Benim eşim sorar gece yatmadan önce içmeidysem bile günü o şekilde kapatmam. Gıdaların bioyararlılığı söz konusu. yani her yediğimizden %100 faydalanamıyoruz. Birbileri ile etkileşimleri de var. o yuzden tek basına ilaç yetmeyeceği gibi tek basına duzgun beslenmede yetmez şimdi. ikisini birden yapmak gerekir.
Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin, sakın hasta olma. Kendine ciddi anlamda dikkat et.
bilgim yok canım yaaamerhaba arkadaşlar
ben yaklaşık 7 sene önce açık meme biyopsisi oldum
her iki göğsümdende oldukça büyük 4 kitle çıkardılar
geçenlerde meme biyopsisi olanların sütü olmayacağını duydum
netten baktım pek bişey bulamadım
doktorumun bu durumdan haberi var herhangi bir yorum yapmadı
acaba böyle bişey yaşayıp da sütü gelmeyen anne var mı
beslenmene dikkat et canım sola yat su iç int nasıl beslenmen gerekir diye araştır canımkızlar moralim çok bozuk doktora gittim bebeğim 2 hafta geriden geliyomuş kilosu 1035 miş ve midesi küçükmüş doktorun konuşması moralimi çok bozdu yemene dikat et dedi birde ben vitamin ilaçlarımı kullanmıyorum doktora diyemedim tabi acaba ondan mı? iyi beslen 10gün sonra tekrar gel dedi
üzülme 3 ay bile değerli bir damlası bile şifadır mama veriyor diye üzülmeumud ediyorum :)
arkadaşımın 3 aylık bebeği var ve sütü kesilmiş mama veriyor
o kadar üzüldüm ki hem bebeği hemde kendisi için
bu lafı da duyunca galiba çok etkisinde kaldım
ah o ilaçları nasıl içiyorum muhakkak yanında bişey yiorum ancak öyle yutabiliyorum normalde ilaç içemiyorum çıkarıyorum ben de gece onlarla beraber bisküvi kraker çikolata çerez zeytin ne bulursam onunla yutuyorumben kullandığım vitamin haplarını gece yatarken alıp yatıyodum. ama sonra gece heralde iki vitamin hapını aynı anda içtiğim için etkileşim mi yapıyordu bilmiyorum 1 saat sonra midemde sancıyla kalkıyordum. Ona rağmen bırakmadım. Deneme yanılma yöntemi ile
ilaçlardan kaynaklı olduğunu farkettim. Sabahları kahvaltıdan sonra birini. Öle yemeğinden sonra da diğerini alıyorum şimdi hiç bir şikayetim yok midemle alakalı.
Sonuçta tevekkül diye birşey var elinden ne geliyorsa yapıp sonrasını Allah'a bırakmak. O yüzden çok şükür çok rahat bir hamilelik geçiriyorum. Bi tek çorap ve kilot giyerken zorlanıyorum :))))))
Ben de aynı şekilde sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerek ilacı sevmiyorum diye ilacı içmeyip sonrasında bebeğimin gelişimi yavaş diye üzülenleri hele hiç anlamıyorum.
ben folik aside hamile kaldığımı öğrenince başladım süpriz yumurta bizim bebebende folik asite 1.5 ay önce baslamıştım. İyikide öyle yapmışım yoksa hamilelik netleşene kadar en az 4-5 hafta geçiyo.Zaten bebeğin folik asite cok fazla oldugu dönemde ilk 7-8 haftaya kadarmış. O yuzden depolarımı doldurdum iyi oldu..
Kızlar dun aksam kızım anlamadım ama cok komik şeyler yapıyodu karnımda. Çözemedim tam ama actım karnımı seviyorum kuzumm dedim. Eşim efendim hayatım dedi. Sana demedim deyince kustu bana. Doğma kızım hemen, bende kalan gunlerimi iyi değerlendireyim bari dedi. Kıskanıyo kzımızı yaaa. onu artık daha cok sevdiğimi bilmiyo galibaaaaaa...Oysaki ben en cok ikisini birlikte oynarlarken hayal ediyorum.
kaynanayı boşver hemen kendşne dr bul canım sıkma canınıSelam arkadaşlar canım çok sıkkın. Bir ay oldu oğlumu görmeyeli dün kontrol vardı gidemedik bugün gittik doktor bakmayacağını söyledi eşim de sinirlendi hem işinden kaldı hem boşuna git gel yaptık diye. hastaneyi dün aradık gelin dediler ne demek muayene olmuyo diye bağırdı çağırdı. Özel hastane sözde zaten sıra alırken en az 15 dk beklemiştikzaten orada ilginin az olduğunu biliyordum sırf doğum için gitmek istiyordum ama o şansım da kalmadı. Çocuğu da göremedik boyu kilosu ne durumda bilmiyorum. Kaynana olacak kadın bi kere arayıp sormamıştır biz zorla onlara gittiğimiz bi gün 25 haftalıktım bebek 800 gramdı neden o kadar zayıf fln demişti ister istemez canımı sıkmıştı. Bugün de öğrenemedik işte. Ağlayıp duruyorum saatlerdir.
ben hep ketılda kaynatır soğuk suyla ılıştırırdım normal pamukk aldım ama oğlum var kız çocukta riskli olabilir tabi sonra peçeteyle kurutuyorudumHayırlı cumalar herkese.. Çoğu annenin düşündüğü ilk başlarda bebeğin altını temizlerken pamuk+su kullanmak. Peki nasıl? Kaynatılmış ılıtılmış su kullanılmalıymış. Peki bu su gün içinde hep nasıl ılık kalacak, nasıl bir kapt durmalı ? E bebekten bu pamuklardan aldım. Suyu hep nasıl ılık tutacağımı bilmiyorumEki Görüntüle 910335
benim büyük oğlan çok hıçkırırdı doğunca da çok hıçkırdıııı miniğim de bazen hıçkırıyorslm kızlar
kızlar bişi sorucam sizin kuzucuklarda gün içinde sıkça hıçkırıklara tutuluyorlarmı benim şu iki üç gündür nerdeyse günde 20den fazla hıçkırık nöbeti tutuyor kuzumu önceki hamileliğimde bu kadar oldumu hiç hatırlamıyorum normalmi sizce:26:şuan yazarken bile hıçkırık nöbetinde kuzucum
aman dikkat canım bilmediğin için ayaklandırman normal canımKizlar geçmişi okuyamadim ama size hemen birşey danismak istedim. Şu yalanci kasilmalardan yasayaniniz oldu mu hiç? Az once bir saat kadar süreyle gobek deligimin hemen üstünde cok ağır kasilma gb kramp gb birşeyler atlattim korktum duşa falan girdim çıktım dustan sonra rahatladim yarim saattir sikinti yok. Aynısıni yine yasarsam doktora gitmeli miyim?. Kasilmalar hangi bolgede olacak kasiklarda mi olmali yoksa rahim yukari cikti diye yukarida mi başlar ? Ayy çok cahilim
2 hafta önce asiri akintim var diye aksam vakti acile gittik su gelmis olabilir mi diye yine ayaklandirmak istemiyorum milleti.
geçmiş olsun canımmmKızlar çok kötüyüz dün gece acile gittik... Allahım kabus gibi bir geceydi. Karnımda kramp kasılma tarzı bir şey hissettim bekledim 3 saat geçmedi aynı dakika da gene giriyordu. Çok korktum oğlum anasına dayanamadı erken geliyor diye. Hastane ye gittik kan filan verdik ki gitmeden önce de ishal olduğumu anladım. Afedersiniz ama iç çamaşırımı batırdım tam çıkacakken daha beter korktum. Neyse kadın doğum bölümüne aldılar bizi ordaki hemşireler allah razı olsun çok sakinleştirdi korkma ishal sancısı olabilir bunlar diye... Nitekim öyleymiş nstye girince anladım... Yatttım bağladılar ntsyi benim canavar ntsden kurtulmaya çalışıyor öyle bir vuruyor ki ntsnin metaline kulağım patlıyor sestenSonra doktorcum geldi sancı yok korkma dedi . Biraz daha rahatladım. Ultrasyonla baktı bebeğimin keyfi yerinde bağdaş kurmuş makat gelişli oturuyor içimde Eşi ve beslenmesi de gayet iyi korkma dedi. Bir de alttan bakalım dedi ben orda koptum. İlk bebeğim ilk kez alttan muayene olucam nasıl ter bastı beni anlatamam. Anlamadığım nokta makat gelişli bebeğe neden alttan muayene ederler ???
Neyse muayene oldum nefes ala vere, Hiç bu kadar rahatsız olduğum bir zamanı hatırlamıyorum ağrım sızım yok ama rahatsız oldum çok fazla hemnde...
Açıklık da yok dedi doktor. İshal karnımda kramp tarzı sancılar yapıyormuş onun ağrılarıymış serumumuzu yedik kendimize geldik çok şükür ama öldüm öldüm dirildim bebeğim gelcek erken diye... Bir şey olucak ona diye....
okula giderken kahvaltımı ara öğünümü 1 lt suyumu iğnemi sütümü meyvemi alıp gidiyorumBen de 37 'ye kadar dayanırım derdim sürekli. ama sabahları o kadar zor kalkar oldum ki. Birde ellerde şişlik uyşma falan var artık sabahları. mutfağa idip kahvaltı hazırlamaya üşenir oldum. Eskiden olsa çok kötü hissedince yatardım sonra bir tost yapar işe giderdim. Şİmdi iyi kötü kahvaltılık yemek için mecburen hazırlık yapıyorum. Ben de en çok sırt üstü uyumayı özledimmmm. Sanırım Ben de 32 dolduğunda eve gideceğimbebeğim için yeterince dinlenemiyorum. bir yandan da onunla geçireceğim fazla vakitten çalacakmışım ibi geliyor :18: çok kararsızım...
geçen bana da dediler ama büyük oğlumda öyleydi benimkesinlikle öyle.Herkesi kafaya takarsak yandık o zaman. Bana da dün biri ofiste senin göbeğin aşağı düşmüş. erken doğum yapacan heralde dedi. Dedim ki Allah korusun ben kızıma söyledim zamanında gelecek o diye. Hiç de umursamadım sahiden düştü mü acaba diye.
anormallik olduğunda zaten vücut kendi sinyalini verir. yani ben ona inanıyorum.
kilo alırsa suyu düzelmez mi ki bol bol suyu unutma 4lt kadarkızlar bebeğim kilo alır belki diye duyduğum herşeyi yiyorum, sabah kahvaltıdan önce bir bardak süt içtim ve 5 tane ceviz yedim,1 saat kadar sonra 10 küsür zeytin, krem peynir, avakado, 3 yumurta haşlaması yedim. ardından 1 tane mandalina yedim, 1 saat sonra 1 bardak daha süt içtim, öğlen yoğurt çorbası içtim, şimdi bu saalerde de yer fıstığı ile badem yiyorum, inşallah bebişime bir faydası olur da gelişir, bir yandan kilo almasından da korkuyorum yarabbim, ne büyük çelişki, kilo alırsa ve suyu hiç yetmezse diye de çok endişeliyim
Kizlar sizdede ayaga kalktiginizda sertlesme oluyomu otururken yumusak karnim agrim sancimda yok ayakta cok sert karnin oglummu geliyo tam öne acaba
yok ya azcık büyüdüler sadeceya kızlar sızın gobusler ne durumda benım heran doguracakmısım gıbı :)
arkadaşımın köpüği var 2 de çocuğu da var beraber büyüttü hiç sıkıntı olmadıkızlar sormak istediğim birşey var. evde evcil hayvan besleyen var mı aranızda ya da yapılması gereken aşılar, kan testleri ve yaklaşım hakkkında bilgisi olan? köpeğimiz var bizim şuana kadar kan testlerim iyi herhangi bi prıblem yok ama hiç bişey atlamak istemiyorum.. bide herkes aaa evde köpek mi olur at onu kapıya diyo ona da sinir oluyorum evin bi üyesi o nasıl kıyabilirim ona nasıl sokağa bırakabilirim
kızlar ben henüz ilaç kullanmaya başlamadım hamileliğimin başından beri ..hep yiyeceklerden içeçeklerden karşılamaya çalıştım vitamin ve kan ihtiyacımı.geçen gün kan tahlilimde kansızlık göründü 10.1 olmuş değerim.gerçi 2 ay önce de bu değerlerdeydi ama.. artık başlayayım diyorum .bebek büyüdükçe değerlerim düşer ...siz hangisini kullanıyorsunuz.hangisi daha etkili sizce tecrübelerinizi bekliyorum.(ben yıllar önce kullanıyordum kan haplarını ama bir faydasını görmüyordum o yüzden size soruyorum )
Yalnız olmadığını, hep seninle olduğumuzu, seninle gün saydığımızı biliyorsun değil mi? Herşey bir şekilde yoluna girecek. Bu endişe dolu günler bitecek. Senin mesajını okuyalı beri hem senin hem de kendi bebeğim için erken doğum yapan annelerin deneyimlerini okuyorum. Doktorlar iyimser konuşmaya oldukça temkinli yaklaşırken, anneler için önemli olan bebeğin anne karnında 30 haftayı atlatmış olması. Ayrıca sen bugün itibariyle 31'i bitirdin. Doktor, bebiş hiç kuvözde kalmamayı garantilesin diye 34 diyor. Rhat ol. Artık her geçen gün bebeklerin yanına kar. Şimdilik uslu duracaklar, ileride nasıl olsa yaramazlık için bol bol vakitleri olacak. Sen de bol su iç uzan ve güzel şeyler hayal etmeye çalış. Seni ve bebeğini çok seviyoruz...
evet canım o konuda şanslıyım, normalde s beden giyiyordum şimdi m oldu tek fark :) hatta eski kıyafetlerimin hemen hemen hepsi oluyor hala bana
işin kötü yanı ben eleviti de 5. ayda bıraktımşu anda 7 ilaç kullanıyorum, elevit, folik asit ve balık yağını da kullansam 10 ilaç olacak günde Allah korusun kuzumu ya çok erken tanıştı ilaçlarla
cnm ben senin yazıyı okuyunca merak ettim meyvenin üstüne su süt çay içmiyorum demişsinya
ne etkisi oluyo ben hep süt içiyorumda benimki birazda mecburiyetten merak ettim
kızlar folik asit konuşulmuş , aranızda hala devam eden varmı folik asite? benim doktorum doğuma kadar kullanacaksın dedi ama ben 5. ayda bıraktım, çünkü erken doğum riskinden dolayı kullandığım ilaçların haddi hesabı yok bari bir ilaç eksik olsun dedim
O kadar iyi anlatmışsın ki içimdekileri. Ben 90ların çocuguydum ve heralde en son mutlu kuşak bizimkiydi. Ben çamurla oynadım çamurlardan koltuklar sandalyeler yaptım
Yaptigimiz oyuncaklrla evcilik oynadık vs. Ve hiç içimde ukte kalan birşey kalmadı.annemden üstümü kirlettiğim için hiç azar yemedim mesela. Ben de bebeğimi böyle biz özgürlükle yetiştirmek istiyorum. Ama ablamlar benim tam tersim sanki aynı anne babadan degilmişiz gibi çocukların üstünde müthiş bir baski var. Asla üstlerini kirletemezler mesela.
Dedigin gibi doganın verdigi bir canlıyı insan yapımı şeylerle oyalıyoruz sonrasında da kendine güveni olmayan
,asosyal çocuklar olarak karşımıza çıkınca da yine o çocukları suçluyoruz.
Montessori yöntemini çok seviyorum çocuk yetiştirme konusunda ve bu şekilde yetiştirmeyi düşünüyorum evladımı
canım benim de son 15-20gün çok az hareket etti, tekme falan da değildi sadece günde bir iki kere kıpırdanıyor gibi hissediyordum, sanırım sırtını dönmüştü, şu son 3 gündür düzeldi çok şükür karnım armut gibi sağa sola yamuluyoryani demem o ki hafifçe kıpırdadığını hissediyorsan bile sorun yok demektir
merhaba arkadaşlar
ben yaklaşık 7 sene önce açık meme biyopsisi oldum
her iki göğsümdende oldukça büyük 4 kitle çıkardılar
geçenlerde meme biyopsisi olanların sütü olmayacağını duydum
netten baktım pek bişey bulamadım
doktorumun bu durumdan haberi var herhangi bir yorum yapmadı
acaba böyle bişey yaşayıp da sütü gelmeyen anne var mı
kızlar folik asit konuşulmuş , aranızda hala devam eden varmı folik asite? benim doktorum doğuma kadar kullanacaksın dedi ama ben 5. ayda bıraktım, çünkü erken doğum riskinden dolayı kullandığım ilaçların haddi hesabı yok bari bir ilaç eksik olsun dedim
bugün bizde de pek hareket yok
çikolata yemeye karar verdim şimdi yiyorum
sende mümkünse bir çikolata ye, ayaklarını yüksek bi yere koy ve yat bakalım değişiklik olacak mı
canım benim de son 15-20gün çok az hareket etti, tekme falan da değildi sadece günde bir iki kere kıpırdanıyor gibi hissediyordum, sanırım sırtını dönmüştü, şu son 3 gündür düzeldi çok şükür karnım armut gibi sağa sola yamuluyoryani demem o ki hafifçe kıpırdadığını hissediyorsan bile sorun yok demektir
Canım bebeğinin belli bir rutini var mı? Ya da Şöyle diyeyim iki saatlik bir dilim içerisinde en az on hareketini hissediyor musun? Hareket tekme olmak zorunda değil dönme, kıpırtı , vurma da olabilir. eğer hissediyorsan sorun yoktur. bunu test etmek için şimdi hareket etmiyorsa tatlı bir şeyler atıştırıp sol yanına uzanıp 15 dakika sakince dinlen ve hareketlerini say bakalım. Bence bir sorun yoktur evham yapma. Benimki de bazı saatler 2 saat hareket etmediği oluyor. normalde kıpır kıpır ama bebekler anne karnında 30-120 dak. uyuyabilirlermiş.
ne kadar güzel sözler yazmışsın, çok teşekkür ederim, evet benim de tek isteğim madem erke doğacağı garanti bari kızım gibi hiç küvöz yüzü görmeden doğsun, doğar doğmaz kucağıma alabileyimi istiyorum, küvözde kalırsa nasıl dayanırım ellerim bomboş bilmiyorum, inşallah yarabbim yüzümüze bakar, pazartesi günü başka bir doktordan randevu aldım, şu cahit bey var buırada baya bilindik bir doktor onu aradım ama adam hafataya perşembeye kadar doluymuş, perşembe benim için çok geç bir tarih, bu nedenle başka bir doktordasn randevu aldım, o da aksi gibi bayan bi doktor , inşalah iyi çıkar
Arkadaşlar mrb😀sizin de göğsünüzün hemen altında batma oluyor mu? Ben de bugun çok sık oluyor, aynı pozisyonda yatamıyorum sürekli.
Ben oligofer-fol kullanıyorum canm. Kan ilecının içinde o da var
Bir de folik asit vücutta depolanabilen birşey değil canm. Sürekli dışarıdan almak lazım ya da besinlerden.
aynı derttten bende muzdaribim balenli sütyen takamıyorum takıncada hepten acılı bir gün geçiriyorum takmasam sarkar diye korkuyorum zaten aşağıda.. doğal bişey heralde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?