2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

kilosu en son gittiğimde yani 30+5 te 1475 gr dı, yani düşük

canım belki daha önce yazmışsındır ama hatırlayamadım kusura bakma akıl falan kalmadı ki bende, senin ne sıkıntın vardı? sanırım sen de erken doğum bekliyorsun değil mi?

bebişlerimizin kilosu yakınmış birbirine, senin ki kız mı erkek mi? erkek bebeklerin kız bebeklere göre biraz daha ağır olması beklenir ya o yüzden sordum. benim de artık her hafta muayenem var, gece gündüz uyuyamıyorum, bak saat 3 ten beri ayaktayım

Canım hipertansiyon oluştu bende gebeliğe bağlı başından beri. Ödem de oluştu. Preeklempsiden korkuyor doktorum. Kız benim bebeğim. Zaten az kaldı şu iki üç haftayı tamamlayınca daha rahat olacak herşey.

Tamam iri bi bebek değil ama kilosu düşük de değil bence.
BEnim büyük teyzem yıllar önce ikiz bebek doğurmuş bi kız bi erkek yarın erkek olanın dugunu var 24 yıl önce falan yani.
Geçen onunla konuşuyoruz dedi ki biz ultrason yüzü falan görmedik bilmezdik kızımız mi olacak oğlumuz mu. Öyle ki ben doğuma gittim daha zamanım gelmemişti erken doğurdum erkek olan çıktı biz ne bilelim içerde bi tane daha var. Aradan 5 dakika geçti ebe ye diyorum ki içerde birşey kipirdiyor ya bu ne ki acaba kadın bana ne kıpırdama si kafan mi güzel diyor. Valla kıpırdiyor dedim kadın bi baktı ki bi tane daha var beş dakika sonra da kız olanı doğurdum diyor. Kız olan erkek olanın yarısı kadar di. KOrkuyorduk ki üstünü değiştirelim banyo yaptıraLim. Erkek 3000 doğmuş olsa kız 2000 yoktu eminim belki 1500 falan di diyor. Eskiden kuvez mi varmış ölecek diye korkmuşlar ama ALlah yaşa ya kulum derse yaşıyor.
Şimdi ikisi de hafız çok ahlaklı çok zeki iki kardeşler. KIz olan nişanlı erkek olan da yarın evlenecek inşallah.
Bunu buraya erken doğum olma ihtimali olan arkadaşlar için yazdım. HIÇ kendinizi strese sokmayın. ZAten en zorlu kısmı atlattık 31,32. HAftalar çok az riskli olan haftalar. BOl bol dua edin ve dualarınizda bizleri de unutmayın. HEpimizin duaları sizinle...

Montessori ile ilgili kitapları da yazmış mıydım?
Yazmadıysam kısmetse Pazartesi yazarım...

montessori ile yetiştirmke istiyorum bedne bebeğimi. Hatta oturma odamı ve kendi odasınıa bana göre değil ona göre dizayn etcem. Oturma odamada ona yönelik değişiklikler yapcam. İkeanın tüm mobilyaları montessori yöntemi düşünülerek dizayn edilmiş. Ordanda cok faydalanırım. Ama şimdilik cok genel seyler biliyorum. Kendimi biraz daha geliştirmem gerek bu konuda.

slm mart anneleri..sizden yardım istiyorum.canım çok yanıyor..
iki gün önce kabız olmadıgmıza rağmen aniden hemoroid olduk.sancısı tarıfsiz...kanama yok.ama memeler çok fazla ve kocaman.okadarki popomdan sarkmaya başladı resmen....yardım ltfen yapabileceğim yada kullanabileceğim birşeyler varmı..tecrübelerinize ihityacım var.....

Günaydın aybükeciğim, Hiç moralını bozma ilk öncelikle Cenabı Allah hakkımızda hayırlısını versin sen kalbini bozma bebeğinin kilosu da bana düşük gelmedi bende dün kontrole gittim 29 hafta 1276 gr dedi haftana göre normal dedi.Allahın izniyle hayırlısıyla kucağımıza aldırsın Rabbim..

öncelikle zeytinyağı sürebilisin kabız olmamaya çalış hamilelikte ağırlık olduğundan olmuştur ıkınmadan da olur canım dr sorsan daha faydalı bilgiler verir canım

ayyy canım çok geçmiş olsun sabahları ılık suyla kuru kayısı ve incir yiyebilirsin yumuşatır bağırsakları katı şeyler yememeye bak çorba iç mesela. zeytinyağı da çok iyi geliyor. eşimdede aynı problem var vicks sürmenin iyi olduğunu duyduk denedik memeleri küçüldü gerçekten sende dene istersen yalnız biraz yakıyormuş naneli olduğu için bool bol su iç bide inşallah en kısa amanda geçer

ay canım benim ne kadar mutlu oldum kııız.hafta sonu tatili geldi diye zaten mutluyum bi de senin yazını görünce pek iyi geldi Evet biliyorum o küçük kızı diziyi izliyorum bende..

Allah yardımcın olsun aynı sorun bende de var ve malesef gebelikten öncede vardı
öğrencilik yıllarımın hediyesi diyorum ben ona
aşırı baharatlı, acılı, turşu yememeye çalış yani canın çok isterse tadımlık ye
yoksa daha çok sancı çekersin yanma ve kaşıntı olur
sarkan memeler içinse yapabileceğin tek şey çok afedersin ama makattan içeri itmek
dışarda kaldığı sürece tarifi imkansız acılar çekersin
oturamazsın
taharetlendikten sonra sarkan memeleri mutlaka içeri itmen lazım
detaylı bilgileri netten bakarak da öğrenebilirsin

aynı derttten bende muzdaribim balenli sütyen takamıyorum takıncada hepten acılı bir gün geçiriyorum takmasam sarkar diye korkuyorum zaten aşağıda.. doğal bişey heralde..

valla geçen hafta grip olalı sütyenle de vedalaştım feci sıkıyo göğüs altımı napıyım sarkarsa sarksın modundayım ben rahat edeyim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…