benim kvde aynısını söylüyo anlamadım ben nasıl doğdu diyo bikaç yerden de duydum iri bebek rahat doğuyo diye ama işte bilmiyorum kian iyisi zamana bırakmak heralde ben artık takmıyorum hayırlısı diyorum sadece
Emel'cim sana doktorun iri demiş, bende 29+5 de gittiğimde 1760 gr çıkmıştı bebek ama ,bana iri diye bir şey demedi. Acaba benim baştan beri sezeryan olacağı belli olduğu için mi hiç yorum yapmadı.
Bende öyle bir göbek var ki gören doğum yakın mı diyor.daha 2 ay boyunca şişeceğimi düşününce patlamasam bari diyorum.
Evet yani sanki doğduğu an "merhaba bebeğim" diyeceğiz ve herşey o an başlayacak gibi...
slm kızlar,
bızde bugun doktardan geldık benım bebıs 32 haftalıkd degıl 35 haftalık cıkıyor,,doktoromuz bırazcık fazla dedı
3 hafta dayan tut ıcınde sakın dogurma dıyor bana:)
bıde herkes senın karnın ındı felan dıyordukı heralde dedıklerı cıktı
eger sertlesme hıssedıyorsan hemen doktora gel dedı;
sertlesmede surdan anlayabılıyormusuş
2 elının parmaklarını karnına bastır eger karnın ıcıne cokuyorsa sorun yok ama gıremıyorsa okadar sertse hemen hastaneye gel dedı
iyiakşamlar kızlar ben p.tesinden beri hastanedeyim bugunde çıkarmıyorlardı devlet hastanesi oldugundan sorumluluk kabul etmedi ve imza atıp çıktım.ne oldu anlatıyorum hani amargi ve bi kaç arkadaş daha iyi bilir tavsiyelere uydum şekerim için devlet hast çalısan kadın dogum bölumunde calısan arkadasımın yanına gittim orda bilgi işlemde yani çalışıyor.sagolsun yardımcı oluyor hep gittigimde doktorları en iyi bilip tanıyo bide araştırma hast oldugundan guveniyorum.doktora anlattım derdimi bacagıma vuran bi agrı var sanki adet sancısı gibi bacagımda yaşıyor gibiyim ve kasıgımıda vruyordu ara ara adet sancısı cekiyodum nerdeyse 1haftadan fazla c.tesi kendi ozel doktorumada dedim bebek iri kasıgına vuruyordur olur yalancı dogum kasılmasıda olabilir artık normal dedi iyi guzel kime dediysem aynısını diyo iyi guzel.p.teside gittigim yerdeki dokor bi nstye gir dedi kendi dokorum umursamadı nst için erken dedi agrım oldugunu dedigim halde bi sok dimi riske atma özel hast sonuc olarak.ben girdim bi nstye dogum sancısı çıkmaz mı,baktı doktor serum takalım gecicek mi serum yedim 1kilo hızlı aktı ama bidaha girdim sancı tekrar serum arada idrar verdim tertemiz bazen oda yapıyormus sancıyı 3.defada girdim sancıyı görınce yatıyosun dedi.riske atmadı cunku serumda gecirmedi agrımı eşimi aradım ilkten affalladı yok kalmak falan dedi bihafta yat deseler kim gelcek soylesene sonra arkadasım izah etti tatmin oldu cunku oan anlaşamadık o halime onunla tartısıyorum sacmaladı birden.neyse ben p.tesi yatışım yapıldı yattım ama gece boyunca nst serum her 4ssatte birden nidilat içiriyolar kasılma sancıyı kessin diye sabahı sabah ettim buarda devlet hast refakatçi yok hayatımda ilk defa hast yatıyorum hamileyim kimsem yok eşim garibim dısarda bekliyo bişey ihtiyacım olur diye sancılarım devam ediyo pskoljimi bi dusunun.salı yani dunde kadım aynı seyler devam etti ama sancı cıkmadı arada uyudum cunku bigun onceden uykusuz kaldım.bugun oldu sancım yok ya gidicem taburcu edicekler diye umutluyum vizit geziyolar sabahları cıkıcak olanı hemşirelere diyolar taburcu diye.ama beni bi gorun ceneme vurdu sinirden ve ister inanın o serumlar beni 7.8 şise 1litre her biri bir şistimki suan elim ayagım anlatamam acıp kapanmıyor sızlıyo resmenn corap olmuyo acıyo neyse taburcu etmiyoruz cunku bu verilen nidilat agrını kesmiş olabilir eee ben bakıyorum 24saat vermicez bakıcaz agrın sancın çıkıcak mı hayda bana geldiler hast çok sıcak şişmişim kimsem yok koktum 2gunde ter yapıyor ilaçlar serum içerisi cehennem çıkıcam mumkun degil artık banyo yapmam gerek sacımda yaglıydı yapmamıştım hast gelip yapcaktım p.tesi nerde kafayı yedim bebek dosa utulenmei bişeyim canta hazır degil allahtan yıkanmıstı.onları hazırlamam gerek yıkanıcam herseyimi yapıp yine gelim yatim kimsem yok yapsın anlayan eden diyorum.a grım olursa söz gelcem imza at çıkmak istiyosan cık dediler kendi istegimle çıkıyorum diye imza attırdılar sorumluluk kabul etmiyo devlet ya.hast ortamı bide devletse berbat nstye baglıyız kadın 2dk sonra doguruyo cıglık cıglıga beni bi dusunun agrısı olmayanın agrısı gelir.neyse cıktım evime geldim utumu yaptım yıkandım çok sukur agrım yok ama ne olucagım belli degil hee cigerler gelişsin diyede sabah aksam igne oldum.bakalım hayırlısı gece bişeyim agrım olmazsa yarın nstye baglancam gidip yine dua edin bebişimi biraz daha tutabilim.
Günaydın kızlar herkeslere :) bgn benim doğum günümmmm :)) çocuk gb heyecanlıyım hala çok şımatığım bugün :)
Herkese selam lovelinin de uyarmasıyla gidip ultrason çektirdim dün vakit buldum anca ultrasonda fıtık olmadığı çıktı ama ordaki kitlenin ne olduğunu doktorumla bakmak istedi ultrasondaki doktor doktorumla görüştüm vakti yoktu ilgilenemedi falan bugün kontrol vardı zaten ultrason doktoruyla görüştü doktorum sonra kendi de baktı ve kasığımda varis olduğunu söylediler normal doğum yapabilirmişim bu vaziyette ama devamlı kontrol edecekmişim büyüme sertleşme falan olursa hemen söylicekmişim çok şükür ki en azından fıtık değil varis de kötü ama fıtık kadar değil beklicez bundan sonra doğuma kadar umarım bi değişiklik olmaz
ben de mart annesi olucam hamileliğimin başından beri ara ara bakıyorum ama dayanamıycam yazacam artık. eml84 sen 70 yaşında ölüp yeniden mi geldin dünyaya bu ne sabah şekerliği bu ne herkese yaşlı nene nasihatleri. ayrıca erkek doktor konusunda kesinlikle katılmıyorum sana. her bayan doktor aynı değildir. senin doktorunun da doğum konusunda garip konuşmalarını bir de eşinin yanında çok yadırgadım. herkese hayırlı doğumlar
Yaa kızlar bende iu normal doğum ve iri bebek olayını çok kafama takıyorum..
Genetik olduğunu biliyorum ama benim oğluşumda baya bi iri.. 28. haftada gittiğim kontrolümde 1950 gr dı dr bile çok şaşırdı, Bebiş 32. haftada gözüküyor dedi boyu 42 cm olmuş ne yiyip içiyorsun dedi..
Abim 5 kilo ben 4,3 doğmuşum ama annem ikimizide normal doğurmuş.. İri bebek kendini ittiği için daha rahat doğurursun diyo ama bende iri olduğu için sezeryan yapmak zorunda kalırsa dr diye tırsıyorum..
Valla hergün yumurta yiyodum son kontrolden bu yana 3 günde bir yiyorum :)
Canım benim 31+3 de heyet raporum bitti. 32+0 da rapor alabildim çalışamaz raporunuı. Arasını kendi, doktorumdan rapo almıştım. Devlet hastanesinden istedi illaki insan kaynakları ki bana raporumun son günü haber verdiler. Ben de yılık izin ile doldurdum arasını. Yani 32+0 olması gerekiyor illa ki :) Yoksa 31+3 de alacaktım ben. 4 gün için uğraştım . Hatta bunun 2 günü iş günüydü. Öyle işte .
Çaşışabilir alınabiliyor olabilir belki ama çalışamaz alınamıyor. 32+0 da gitmeniz gerekiyor.
bence de senin sezeryan olman kesin olduğu için pek yorum yapmamış olabilir. çünkü ilk bastıra bastıra söylediği şey oydu. Eğer böyle devam ederse normal doğum yapamazsın diye. onun dışında şeker yok ise bir sıkıntı olacağını söylemedi.
Benim göbeğim normal seyrediyor. 10 kilo oldu kilo alımım. bana normal geliyor sanki 30 haftalık bir hamile için :)))
Rabbim yar ve yardımcın olsun canım. İnşallah zamanında bebeğini kucağına alırsın...iyiakşamlar kızlar ben p.tesinden beri hastanedeyim bugunde çıkarmıyorlardı devlet hastanesi oldugundan sorumluluk kabul etmedi ve imza atıp çıktım.ne oldu anlatıyorum hani amargi ve bi kaç arkadaş daha iyi bilir tavsiyelere uydum şekerim için devlet hast çalısan kadın dogum bölumunde calısan arkadasımın yanına gittim orda bilgi işlemde yani çalışıyor.sagolsun yardımcı oluyor hep gittigimde doktorları en iyi bilip tanıyo bide araştırma hast oldugundan guveniyorum.doktora anlattım derdimi bacagıma vuran bi agrı var sanki adet sancısı gibi bacagımda yaşıyor gibiyim ve kasıgımıda vruyordu ara ara adet sancısı cekiyodum nerdeyse 1haftadan fazla c.tesi kendi ozel doktorumada dedim bebek iri kasıgına vuruyordur olur yalancı dogum kasılmasıda olabilir artık normal dedi iyi guzel kime dediysem aynısını diyo iyi guzel.p.teside gittigim yerdeki dokor bi nstye gir dedi kendi dokorum umursamadı nst için erken dedi agrım oldugunu dedigim halde bi sok dimi riske atma özel hast sonuc olarak.ben girdim bi nstye dogum sancısı çıkmaz mı,baktı doktor serum takalım gecicek mi serum yedim 1kilo hızlı aktı ama bidaha girdim sancı tekrar serum arada idrar verdim tertemiz bazen oda yapıyormus sancıyı 3.defada girdim sancıyı görınce yatıyosun dedi.riske atmadı cunku serumda gecirmedi agrımı eşimi aradım ilkten affalladı yok kalmak falan dedi bihafta yat deseler kim gelcek soylesene sonra arkadasım izah etti tatmin oldu cunku oan anlaşamadık o halime onunla tartısıyorum sacmaladı birden.neyse ben p.tesi yatışım yapıldı yattım ama gece boyunca nst serum her 4ssatte birden nidilat içiriyolar kasılma sancıyı kessin diye sabahı sabah ettim buarda devlet hast refakatçi yok hayatımda ilk defa hast yatıyorum hamileyim kimsem yok eşim garibim dısarda bekliyo bişey ihtiyacım olur diye sancılarım devam ediyo pskoljimi bi dusunun.salı yani dunde kadım aynı seyler devam etti ama sancı cıkmadı arada uyudum cunku bigun onceden uykusuz kaldım.bugun oldu sancım yok ya gidicem taburcu edicekler diye umutluyum vizit geziyolar sabahları cıkıcak olanı hemşirelere diyolar taburcu diye.ama beni bi gorun ceneme vurdu sinirden ve ister inanın o serumlar beni 7.8 şise 1litre her biri bir şistimki suan elim ayagım anlatamam acıp kapanmıyor sızlıyo resmenn corap olmuyo acıyo neyse taburcu etmiyoruz cunku bu verilen nidilat agrını kesmiş olabilir eee ben bakıyorum 24saat vermicez bakıcaz agrın sancın çıkıcak mı hayda bana geldiler hast çok sıcak şişmişim kimsem yok koktum 2gunde ter yapıyor ilaçlar serum içerisi cehennem çıkıcam mumkun degil artık banyo yapmam gerek sacımda yaglıydı yapmamıştım hast gelip yapcaktım p.tesi nerde kafayı yedim bebek dosa utulenmei bişeyim canta hazır degil allahtan yıkanmıstı.onları hazırlamam gerek yıkanıcam herseyimi yapıp yine gelim yatim kimsem yok yapsın anlayan eden diyorum.a grım olursa söz gelcem imza at çıkmak istiyosan cık dediler kendi istegimle çıkıyorum diye imza attırdılar sorumluluk kabul etmiyo devlet ya.hast ortamı bide devletse berbat nstye baglıyız kadın 2dk sonra doguruyo cıglık cıglıga beni bi dusunun agrısı olmayanın agrısı gelir.neyse cıktım evime geldim utumu yaptım yıkandım çok sukur agrım yok ama ne olucagım belli degil hee cigerler gelişsin diyede sabah aksam igne oldum.bakalım hayırlısı gece bişeyim agrım olmazsa yarın nstye baglancam gidip yine dua edin bebişimi biraz daha tutabilim.
Bir kaşık gaviskon çok iyi geliyo. Tadı çok iğrenç ama inanılmaz işe yarar.Of artik uyumak istiyorum midem nasil yaniyor oncedende yaniyordu ama bu kadr degil resmen cigerime oturuo yaa:-- -(
Süper yaa. Bebeğiniz süprizlerle dolu demek. Sağlıklı olsunda gerisi boş valla. Hayırlısı olsun canım.Bugun doktor kontrolum vardi. 28 haftadayiz diye......
Benim ilk 4 ayda bebisime kiz dende...
5 aylik kkontrolde kiz dendi...
6 ayda ayrintilida kesiiiiiiiiiiin kiz dendi...
Tabi ben tüm esyalari jiza gore aldim... gelen hediyeler kiz....
Bugun de bizim kizin pipisi var dendi.... doktorun gozleri falll tasi gibi oldu. Tabiii ben şoktayimmm...
5 dakika boyu inceledi ve erkek kesin dedi fotosunu cektiiiiii......
Sevgili hamisler......baska doktora Gitmelimiyimmmmmmmm
Yani ayrintilida kiz kesin denilipte bi ay sonra erkek olabilirmiiiiii
Bizim icin farketmiyor ama ismine bile karar vermisstik :)
Bu arada miyom sikintisi olan ben 2 miyomuma 1 tane daha eklenmissss....
Doktorrrr bi miyomm daha var diyo ...... ben tiin tin...
Cünku inanmiyoruum artiik doktora :))
Allaha sukur saglikliymisss...darisi herkesin basina)
Canım çalışıyorum ama inan kızmadım. Geçen gün evdeydim öyle sıkıldımki. Normal zamanki gibi iş yapamıyosun hareket edemiyosun. EEe napayım öyle evde oturmayı. İşimi özledim valla. Rahat bi işim olduğu için böyle düşünüyorda olabilirim. Özellikle öğretmen arkadaşlar zorlanıyor çünkü.Kızlar ya ben artık uyumak istemiyorum, çalışanlar kızıcak belki biliyorum ama evde olmak da zor sabah oluyor akşam oluyor sabah oluyor akşam oluyor sıkıldım bu ara kendime yapçak bişiy de bulamadım hep uyuyorum sanki, şu iki ayda geçsede bebişimle uyumasak, böyle düşünen de tek ben varımdır sanırsam
Valla milleti bir yıldır oyaladılar. Şimdi"yok kadın dernekleri istemedi kadın istihdamına engel olur diye" salladılar. Seçim öncesi biraz daha oyalarlar. Bizde ümitlendiğimizle kalırız.günaydın kızlar..
Doğum izinleri yeniden masada
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, mevcutta 8 hafta doğum öncesi, 8 hafta doğum sonrası toplam 16 hafta olan doğum izninin artırılması konusunu yeniden masaya yatıracakları mesajını verdi.
Halt etmiş sizin muhasebeci. Sende ve bebeğinde bir risk yoksa doktor mutlaka veriyor. Onun işine öyle geliyor olmasın..!ya inşalalh yetişir... ben 37.haftaya kadar çalışmak isityorum ama bugün muhasebecimiz dr. vermez raporu dedi.32.haftada ayırıyorlar genelde dedi ama bakalım...
Akışına bırak hayatım ya. Kasma kendini. Bebeğin belirler nasıl geleceğini. Rabbim hayırlısını versin.kızlar benim hep normal doğum korkum vardır. sezaryen ile doğum yapmayı çok istiyordm en başından beri. isteğe bağlı olmaz dr kabul etmez diye düşünüp duruyor kafayı yiyordum.sonra bi ara gittim geldim epidural normal yaparım dedim. sezaryeninde çok zararı yok temiz iş ha alttan ha üstten farketmez nede olsa kesilcem diye düşünüyordum.bu arada ben de iltihaplı bağırsak rahatsızlığı var ülseratif kolit.normal ıkınma anında bağırsaklarımın zarar göreceği endişeside vardı. cuma günü kontrolde drla görüşünce sezaryen olabilir dedi yaparız.bebek de büyük zaten böyle giderse zor olur normal doğum, bebek kanala da inmemiş dedi.açıkçası şaşırdım beklemiyordum hiç.normal doğumda ısrarcı olacağını düşünmüştüm.birden tırsmaya başladım.kafam da çok karıştı.eğer dr bana deseydiki kesinlikle olmaz hala ameliyatta ısrarcı olurdum sanırım normali istemezdim.açıkçası şimdi hiç düşünmemeye çalışıyorum kafamı rahatlatmaya çalışıyorum ama napsam bilemiyorum...eşim de diyor sezaryen olsn senin acı çekmeni istemiyorum.kv de aaynı şeyi söylüyor.bana güvenmiyolar heralde bağırıp çağırcağımı düşünüyolar. annemde tutturmuş normal olsun diyor. herşey normal giderken de yapmamak sanki vicdan azabı çektirir bana gibi geliyor.
Doğum günün kutlu olsun. Hayatının en güzel doğumgünü hediyesini biraz gecikmeli olarak kucağına alıcaksın. Rabbim yavrunla hayırlı,mutlu, sağlıklı ve uzun ömürler ersin canım.Günaydın kızlar herkeslere :) bgn benim doğum günümmmm :)) çocuk gb heyecanlıyım hala çok şımatığım bugün :)
Rabbim yüreğindeki ağılığı kaldırsın. La havle çek çok iyi gelir ferahlarsın.kızlar bugün içim çok sıkılıyor sizden dua istiyorum hamilelerin duası kabul olurmuş benim içinde dua edermisiniz
EE bizimki 32. haftada alıcakmış nst' ye. Biz mi erkenciyiz yoksa sizin ki mi geç?Doğru bir de nst konusu var, doktora eşim sordu nedir bu nst ne zaman girilir diye, 36. haftadan itibaren dedi doktor...
Yani ya rahat biraz bizim doktor ya da hakikaten daha oldukça zaman var Allah kısmet ederse..
Aynen sana katılıyorum canım. Büyük oğlumu ameliyattan çıktım emzirdim. Allah hepimize böyle nasip etsin inş.Arkadaşlar sezeryandan sonra sütüm gelmeyecek diye kafanıza takmayın lütfen. Benim ilk doğumum sezeryan ve ben 38+3 de plasentanın eskimeye başlamasıyla ameliyata alındım ( sezeryan olmamın sebebi o değil) ve ben genel anestezi ile olmuştum sezeryanı 2005 yılında, ben odaya geldiğimde daha kendime tam gelememişken hemşire hemen bebeği emzirmeye başlattı ve çok şükür ki hemen sütüm geldi 6 ay boyunca ben oğlumu sadece anne sütü ile besledim. Bence süt meselesini kafanızda stres oluşturacak derecede büyütmeyin. Hepimizin sütü gelecek ben inanıyorum sezeryan da olsa normal de olsa bebeklerimiz anne sütü ile beslenecek.
AYNEN! Kadın kuaföre, kadın dişçiye ve kadın kadın doğumcuya karşı ön yargılarım var. Kimse yanlış yorumlamasın.Tecrübeyle sabit.benim bir tezim vardır ki kadın her zaman kadını anlamaz. bunun tabii bir çok istisnası vardır elbette ama ben ne doktor seçiminde ne de kuaför seçiminde kadın tercih etmem,etmeyeceğim de.Çünkü erkekler kadınlara karşı daha hassas oluyorlar.Ayrıca kıskanç da değiller.
ben bir kadın kuaförün ağzından şunu duymuş ve sinir olmuştum. Bir müşterisinin arkadaşından "sayemizde güzelleşiyolar"
evet biraz önyargı oldu ama yaşanılarak tecrübe edilen şeyler doğrultusunda bunları söyledim. Sakın yanlış anlamayın beni:)))
bir rekor da senden :))
maşallah bebişine de sana da :)))
şeker yoksa kesin genetiktir canım. doğum şekli konusuna da sen kendini neyle mutlu hissedeceksen öyle olsun inşallah. Ama eğer normal doğum istiyorsan da bence benim doktorun da dediği gibi diyet ve hareket gerekecek..
Emel'cim sana doktorun iri demiş, bende 29+5 de gittiğimde 1760 gr çıkmıştı bebek ama ,bana iri diye bir şey demedi. Acaba benim baştan beri sezeryan olacağı belli olduğu için mi hiç yorum yapmadı.
Bende öyle bir göbek var ki gören doğum yakın mı diyor.daha 2 ay boyunca şişeceğimi düşününce patlamasam bari diyorum.
oyyy maşallah rekor sende desene 3 hafta önde demek. sende şeker yoktu dimi canım?
sen bebeğinle konuş telkin et ve 3 hafta daha kalsın bir zahmet.:))
Bende sana katılıyorum.. İlk gittiğim dr bayandı, 2 tane çocuğu varmış kadına bişey soruyodum ilk bebek heyecanı ile sanki 'bitek sen doğurmucan abartma' der gibi cevaplar veriyordu sinir olmuştum. Bi dahada gitmedim zaten.. İstisnalar mutlaka vardır tabii ama çoğu bayan kadın doğumcu dr bu şekilde..
ben de mart annesi olucam hamileliğimin başından beri ara ara bakıyorum ama dayanamıycam yazacam artık. eml84 sen 70 yaşında ölüp yeniden mi geldin dünyaya bu ne sabah şekerliği bu ne herkese yaşlı nene nasihatleri. ayrıca erkek doktor konusunda kesinlikle katılmıyorum sana. her bayan doktor aynı değildir. senin doktorunun da doğum konusunda garip konuşmalarını bir de eşinin yanında çok yadırgadım. herkese hayırlı doğumlar
umarım sadece boş bir iç sıkıntısıdır. Kötü birşey yoktur inşallah. Allah gönlünü ferahlatsın canım benim.
akşam eşimle işiyle ilgili ufak bi tartışma yaşadık o yüzden kırgınız birbirimize bugünde hiç konuşmadan işe gitti ve benim morelim çok bozuk o yüzden içim sıkıldı sağolun kızlarinşallah öylesine bir sıkıntıdır canım...
Bende sana katılıyorum.. İlk gittiğim dr bayandı, 2 tane çocuğu varmış kadına bişey soruyodum ilk bebek heyecanı ile sanki 'bitek sen doğurmucan abartma' der gibi cevaplar veriyordu sinir olmuştum. Bi dahada gitmedim zaten.. İstisnalar mutlaka vardır tabii ama çoğu bayan kadın doğumcu dr bu şekilde..
özel mesaj attım sana canım
canım çok çok geçmiş olsun.ama bırak artık hazırlığı falan.uzan dinlen.dikkat et kendine çok.dualarım seninle.Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşallah...
mutlu sağlıklı bol paralı yaşlaraaaa :)))
çok geçmiş olsun barbiecim.inşallah bi problem yaratmaz.
eğer sohbetlere katılmış olsaydın böyle düşünmezdin.biz Emelin tavsiye ve yorumlarından gayet memnunuz,çünkü herşeye mümkün olduğunca pozitif yaklaşıyor.komik de :) emel topiğimizin sabah şekeri evet,herkes de gayet mutlu :) erkek dr konusuna ben de katılıyorum.herkesin deneyimleri farklı tabi.benim de ilk dr um kadındı ve rahatsızlığım nedeniyle çocuk falan doğuramazsın sen dedi.1 ay sonra hamile kaldım ve erkek dr um hiçbir sakıncası yok dedi.eşinin yanında konuşması gayet mantıklı,sonuçta cinsel hayatlarıyla ilgili bir durum var ortada!eşinin de dr a sorabileceği sorular olabilir yani.ben emelin avukatı değilim tabi ama bugüne kadar hiç sohbete katılmayıp,birden çıkıp herhangi bir insanı eleştirmek pek hoş değil sonuçta.
özel mesaj attım sana canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?