kızlar yaww birşey soracam biraz saçma olabilir belki ama inanın bilmediğimden soruyorum :26: bu dalan roxy yi nerde bulabiliriz, normal markette mi, civil bebeco gibi bebek mağazalarında mı yada buralarda değilse nerelerde satılıyor :26:
kızlar yaww birşey soracam biraz saçma olabilir belki ama inanın bilmediğimden soruyorum :26: bu dalan roxy yi nerde bulabiliriz, normal markette mi, civil bebeco gibi bebek mağazalarında mı yada buralarda değilse nerelerde satılıyor :26:
Kızlar bide bişey sorcam bebişimizin doğum pozisyonuna girdiğini anlarmıyız ? Bide kaçıncı haftada dönüyordur tahmini ? :)
kızlar adet sancısı gibi ağrı çeken yokmu hiç.okuldaki bi kaç hoca ay sancısıdır diyolar. her ay nasıl adet olduğunda sancı yaşıyosan hamileliktede oluyormuş. ultrasonda bişey çıkmadı ama tedirginim
maşallah
canım geçmiş olsun sana rabbim kimseyi düşürmesin tıptakilerin eline ama birazcık daha sabret
yok bebeğim malesef eski düzen devam
emelcim eminim senin eşinde bu konu hakkında senin hissettiklerini düşündüklerini düşünse seni anlar.
bence sen ona anlatmayı dene ve aranızdaki buzlar erisin
geçmiş olsun
kız çok eğlenceliymiş yapım aşaması daha da zevkli olur.
ama sen bir deneme yap bakalım istediğin gibi olacak mı bizlere de göstermeyi unutma
eğer kolaysa belki bizde deneriz evde sen tecrübeli olacaksın yardımda edersin :13::13::13::13:
işte erkekler malesef bizler kadar detaylı düşünemiyor
canım bak sende söylüyorsun en iyi dr lara gittiğini lütfen dayan
güzel haberlerle gelmen dileğiyleeeeeeee
birşey olacaksa zamanında olacak ya da hiç olmayacak o kadar kararlar net.
bende senin gibi aman balık olmasın aman yengeç olmasın falan derken büyük oğlum yengeç
kadere bakki bu da balık olacak. ben yay baba koç amannnn evdeki cümbüşe bak.....
tabii önce sağlık diyoruz diğerleri işin şaka tarafı ama olsun mutlaka astrolojik etkileri vardır
dikişler iyileştikten sonra (buna dr karar veriyor) zaten tabii işin senin dediğin gibi psikolojik boyutu hepsinden önemlisi
ama sen bence ne olursa olsun zamana bırak. neden çünkü eğer sezeryan olacaksa da planlı olacak tatlım böyle düşün.
ve lütfen kafana çok da takma öncelik senin ve bebeğin sağlığı
ben sormadım sormuyorum ona kalsa kendince yorumu normal diyor ama son kontrolde doktor bebeğin dönmediğini zaten bugün bile 31+1 olduğumuza göre dönmesinin zor olduğunu ve sezeryan ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
eşim bana döndür çocuğu gibi birşeyler söyledi bende senin gibi sinirlendim önce cevap vermedim sakinleştim sonra anlattım ona bende normal istiyorum ama şartlar onu gerektirirse epidural sezeryan istiyorum ayrıca doktoruma her ne kadar güvensem de 36 hafta da(bebek doğmazsa) tekrar başka bir doktordan görüş almayı planladığımı ve bu konu hakkında bir daha öyle atıp tutmamasını bu konunun ondan çok beni etkilediğini ve benimde bununla ilgili gerekli şeyleri düşündüğümü araştırdığımı anlattım. bu hamileliğimi ve öncekini kıyaslamasını istedim bu bildiğinden ondan sonra birşey söyleyeceğince önce düşünmesini çünkü son zamanlar artık benimde gereksiz birşey duyacak halim kalmadığını falan anlattım
şimdi daha ılımlı yaklaşıyor herkesin içinde bu konuya....
bende bende epidural istiyorum bakalım hayırlısı.
benimde değil kirliliği nasıl olsa temizlenirrrr
canım benim günaydın bu arada sana ve tüm mart annişlerineeee
canım benim oğlumda öyle bitkisel takviyeler bile çok zor fayda etti. geçmiş olsun
günaydın canım
canım kiloyu hiççççç takma lütfen
eşimle konuştum tabii bu konuyu. O sadece kendi için böyle düşünüğümü sandığından abuk subuk konuştu. Ben kendi kadınlık psikolojimi de düşünerek bunu anlatmaya çalıştım ama bir türlü anlamak istemedi ben de beden benim bedenim fikrini neden soruyorum ki zaten diyip kestirdim. Bir de ondan hiç duymadığım bir cümle kullandı ona da ayrıca sinir oldum ki ben ne olursa olsun hiç bir şekilde evlilikte saygısızlığa göz yummam onu da çok iyi biliyor.
sabun malzemelerini ve kalıpları aldım. Zaten örnek olarak küçük boyutlarda aldım ki malzemeleri eğer beceremezsem elimde kalmasın diye. Bugün yarın gelir malzemeler. Deniyim eğer güzel birşey çıkarsa mutlaka paylaşırım sizlerle
erkeklerin beyinleri bizim gibi komplike çalışmıyor. Onlara söylenen normal doğum sağlıklı o kadar. Gerisi ilerisi hiç önemli değil bu çok sinir bozucu
oyyy sizin evdeki cümbüş sahiden de çok farklı ama çocuklar çok duygusal olacaklar o kesin 
ben hala hatırlıyorum. İlk okuldayken kendi çapımda günlük tutardım. Ablamlar benim üzerimden espri yaparlardı.Annemle babam da o espriye gülerlerdi. Ben de günlüğüme annemle babam beni sevmiyor diye yazıp günlükle dertleşiyodum  yay burcu kadınları çok eğlenceli oluyolar ve kısıtlanmaya gelemiyolar. Sen çok naif görünüyorsun ama canım 
zamana bırakmak dediğin gibi en iyisi. İki türlü de tehlike var doğum şeklinde. Hangisi daha sağlıklı olacaksa öncelik bebeğim için öyle olsun. Ben her türlü sıkıntıya razıyım o çok sorun değil..
sen çok güzel eşine güzelce açıklama yapabilmişsin. Benim öyle bir şansım da olmadı. Zaten verdiği tepkilerden sonra da pek açıklama yapmayı düşünmüyorum.
daha gecen hafta 187 neydı o numarayı aradım sordum + hastanede calısan bayan da dedı yenı sısteme gore mesela ben 38. haftada yapıcam ve doktora ımzalattıgımda 2 haftasını aktarabılıyorum
yazık yavrucuga ama ınan aılesıne sınır olucak bır durum yok gaz sancısı ıse o aıle bıle okadar caresız kalabılıyorkı.....
zor soruuu:))) sen ıstersen bır gıt ılk doktoruna nasıl davrancak yokla:) hanı hıc gıtmedıgın bır doktor olsa hemen degıstır dıcemde :)
akşam normal marketten aldım tatlım......
marketlerde satılıyor canım.
cnm marketlerde bebek ürünlerinin oluduğu yerlerde var hani bebek yağı ıslak mendşl fln o reyonlarda ama civil dede var ben civilden aldım hatta
Anladım cnm sen doktoruna sor olmadı beni de bilgilendirirsen sevinirim ben de de var aynı durum....canım zaten normali şeffaf beyaz akıntı. ama benim dediğim sümük gibi yapış yapış birşeydi.
canım eğer 38. haftada doğum yaparsan 15 hafta izin kullanırsın. çünkü 657'de öyle yazıyor. erken doğum sebebiyle kullanılamayan izin doğum sonrasına eklenir diyor. bak alıntılıyorum 657 deki o bölümü.
"Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.
Teşekkür ederim Emelcim.Dün burun tıkanıklığından zor uyudum.Nefes almak ne güzel şeymiş.Dün akşam çok gıcık oldumYatak odamda uyuyakalmışım.saat 9 gibi.bir uyandım 12 olmuş saat.salona eşimin yanına gittim.sen hiç yanıma geldin mi,beni kontrol etin mi? Hayır sen uyumaya gitmedin mi dedi?Hayır lavaboya gittim,dönüşte yatak odasına uğradım uyuyakalmışım dedim.Tabi sinir oldum 3 saat olmuş öldüm mü kaldım mı bakmamış bile üstelik giderken uyumaya gidiyorum dememiştim.ayy çıldırdım,kendimi yedim.Sabahta neden suçladın,ben seni uyumaya gittin zannettim demesin mi! Suratta iki karış.Ah şu erkekler,çocuk gibiler.çok gıcık oldum ama.
benim 2. bebeğim ama ikisinde de anlamadım :) gerçi kızım hala dönemiş doktora gittiğimde ters duruyor dedi geçen hafta. Bazen aşağıdan çok fazla tekme yediğimde anlıyorum ki hala ayaklar aşağıda ve çok acıtıyor o zaman resmen sızlıyor vajinam
maşallah
canım geçmiş olsun sana rabbim kimseyi düşürmesin tıptakilerin eline ama birazcık daha sabret
yok bebeğim malesef eski düzen devam
emelcim eminim senin eşinde bu konu hakkında senin hissettiklerini düşündüklerini düşünse seni anlar.
bence sen ona anlatmayı dene ve aranızdaki buzlar erisin
geçmiş olsun
kız çok eğlenceliymiş yapım aşaması daha da zevkli olur.
ama sen bir deneme yap bakalım istediğin gibi olacak mı bizlere de göstermeyi unutma
eğer kolaysa belki bizde deneriz evde sen tecrübeli olacaksın yardımda edersin :13::13::13::13:
işte erkekler malesef bizler kadar detaylı düşünemiyor
eşimle konuştum tabii bu konuyu. O sadece kendi için böyle düşünüğümü sandığından abuk subuk konuştu. Ben kendi kadınlık psikolojimi de düşünerek bunu anlatmaya çalıştım ama bir türlü anlamak istemedi ben de beden benim bedenim fikrini neden soruyorum ki zaten diyip kestirdim. Bir de ondan hiç duymadığım bir cümle kullandı ona da ayrıca sinir oldum ki ben ne olursa olsun hiç bir şekilde evlilikte saygısızlığa göz yummam onu da çok iyi biliyor.
sabun malzemelerini ve kalıpları aldım. Zaten örnek olarak küçük boyutlarda aldım ki malzemeleri eğer beceremezsem elimde kalmasın diye. Bugün yarın gelir malzemeler. Deniyim eğer güzel birşey çıkarsa mutlaka paylaşırım sizlerle
erkeklerin beyinleri bizim gibi komplike çalışmıyor. Onlara söylenen normal doğum sağlıklı o kadar. Gerisi ilerisi hiç önemli değil bu çok sinir bozucu
oyyy sizin evdeki cümbüş sahiden de çok farklı ama çocuklar çok duygusal olacaklar o kesin 
ben hala hatırlıyorum. İlk okuldayken kendi çapımda günlük tutardım. Ablamlar benim üzerimden espri yaparlardı.Annemle babam da o espriye gülerlerdi. Ben de günlüğüme annemle babam beni sevmiyor diye yazıp günlükle dertleşiyodum  yay burcu kadınları çok eğlenceli oluyolar ve kısıtlanmaya gelemiyolar. Sen çok naif görünüyorsun ama canım 
zamana bırakmak dediğin gibi en iyisi. İki türlü de tehlike var doğum şeklinde. Hangisi daha sağlıklı olacaksa öncelik bebeğim için öyle olsun. Ben her türlü sıkıntıya razıyım o çok sorun değil..
sen çok güzel eşine güzelce açıklama yapabilmişsin. Benim öyle bir şansım da olmadı. Zaten verdiği tepkilerden sonra da pek açıklama yapmayı düşünmüyorum.
emel inan çocuktan önce bende çok başkaydım ama çocuktan sonra oldum
hani iki düşünüp bir konuşuyorum hatta kelimeleri seçiyorum
eşim benimle çok dalga geçer "sayın pedagog şimdi ne diyorsun bu duruma" falan gibi
dalga geçer. çok da kasmıyorum artık dedim ya onunla bu konuşmayı da aslında dişlerimi
gıcırdattığım anlarda yaptım. daha önce de yazdım ya anne olunca bazı şeyler değişiyor
neyse dur konu bu değil dağıtmayalım :111::111::111::111:
cidden bu sabun denemeni yap bizlere de göster zaten ben sorarım meraktan
doktorun bile emin ol eşinle konuşmayacak bu konuyu çünkü doğumu yapacak olan
sensin güzel hamişşşşş
Kan deme çok fena oluyorum benim kanamadı çok şükür agrı sızı oldu inşallah seninde ikincide kanamaz.bir yakınımınki kanıyordu öyle emziriyordu yara iyileşemedi aylarca hatırlayınca bile fena oldum.lansinoh sürdün mü? ben kullandım agrı sızıyla atlattım
Mnl aynı durumdayız :)
Bizde de bütün sülale koç bir ben yengeç : )
Ama ben koçlara bayılıyorum. Bizimkiler inat değil çok şükür.
Hatta kızımın koç olmasını çok istedim ama kısmet, muhtemelen balık olacak...
Emelcim sen de bilindik bir özel hastanede doğum planlıyorsun değil mi?
Mutlaka vardır yani...
Sezeryan bile olsa mümkünse bebiş için doğumun başlamasını beklemekte fayda var.
Kızlar ben de öğretmenim de bu çalışabilir raporunu ne zaman almamız gerekiyor tam olarak. 32+ 6 da alabilir miyiz yoksa 32. haftaya girmeden mi alıcaz:44::44:
Benim bebeğimde 3 gündür inanılmaz haraketli.. Dün akşam hele resmen karnımın yamulduğunu gördüm, normaldede hep görüp hissediyordum ama dün akşam resmen savaş vardı içerde :) bugünde tekmelerini göğsümün altında hissediyorum sanki o yüzden acaba döndümü diyorum kendi kendime..
Merhaba tatlı göbişler;
Çok tatlı bir ninni buldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?