguyla kendine ozel bir duzen olusturdu mu hersey daha kolaylasiyor.kizim kucukken tatilede gittim.cok gazli ve aglayan bi bebekti kendimce formuller buldum.bebekle hayati kolatylastirmakta bizim elimize.cocuk herseye ragmen cok ama cok guzel bi duygu.bi yandan da cok aci veren de bi duygu.ben oyle goruyorum.senden bir parca o kadar seviyosunki anlatilamazzz olursun ona.ama en ufak bir uzuntusu bi arkadasi ittirip dustugunde bile o eli kolu acidi diye senin gozunun icine bakarak aglarken sen o gozlere bakip kahroluyosun cani yandi uzuldu diyee.annelik hem cok guzel hem cok aci veren derken cok merhamet isi o anlamda diyorum yani.cunku o kadar savunmasiz,masum ve bize muhtaclarki.herseye ragmenn dunyanin en guzel duygusu.

Evet arkadaşım, ben hem idefix ten hem de kitapyurdundan çok kitap aldım daha önceleri ve hiçbir sıkıntı yaşamadım

Ben kafamı toparlayamıyorum sanki ne zamandır.
Aklımda hep "yapılacaklar listesi" ama hiç bir şey yapmıyorum filan...

Aynen, ben de daha bişey almadım hiç.Bi bebek arabası aldık çok beğendiğimiz için.Yılbaşından sonra başlıcam inşallah ama liste yapmam lazım, bi türlü yapamadım hala

Emelcim cocugun varsa kendini ev konusunda cok germiceksin .sana katiliyorum.ben 2.ye hamileyim.ilk cocugumda o kadar rahat davrandim ki evin batmasi koltuklar falan filan konusunda.benim koltuklarimi bi gorsunler sana bunu diyenler.boyanmadik ne koltuk ne duvar kaldi....koltuklari ve duvari boyamayi resim yapmayi cok seviyodu.engel olmadim hayalgucu gelissin dedim saldim.hevesi gecene kadar boyadi .artik duvar boyamak cazip gelmeyince hop boyattim duvarlari.eskisinden guzel oldu.yikattim koltuklari oldu tertemiz.daha kasigi duzgun tutamazdi ben kendisi yemek isterdi ay doker kirletir falan filan diye sikmadim kendimi.halilar kiyafetler mahvolurdu.onlarda yikatilir bitti.herkes hayret ederdi bana.duzeni severim cunku ama cocugumun karakter gelisimi ve hayaldunyasini sinirlamamak adina o kadar iyi yapmisimki.su an okulundaki psikiyatrlar mudur ogretmen bu kadar ozguvenli ve istikrarli azimli ve hayal dunyasi genis yaratici bi cocuk oldugunu hep soyluyolar.psikiyatr sordu hatta anlattim.cok iyi yapmissin engellemeyip dedi.hatta biraz buyuyunce dolaplari karistirmasin die kilitler onlemler falan.baktim merak ediyo.mutfakta onun boyunun yettigi dolap ve cekmecelere ona zarar vermicek seyleri koydum o hevesini alana kadar.tencereleri uste aldim plastik kaplari ivir zivir ortuler falan alt dolaplara gecti.hepsi topu topu bikac sene suruyo emin ol cokta cabuk geciyo.cocuga herseyi kisitlayip evim kitap gibi duzenli olcana,varsin evim daginik olsun ama cocugum kendine guvenli,gelisimi duzgun olsun.eve tadilat yaparsin ama cocugu bi kere nasil yetistirdiysen degistirmesi cok zor.

evet hamura bayılıyor normal hamurla çok daha fazla oynuyor
annemlerin köyde de evleri var yazın ordayız eve girmiyor saatlerce bahçede toprakla taşla oynuyor hgiç sıkıntısı olmuyor
ama evde sıkıntısı çok oluyor bhaçeli evin olacak oh ne güzel
ay ne şirinnnnnn çok şeker duruyordur

Canım geçmiş olsun ne olur üzülme bak benim bi arkadaşım 28 haftalık doğdu ve durumu çok iyi kaldı ki biz 32. Haftaya giriyoruz 35 e ne kaldı sen doktorun dediğine bakma Allah bilir herşeyi tabiki doktorlarımıza da güveniyoruz ama yine de dayanmaz dedi diye öyle olacak illaki anlamına gelmez demek istiyorum bol bol dua edicem senin için canım

Benim raporum 31+31+3 de bitiyor. Haftaya cuma işe başlamam lazım. Doktorum doğum izni için rapor verir mi ki. Ya da 4 günlük rapor alacağım.
1 gün çalışman lazım errtesi gün rapor alabilirisn

aynı evimi tarif ettin valla ben de ellmedim duvarlar hariç odasına istediğini yaapabilirisn dedim etiketler yapıştırdı
koltuklarım renkli oldu halım deminn oğlumun arka bahçe bilimde karbon yapıyorlarmış o da yaptı tabi üstü başı oyun hamurlu su oldu halı da aldı nasibini dolaplarımda onun ulaşabileceği yerlere plastikler var hele tahta kaşığım kalmadı valla hatta birini boyadık kukla oldu evimde istediğin yapsın yeter ki kendisine bişey yapmasın
en zoru onun için kural koyuyorsun ya o da ağlıyor ama herşey serbest olmaz hayat o kadar pembe değil malesef

Ben de varım kızlar sizinle beraber , birazcık sabredicez artık

Ben 5 kere rapor aldım. İlk 4 ü 10 ar günlüktü. Sonuncusu 1 aylık heyet raporuydu. Hepsine de aralıksız devam ettim . problem yaşamadım ama... ?

Canım 3 haftada bir çağırıyordu.. Son 3 randevuya 2 haftada bir çağırıyor canım. İzmirdeyim ben. Sen canım hangi şehirdesin?

Ben İstanbuldayım canım, hastane değiştiricem de gecen hafta eski druma gittim şimdi en kısa ne zaman yeni dra gitmeliyim
Sık sık ultrason bebeğe zararlı olur mu dşye düşünüyorum 26+3de gitmiştim 28+3 e mi rand alsam 29+3 e mi slsam geç mi kalırım

Son düzenleme:
cnm bnm umarım biran önce oda geçer... nefes darlıgı cok zor bilirim. benimde her sabah kuru öksürüğüm oluyor ama bikaç saat sonra geçiyor. Ozaman nefesin daralıyor işte.

Ben de düngece uyuyamadım doğru düzgün hiç, yatınca nefes alamıyorum sanki.Akşam yemeği yedikten sonra öyleyim 2 gündür.Hadi otururken neyse de gece çok kötü oluyo, napıcam bilmiyorum

Ben 5 kere rapor aldım. İlk 4 ü 10 ar günlüktü. Sonuncusu 1 aylık heyet raporuydu. Hepsine de aralıksız devam ettim . problem yaşamadım ama... ?

öğretmenlikte mesela göreve başlaman gerekiyor 1 gün değil de mesela bir derse girip çıkman gerekiyor gibi

Sık sık ultrason zararlı olduğu kanıtlanmamış ama kadın doğumcu arkadaşım var eşi de doktor çocuk doktoru hem de . O da sık girmemeye çalışıyor zararlı olabilir diye. Benim doktorum her seferinde bakıyor ama çok uzun bakmıyor. Kısa tutmaya çalışıyor.
Benim hipertansiyondan dolayı her gittiğimde de idrar testi istiyor ondan canım. Doktorunu niye değiştirmek istiyorsun ısınamadın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…