( bizdede dün kıyamet koptu!kavga ettikten sonra bi 10 dakika yalnız kaldık.sonra eşim ''çok duygusalsın normal olarak.hamilelikten dolayı hormonların inişli çıkışlı.seni anlıyorum ama bazen duygusallığından dolayı sana cevap verirken şaşırıyorum.ne desem sana ulaşamıyorum ben de patlıyorum.'' dedi.haklısın dedim.barıştık.yani bazen yetişemiyorlar bize.sen üzme kendini.bence de irdeleme hiç.hala aramadıysa sen ara ama bişey yokmuş gibi konuş.tabi benim fikrim bu tatlım :) sen üzülme istiyorum sadece :)
Canım 3 haftada bir çağırıyordu.. Son 3 randevuya 2 haftada bir çağırıyor canım. İzmirdeyim ben. Sen canım hangi şehirdesin?
Ben İstanbuldayım canım, hastane değiştiricem de gecen hafta eski druma gittim şimdi en kısa ne zaman yeni dra gitmeliyim
Sık sık ultrason bebeğe zararlı olur mu dşye düşünüyorum 26+3de gitmiştim 28+3 e mi rand alsam 29+3 e mi slsam geç mi kalırım
Ben de düngece uyuyamadım doğru düzgün hiç, yatınca nefes alamıyorum sanki.Akşam yemeği yedikten sonra öyleyim 2 gündür.Hadi otururken neyse de gece çok kötü oluyo, napıcam bilmiyorum
öğretmenlikte mesela göreve başlaman gerekiyor 1 gün değil de mesela bir derse girip çıkman gerekiyor gibi
Sık sık ultrason zararlı olduğu kanıtlanmamış ama kadın doğumcu arkadaşım var eşi de doktor çocuk doktoru hem de . O da sık girmemeye çalışıyor zararlı olabilir diye. Benim doktorum her seferinde bakıyor ama çok uzun bakmıyor. Kısa tutmaya çalışıyor.
Benim hipertansiyondan dolayı her gittiğimde de idrar testi istiyor ondan canım. Doktorunu niye değiştirmek istiyorsun ısınamadın mı?
Canım izmir de hangi hastaneye gidiyorsun? Benim doktorum beni hala ayda bir çağırıyor 28. Haftadyım diyemi acaba ne zaman 2 haftada bire düşecek ki??? Bu arada ben egepolegidiyorum
Eğer problem yok ise 29 da git. Ortası tam :) 32 de gidersin sonra da. 32den sonra genelde hepsi 2 haftada bir çağırıyor.35 dn sonra da her hafta genelde...Ama doktor değiştireceksen hemen yarın gitsen bile olur yeni doktora.
Drumu ve hastanemi seviyorum ama evimize çok uzak zorunluluktan bi bakıma orada başladım sma düşününce doğumda birilerinin yanıma gelmesi çok zor olacak o yuzden eve yakın bi hastane olsun diye düşündük
Dikkat et kendine canım yüksek tansiyon strese gelmiyor bildiğim kadarıyla alabildiğincr izin rapor falan al
Yarın bi randevu alayım 28 in sonuna gerekirse ultrasonla bakmasın ben bi konuşmuş olayım di mi en azından
Doktorum kendi çalışmamı istemedi zaten. Korkuttu beni de . Ben bankada çalışıyorum , birkaç kez işten çıkıp gittim muayeneye. O zamn da tansiyonum çok yüksek çıkmıştı. Bebek de gerilemeye başlayınca çalışma sen dedi. Zaten tüp bebek , korktum birşey olacak diye. Gitmiyorum ben de işe. Müdürüm de hep destekledi beni sağolsun. Bebeğini düşün işi boşver dedi.
Doktor değiştirmek son zamanlarda iyi bir fikir gibi gelmiyor bana canım. Bir doktora zor alışıyorsun genelde. Ya ısınamazsan ya istediğin gibi olmazsa...
Genelde bazı doktorlar belirli bir haftadan sonra istemeyebiliyor.
Ultrasonda sat ile uyumlu mu diye bakar heralde canım. Baksın da. Sen tarama testlerini,genel tarama sonuçlarını da götür istersen. Kan testi sonuçlarını. Hepsi bir dosyada olsun doktor görmek ister.
Benimki de tüp bebek o yüzden kafam karışık yaaaa sen tüp bebek drnla mı devam ediyosun
Temizlikçi de bulamadım
Haklısın hepsini toparlıyım yarın inşallah soron çıkmadan baslayabilirim yeni druma
Ben tüp bebeği tüp bebek merkezinde yaptırdım. Sonradan öğrendim ki doktorum kendisi doğuma giremiyormuş. Transfer işlemleri hep zamanlı olduğu için. Zaten hep başından beri 2 kişilerdi .Anladım ki diğeri girecek ben de istemedim onu. Sonra araştırdım bu doktoru buldum. ama gebeliğin ilk 3 ayında .3. aydan beri beraberiz. Temizlikçi eve yardımcı anlamında diyorsun sanırım canım. Ya bana zaten ayda bir gelirdi ben transferden sonra her hafta almaya başladım. Hiçbirşeyi riske atmak istemiyorum. Seçtiğin doktoru internette araştır istersen canım.
O kadar iyi anlatmışsın ki içimdekileri. Ben 90ların çocuguydum ve heralde en son mutlu kuşak bizimkiydi. Ben çamurla oynadım çamurlardan koltuklar sandalyeler yaptımİnsan canlısı doğa içinde başladı macerasına. Toprağa bastı, meyve topladı, hayvanlara hükmetti. Sonra beton çıktı ortaya; dört duvar, sert zemin, her şey yapay. Bitki yok, hayvan yok, su içecek ve temizlenecek kadar..
Demem o ki mesele çocuğun yaş sendromları değil, bizim küçük bir canlıyı kendisine uygun olmayan ortam ve kurallarla kuşatmamız, onlar tepki verdikçe biz sendrom tanımlıyoruz. Tanımladığımız en büyük kriz ergenlik, doğal yaşayan kabilelerde yok mesela!
Halık Yavuzer'e göre çocuğun 3 temel oyuncağı vardır: su, çamur, hamur (oyun hamuru değil!). Frobel'e göre oyuncak, çocuğun parçalara ayırıp farklı bir bütün oluşturabileceği şeydir.
Özetle, ya sendromlarla uğraşacağız, ya da çocuğun kendi doğasına uygun olanın peşine düşeceğiz.
Emelcim cocugun varsa kendini ev konusunda cok germiceksin .sana katiliyorum.ben 2.ye hamileyim.ilk cocugumda o kadar rahat davrandim ki evin batmasi koltuklar falan filan konusunda.benim koltuklarimi bi gorsunler sana bunu diyenler.boyanmadik ne koltuk ne duvar kaldi....koltuklari ve duvari boyamayi resim yapmayi cok seviyodu.engel olmadim hayalgucu gelissin dedim saldim.hevesi gecene kadar boyadi .artik duvar boyamak cazip gelmeyince hop boyattim duvarlari.eskisinden guzel oldu.yikattim koltuklari oldu tertemiz.daha kasigi duzgun tutamazdi ben kendisi yemek isterdi ay doker kirletir falan filan diye sikmadim kendimi.halilar kiyafetler mahvolurdu.onlarda yikatilir bitti.herkes hayret ederdi bana.duzeni severim cunku ama cocugumun karakter gelisimi ve hayaldunyasini sinirlamamak adina o kadar iyi yapmisimki.su an okulundaki psikiyatrlar mudur ogretmen bu kadar ozguvenli ve istikrarli azimli ve hayal dunyasi genis yaratici bi cocuk oldugunu hep soyluyolar.psikiyatr sordu hatta anlattim.cok iyi yapmissin engellemeyip dedi.hatta biraz buyuyunce dolaplari karistirmasin die kilitler onlemler falan.baktim merak ediyo.mutfakta onun boyunun yettigi dolap ve cekmecelere ona zarar vermicek seyleri koydum o hevesini alana kadar.tencereleri uste aldim plastik kaplari ivir zivir ortuler falan alt dolaplara gecti.hepsi topu topu bikac sene suruyo emin ol cokta cabuk geciyo.cocuga herseyi kisitlayip evim kitap gibi duzenli olcana,varsin evim daginik olsun ama cocugum kendine guvenli,gelisimi duzgun olsun.eve tadilat yaparsin ama cocugu bi kere nasil yetistirdiysen degistirmesi cok zor.
Arkadaslar önerdi zaten dru
İçim rahat etmşcek gidene görüşene kadar
arkadaşlar merhabaa
yaaa artık pek takılamıyorum nette falannn laptop olmadığı içinn
pc başında oturamıyorum pek fazla
yaa 3-4 gündür benim alt tarafla bir acı bir acı
kesmişsin gibi morarmış gibi yürüyemiyorum bilee
wc gittiğimde ellediğimde 2 parmak kadar bi açıklık var
neyin açıklığıdır bu bikemiyorum ama bacaklarımı birbirinden ayıramıyorum
haliyle yürüyemiyorum ve çok acayip baskı yapıo bebiş artık
2 ay daha nasıl geçer hiiiçç bilmiyorm bugün dr.a gidicektim şikayetim için
ama benm dr. yıllık izine çıkmış ve randevusuz çalışmayan bi hastane bu
acil olarak belirledikleri durumlar haricinde randevusuz almıyorlar 8 ocakta geliyomuş dr.um
ööff bilemedim başka bi dr.a randevu alsammı yarın için sizce
yoksa bu şikayetleri olupta dr.a soran oldu muuu ?? yardııımmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?