2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Aman kısaltmasınlar da

Üniversite hastaneleri öyle canım hatta hemşirelik 3. sınıf öğrencilerini gönderiyorlar. İnşallah iyi olacak herşey geçmiş olsun çok canım.

Gunaydinlar!

Bugun evdeyim oturmus cay keyfi yapiyorum....

Yok canım muhtemelen seninle aynı tarihlerde tam gün konuşmadık .24 Şubat ultraondaki doğum tarihi 1 hafta öne gelmiş hemen hemen

Hiimmm anladim canim.. benim de ult. olcumlerine gore 26 subat gorunuyor...

Gecmis olsun... hayirlisiyla yavrunu kucagina alirsin ins.

kızlar benim hep normal doğum korkum vardır. sezaryen ile doğum yapmayı çok istiyordm en başından beri. isteğe bağlı olmaz dr kabul etmez diye düşünüp duruyor kafayı yiyordum.sonra bi ara gittim geldim epidural normal yaparım dedim. sezaryeninde çok zararı yok temiz iş ha alttan ha üstten farketmez nede olsa kesilcem diye düşünüyordum.bu arada ben de iltihaplı bağırsak rahatsızlığı var ülseratif kolit.normal ıkınma anında bağırsaklarımın zarar göreceği endişeside vardı. cuma günü kontrolde drla görüşünce sezaryen olabilir dedi yaparız.bebek de büyük zaten böyle giderse zor olur normal doğum, bebek kanala da inmemiş dedi.açıkçası şaşırdım beklemiyordum hiç.normal doğumda ısrarcı olacağını düşünmüştüm.birden tırsmaya başladım.kafam da çok karıştı.eğer dr bana deseydiki kesinlikle olmaz hala ameliyatta ısrarcı olurdum sanırım normali istemezdim.açıkçası şimdi hiç düşünmemeye çalışıyorum kafamı rahatlatmaya çalışıyorum ama napsam bilemiyorum...eşim de diyor sezaryen olsn senin acı çekmeni istemiyorum.kv de aaynı şeyi söylüyor.bana güvenmiyolar heralde bağırıp çağırcağımı düşünüyolar. annemde tutturmuş normal olsun diyor. herşey normal giderken de yapmamak sanki vicdan azabı çektirir bana gibi geliyor.

Günaydın kızlar herkeslere :) bgn benim doğum günümmmm :)) çocuk gb heyecanlıyım hala çok şımatığım bugün :)

Canım neden vicdan azabı çekiyosun ki zaten doktor söylemiş böyle gerekebilir diye.. Bence kendini çocuğuna bırak normal olabilecek olsa yaparsın ama gerekli bi durumda da sezeryandan çekinmene gerek yok ki! Sonuçta önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı.. Hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah

Sen hangi firmadan aldın canım ?
Bizde baby city den aldık inşallah mağazada gördüğümüz gibi kaliteli ve güzel gelir odamız. Zaten geç kalmışız bakalım bizim boya kokusu nasıl geçicek :/

ben istanbul masko da kervan bebe genç ten aldım

Sen hangi firmadan aldın canım ?
Bizde baby city den aldık inşallah mağazada gördüğümüz gibi kaliteli ve güzel gelir odamız. Zaten geç kalmışız bakalım bizim boya kokusu nasıl geçicek :/

ben istanbul masko da kervan bebe genç ten aldım

Haklısınız, bende bu aya kadar birşey çıkmıyordu tahlillerde, bu defa hem kan hem idrar tahlilinde enfeksiyon çıktı, ilaç verdi doktor. Benim hissettiğim bir farklılık yok hem de enfeksiyonla ilgili, bence de her ay yapılmalı.

işte canım herşey normal giderse sezaryen gerekmezse ve ben yaparsam vicdan yaparım diye korkuyorum..allah kötü bir şey vermesin tabi ama gereksede yapsam diye bile düşündüm. gerektiğinde asla çekinmem yani.Allah hepimizi ve bebeklerimizi korusun

canım yazdıklarını okuyunca birden pazartesi günü benim yaşadıklarım geldi aklıma. Ben de bizim doktorun normal doğumu desteklediğini düşünüyodum. Hatta doktora daha sormadan kendimi normal doğuma adapte etmeye başlamıştım. Doktorla normal doğum hakkında konuşunca bir erkek gözünden dfikirlerini söyledi. benim bebeğim de 10 gün önden gidiyor ve eğer normal istiyorsan bu bebeğin büyümemesi gerek dedi. 29 3 de 1300-1400 gr olması gerekirken benimki 1713 gr çıktı.

normal doğum ile ilgili fikirlerini söyleyince zaten daha önce de aynı şeylerden dolayı istemiyordum normal doğumu. Adam öyle konuşunca hepten vazgeçtim normalden.
ama ben şöyle yapmayı düşünüyorum. Genelde 38. haftada alıyolar yaa bebeği sezeryanda. Ben doktorla konuşucam. 39u geçene kadar bekleyeceğim eğer o dönemde normal doğumun belirtileri başlarsa gidip hemen sezeryan olucam. Yani doğum süreci başladıktan sonra sezeryan olayım ki vücut kendini doğum yapmış gibi hissetsin ve kolaylıkla sütüm gelsin.

Günaydın kızlar herkeslere :) bgn benim doğum günümmmm :)) çocuk gb heyecanlıyım hala çok şımatığım bugün :)

doğum günün kutlu,mutlu,umutlu olsun canım :)))
Bir sonraki doğum gününü bebeğin kucağındayken geçireceksin müthiş birşey bu:))

Ben alışverişi bitireli 1 ay olmuştur. Bir tek bebeği yıkamak için küvet var. Onu da ne alacağımı belirledim. Gidip bir ara alacak eşim.
Ama iyi ki tamamlamışım odası bile yerleşti. Şimdi çok zor gelirdi. Her hafta daha da büyüyor göbüşler valla.

benmde 29+2de 1766 gr dı emelcim. sancı geldiğinde hemen ameliyata alınırsak çok iyi olur bebek içinde anne için de çok iyi. ama tarihi önceden veriyorlar planlıyorlar diye biliyorum.senle aynı psikolojiyi yaşıyoruz kendimi tam normale adapte etmiştim birden döndüm yine.

Sevgili göbişdaşlar, bazılarınızın doktorları niye şimdiden; "bebek ters, bebek düz, bebek tombiş, bebek yerleşmiş, bebek yerleşmemiş" konuşması yapıyor anlamıyorum.

Doktorla konuştum, "Doğum için konuşmamız gerekir mi? Bebek ne zaman döner?" vs diye. Biliyorsunuz, ben riskli hamilelik geçiriyorum, ona rağmen; "Daha çooook erken konuşmak için. Son haftasında bile döner" dedi.

doğum günün kutlu,mutlu,umutlu olsun canım :)))
Bir sonraki doğum gününü bebeğin kucağındayken geçireceksin müthiş birşey bu:))

teşekkür ederim güzel anne evet çook güzel şimdi karnımda sonra kucağımda sonra yanımda

hemen hemen aynı tarihlerde de doğum yapıcaz sen 25 mart benim 26 mart:)))
doktora bunu sorucam çünkü 38 gözüme hala erken geliyor. en azından 39u geçirsin 40a yaklaşsın öyle.
planlamasını da ona göre yaparız hatta şöyle yaparız o haftaki her gün için randevu alırım
iyice kafayı yiyorum ben :)))

Benim bir arkadaşım, sezeryan için gün almıştı, ama bebiş sezeryandan 1 hafta erken gelmeye karar verdi, hatta doğumun başladığını anlamamış bile arkadaşım..
Sonuçta, doğum başlamış, hastaneye gitmişler ve yine de sezeryan oldu.
Yani gün alma konusu da çok olmazsa olmaz değil.

benim doktorum iki türlüsünü de anlattı. bebeğin iri bir bebek şuan büyüklüğü %90lık kısımda. Eğer biraz daha büyürse normal doğum zor olur dedi. Eğer normal doğum istiyorsan diyet yap,hareket et ve bebeğin 4 kiloyu geçmesini engelle dedi. Bana her açıdan olacak olumsuzlukları anlattı. Normal doğumdakini de sezeryanınkini de ama normal doğum için biraz daha ileriye yönelik bir eş gözüyle bakarak konuştu.
Ve biz sormadan o söyledi. Siz normal isterseniz ben zaten herşekilde sizinle birlikte olacağım. saat kaç olursa olsun. çünkü bu bebeği tümüyle takip eden benken gönlüm başka doktora emanet etmeye elvermez dedi. Yani ne bileyim sanki doktorumla değil de bir abim arkadaşımla konuşur gibiydim. Yoksa paragöz,sezeryan farkından daha fazla para alacak biri gibi gelseydi gözüme değiştirirdim doktorumu.
ama adam acıbademde tüp bebek prof'u ve parayla ilgili kaygısının olduğunu düşünmüyorum.o yüzden samimiyetine güvendim.

bir de takıldığım konulardan biri de şu. Mesela tüp bebek olan bir bebek için riske atmayalım sezeryan yapalım demelerindeki kasıt ne ki? Normal doğum sezeryandan daha mı fazla riskli ki böyle birşeye yönlendiriyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…