Sezeryan olacaksa zaten bence kesinlikle epidural olmalı, bebişe kavuşma anı çok özel çünkü...
Kucağına vermeliler doğduğu gibi, kordonu da hemen kesilmemeli...
Ben kısmetse dikiş alındıktan sonra banyo bile yapmaya kalkmak istemiyorum, bebiş içeride kalsın diye hep yatmayı düşünüyorum :)
böyle şeyleri duyunca eğer fırsatım olsa seni yer çekimsiz ortama göndermek isterdim :))))
kesinlikle yat banyoyu sancının geldiği zaman yaparsın. biraz saçlar yağlanıcak ama olsun hiç önemli değil.
şubata girdiğimizde hepimizin heyecanı tavan yapmış olacak :)))
günler ne çabuk geçiyor farkında olmadan
zaten iri bebek genetik de olabiliyormuş. Çünkü doktorum bana sordu şeker testi yaptıığmızda şeker çıkmamıştı dimi diye.yok dedim çıkmamıştı. O zaman hanginiz iri doğdunuz peki diye sormuştu.ben 4 kilo doğmuşum.
anneme söyledim. anne 4 kiloyu bulabilirmiş hatta geçebilirmiş dedim. annemin paniğini bir görsen (normal doğum yapıcam sanıyor da kendisi:))) dedi ki bebeği daha fazla büyütme diyo 3.5 u geçmesin diyo :)) dedim napim iyi besleniyorsa kendi yemeğimden mi kısayım dedim.
demek ki beni doğururken nasıl zorlandı canım annem benimmmm(
Sevgili göbişdaşlar, bazılarınızın doktorları niye şimdiden; "bebek ters, bebek düz, bebek tombiş, bebek yerleşmiş, bebek yerleşmemiş" konuşması yapıyor anlamıyorum.
Doktorla konuştum, "Doğum için konuşmamız gerekir mi? Bebek ne zaman döner?" vs diye. Biliyorsunuz, ben riskli hamilelik geçiriyorum, ona rağmen; "Daha çooook erken konuşmak için. Son haftasında bile döner" dedi.
Benim bir arkadaşım, sezeryan için gün almıştı, ama bebiş sezeryandan 1 hafta erken gelmeye karar verdi, hatta doğumun başladığını anlamamış bile arkadaşım..
Sonuçta, doğum başlamış, hastaneye gitmişler ve yine de sezeryan oldu.
Yani gün alma konusu da çok olmazsa olmaz değil.
benim doktorum iki türlüsünü de anlattı. bebeğin iri bir bebek şuan büyüklüğü %90lık kısımda. Eğer biraz daha büyürse normal doğum zor olur dedi. Eğer normal doğum istiyorsan diyet yap,hareket et ve bebeğin 4 kiloyu geçmesini engelle dedi. Bana her açıdan olacak olumsuzlukları anlattı. Normal doğumdakini de sezeryanınkini de ama normal doğum için biraz daha ileriye yönelik bir eş gözüyle bakarak konuştu.
Ve biz sormadan o söyledi. Siz normal isterseniz ben zaten herşekilde sizinle birlikte olacağım. saat kaç olursa olsun. çünkü bu bebeği tümüyle takip eden benken gönlüm başka doktora emanet etmeye elvermez dedi. Yani ne bileyim sanki doktorumla değil de bir abim arkadaşımla konuşur gibiydim. Yoksa paragöz,sezeryan farkından daha fazla para alacak biri gibi gelseydi gözüme değiştirirdim doktorumu.
ama adam acıbademde tüp bebek prof'u ve parayla ilgili kaygısının olduğunu düşünmüyorum.o yüzden samimiyetine güvendim.
bir de takıldığım konulardan biri de şu. Mesela tüp bebek olan bir bebek için riske atmayalım sezeryan yapalım demelerindeki kasıt ne ki? Normal doğum sezeryandan daha mı fazla riskli ki böyle birşeye yönlendiriyolar.
kızlar bugün içim çok sıkılıyor sizden dua istiyorum hamilelerin duası kabul olurmuş benim içinde dua edermisiniz
Herkese selam lovelinin de uyarmasıyla gidip ultrason çektirdim dün vakit buldum anca ultrasonda fıtık olmadığı çıktı ama ordaki kitlenin ne olduğunu doktorumla bakmak istedi ultrasondaki doktor doktorumla görüştüm vakti yoktu ilgilenemedi falan bugün kontrol vardı zaten ultrason doktoruyla görüştü doktorum sonra kendi de baktı ve kasığımda varis olduğunu söylediler normal doğum yapabilirmişim bu vaziyette ama devamlı kontrol edecekmişim büyüme sertleşme falan olursa hemen söylicekmişim çok şükür ki en azından fıtık değil varis de kötü ama fıtık kadar değil beklicez bundan sonra doğuma kadar umarım bi değişiklik olmaz
Sezeryan olacaksa zaten bence kesinlikle epidural olmalı, bebişe kavuşma anı çok özel çünkü...
Kucağına vermeliler doğduğu gibi, kordonu da hemen kesilmemeli...
Ben kısmetse dikiş alındıktan sonra banyo bile yapmaya kalkmak istemiyorum, bebiş içeride kalsın diye hep yatmayı düşünüyorum :)
slm ben geldim ben kız 2300 müş kilosu 10 gün önden gidiyomuş öyle dedi dr 31+5 im şuanda
ult. 33+0 görünüyomuş dr korkma olabilir dedi ama içim rahat değil korkuyorum ya erken gelirse
gece gelirse dr ulaşamazsam yine rezil olursam dr aybaşında yine gel dedi of offff
slm ben geldim ben kız 2300 müş kilosu 10 gün önden gidiyomuş öyle dedi dr 31+5 im şuanda
ult. 33+0 görünüyomuş dr korkma olabilir dedi ama içim rahat değil korkuyorum ya erken gelirse
gece gelirse dr ulaşamazsam yine rezil olursam dr aybaşında yine gel dedi of offff
Eşim diyor "farkında mısın artık anne olmana bir şey kalmadı" diye.
Ama sanki daha ciddiyetine varamadım ben..
Yani bebiş kıpırdadığında, ultrasonda gördüğümüzde gerçekliğine inanıyorum.
Ama ne bileyim daha dank etmedi sanki bana tam.
kızlar bugün 30+2 deyiz ama benim hala öyle büyük bi göbüşüm yok kızım 4 gün önce 1385di acaba küçükte ondan mı hele sabah uyandıgımda yok gibi karnım üzülüyorum
nedense benim doktorum da ne benimle konuştu ben sormaya kalktığımda da henüz değil dedi
hatta son kontrolde dr yanına girmeden tansiyon kilo ölçümüde yapılıyor ya ölçümü yapan hemşire
beni nst'ye bağlamaya kalktı tabii ben buna dr karar verirse gelirim yoksa şimdi istemiyorum dedim.
dr konuştum hayır canım ben söylemeden asla dedi...
+1000000000
hastanede 4 tane kadın doğum uzmanı var ve ben tek erkek dr gidiyorum
ve o tek erkek dr en kalabalık olanı neden acaba ??????
bununla ilgili birşey söyleyemeyeceğim emel bir bilgim yok
inşallah öylesine bir sıkıntıdır canım...
geçmiş olsun barbicim
evet sezeryan olacaksa kesinlikle epidural ben de böyle istiyorum
yat arkadaşım risk almaya kalkma sakın sen ve bebeğin herşeyden daha değerlisiniz bir gün de bir gün
bebek küçük değil ki nerden çıkardın küçük olduğunu. Benim 29+3te 1300 1400 civarı beklerken 10 gün önden gidiyordu ve 1713 gr idi. Bence göbeğinin fazla olmamasına da üzülme. çünkü son 2 ayda büyüyor en azından şuan göbeğin olmadığı içn rahat uyuyosundur :)))
Eşim diyor "farkında mısın artık anne olmana bir şey kalmadı" diye.
Ama sanki daha ciddiyetine varamadım ben..
Yani bebiş kıpırdadığında, ultrasonda gördüğümüzde gerçekliğine inanıyorum.
Ama ne bileyim daha dank etmedi sanki bana tam.
canım benim yaa niye strese girdin bu kadar? 10 gün erkenden gelmesi erken doğacağı anlamına gelmez ki sadece iri bir bebek olarak dünyaya geleceğini gösterir. sen bizden daha iyi biliyosun ki doğum hemen çat diye olabilen birşey değil. kendi doktorunla konuştun mu peki sancım geldiğinde size ulaşamazsam diye? ben de kendi doktoruma ulaşmada sorun yaşıyodum ve bu son gidişimde sordum. dedi ki bana ulaşamazsanız eğer hastaneye gelin. Hastaneden mutlaka bana birileri ulaşır dedi. Ben eğer şehir içindeysem zaten mutlaka gelirim demişti. O yüzden doktorunun bu konuda sana güven vermesi önemli ki o gelmese de başka bir doktor olsa ne olacak ki. hepsi bence işinin ehli sen lütfen stresini yen ne olur..
bebek küçük değil ki nerden çıkardın küçük olduğunu. Benim 29+3te 1300 1400 civarı beklerken 10 gün önden gidiyordu ve 1713 gr idi. Bence göbeğinin fazla olmamasına da üzülme. çünkü son 2 ayda büyüyor en azından şuan göbeğin olmadığı içn rahat uyuyosundur :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?