2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

benim bebeğim de bir hafta önceden gidiyo 30+5 de 1900 grdı.. ben bi aksilik olmazsa normal dediğim için doktor son kontrolumde bana 37. hafta içinde gelse çok rahat olursun demişti, bana da erken geldi ama doktorun dediği şu, 36+1 olduğu an çocuğun gelişmesi tamamlanmış oluyor ( çoğunlukla ) o zamanda kilosu çok fazla olmaz rahat doğum olur demişti.. yani 38 bile dediğinde bana da erken mi diye geliyor ama doktor 37ye girdiği an olsa olur diyo.. ben artık düşünmüyorum kasılıyorum bıraktım kendimi nasıl olcaksa olsun diyorum ama iri bi bebeği de normal doğurmaya çalışmicam her ne kadar vajinal estetik kolay deselerde o duruma gelmek istemiyorum. daha önce söylemiştim eşim 5.5 kilo doğmuş

benim de bir arkadaşımın başına aynı şey geldi. sezeryan için gün aldı eve geldiği anda sancısı başlamış. Düşün kız kurtköyde oturuyor. ama doğumu kavacıktaki bir hastanede yapacak. hemen doktoru aramışlar. Onlar hastaneye gidene kadar da hastane ayarlanmış ve sezeryan oldu kendi doktoru girerek.
bence de gün konusunun sorun olacağını düşünmüyorum. ben 40a kadar bekleyeceğim gelmezse. Gelirse de zaten sezeryana girerim. işte epiduraL için de aynı şey olur mu bilmiyorum.

Bence riskten öte, biraz teknik bakıyorlar, "bebek olduysa alabiliriz" şeklinde...

37'de benim dikişlerim alınacak mesela. 37+1'de doğum olabilir yani. Ama içimden biliyorum ve hissediyorum ki; 40. haftaya ne kadar yaklaşsa o kadar iyi olacak.

zaten iri bebek genetik de olabiliyormuş. Çünkü doktorum bana sordu şeker testi yaptıığmızda şeker çıkmamıştı dimi diye.yok dedim çıkmamıştı. O zaman hanginiz iri doğdunuz peki diye sormuştu.ben 4 kilo doğmuşum.
anneme söyledim. anne 4 kiloyu bulabilirmiş hatta geçebilirmiş dedim. annemin paniğini bir görsen (normal doğum yapıcam sanıyor da kendisi:))) dedi ki bebeği daha fazla büyütme diyo 3.5 u geçmesin diyo :)) dedim napim iyi besleniyorsa kendi yemeğimden mi kısayım dedim.
demek ki beni doğururken nasıl zorlandı canım annem benimmmm(

:)))alemsin ya.. evet 38 erken geliyor bana da.bakalım hangimiz önce doğurcak. hayırlısı olsun hakkımızda artık

kızlar bugün içim çok sıkılıyor sizden dua istiyorum hamilelerin duası kabul olurmuş benim içinde dua edermisiniz

37den sonra bir süre hastanede yatsan doğum olana kadar biraz daha beklese karnında olmaz mı? Çünkü sezeryan için en büyük korkularından biri benim için ilk temasın çok kısa olabilme riski ((
Bebeğin anneyle ilk dakıkalardaki fiziksel teması çok önemli hem anne hem de bebek için. ne zor bir zanaat bu hamilelik ve annelik yaaa:)))

benim arkadaşım geçenlerde 38de doğum yaptı. onunda rahim dikişi vardı ve doğum esnasında bebeği çıkardıktan sonra aldılar dikişini. seninkide öyle olamazmı acaba?

Herkese selam lovelinin de uyarmasıyla gidip ultrason çektirdim dün vakit buldum anca ultrasonda fıtık olmadığı çıktı ama ordaki kitlenin ne olduğunu doktorumla bakmak istedi ultrasondaki doktor doktorumla görüştüm vakti yoktu ilgilenemedi falan bugün kontrol vardı zaten ultrason doktoruyla görüştü doktorum sonra kendi de baktı ve kasığımda varis olduğunu söylediler normal doğum yapabilirmişim bu vaziyette ama devamlı kontrol edecekmişim büyüme sertleşme falan olursa hemen söylicekmişim çok şükür ki en azından fıtık değil varis de kötü ama fıtık kadar değil beklicez bundan sonra doğuma kadar umarım bi değişiklik olmaz

Ya emel doktorun normal dogumla ilgili ne söyledi ne zarari war cok merak ettimm kutfen yazar misin

Ya emel doktorun normal dogumla ilgili ne söyledi ne zarari war cok merak ettimm kutfen yazar misin

canım tv de dinledim geçen doktor normal dodum sezeryana göre daha riskli dedi belki o yüzden demiştir doktorun ama banada tuhaf geldi tv deki doktorun öyle demesi sonuçta asırlardır normal dogum yapılıyo sezeryan sonuçta bi ameliyat.

Emel doktorun normal dogumla ilgiki ne soyledi ben cok merak ettim ben nirmalden korkuyorum.ama sağlıklı olan o diyorlar kafam karisti hem senin doktor profmus neler dedi

benim arkadaşım geçenlerde 38de doğum yaptı. onunda rahim dikişi vardı ve doğum esnasında bebeği çıkardıktan sonra aldılar dikişini. seninkide öyle olamazmı acaba?

Ben normal tercih ettiğim için 37'de alınacak dikişler, ama sezeryan isteseydim 38'de sezeryan sırasında alıyorlarmış senin de dediğin gibi. Ama benim anlamadığım, hani madem sezeryan için bir hafta daha bekletebiliyorlar; niye 38'de dikişi almıyorlar da 37de alıyorlar.

canım arkadasın sezeryan olmus olablir mi, sezeryanda dogum sırasında cıkartiyolar.. normal yapmak istiyorsa hasta dogumda once cıkarmaları lazım ki, bebegin suyu vs gelerek dikişi patlatip rahim zarar gormesin diye.. benim de ilki sezeryandi dikişlii , dogumda bebegi cıkardiktan sonra dikişi de aldilar.. simdiki de o sekilde olacak.

Bu arada baska bir arkadas sormus , sezaryan eger anne ya da bebek saglıgı acısında yapılmak zorunda ise, dr.lar normal dogum tarihinden 10 gun once bebegi aliyorlar yani 39. hafta içinde.o da yaklasık 38+4, 38+5 lere denk geliyor.Bu hafta içinde bebegin herseyi emme vs gelişmiş oluyor.. ama normal dogum isteyip bebek gelmeyince ya da farklı sebepten son dakka sezeryana donulebiliyor.sezeryanda süt 2-3 gun gecikmeli gelebiliyor ama anneden bu sure zarfında kolostrum denen sıvı geliyor ki bu cok gıdalı bebek için, o yuzden endise etmeyin.. ama dr.ların hemen mma verelim sutun yok laflarına da kanmayin, inatla emzirin bebegi..

Sezeryan olacaksa zaten bence kesinlikle epidural olmalı, bebişe kavuşma anı çok özel çünkü...
Kucağına vermeliler doğduğu gibi, kordonu da hemen kesilmemeli...

Ben kısmetse dikiş alındıktan sonra banyo bile yapmaya kalkmak istemiyorum, bebiş içeride kalsın diye hep yatmayı düşünüyorum :)

Cok saol tesekkur ederim ben daha özel mesaj atamiyorum aslinda dedigin cok dogru ve mantikli

Cok saol tesekkur ederim ben daha özel mesaj atamiyorum aslinda dedigin cok dogru ve mantikli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…