2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Evet yani sanki doğduğu an "merhaba bebeğim" diyeceğiz ve herşey o an başlayacak gibi...

slm kızlar,
bızde bugun doktardan geldık benım bebıs 32 haftalıkd degıl 35 haftalık cıkıyor,,doktoromuz bırazcık fazla dedı
3 hafta dayan tut ıcınde sakın dogurma dıyor bana:)
bıde herkes senın karnın ındı felan dıyordukı heralde dedıklerı cıktı

eger sertlesme hıssedıyorsan hemen doktora gel dedı;
sertlesmede surdan anlayabılıyormusuş

2 elının parmaklarını karnına bastır eger karnın ıcıne cokuyorsa sorun yok ama gıremıyorsa okadar sertse hemen hastaneye gel dedı

ya inşalalh yetişir... ben 37.haftaya kadar çalışmak isityorum ama bugün muhasebecimiz dr. vermez raporu dedi.32.haftada ayırıyorlar genelde dedi ama bakalım...

inşallah canım
verir doktorun bi sorun yoksa
muayene oldum bana tamam dedi:suyum normal,plesanta normal,bebeğin gelişimi normal
yani bir sorun yoksa veriyorlar canım sen merak etme

Arkadaşlar alevela 'dan haberi olan var mı? Patronu izin vermişti bir daha ses soluk çıkmadı. Acaba evden giremiyor mu?

benim bir tezim vardır ki kadın her zaman kadını anlamaz. bunun tabii bir çok istisnası vardır elbette ama ben ne doktor seçiminde ne de kuaför seçiminde kadın tercih etmem,etmeyeceğim de.Çünkü erkekler kadınlara karşı daha hassas oluyorlar.Ayrıca kıskanç da değiller.
ben bir kadın kuaförün ağzından şunu duymuş ve sinir olmuştum. Bir müşterisinin arkadaşından "sayemizde güzelleşiyolar"
evet biraz önyargı oldu ama yaşanılarak tecrübe edilen şeyler doğrultusunda bunları söyledim. Sakın yanlış anlamayın beni:)))

ben de 31 5 te alıcam çalışabilir raporunu. 2 haftasonra inşallah :)))
37ye kadar dayanma gücümüz olur inşallahhhh

Yaa kızlar bende iu normal doğum ve iri bebek olayını çok kafama takıyorum..
Genetik olduğunu biliyorum ama benim oğluşumda baya bi iri.. 28. haftada gittiğim kontrolümde 1950 gr dı dr bile çok şaşırdı, Bebiş 32. haftada gözüküyor dedi boyu 42 cm olmuş ne yiyip içiyorsun dedi..
Abim 5 kilo ben 4,3 doğmuşum ama annem ikimizide normal doğurmuş.. İri bebek kendini ittiği için daha rahat doğurursun diyo ama bende iri olduğu için sezeryan yapmak zorunda kalırsa dr diye tırsıyorum..
Valla hergün yumurta yiyodum son kontrolden bu yana 3 günde bir yiyorum :)

Doğru bir de nst konusu var, doktora eşim sordu nedir bu nst ne zaman girilir diye, 36. haftadan itibaren dedi doktor...
Yani ya rahat biraz bizim doktor ya da hakikaten daha oldukça zaman var Allah kısmet ederse..

hayır tamam gireceğiz ama henüz 30. hafta çok erkendi
sonuç olarak çoğumuz özel hastaneye gidiyoruz sadece
oradaki hemşirenin tepkisine sinirlendim ve bu yüzden
doktorum gerekli görürse tekrar gelirim şimdi muayeneye
gireceğim dedim çıktım.

canım zaten normal doğumda aktif rol ebenin üzerinde doktor son dakika tam bebek çıkacağı anda devreye giriyor
yani senin gözüne kestirdiklerin doğru teşhiş

ben sana başka birşey söyleyeyim annemin komşusu ebe hemde (bildiğin devlet hastanesin)
yalnız mesaisi saat 08:00-16:00 yani gece mesailerine kalmıyor özel durumundan dolayı
neyse eğer doğumum normal gerçekleşecek olursa kesinlikle onun yanında alacağım soluğu
neden çünkü ilkinde de hastaneye o gelmeseydi asla normal doğurmazdım içimde saklardım

Bende sana katılıyorum.. İlk gittiğim dr bayandı, 2 tane çocuğu varmış kadına bişey soruyodum ilk bebek heyecanı ile sanki 'bitek sen doğurmucan abartma' der gibi cevaplar veriyordu sinir olmuştum. Bi dahada gitmedim zaten.. İstisnalar mutlaka vardır tabii ama çoğu bayan kadın doğumcu dr bu şekilde..

anneyle ilgili her şarkı dinlediğimde hüngür hüngür ağlıyorum. Geçenlerde o ses türkiye'de ebru gündeş'in annem şarkısını söyledi bir yarışmacı. Kocam yanımda kayınvalidem de onun yanında izliyorduk. Ben başladım ağlamaya, kayınvalidem beni gördü o da başladı ağlamaya. ama nasıl içime işledi anlatamam şuan size dinletmek için açtım yine başladım ağlamaya.. biraz arabeskvari ama müthiş

EBRU GÜNDES ANNEM ICIN - YouTube

tabii benim bir de diş hekimi için böyle kesin net tercihlerim var
katılıyorum sana emelcim

inşallah emelll inan hergün sabah diyorum allahım zamanında sağlıkla sıhhatle gelsin evlatlarımız

Canım benim 31+3 de heyet raporum bitti. 32+0 da rapor alabildim çalışamaz raporunuı. Arasını kendi, doktorumdan rapo almıştım. Devlet hastanesinden istedi illaki insan kaynakları ki bana raporumun son günü haber verdiler. Ben de yılık izin ile doldurdum arasını. Yani 32+0 olması gerekiyor illa ki :) Yoksa 31+3 de alacaktım ben. 4 gün için uğraştım . Hatta bunun 2 günü iş günüydü. Öyle işte .
Çaşışabilir alınabiliyor olabilir belki ama çalışamaz alınamıyor. 32+0 da gitmeniz gerekiyor.

Ben gözüme kestirdiğim hemşireler için dua etmeye başlayayım o zaman en iyisi :)))

Doğum çantası içine koymak için hani ped filan demiştik ya, bir de hasta bezi varmış, Depend marka, onu da çok tavsiye ettiler.
Aklımdayken paylaşayım dedim.

Bir de bebek bakım çantamızı da yıkayacak mıyız?

bende burda doğum hikayelerini okudukça ağlıyorum eşimden de utanıyorum. o da bişey oldu sanıyo geliyo başıma.çok duygusal oluyo insan annemi şimdi çok daha iyi anlıyorum

ben de mart annesi olucam hamileliğimin başından beri ara ara bakıyorum ama dayanamıycam yazacam artık. eml84 sen 70 yaşında ölüp yeniden mi geldin dünyaya bu ne sabah şekerliği bu ne herkese yaşlı nene nasihatleri. ayrıca erkek doktor konusunda kesinlikle katılmıyorum sana. her bayan doktor aynı değildir. senin doktorunun da doğum konusunda garip konuşmalarını bir de eşinin yanında çok yadırgadım. herkese hayırlı doğumlar

Evet ben aldım hastane bezi, arkadaşım yeni doğum yapmıştı o tavsiye etti..
ped falan tutmuyo ilk gün dedi..

Bebek çantasını yıkamam herhalde ben :44:

ben de pek doktor takıntısı yapmıyorum. çünkü doktor seminerde olabilir,kongrede olabilir şehir dışında olabilir doktorum burda olacak diye şartlandırırsam kendimi daha zor olur gibi geliyor bana. Benim doktorum zaten ben burda olurum diye söylediğinde hafif bir şaşkınlık da yaşamıştım:)))
aslında şansımız da özel hastane olması. Yani özel hastane olduğu için doktorları da insan ruhundan anlarlar diye bir algım var. Umarım yanılmayız :)))

benim kvde aynısını söylüyo anlamadım ben nasıl doğdu diyo bikaç yerden de duydum iri bebek rahat doğuyo diye ama işte bilmiyorum ki an iyisi zamana bırakmak heralde ben artık takmıyorum hayırlısı diyorum sadece

inan okadar iyi geldiki söyledikleriniz evet şeker hast. olmasam belki sevinirdim kilolu olduğuna ama buradakileri okuyunca önden gidenleri içim rahatladı diyetime iyice uymam gerekiyo dikkat etmem gerekiyo hilmi usta güzel yemek yapmasın dimi :) dayanamıyorum sonra tşk ederim
evet dr da öyle dedi korkulacak bişey yok bebek rahat iyi dedi yüzünü göstereyim sana dedi 3d açtı neyaptı kızım sakladı göstermedi yüzünü önde gidiyo diyince unuttum dra nasıl ulaşacağımı sormayı :) neyse gittiğimde sorarım kızım gelmek istedikten sonra kimin kestiği önemli değil iyiki varsınız şimdi daha iyiyim
Doğru bir de nst konusu var, doktora eşim sordu nedir bu nst ne zaman girilir diye, 36. haftadan itibaren dedi doktor...
Yani ya rahat biraz bizim doktor ya da hakikaten daha oldukça zaman var Allah kısmet ederse..
evet 36 haftadan sonra başlıyo karnına kalp ritmini ölçen cihazla aynı takıyolar bebişin kalp atışlarını dinliyolar eğlenceli
korkulacak bişey yok olurda doğum olacaksa bebişin kalp atışları düzensizleştiğini ordan anlıyolar
cnm aynen senin gibi düşünüyorum benim kuaförüm hep erkek bayan istemiyorum 1 2 defa mecburi oldu ondada mutsuz oldum
dr erkek erkeklerde kıskançlık duygusu yok bayanların çoğunda oluyo bide pek önemsemiyolar erkekler işini daha sağlam yapıyolar
benim gözlemlediğimde bu

inş.hayırlısıyla cnm gününde gelsinler tosuncuklarımız diyetimi biraz daha sıktım bugün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…