günaydın kızlar..
Doğum izinleri yeniden masada
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, mevcutta 8 hafta doğum öncesi, 8 hafta doğum sonrası toplam 16 hafta olan doğum izninin artırılması konusunu yeniden masaya yatıracakları mesajını verdi.
slm kızlar benim dr randevm var 15 gün sonra gel demişti tansiyon için birde d.öncesi çalışabilir
raporu almak için şimdi ben çıkıyorum dönüşte görüşürüz
kızlar artık delirmek üzereyim.ne olur bizim için dua edin.bazı arkadaşlar durumu biliyor.16 gündür hastahanede yatıyorum.gestasyonel diabet yüzünden.hala şeker düzeyi normal değil.dozu bir türlü ayarlayamadılar.nasıl bir insülin direnciyse artık günde 5 kez iğne vurup 8 kez ölçüm yapılıyor.arta arta 120 ünite insüline kadar çıktı aldığım.burda tip 1 olup sekeri 600 lerde olanlara bile benim kadar ilaç verilmiyor.bu arada her 3 günde bir kadın doğuma gönderiliyorum.nst ve ultrason için.bebek 3 hafta ileri karın cevresinden.suyumda fazlalaşmış.ama kalp atımı haraketi solunumu gayet iyi.ama ben iyice bunaldım artık.en kötüde grip oldum.2gün şiddetli boğaz ağrısının ardından sonunda gece sabaha çıkmayacağım sandım.öksürük bir yandan.nefes alamıyorum.ve tek bir dr dahi bakmıyor.bir nöbetci dr var.ben bu servisin dru değilim deyip gönderiyor.zar zor hemşirelerden parol aldım birtane.sabah uzman geldi yüzüme bakmıypr.zorla durdurdum.göğüs polikliniğine yönlendirecekler.şunu söyleyebilirimki antalya tıp fakültesi bitmiş.ben sanıyordumki buraya yatınca herseye 4 4 lük bakılır takip edilir.uzmanlar yeni mezun bişeyden anladıkları yok.
Yok canım muhtemelen seninle aynı tarihlerde tam gün konuşmadık .24 Şubat ultraondaki doğum tarihi 1 hafta öne gelmiş hemen hemen
iyiakşamlar kızlar ben p.tesinden beri hastanedeyim bugunde çıkarmıyorlardı devlet hastanesi oldugundan sorumluluk kabul etmedi ve imza atıp çıktım.ne oldu anlatıyorum hani amargi ve bi kaç arkadaş daha iyi bilir tavsiyelere uydum şekerim için devlet hast çalısan kadın dogum bölumunde calısan arkadasımın yanına gittim orda bilgi işlemde yani çalışıyor.sagolsun yardımcı oluyor hep gittigimde doktorları en iyi bilip tanıyo bide araştırma hast oldugundan guveniyorum.doktora anlattım derdimi bacagıma vuran bi agrı var sanki adet sancısı gibi bacagımda yaşıyor gibiyim ve kasıgımıda vruyordu ara ara adet sancısı cekiyodum nerdeyse 1haftadan fazla c.tesi kendi ozel doktorumada dedim bebek iri kasıgına vuruyordur olur yalancı dogum kasılmasıda olabilir artık normal dedi iyi guzel kime dediysem aynısını diyo iyi guzel.p.teside gittigim yerdeki dokor bi nstye gir dedi kendi dokorum umursamadı nst için erken dedi agrım oldugunu dedigim halde bi sok dimi riske atma özel hast sonuc olarak.ben girdim bi nstye dogum sancısı çıkmaz mı,baktı doktor serum takalım gecicek mi serum yedim 1kilo hızlı aktı ama bidaha girdim sancı tekrar serum arada idrar verdim tertemiz bazen oda yapıyormus sancıyı 3.defada girdim sancıyı görınce yatıyosun dedi.riske atmadı cunku serumda gecirmedi agrımı eşimi aradım ilkten affalladı yok kalmak falan dedi bihafta yat deseler kim gelcek soylesene sonra arkadasım izah etti tatmin oldu cunku oan anlaşamadık o halime onunla tartısıyorum sacmaladı birden.neyse ben p.tesi yatışım yapıldı yattım ama gece boyunca nst serum her 4ssatte birden nidilat içiriyolar kasılma sancıyı kessin diye sabahı sabah ettim buarda devlet hast refakatçi yok hayatımda ilk defa hast yatıyorum hamileyim kimsem yok eşim garibim dısarda bekliyo bişey ihtiyacım olur diye sancılarım devam ediyo pskoljimi bi dusunun.salı yani dunde kadım aynı seyler devam etti ama sancı cıkmadı arada uyudum cunku bigun onceden uykusuz kaldım.bugun oldu sancım yok ya gidicem taburcu edicekler diye umutluyum vizit geziyolar sabahları cıkıcak olanı hemşirelere diyolar taburcu diye.ama beni bi gorun ceneme vurdu sinirden ve ister inanın o serumlar beni 7.8 şise 1litre her biri bir şistimki suan elim ayagım anlatamam acıp kapanmıyor sızlıyo resmenn corap olmuyo acıyo neyse taburcu etmiyoruz cunku bu verilen nidilat agrını kesmiş olabilir eee ben bakıyorum 24saat vermicez bakıcaz agrın sancın çıkıcak mı hayda bana geldiler hast çok sıcak şişmişim kimsem yok koktum 2gunde ter yapıyor ilaçlar serum içerisi cehennem çıkıcam mumkun degil artık banyo yapmam gerek sacımda yaglıydı yapmamıştım hast gelip yapcaktım p.tesi nerde kafayı yedim bebek dosa utulenmei bişeyim canta hazır degil allahtan yıkanmıstı.onları hazırlamam gerek yıkanıcam herseyimi yapıp yine gelim yatim kimsem yok yapsın anlayan eden diyorum.a grım olursa söz gelcem imza at çıkmak istiyosan cık dediler kendi istegimle çıkıyorum diye imza attırdılar sorumluluk kabul etmiyo devlet ya.hast ortamı bide devletse berbat nstye baglıyız kadın 2dk sonra doguruyo cıglık cıglıga beni bi dusunun agrısı olmayanın agrısı gelir.neyse cıktım evime geldim utumu yaptım yıkandım çok sukur agrım yok ama ne olucagım belli degil hee cigerler gelişsin diyede sabah aksam igne oldum.bakalım hayırlısı gece bişeyim agrım olmazsa yarın nstye baglancam gidip yine dua edin bebişimi biraz daha tutabilim.
kızlar benim hep normal doğum korkum vardır. sezaryen ile doğum yapmayı çok istiyordm en başından beri. isteğe bağlı olmaz dr kabul etmez diye düşünüp duruyor kafayı yiyordum.sonra bi ara gittim geldim epidural normal yaparım dedim. sezaryeninde çok zararı yok temiz iş ha alttan ha üstten farketmez nede olsa kesilcem diye düşünüyordum.bu arada ben de iltihaplı bağırsak rahatsızlığı var ülseratif kolit.normal ıkınma anında bağırsaklarımın zarar göreceği endişeside vardı. cuma günü kontrolde drla görüşünce sezaryen olabilir dedi yaparız.bebek de büyük zaten böyle giderse zor olur normal doğum, bebek kanala da inmemiş dedi.açıkçası şaşırdım beklemiyordum hiç.normal doğumda ısrarcı olacağını düşünmüştüm.birden tırsmaya başladım.kafam da çok karıştı.eğer dr bana deseydiki kesinlikle olmaz hala ameliyatta ısrarcı olurdum sanırım normali istemezdim.açıkçası şimdi hiç düşünmemeye çalışıyorum kafamı rahatlatmaya çalışıyorum ama napsam bilemiyorum...eşim de diyor sezaryen olsn senin acı çekmeni istemiyorum.kv de aaynı şeyi söylüyor.bana güvenmiyolar heralde bağırıp çağırcağımı düşünüyolar. annemde tutturmuş normal olsun diyor. herşey normal giderken de yapmamak sanki vicdan azabı çektirir bana gibi geliyor.
Sen hangi firmadan aldın canım ?
Bizde baby city den aldık inşallah mağazada gördüğümüz gibi kaliteli ve güzel gelir odamız. Zaten geç kalmışız bakalım bizim boya kokusu nasıl geçicek :/
Sen hangi firmadan aldın canım ?
Bizde baby city den aldık inşallah mağazada gördüğümüz gibi kaliteli ve güzel gelir odamız. Zaten geç kalmışız bakalım bizim boya kokusu nasıl geçicek :/
benimki de her gittiğimde kan ve idrar tahlili yaptırıyor, ben de her seferinde yine mi diyorum, drum gülüyorbence her kontrolde olmasa da arada yapılmalı, enfeksiyon var mı, kansızlık ne alemde , idrarda protein kaçağı varmı bakması lazım. biz anlamayabiliriz çünkü, bence doktorundan tahlilleri özellikle iste..
Canım neden vicdan azabı çekiyosun ki zaten doktor söylemiş böyle gerekebilir diye.. Bence kendini çocuğuna bırak normal olabilecek olsa yaparsın ama gerekli bi durumda da sezeryandan çekinmene gerek yok ki! Sonuçta önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı.. Hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah
kızlar benim hep normal doğum korkum vardır. sezaryen ile doğum yapmayı çok istiyordm en başından beri. isteğe bağlı olmaz dr kabul etmez diye düşünüp duruyor kafayı yiyordum.sonra bi ara gittim geldim epidural normal yaparım dedim. sezaryeninde çok zararı yok temiz iş ha alttan ha üstten farketmez nede olsa kesilcem diye düşünüyordum.bu arada ben de iltihaplı bağırsak rahatsızlığı var ülseratif kolit.normal ıkınma anında bağırsaklarımın zarar göreceği endişeside vardı. cuma günü kontrolde drla görüşünce sezaryen olabilir dedi yaparız.bebek de büyük zaten böyle giderse zor olur normal doğum, bebek kanala da inmemiş dedi.açıkçası şaşırdım beklemiyordum hiç.normal doğumda ısrarcı olacağını düşünmüştüm.birden tırsmaya başladım.kafam da çok karıştı.eğer dr bana deseydiki kesinlikle olmaz hala ameliyatta ısrarcı olurdum sanırım normali istemezdim.açıkçası şimdi hiç düşünmemeye çalışıyorum kafamı rahatlatmaya çalışıyorum ama napsam bilemiyorum...eşim de diyor sezaryen olsn senin acı çekmeni istemiyorum.kv de aaynı şeyi söylüyor.bana güvenmiyolar heralde bağırıp çağırcağımı düşünüyolar. annemde tutturmuş normal olsun diyor. herşey normal giderken de yapmamak sanki vicdan azabı çektirir bana gibi geliyor.
Günaydın kızlar herkeslere :) bgn benim doğum günümmmm :)) çocuk gb heyecanlıyım hala çok şımatığım bugün :)
Aynı ben de senin gibiyim canım gerçi çalışıyorum gündüzleri evde değilim c.tesi pazar evdeyim onda da yataktan çıkasım gelmiyor. Bugün kadın doğum servisinde çalışan bir velim beni görünce hazırlıklar nasıl diye sordu hiç bir şey hazırlamadım daha dedim. Doğum çantanız hazır bulunsun hocahanım deyince paçalarım tutuştu, ama biz daha eşimle 15 tatile girdiğimiz hafta sonu almayı düşünüyoruz ailecek pek rahatız herhalde :))
canım yazdıklarını okuyunca birden pazartesi günü benim yaşadıklarım geldi aklıma. Ben de bizim doktorun normal doğumu desteklediğini düşünüyodum. Hatta doktora daha sormadan kendimi normal doğuma adapte etmeye başlamıştım. Doktorla normal doğum hakkında konuşunca bir erkek gözünden dfikirlerini söyledi. benim bebeğim de 10 gün önden gidiyor ve eğer normal istiyorsan bu bebeğin büyümemesi gerek dedi. 29 3 de 1300-1400 gr olması gerekirken benimki 1713 gr çıktı.
normal doğum ile ilgili fikirlerini söyleyince zaten daha önce de aynı şeylerden dolayı istemiyordum normal doğumu. Adam öyle konuşunca hepten vazgeçtim normalden.
ama ben şöyle yapmayı düşünüyorum. Genelde 38. haftada alıyolar yaa bebeği sezeryanda. Ben doktorla konuşucam. 39u geçene kadar bekleyeceğim eğer o dönemde normal doğumun belirtileri başlarsa gidip hemen sezeryan olucam. Yani doğum süreci başladıktan sonra sezeryan olayım ki vücut kendini doğum yapmış gibi hissetsin ve kolaylıkla sütüm gelsin.
doğum günün kutlu,mutlu,umutlu olsun canım :)))
Bir sonraki doğum gününü bebeğin kucağındayken geçireceksin müthiş birşey bu:))
benmde 29+2de 1766 gr dı emelcim. sancı geldiğinde hemen ameliyata alınırsak çok iyi olur bebek içinde anne için de çok iyi. ama tarihi önceden veriyorlar planlıyorlar diye biliyorum.senle aynı psikolojiyi yaşıyoruz kendimi tam normale adapte etmiştim birden döndüm yine.
hemen hemen aynı tarihlerde de doğum yapıcaz sen 25 mart benim 26 mart:)))
doktora bunu sorucam çünkü 38 gözüme hala erken geliyor. en azından 39u geçirsin 40a yaklaşsın öyle.
planlamasını da ona göre yaparız hatta şöyle yaparız o haftaki her gün için randevu alırım
iyice kafayı yiyorum ben :)))
Sevgili göbişdaşlar, bazılarınızın doktorları niye şimdiden; "bebek ters, bebek düz, bebek tombiş, bebek yerleşmiş, bebek yerleşmemiş" konuşması yapıyor anlamıyorum.
Doktorla konuştum, "Doğum için konuşmamız gerekir mi? Bebek ne zaman döner?" vs diye. Biliyorsunuz, ben riskli hamilelik geçiriyorum, ona rağmen; "Daha çooook erken konuşmak için. Son haftasında bile döner" dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?