hemen hemen aynı tarihlerde de doğum yapıcaz sen 25 mart benim 26 mart:)))
doktora bunu sorucam çünkü 38 gözüme hala erken geliyor. en azından 39u geçirsin 40a yaklaşsın öyle.
planlamasını da ona göre yaparız hatta şöyle yaparız o haftaki her gün için randevu alırım
iyice kafayı yiyorum ben :)))
Benim bir arkadaşım, sezeryan için gün almıştı, ama bebiş sezeryandan 1 hafta erken gelmeye karar verdi, hatta doğumun başladığını anlamamış bile arkadaşım..
Sonuçta, doğum başlamış, hastaneye gitmişler ve yine de sezeryan oldu.
Yani gün alma konusu da çok olmazsa olmaz değil.
benim doktorum iki türlüsünü de anlattı. bebeğin iri bir bebek şuan büyüklüğü %90lık kısımda. Eğer biraz daha büyürse normal doğum zor olur dedi. Eğer normal doğum istiyorsan diyet yap,hareket et ve bebeğin 4 kiloyu geçmesini engelle dedi. Bana her açıdan olacak olumsuzlukları anlattı. Normal doğumdakini de sezeryanınkini de ama normal doğum için biraz daha ileriye yönelik bir eş gözüyle bakarak konuştu.
Ve biz sormadan o söyledi. Siz normal isterseniz ben zaten herşekilde sizinle birlikte olacağım. saat kaç olursa olsun. çünkü bu bebeği tümüyle takip eden benken gönlüm başka doktora emanet etmeye elvermez dedi. Yani ne bileyim sanki doktorumla değil de bir abim arkadaşımla konuşur gibiydim. Yoksa paragöz,sezeryan farkından daha fazla para alacak biri gibi gelseydi gözüme değiştirirdim doktorumu.
ama adam acıbademde tüp bebek prof'u ve parayla ilgili kaygısının olduğunu düşünmüyorum.o yüzden samimiyetine güvendim.
bir de takıldığım konulardan biri de şu. Mesela tüp bebek olan bir bebek için riske atmayalım sezeryan yapalım demelerindeki kasıt ne ki? Normal doğum sezeryandan daha mı fazla riskli ki böyle birşeye yönlendiriyolar.
zaten iri bebek genetik de olabiliyormuş. Çünkü doktorum bana sordu şeker testi yaptıığmızda şeker çıkmamıştı dimi diye.yok dedim çıkmamıştı. O zaman hanginiz iri doğdunuz peki diye sormuştu.ben 4 kilo doğmuşum.benim bebeğim de bir hafta önceden gidiyo 30+5 de 1900 grdı.. ben bi aksilik olmazsa normal dediğim için doktor son kontrolumde bana 37. hafta içinde gelse çok rahat olursun demişti, bana da erken geldi ama doktorun dediği şu, 36+1 olduğu an çocuğun gelişmesi tamamlanmış oluyor ( çoğunlukla ) o zamanda kilosu çok fazla olmaz rahat doğum olur demişti.. yani 38 bile dediğinde bana da erken mi diye geliyor ama doktor 37ye girdiği an olsa olur diyo.. ben artık düşünmüyorum kasılıyorum bıraktım kendimi nasıl olcaksa olsun diyorum ama iri bi bebeği de normal doğurmaya çalışmicam her ne kadar vajinal estetik kolay deselerde o duruma gelmek istemiyorum. daha önce söylemiştim eşim 5.5 kilo doğmuş
hemen hemen aynı tarihlerde de doğum yapıcaz sen 25 mart benim 26 mart:)))
doktora bunu sorucam çünkü 38 gözüme hala erken geliyor. en azından 39u geçirsin 40a yaklaşsın öyle.
planlamasını da ona göre yaparız hatta şöyle yaparız o haftaki her gün için randevu alırım
iyice kafayı yiyorum ben :)))
Bence riskten öte, biraz teknik bakıyorlar, "bebek olduysa alabiliriz" şeklinde...
37'de benim dikişlerim alınacak mesela. 37+1'de doğum olabilir yani. Ama içimden biliyorum ve hissediyorum ki; 40. haftaya ne kadar yaklaşsa o kadar iyi olacak.
Bence riskten öte, biraz teknik bakıyorlar, "bebek olduysa alabiliriz" şeklinde...
37'de benim dikişlerim alınacak mesela. 37+1'de doğum olabilir yani. Ama içimden biliyorum ve hissediyorum ki; 40. haftaya ne kadar yaklaşsa o kadar iyi olacak.
kızlar bugün içim çok sıkılıyor sizden dua istiyorum hamilelerin duası kabul olurmuş benim içinde dua edermisiniz
canım tv de dinledim geçen doktor normal dodum sezeryana göre daha riskli dedi belki o yüzden demiştir doktorun ama banada tuhaf geldi tv deki doktorun öyle demesi sonuçta asırlardır normal dogum yapılıyo sezeryan sonuçta bi ameliyat.benim doktorum iki türlüsünü de anlattı. bebeğin iri bir bebek şuan büyüklüğü %90lık kısımda. Eğer biraz daha büyürse normal doğum zor olur dedi. Eğer normal doğum istiyorsan diyet yap,hareket et ve bebeğin 4 kiloyu geçmesini engelle dedi. Bana her açıdan olacak olumsuzlukları anlattı. Normal doğumdakini de sezeryanınkini de ama normal doğum için biraz daha ileriye yönelik bir eş gözüyle bakarak konuştu.
Ve biz sormadan o söyledi. Siz normal isterseniz ben zaten herşekilde sizinle birlikte olacağım. saat kaç olursa olsun. çünkü bu bebeği tümüyle takip eden benken gönlüm başka doktora emanet etmeye elvermez dedi. Yani ne bileyim sanki doktorumla değil de bir abim arkadaşımla konuşur gibiydim. Yoksa paragöz,sezeryan farkından daha fazla para alacak biri gibi gelseydi gözüme değiştirirdim doktorumu.
ama adam acıbademde tüp bebek prof'u ve parayla ilgili kaygısının olduğunu düşünmüyorum.o yüzden samimiyetine güvendim.
bir de takıldığım konulardan biri de şu. Mesela tüp bebek olan bir bebek için riske atmayalım sezeryan yapalım demelerindeki kasıt ne ki? Normal doğum sezeryandan daha mı fazla riskli ki böyle birşeye yönlendiriyolar.
benim arkadaşım geçenlerde 38de doğum yaptı. onunda rahim dikişi vardı ve doğum esnasında bebeği çıkardıktan sonra aldılar dikişini. seninkide öyle olamazmı acaba?
benim arkadaşım geçenlerde 38de doğum yaptı. onunda rahim dikişi vardı ve doğum esnasında bebeği çıkardıktan sonra aldılar dikişini. seninkide öyle olamazmı acaba?
37den sonra bir süre hastanede yatsan doğum olana kadar biraz daha beklese karnında olmaz mı? Çünkü sezeryan için en büyük korkularından biri benim için ilk temasın çok kısa olabilme riski((
Bebeğin anneyle ilk dakıkalardaki fiziksel teması çok önemli hem anne hem de bebek için. ne zor bir zanaat bu hamilelik ve annelik yaaa:)))
Emel doktorun normal dogumla ilgiki ne soyledi ben cok merak ettim ben nirmalden korkuyorum.ama sağlıklı olan o diyorlar kafam karisti hem senin doktor profmus neler dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?