kızlar sormak istediğim birşey var. evde evcil hayvan besleyen var mı aranızda ya da yapılması gereken aşılar, kan testleri ve yaklaşım hakkkında bilgisi olan? köpeğimiz var bizim şuana kadar kan testlerim iyi herhangi bi prıblem yok ama hiç bişey atlamak istemiyorum.. bide herkes aaa evde köpek mi olur at onu kapıya diyo ona da sinir oluyorum evin bi üyesi o nasıl kıyabilirim ona nasıl sokağa bırakabilirim
o söylediğin resmen içime işledi ve gözlerim doldu. biz koşa koşa kapıyı açarken kocalarımıza aşkla karşılayıp sarılırken bize artık fırsat bile olmicak babam geldi diye bizden önce koşup babalarına aşkla sarılacaklar. Yaaaa bak yaaa ben yine kızçemiii çooookkkk özlediiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
o söylediğin resmen içime işledi ve gözlerim doldu. biz koşa koşa kapıyı açarken kocalarımıza aşkla karşılayıp sarılırken bize artık fırsat bile olmicak babam geldi diye bizden önce koşup babalarına aşkla sarılacaklar. Yaaaa bak yaaa ben yine kızçemiii çooookkkk özlediiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
kızlar folik asit konuşulmuş , aranızda hala devam eden varmı folik asite? benim doktorum doğuma kadar kullanacaksın dedi ama ben 5. ayda bıraktım, çünkü erken doğum riskinden dolayı kullandığım ilaçların haddi hesabı yok bari bir ilaç eksik olsun dedim
köpek kedi gibi hayvanlar aşılandıkalrı sürece sorun olmuyormus ama kuşlar biraz sıkıjtılı. Alerjik astıma neden olabiliyorlar birde cok fazla parazit içeriyorlar. Ben ham,leliğimin 4. ayında alerjımde azınca hediye ettim yiğenime. İkiside mutlu şimdilik
Arkadasim zaman oyle cabuk geciyoki ,bu dediklerinizi yasicaksiniz ama bi tavsiyem var sanirim ilk cocuk.cok cok dolu dolu gecirin vaktinizi kizinizla.ilk cocukta acemilik ilk annelik telaslar panikler derken cocuk buyutmeyi ogrenmekle geciyor genelde.2.cocukta daha tecrubeli ve daha bilincli oluyo insan.ama herseyin ilki cok farkli tabiii.bazen esimle bakip ne kadar buyudu deyip uzuluyoruz biz ne cabuk gecti zaman buyuyo diye.simdi bakinca acemiliklerimizi harala gurele kosturmalarimizi hatirliyoruz.cocugum buyudu die uzulunmez tabii.Allah onlarinda anne baba olduklarini gostersin insallah ama bu baska bi duygu iste.kucuklugu sevimliligi o sevimli gunler ne cabuk gecti die uzuluyosun iste.o yuzden dolu dolu yasayin bebeklerinizle gecen gunlerinizi.ozellille ilk defa anne olacaklar.
Kızlar bugün 3.gün oldu bebeğim çok az hareket ediyor.Hareket ettiğinde de sanki eskisi gibi kuvvetli değilmiş gibi geliyor.Sırtını dönmüş olabilir mi ya da 2 gündür doğru düzgün uyumadım sayılır, ondan olabilir mi acaba.Korkuyorum biraz ama bi taraftan da kendimi avutmaya çalışıyorum inşallah önemli bişey yoktur diye
benim göbek deliğim hala eskisi gibi. yani bombe olmadı daha ne zaman olcak ki bu:))))
kızlar ben henüz ilaç kullanmaya başlamadım hamileliğimin başından beri ..hep yiyeceklerden içeçeklerden karşılamaya çalıştım vitamin ve kan ihtiyacımı.geçen gün kan tahlilimde kansızlık göründü 10.1 olmuş değerim.gerçi 2 ay önce de bu değerlerdeydi ama.. artık başlayayım diyorum .bebek büyüdükçe değerlerim düşer ...siz hangisini kullanıyorsunuz.hangisi daha etkili sizce tecrübelerinizi bekliyorum.(ben yıllar önce kullanıyordum kan haplarını ama bir faydasını görmüyordum o yüzden size soruyorum )
kızlar moralim çok bozuk doktora gittim bebeğim 2 hafta geriden geliyomuş kilosu 1035 miş ve midesi küçükmüş doktorun konuşması moralimi çok bozdu yemene dikat et dedi birde ben vitamin ilaçlarımı kullanmıyorum doktora diyemedim tabi acaba ondan mı? iyi beslen 10gün sonra tekrar gel dedi
canım hiç korkmaa
bende kullanmıyordum ki vitamin ilaçlarını
benden sana tavsiye her sabah aç karnına bir yumurta ve ballı süt iç
ceviz badem yoğurt tüketmeyi kesinlikle ihmal etme pekmezdde önemli
ama bunları bilinçli tüket
mesela ben meyve yemişsem kesinlikle hemen su süt çay içmiyorum
sabah namazına kalktığımda yumurta pekmez yada yumurta süt bal tüketiyorum
vs vs vs
daha önünde zaman var korkma hiç
bizim arkadaşada kafası normalden büyük demişlerdi hiiiç bir şey olmadığlu 1 yaşında
benimde bebeğim hamileliğimin başlarında 2 hafta geriden geliyordu 18 19. haftalarda normale döndü
hiç korkma sakın
kızlar bebeğim kilo alır belki diye duyduğum herşeyi yiyorum, sabah kahvaltıdan önce bir bardak süt içtim ve 5 tane ceviz yedim,1 saat kadar sonra 10 küsür zeytin, krem peynir, avakado, 3 yumurta haşlaması yedim. ardından 1 tane mandalina yedim, 1 saat sonra 1 bardak daha süt içtim, öğlen yoğurt çorbası içtim, şimdi bu saalerde de yer fıstığı ile badem yiyorum, inşallah bebişime bir faydası olur da gelişir, bir yandan kilo almasından da korkuyorum yarabbim, ne büyük çelişki, kilo alırsa ve suyu hiç yetmezse diye de çok endişeliyim
Kıyamam sana ne güzel anlatmışsın. 18 gün daha kaşdı demek. Bu arada haklısın ben de karnımın üzerine yatmayı acayip özledim...
ay bende bende hemde nasıl özledim benim normalde iznime az kaldı ocağın 11 son aslında ama ben bebişimi daha çok göreyim diye
biraz daha fedakarlık yapayım diyorum tabi zora sokacak kadar değil ama sağlığım böyle giderse zor gibi görünüyo tansiyonu
dengelemeye çalışıyorum çarşamba günü baygınlık geçirdim acile kaldırdılar beni meğer ateşim yükselmiş 39 olmuş
dr çok kızdı bebeğe zarar verceksiniz diye serum yedim geldim kaç gecedir uyuyamıyorum öksürükten hertarafım ağrıyo
bende ne dertliymişim konuyu nerden nereye getirdim
yaa kızalr neden vitamin hapı almıyorsunuz kii... Kendinizi neden riske atıyorsunuz..
Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin, sakın hasta olma. Kendine ciddi anlamda dikkat et.
nadir unutmalarım ki onunda önüne telefonuma alarm kurdum
risk almaya gerek yok çünkü böyle önlüyorum
canım ya ne kadar dikkat etsek de benim mesela iki gündür boğazlarım kötü
c vitamini, sebze, meyve yani elimden geleni yapıyorum ama hasta olmasam bari
canım hiç korkmaa
bende kullanmıyordum ki vitamin ilaçlarını
benden sana tavsiye her sabah aç karnına bir yumurta ve ballı süt iç
ceviz badem yoğurt tüketmeyi kesinlikle ihmal etme pekmezdde önemli
ama bunları bilinçli tüket
mesela ben meyve yemişsem kesinlikle hemen su süt çay içmiyorum
sabah namazına kalktığımda yumurta pekmez yada yumurta süt bal tüketiyorum
vs vs vs
daha önünde zaman var korkma hiç
bizim arkadaşada kafası normalden büyük demişlerdi hiiiç bir şey olmadığlu 1 yaşında
benimde bebeğim hamileliğimin başlarında 2 hafta geriden geliyordu 18 19. haftalarda normale döndü
hiç korkma sakın
evet canım o konuda şanslıyım, normalde s beden giyiyordum şimdi m oldu tek fark :) hatta eski kıyafetlerimin hemen hemen hepsi oluyor hala banacnm bende 53 kiloyla hamile kaldım şimdi 63 oldum ilk aylar kilo almıştım ben bebek alcağını alıyo zaten
merak etme hem giyim konusunda daha şanslısındır kendine göre normal reyondanda bişeyler bulabiliyosun
ben güzel bişey bulamıyorum giyimime çok dikkat eden biriyim makyajıma saçıma ama bişey bulamayıncada
iyici bıraktım sanırım offff buda psikolojikmen etkiliyo beni
3. ayın sonunda bırakılıyo canım. Elevitin içinde de var folik asit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?