2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
kızlar folik asit konuşulmuş , aranızda hala devam eden varmı folik asite? benim doktorum doğuma kadar kullanacaksın dedi ama ben 5. ayda bıraktım, çünkü erken doğum riskinden dolayı kullandığım ilaçların haddi hesabı yok bari bir ilaç eksik olsun dedim

Cnm cok cok gecmis olsun.ama dualarim seninle.eminim bebegin yedigin herseyden faydalaniyodur.sende kendine cok dikkat et yorma.Allahim korusun 31.haftaya gelmissin bence hersey iyi olucak.sen kendini yorma dikkat et ki bebisin de dinlensin.iyi haberlerini bekliyoruz.

bugün bizde de pek hareket yok
çikolata yemeye karar verdim şimdi yiyorum
sende mümkünse bir çikolata ye, ayaklarını yüksek bi yere koy ve yat bakalım değişiklik olacak mı

bende aynı ürünün çoklu paketinden aldım ilk zamanlarda ıslak mendil kullanmak bana doğru gelmediği için bir de mothercareden 2 gözlü yıkama kabından aldım sana da tavsiye ederim gün içerisinde kullanacağım zaman kettle de ılıtılmış suyla temizlemeyi düşünüyorum suyu bekletmene hiç gerek yok

canım benim de son 15-20gün çok az hareket etti, tekme falan da değildi sadece günde bir iki kere kıpırdanıyor gibi hissediyordum, sanırım sırtını dönmüştü, şu son 3 gündür düzeldi çok şükür karnım armut gibi sağa sola yamuluyor yani demem o ki hafifçe kıpırdadığını hissediyorsan bile sorun yok demektir

kızlar ben henüz ilaç kullanmaya başlamadım hamileliğimin başından beri ..hep yiyeceklerden içeçeklerden karşılamaya çalıştım vitamin ve kan ihtiyacımı.geçen gün kan tahlilimde kansızlık göründü 10.1 olmuş değerim.gerçi 2 ay önce de bu değerlerdeydi ama.. artık başlayayım diyorum .bebek büyüdükçe değerlerim düşer ...siz hangisini kullanıyorsunuz.hangisi daha etkili sizce tecrübelerinizi bekliyorum.(ben yıllar önce kullanıyordum kan haplarını ama bir faydasını görmüyordum o yüzden size soruyorum )

Canım bebeğinin belli bir rutini var mı? Ya da Şöyle diyeyim iki saatlik bir dilim içerisinde en az on hareketini hissediyor musun? Hareket tekme olmak zorunda değil dönme, kıpırtı , vurma da olabilir. eğer hissediyorsan sorun yoktur. bunu test etmek için şimdi hareket etmiyorsa tatlı bir şeyler atıştırıp sol yanına uzanıp 15 dakika sakince dinlen ve hareketlerini say bakalım. Bence bir sorun yoktur evham yapma. Benimki de bazı saatler 2 saat hareket etmediği oluyor. normalde kıpır kıpır ama bebekler anne karnında 30-120 dak. uyuyabilirlermiş.

aşıları tamam zaten o zaman bi sıkıntı olmaz heralde zaten kontrollerine falan düzenli gidiyor evde de herhangi bi problemi yok biraz sevgi arsızı bizimki şımarık kıskanır mı acaba diyorum ama köpekle kediyle büyüyen bebeklere bakıyorum belli zaman sonra arkadaş oluyolar sanki inş bizde de problem olmaz.. annemin evindede kuş var yeğenlerim yanına geldiğinde falan hiç sıkıntı olmadı sadece annem daha sık altını değiştirdi nolur nolmaz diye bide bebekler büyüdükten sonra hayvanlar için tehlikeli olmaya başlıyor çünkü oyuncak gb oynamaya çalışıyorlar onlarla.. haa bide annemin kuşu baya kıskançtı eve bebek geldiğinde annem onla ilgilenmediğinde falan kıçını döner küserdi anneme D:

Doktorum tam hatırlamıyorum ama 2. trimester başında onu kesti. zaten verdiği vitaminin içinde o dönemden sonra gerekecek miktarda folik asit var demişti.

kızlar sola yatmak önemli bir olay sanırım ki, doktorum beni nst ye bile bağlarken sola yatırdı. ama tutuluyorum bazen uyandığımda kendimi sağa dönmüş buluyorum yaaaa

kızlar sola yatmak önemli bir olay sanırım ki, doktorum beni nst ye bile bağlarken sola yatırdı. ama tutuluyorum bazen uyandığımda kendimi sağa dönmüş buluyorum yaaaa

Canım sola yatma önemli ama hayati değil elbetteki. öncelik sol, sonra sağ sonra sırt üstü. ilk zamanlar bende senin gibi sağda buluyordum kendimi alışmak için sırtıma ince uzun kırlent vardı oonu koydum. ne zaman dönmeye açlışsam engel oluyordu. Gerçi artık kırlent yok zaten her döndüğümde uyanıyorum bu göbekle

Kiz annesi olacak arkadaslar bunlara hazir olun canlarim.benim ilk cocugum kiz.ve oyle duskunki babaya.aralarinda buyuk ask var.ama bu aski gordukce ben cok gurur duyuyorum seviniyorum.onlar ask yasicak siz gurur duycaksiniz emin olun.biz dogurduk bu aski die gurur duyuyo insan heralde bilemiyorum.ama kiz annesi olmak cok guzel bi duygu.her anini doyasiya yasayin.kiz cocuk biraz daha buyuyunce annesinin en yalikn arkadasi oluyo.daha 5 yasinda benimki ama en yakin arkadasim valla.herseyi beraber yapiyoruz.bazen babasini cekistiririm kizar bile bana.

nefesim yetse rahat olucak azıcık duruyorum yine yan yatıyorum mümkün değil öyle sırt üstü rahat rahat yatmak nerdeee

hiç biri diyeceğim doktorlara karşı geleceğim ama arkadaşım gerçekten hiç biri
yemediğin sürece hiç bir ilaç fayda etmez
yıllarca kansızlık tedavisi gördüm doktorun biride çıkıp bu ilaçları yazıyorum ama sen beslenmene dikkat etmezsen bi işe yaramaz demedi
sonunda üniversitede tıpda okuyan bi arkadaşım vitamin ilaçlarının yediğinin emilimini sağladığını söyledi
şeker sıkıntın yoksa pekmez ye bal ye bol bol beraberinde doktorun verdiği ilacı kullan
bende kanımı düzenleyip hamile kaldım ama ilaçla falan değil pekmezle sabahları bi kase pekmez yiyodum

bizimki henüz küçük gün içinde evdede olmadığımızdan bize pek alışık değil
sadece yemi suyu bitince bize bağırıp çağırıyo
onun dışında sesini bile zor duyuyoruz
çok korkak bi de aşırı derecede milletin kuşunun kafesine elini uzatıyon hemen saldırıyo kuş, bizimki kaçacak yer arıyo
yeğenlerim gelince mutlu oluyor galiba onlar cıvıldadıkça bizimkide ötüyo yerinde durmuyo

yaa benim göbüşüm 5 aylık gibi çok üzülüyorum gelişimi normal bebişimin ama ne bileyim sanki daha büyük olmalıydı belki de zayıfım diye böyledir 40 kilo ile hamile oldum şimdi 49 kiloyum

cnm bende 53 kiloyla hamile kaldım şimdi 63 oldum ilk aylar kilo almıştım ben bebek alcağını alıyo zaten
merak etme hem giyim konusunda daha şanslısındır kendine göre normal reyondanda bişeyler bulabiliyosun
ben güzel bişey bulamıyorum giyimime çok dikkat eden biriyim makyajıma saçıma ama bişey bulamayıncada
iyici bıraktım sanırım offff buda psikolojikmen etkiliyo beni

ya ben soluma yattığımda nefesim kesiliyor ve oğluşumda hemen pıt pıt vuruyor soldan soldan
ben sağa döndüğümde rahat ediyorum bebeğimde vurmayı kesiyor
bu arada arkadaşlar benim yaramaz hala alttan alttan vuruyor hiç yukardan vurmuyor
sanırım pozisyonu hala baş yukarı popo aşağıda
ayy annesinin kucusuna uzanmışda yatmış ggibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…