- 8 Aralık 2012
- 10.602
- 6.964
- 248
CAnım kasılmayi nasıl ayırt ediyorsun. BEnim adet sancısı gibi ağrım oluyor bi iki günde bir. Ama bazende günde bi kaç kere mesela karnım semsert taş gibi oluyor sanki bütün karnımi bi başınç sarıyor xada ufak bi ağrı gibi birşey sonra kayboluyor. BU anlattıklarım kasılmami acaba.
Bu arada 32 hafta raporunu 32.haftanız bittiği an alabilirsiniz.
yoğunnnn bir haftanın üzerine tekrar hoşgeldin aramıza melojjjjj..
deden için tekrar başınız sağolsun. Yeğenin için de nice mutlu güzel seneler olsun inşallah
Enfeksiyonu atlatmışsın çok şükür çok geçmiş olsun bir daha başına gelmez inşallah canım
kilo konusuna gelince eğer sağlığında herhangi bir sıkıntı yoksa onu da pek takma. Benim çevremde çok var 20 25 hatta 30 kilo ile hamileliğini bitirenler.
Sen sadece sağlığını önemse o kadar kiloyu pek takma.
canım kiloyu hiççççç takma lütfen
arkadaşlar bu arada dün kontrolümüz vardı
önce oğluşumu anlatayım:gelişimi 1 hafta ileri çıktı.31 hafta 5 günlük ggözüküyor
1800kg ve 42 cm
doktor daha uzayacağını söykedi
eşimde uzun bende
vee oğluşum dönmüş artık
baş aşağı duruyordu tatlı balım benim.
sezeryan konusunu konuştum arkadaşlar doktorumla:doktora hangisini önerirsiniz dedim ben normal olması gerekiyorsa normal sezeryan olması gerekiyorsa sezeryan taraftarıyım ama hastanın çok çok psikkolojiisi normali kabul etmiyorsa o zaman sezeryan yaparım dedi.ben durumumu anlattım biliyorsunuz ben engelliyim oda sezeryanı kesin yaparım demedi ama olabilir sana böyle bir tavizim dedi.
38.haftada çatı muayenesi varmış çatın darsada çok yırtılma olacaksada yapmıyoruz normal dedi.
ayyy doktorum çok iyi bana sabret hayırlı olan neyse o olsun 38.hafta gelsin bunu o zaman konuşuruz dedi
önce allaha sonra doktoruma güveniyorrum.çatı muayenesi olmasına sevindim açıkçası
bu arada kızlar bel ağrım sınırı aşmış durumda:işten sonra eve gidip sofrayı hazırlamak beni bitiiriyyor.devlet diyorum boşuna demiyormuş 32.haftan doldumu izne ayrıl diye.evde oldummu idare ediyorumda hem iş hem ev çok zor gerçekten.annemi aradım dedim çıkın gelin ben dayanamıyorumbu arada arkadaşlar bel ağrısı için doktor yüksek bir tabureye ayaklarını uzat dedi.
çalışabillir raporu 32.hafta sonunda veriliyormuş bu arada
kızlar bu arada ben size bişey soracağım:ben göğüs pompası almadım biberonda almadım.kimi diyor al karar veremedim sizce ne yapayım?
kızlar yaww birşey soracam biraz saçma olabilir belki ama inanın bilmediğimden soruyorum :26: bu dalan roxy yi nerde bulabiliriz, normal markette mi, civil bebeco gibi bebek mağazalarında mı yada buralarda değilse nerelerde satılıyor :26:
yemin et ben başı diye hesapladım yandı benim uçak bileti o zaman
cnm ben raporu 31+6 da alcam dr.um 32+0 yada 31+6 da gel dedi desk'deki kız 31+6 ya yazdı randevuyu o gün alcam, bitimini beklemeye gerek yok bence
burda herkesin dr farklı demiş anlaşılan bence sen dr ara sor benim dr 31+ da gel dedi ben yarınn gidecem almaya 31+5 oluyorumyemin et ben başı diye hesapladım yandı benim uçak bileti o zaman
ben doktora özellikle sordum 32+0 da gel dedi.dedim 31+ larda gelmiyimmi dedim. 32+0 dedi üstüne basarak
olabilir canım ben kesinlikle yukarıda tekme hissetmiyorum hatta benim başı da çok yukarıda değil kaburgalarıma gelmiyor ilginç bir durulu var benim kızımın sol tarafımda nerdeyse arka tarafıma doğru arada bir hareketlenme oluyor, hani derler ya kız çocuğunda yan taraflar bel kısmı yani doalr diye benim aynen öyle ve ben çok aşağıda hissediyorum bebeği. Normalde doğum yaklaşınca göğsün altında göbeğin büyümeye başladığı yerde boşluk oluşur bebek indiği için derler ben de o boşluk hep var. Ve bende bundan dolayı nefes daralması yok şükür ama ayakta biraz fazla durduğumda karnım hemen sertleşiyor.
yemin et ben başı diye hesapladım yandı benim uçak bileti o zaman
pazartesi bi sorayım doktora bide bu kasılma denen şeyi sorayım benimde arada karnım sert oluyo ama bana doğal geliyo yaa karnımız büyüyo gerilmesi falan normal yoksa kasılma yaşıyorumda haberim mi yok :44:
doktora söylersin verir sıkıntı yapmaz. ama raporu günü birlik alamayabilirsin, ben doğum hastanesinden aldım merkez hastaneye götürdüm heyete girecek evrak, cuma akşamı alıcam raporu. pazartesi günü verdim.
bi de kasılma olayı normal, fazla oluyorsa sıkıntı oluyor. rahim kendini doğuma hazırlıyor kasılmayla.
cnm 187 ydı sanırım ssk hattının numarası bıde sen ara ıstersen....bu konu kesin mi yaa. ben ne ik dan ne de sgk da çalışa eniştemden detaylı bilgiyi alamadım. Herkes hastanede anlaşılır o diyor.
Yani 38den sonraki 2 haftayı doğum iznine aktararak 15 hafta izin kullanabilirim doğumdan sonra öyle mi? Çok iyi o zaman .
Benim bebeğimde 3 gündür inanılmaz haraketli.. Dün akşam hele resmen karnımın yamulduğunu gördüm, normaldede hep görüp hissediyordum ama dün akşam resmen savaş vardı içerde :) bugünde tekmelerini göğsümün altında hissediyorum sanki o yüzden acaba döndümü diyorum kendi kendime..
22 Şubat 31+0 oluyo benim 24 Şubatada bilet almıştım 22 Şubatta gider hem uçağa binebilir raporumu hemde doğum iznimi alırım diyodum ne olcek şimdi yaa
hayır yani kasılıyosam bileyim
magnezyum isteyim mi doktordan yoksa kendi yazar mı nick sana yazmışmıydı bu haftalarda
doktora söylersin verir sıkıntı yapmaz. ama raporu günü birlik alamayabilirsin, ben doğum hastanesinden aldım merkez hastaneye götürdüm heyete girecek evrak, cuma akşamı alıcam raporu. pazartesi günü verdim.
bi de kasılma olayı normal, fazla oluyorsa sıkıntı oluyor. rahim kendini doğuma hazırlıyor kasılmayla.
cnm 187 ydı sanırım ssk hattının numarası bıde sen ara ıstersen....
ya ben bı gogsumde bı rahmımde hıssedıyorum tekmeleri sanırım bızımkı depar atıyor ıcerde
Ben bu konuyu çoook araştırdım.
Herkes Dalan Roxy tavsiye etti.
cnm ben raporu 31+6 da alcam dr.um 32+0 yada 31+6 da gel dedi desk'deki kız 31+6 ya yazdı randevuyu o gün alcam, bitimini beklemeye gerek yok bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?