Allah bundan sonrada yaşatmasın arkadaşım inşallah
ben başından beri çekiyorum
doğru söylüyorsun çoğu baş ağrısının kökeni stres
hatta çoğu kez doktora gittiğimde stresten denildi
fakat şu an da kuş gibiyim adeta
iş benim için bitti
yani şu an yıllık izindeyim ve haftayada doğum iznine çıkıyorum
tayinimi çıkardıkları için de devam etmicem
kısmetse prensesim biraz toparlanınca başka bi iş bakacağım
doktorumda normal diyor ama hani hiç bişey yapılamaz mı bu baş ağrısına
Hemde nasıl bir enerji sanki ilk defa yaşıyorum:)Hoşbulduk çok teşekkürler.
Selamlar sevgili mart anneleri bende zaman zaman sizleri takip etmekteyim kimi zaman sizle gülüp sizle duygulanıp fikirlerinizden faydalanıyorum.17 ve 12 yaşlarında iki çocuk annesiyim ve yıllar sonra süpriz bir hamilelikle üçüncü bebişimi bekliyorum :) İki normal doğum yapmış bir anne olarak fikirlerimi paylaşmak istedim.Benim doğumlarımın zamanlarında on kişiden onuda normal doğururken şimdi on hamileden nerdeyse sekizinin sezeryanla doğum yaptığını yada düşündüğünü görüyorum bunun sistemin bir getirisi olduğunu ve bir şekilde anne adaylarını sezeryana yönlendirildiğini düşünüyorum ben bu konuyu doktoruma sorduğumda sağlıklı bir gebenin neden kendini kat kat kestirip sezaryan istediğini anlamıyorum demişti.Tabi istisna sağlık sorunları yaşayanlar hariç tabiki.Cinselliği etkilediği konuşulmuş bunada hiçmi hiç katılmıyorum hatta büyüklerimizin bir kadının doğum yapmadan kendini cinsel açıdan kadın hissetmez sözüne önceleri karşı olsamda şimdi çok çok katılıyorum.Uzun lafın kısası eğer sağlıklıysanız normal doğumdan endişe etmeyin kızlar Yaradanın bize sunduğu bu mükemmel süreci en güzel ve doğal şekilde karşılayın baştada dediğim gibi bu benim fikrim herkesin düşüncesine saygım sonsuz hepinize hayırlı kolay sağlıklı doğumlar diliyorum...
yok yaa ben zaten canlı çiçek pek sevmiyorum. Solunca çok üzülüyorum sadece gül seviyorum o da kuruyabildiği ve saklayabildiğim için.
BEn bu halinden memnunum temizlik ve yemek desteği kadına yapılaibilecek en büyük jest bence :)))
baş ağrısı çeken var mı ya
sürekli başım ağrıyor arkadaş yahu
Bende oyalanmak için baby shower yaptım orda kullanacağım süsleri sonra bebek şekerimizi yaptım bitti, bi örgü battaniyem kaldı o kadar cnm sabun malzemelerini nerden aldın, bende o işe mi girişsem birde acaba çok masraflımı ki????dersanede öğretmen olmak dediğin gibi normalde de zorken bu şekilde o performansa nasıl dayanıcaktın ki bilen bilmeyen konuşmuş kendince. Kendi başlarına gelse kesin yatak döşek yatarlar
Sende evde el işleriyle zaman geçir. Mesela ben kurabiye falan beceremem ama sabun yapıcam kendimce :))
malzemeler geldi cumartesi yapıcaz bakalım olacak mı?
heee bir de ebru malzemeleri var eşimde ebru yapıp bebeğimizin odasına da asabiliriz. Bebek doğmadan önce böyle şeylerle uğraşabilirsin. çok keyifli olabilir.
Evet ya kapıya çok fena çarptım zaten ağlıyordum bu sefer acıdan ağlamaya başladım eşim koşturdu geldi ödü koptu onunda bebişe birşey oldu sandı galiba, Allah'tan önde siper yastık var 2 adet karnıma gelmediannelere kayınvalidelere lafım yok. Benim çeyizimde yıllarca kullanmayacağım o kadar çok dantel var ki sırf gönülleri olsun diye aldım.Gerçi kimse de bunu ser demedi. Gerçi sayın sevgili görümceciğim çeyiz dizilirken havluları gardroba dizmişti ama olsun :))))
canım bence de çok sorun edilecek şeyler değil.şuan benim hoşuma gitmeyen bir ton şey örüyolar. ama sadece kendilerini mutlu edecekse örsünler bir kaç kere giydiririm ne olacak onların da torunu.
Sen de bu evrede bu şekilde düşünebilirsin. 1 ay birini 1 ay birini kullanıp sonrasında da ilerde pişman olmamak adına kendi beğendiğin bir yastığı kullanırsın emin ol o karışıklıkta unutulur gider:)))
annen veya kayınvaliden de sorarsa anneminkini koysam sen küseceksin seninkini koycam o küsecek ben de onları hatıra olarak saklamaya karar verdim ve kendime başka bir yastık aldım dersin konu kapanır.
Ahh şu banyo kapıları. Ben de bir kaç kere çarptım. Çok geçmiş olsun canım seninki bir de morartacak kadar olmuş çok fena(
Bwnde bebişiok ellsinler istrmiyorum yaa tamda mart ayı mevsim geçişi herkese bol bol kolanya döktürücemyuppiiii schagaa bayadır karşı olmuyordun çok iyi geldi valla :))))
ben de takı yastığı durumuna karşıyım ama dediğin gibi bebeğin üzerine taKma girişimlerindense yastık daha hayırlı gibi.
bak yine aklıma geldi. Benim bebeğimi benden başkaları da elleyecek ama yaaa offff(((
Senin bebiş kız değil mi canımo daha riskli canım. Bizim hediyemizi hiçe sayıp elalemin hediyesini mi koydun der. Oyyyy ben de kayınvalideler gibi düşünmeye başladım çok tehlikeli :)))
Smokini beğendim ama acaba daha bebeksi şeylerde olabilir mesela ay şeklinde bir yastığa sarılıp uyuyan mavi bebekler var onlarda çok şeker olur..Kizlar bu iki kapi susu arasinda kaldim hangisi sizce?
Biri kaftan biri smokin ikisi de cok cici yaa :))
sorma bu tür geleneklerinde neden gösteriş vardır hiç anlamıyorum. Yastıkta kaç altın olmasıyla kime neyin havası atılır ki onu hele hiç anlamıyorum. Ben daha beterlerine şahit oldum küçük yerlerde kimin ne taktığı defterde tutuluyor bu konuda çok ciddiyim.
Bu saçma adetin son bulması için bir,iki kuşak ileri gitmemiz lazım:))
slm arkadaşalr bende inş sizler gibi bebeğimi kucağıma martta alacağım...içinizden tüp bebek ile hamile kalan var mı?
Biri bunu kvdeme anlatsınnn lütfennnnnn
Bence de de gelip bizde kalcak doğumda 1-2 hafta napıcam o zaman modern isimli bir yastık alıp hediye geldi falan mı desem
Kizlar bogazim yaniyor ilerlemeden bi tavsiyeniz varmi ihlamur bal alirmi acisini hasta olmak istemiyorumm yaa
Boşver canım ya alt tarafı yastık. 2 hafta da, takı yastığı faslı da çabuk geçer. Ne kendini ne eşini asıl bebişini strese sokma tatlım.
Valla biz birinin bebeğine hayırlısı olsuna gittiğimizde takı yastığına mı bakıyoruz ki... Hatta yakın arkadaşım doğum yaptı hatırlamıyorum bile var mıydı yok muydu. Ben hediye kutusu ile eline verdim altınını. O sonra açınca naptı bilmiyorum.
şu an da yıllık izindeyim haftaya salı çalışamaz raporu alıcam
31+5 e denk geliyor
iznim de zaten 32+0 a kadar
yani illa 32+0 olması lazım diye sorun çıkarsalarda benim için sıkıntı olmaz
baş ağrısı çeken var mı ya
sürekli başım ağrıyor arkadaş yahu
slm arkadaşalr bende inş sizler gibi bebeğimi kucağıma martta alacağım...içinizden tüp bebek ile hamile kalan var mı?
Selam kızlar.
Dün sabah size sümüksu akıntım ve adet sancısı gibi ağrılarımdan ayrıca sertleşmelerden bahsetmiştim. Bugün sabah uyandım iki saat boyunca aynı adet sancısı gibi ağrım oldu. Şiddetli değildi ama beni huzursuz etti bir kere.
Doktoruma gittim önce bebeğe baktı sonra alttan muayene edeceğiz dedi. Çok korkulacak birşey değil ilk defa yaşadım az acı oluyor ama olacak o kadar. Ve doktor 1 cm açılma olduğunu söyledi. Nst ye bağladılar. Bebeğin kalp atışları da hareketleride sancılarda normal çıktı. Yüksek bir sancı yok dedi doktor. Tansiyon ve bebeğin suyuda normal. Tek dert o açıklık...
Sürekli istirahat edeceksin ve cinsel ilişkiden bir süre kaçınacaksin dedi. Erken doğum için bir risk var ama çok değil dedi. Acaba beni panik yapmamak için mi öyle söyledi içim hiç rahat değil.
Ayrıca bebeğim de 31+6 da 1850 gram çıktı. Doktor normal dedi ama bana küçük geldi. Of kızlar dua edin ne olur. Kimseye soylemedik panik yapmasınlar diye anneme de yalan söyledim :-/
Selam kızlar.
Dün sabah size sümüksu akıntım ve adet sancısı gibi ağrılarımdan ayrıca sertleşmelerden bahsetmiştim. Bugün sabah uyandım iki saat boyunca aynı adet sancısı gibi ağrım oldu. Şiddetli değildi ama beni huzursuz etti bir kere.
Doktoruma gittim önce bebeğe baktı sonra alttan muayene edeceğiz dedi. Çok korkulacak birşey değil ilk defa yaşadım az acı oluyor ama olacak o kadar. Ve doktor 1 cm açılma olduğunu söyledi. Nst ye bağladılar. Bebeğin kalp atışları da hareketleride sancılarda normal çıktı. Yüksek bir sancı yok dedi doktor. Tansiyon ve bebeğin suyuda normal. Tek dert o açıklık...
Sürekli istirahat edeceksin ve cinsel ilişkiden bir süre kaçınacaksin dedi. Erken doğum için bir risk var ama çok değil dedi. Acaba beni panik yapmamak için mi öyle söyledi içim hiç rahat değil.
Ayrıca bebeğim de 31+6 da 1850 gram çıktı. Doktor normal dedi ama bana küçük geldi. Of kızlar dua edin ne olur. Kimseye soylemedik panik yapmasınlar diye anneme de yalan söyledim :-/
Selam kızlar.
İyi geceler kızlar bu gece nöbetteyim kızımın ateşi var sabahtan beri bi türlü düşmedi hastaneye flan gittik herkes hasta aynı seylerden muzdarip. En çok 38.5 a düştü baklım sabaha kadar azalsa bari ah bu ateş zor zor
Selam kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?