2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
meraba kızlar nasılsınız bikaç gündür gelemedim ....

bebeklerin kilosuyla ilgili muhabbetler olmuş kimsenin dediğine canınızı sıkmayın bi sorun olsa zaten doktorunuz söylerdi.... kimse bildiğinden yorum yapmıyo saçmalıyolar ......

Kaynanaların zaten herşeye bi yorumları oluyor. Kilo alsan çok aldın almasan çok zayıfsın dikkat et. Ben 10 kilo aldım 25.haftama kadar kaynanam hemen ooo çok kilo aldın diyo kendi kızı 29 kilo almıştı hamileyken:)Bebeğin kilosu 28 haftaya kadar 1.5 falan oluyo zaten son 3 ayda kilo almaya başlıyo bebek. bizim arkadaşın bebeği 2600 doğdu gayet sağlıklı 2500 olması yeterli neticede. Bence kiloları takmaya gerek yok önemli olan sağlıklı olmaları doktorlar zaten söylüyolar riskli bi durum olsa..

canım kaynatılmış su yasadığın şehre göre değişir. Bazı şehirlerde çeşme suyu içilebilirken bazılarında içilemiyo. Mesela Kayseride Hiçbi şekilde kaynatmaya gerek yok. Ama ben Ankaradayım mesela. Çeşme suyu içilmiyo arsenik içeriği nedeniyle. Arsenik kaynatmaylada gitmez. Ama bi çaydanlık dolusu kaynatırsın. temiz bi şişiede saklarsın. Lazım oldugun koy kettle içine 30 sn. Soğuğu ilede ılıştır oldu bitti. Yada sehir sebeke suyu kullan doğalgaz yada sofben ne varsa sıcak suyunu al. Kaynatmayı ben cok dusunmuyorum açıkcası. Çünkü şehir şebeke suları içilebilir nitelikdedir. Ve mikrobiyal yukleri cok dusuktur. SAdece kimyasal yuklerinde sıkıntı olabilir onuda kaynatma ile gideremezsin. Ben mesela kaynatmam. Pamuk olarak o marka olmasa bile o tarz alcam bende. NOrmal pamuk kalıntı bırakır olmaz zaten..

Kilo ile ilgili laf söyleyenleri kafanıza takmayın. İnsannın canını sıkmak için her yol mübah bu insanlarda. Ben kontrollerimi genelde cumartesi sabahına alıyorum bu yüzden eşim götürebildi beni ilk haftalardan beri. Eşim doktora sorar sonra da inceler verdiği ölçümlerin sat' a göre verilen aralıkla tutup tutmadığını. O yüzden ne zaman bana amaaan hiç bir şey yemiyorsun hamile böyle az mı yer yok kilo almadın yok sırf karnın var senin diyen olursa artık beni konuşturmadan kendi cevap veriyor. onun kilosu normal. ayrıca bebekde iyi kiloda diyor susturuyor. Başlarda pek laf etmezdi ama artık sürekli aynı konunun açılmasında o bile sıkıldı sanırım. :)

Konuşup dursunlar boşverin. Kilo alsan ne bu kadar yedin çocuğa geçmez hepsi kalacak doğumdan sonra derler, normal kilo alsan bu seferde sen çocuğu beslemiyorsun olur. Zaten allah muhafaza kilo falan almasan ya da az alsan ne denir bilmem. Bu lafları edenlerin yarısı da hamileyken neyi, ne zaman, ne kadar, neyle yenmeli bilmeyen tipler! Hiiiiç aldırış etmek yok.

kızlar kendimi acaip yorgun hissediorum. hep uyumak istiyorum.bir an önce doğum iznine çıkmak istiyorum.hesapladım tatilleri çıkardım 18 kere daha okula gitcem. kemiklerim yorgun.güzel bir masaja ihtiyacım var. kaç aydır sporda yapamıyorum. bir an önce hoplayıp zıplamak, koşmak, yatağa çapraz ters yatmak istiyorum

Benim oğlum gübde 10 defa falan hıçkırıyor. Bence endişelenme. Yutma ve nefes alma reflekslerinin gelişmekte olduğunun bir göstergesi olabilir.

Canım benim de 1 hafta önden giden bebek 1 hafta geriye düşmüştü. Şimdi normale geldi. 3 gün fark var şimdi. Moralini bozma beslenmene dikkat et. Vitaminlerini mutlaka kullan. Belirli vitaminlerin eksikliği gelişim geriliğine sebep olabiliyormuş. Bol bol dinlen canım.

Kızlar çok kötüyüz dün gece acile gittik... Allahım kabus gibi bir geceydi. Karnımda kramp kasılma tarzı bir şey hissettim bekledim 3 saat geçmedi aynı dakika da gene giriyordu. Çok korktum oğlum anasına dayanamadı erken geliyor diye. Hastane ye gittik kan filan verdik ki gitmeden önce de ishal olduğumu anladım. Afedersiniz ama iç çamaşırımı batırdım tam çıkacakken daha beter korktum. Neyse kadın doğum bölümüne aldılar bizi ordaki hemşireler allah razı olsun çok sakinleştirdi korkma ishal sancısı olabilir bunlar diye... Nitekim öyleymiş nstye girince anladım... Yatttım bağladılar ntsyi benim canavar ntsden kurtulmaya çalışıyor öyle bir vuruyor ki ntsnin metaline kulağım patlıyor sesten Sonra doktorcum geldi sancı yok korkma dedi . Biraz daha rahatladım. Ultrasyonla baktı bebeğimin keyfi yerinde bağdaş kurmuş makat gelişli oturuyor içimde Eşi ve beslenmesi de gayet iyi korkma dedi. Bir de alttan bakalım dedi ben orda koptum. İlk bebeğim ilk kez alttan muayene olucam nasıl ter bastı beni anlatamam. Anlamadığım nokta makat gelişli bebeğe neden alttan muayene ederler ???

Neyse muayene oldum nefes ala vere, Hiç bu kadar rahatsız olduğum bir zamanı hatırlamıyorum ağrım sızım yok ama rahatsız oldum çok fazla hemnde...

Açıklık da yok dedi doktor. İshal karnımda kramp tarzı sancılar yapıyormuş onun ağrılarıymış serumumuzu yedik kendimize geldik çok şükür ama öldüm öldüm dirildim bebeğim gelcek erken diye... Bir şey olucak ona diye....

Benim de 29+3 de 1200 gr dı. +200,-200 yanılma payı olabilir canım. Hem ultrasondan ultrasona değişiyor. Devlet hastanesinde çalışan arkadaşıma gitmiştim yanına, 1100 ölçmüştü kendi doktorum 800 ölçtüğünde.. Benim de karın çevresi 5 gün geri. +1, -1 hafta çok önemli değil yanılma payı olabiliyor cnm

ben de folik asite hamile kalmadan 2 ay önce başlamıştım ve bebğin sağlığı da yerinde gelişimi de iyi gidiyor çok şükür. hamileliğim de çok kötü geçmiyor. folik asite bağlıyorum ben.ben de karnımı severken bitanem diyorum.eşim de buyur hayatım diyor:)) sana demedim diyorum bozuluyor sen de olduğu gibi:))) sen onu benden daha çok sevceksin artık beni sevmiyceksin diyor. hoş şeyler bunlar tabi.ben de bazen bebek doğduktan sonra eşimin ilgisinin azalacağını düşünmüyor değilim

:)))))))) yaaa sen de ikisini ayna anda sevsene codulu:)))
resmen kendisine kuma geliyormuş gibi hisseder erkek. Ayyy ne biçim bir benzetme oldu bu yaa. Neyse anladın sen onu:))
Erkekler onca ilgi gösteren kadından sonra o ilgi bir anda 50 cm lik birşeye kayacak. Bunu kabullenmeleri zor olacak:)))
ama kabullenince de onlar aşık olacaklar..

Çinde hamile kadınlara günde 8 yumurta veriyorlarmış. O da bir abartı gerçi :)

Ben de 37 'ye kadar dayanırım derdim sürekli. ama sabahları o kadar zor kalkar oldum ki. Birde ellerde şişlik uyşma falan var artık sabahları. mutfağa idip kahvaltı hazırlamaya üşenir oldum. Eskiden olsa çok kötü hissedince yatardım sonra bir tost yapar işe giderdim. Şİmdi iyi kötü kahvaltılık yemek için mecburen hazırlık yapıyorum. Ben de en çok sırt üstü uyumayı özledimmmm. Sanırım Ben de 32 dolduğunda eve gideceğim bebeğim için yeterince dinlenemiyorum. bir yandan da onunla geçireceğim fazla vakitten çalacakmışım ibi geliyor :18: çok kararsızım...

Bende kötü bir deneyim yaşamış olduğumdan biliyorum. Kasılma yaşarken öncelikle karnın ççok çok katı olur yani sertleşir. Karnının farklı farklı yerlerini yokla. Gün içinde neresi ne kadar sert olduğunu bilmen gerçek kasılma yaşadığında durumun hemen farkına varmanı sağlar. Ksılmada tün karın kasları kasılır. Bu yüzden karnının üst çeperi çok sertleşir. Göbek deliğinin etrafındaki acı ve kramp benzeri hissettiklerin karnın büyüdüğünden göbek deliğinin açılmaya başlamasıyla ilgili olabilir. Kasılma dedilen süreç karnın sadec bir bölgesinde olmaz. Karın kasları çoğunlukla düz ve uzun kaslardan oluştuğundan herywrinde hissedersin.

sıkma canını canım yaaa. Kayınvaliden kadın doğumcu muymuş nerden biliyormuş 800 gr ın az olduğunu. Ben 24. haftada gittiğimde 830 gr dı ve 1 hafta önden gidiyor demişti yani 25. hafta ile uyumluydu. Seninkinin de kilosu gayet yerinde.

Doktorla ilgili bir şanssızlık yaşamışsın ama şuan ağlayarak bebeğini daha fazla etkiliyorsun. Benim 1.5 ay olacak nerdeyse görmeyeli. Ben de 3 ocakta gidicem kontrole.. üzülme lütfen

Kıyamam sana ne güzel anlatmışsın. 18 gün daha kaşdı demek. Bu arada haklısın ben de karnımın üzerine yatmayı acayip özledim...

Allah hepimize sabır versin yok cnm yaa öyle bişey yapamazlar senin yasal hakkın 32. haftada çıkmak zorla çalıştırmak gibi bişey olamaz.Eğer sen çalışmak istersen çalışırsın kendini kötü hissediyosan niye çalışasın ki doktordan rapor aldığın zaman hiçbişey yapamazlar sen rahat ol..

kesinlikle öyle.Herkesi kafaya takarsak yandık o zaman. Bana da dün biri ofiste senin göbeğin aşağı düşmüş. erken doğum yapacan heralde dedi. Dedim ki Allah korusun ben kızıma söyledim zamanında gelecek o diye. Hiç de umursamadım sahiden düştü mü acaba diye.
anormallik olduğunda zaten vücut kendi sinyalini verir. yani ben ona inanıyorum.

ben de manasız bir şekilde 5.30da kalktım ve şu an iş yerinde inanılmaz uykum geldi.
benim de 1 ocağı çıkartırsak 9 iş günüm kaldı. hatta son günü de salla, vedalaşmak için gelirim sadece sonra çıkarım.
ben dün manikür ve pediküre gittim kadın elime ayağıma biraz masaj yaptı yorgunluktan uyuyacaktım:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…