- 25 Mayıs 2010
- 414
- 36
- 118
bana göre fazla değil aslında yüzüğüm ayakkabılarım sıkmadan oluyor ama annem yüzün çok şişmiş dedi, annem daha 2 gün oldu da yanıma geleli, benim hikayem çok uzun, bu hafta yaşadıklarımı bir ben bilrim bir Allah, destek olan yanımda olan çok kişi oldu hepsinden Allah bin kere razı olsun ama acıyı derdi yaşayan bilirimiş, ben işin sonunu anlatayım sana kısaca, doğum olacak diye annem apar topar yanıma geldi, güya profesörün dediklerine göre bugün doğum olacaktı, ama çok şükür dünkü kontrolümde mucizevi şekilde bebekte gelişme olduğu görüldü, kilo alımı iyiymiş bu hafta üstelik karın gelişimi 3 hafta gerideydi bu 10 güne düşmüş , duyunca şok olduk, doğuma konsantre olmuşken ilaç gibi bir haber aldık, doktorum 2 hafta daha bekleyelim dedi, haftada 2 gün sıkı takip altında inşallah 2hafta daha geçireceğiz
Bizimkiler de pamuk yatak ve yorgan yaptirmakta israrcilar, sizin bir fikriniz var mi bu konuda kizlar?
Bugün biz de bavulumuz için liste çıkardık kiyafetleri yikadik astik, eksikleri almaya gittik sonra perisanim şimdi hem maddi hem manevi olarak hiç eksigimiz yok derken bir sürü masraf ettik sadece dönence ve telsize 300tl verdik gerisini söylemiyorum bile
Ama donencemize bayıldık, ödüllü bir ürünmüs bebek gece aglarsa otomatik çalışıyor anne karnindaki sesler ve ninniler var, almadiysaniz degerlendirin derim kızlar. Vtech bebegim donencesi adı
Bizimkiler de pamuk yatak ve yorgan yaptirmakta israrcilar, sizin bir fikriniz var mi bu konuda kizlar?
Bugün biz de bavulumuz için liste çıkardık kiyafetleri yikadik astik, eksikleri almaya gittik sonra perisanim şimdi hem maddi hem manevi olarak hiç eksigimiz yok derken bir sürü masraf ettik sadece dönence ve telsize 300tl verdik gerisini söylemiyorum bile
Ama donencemize bayıldık, ödüllü bir ürünmüs bebek gece aglarsa otomatik çalışıyor anne karnindaki sesler ve ninniler var, almadiysaniz degerlendirin derim kızlar. Vtech bebegim donencesi adı
selam kızlar:
Benim moralim çok bozuk. Bilindiği üzere muş'ta kontrollere gidiyordum. Bebeğim iki hafta önde çıkıyordu doktoru ikna edemiyordum herşey normal diyordu. şimdi manisa'dayım. Doktora gittim bebek 3hafta önde göründü. Tekrar şeker testi yapıldı çok yüksek çıktı. Muş'ta yaptırdığımda bu kadar çıkmamıştı. Bir sürü azarladı doktor beni.çok olumsuz şeyler söyledi. Ne yapmam lazım dedim herhangi birşey demedi. Bende diyetisyene gittim. Doktor diyet listesi ve şeker ölçüm cihaz raporu verdi hergün ölçeceğim. Bugün ölçmeye başladım yine yüksek çıkıyor. Diyet dışında hiçbirşey yemiyorum. şeker adına hiçbirşey tüketmiyorum. Mesela iki porsiyon meyve diyor 1porsiyon yiyorum. Asla tatlı şeyler yemiyorum. Nasıl düşüreceğim ben bu şekeri ya.
Canım benim, ilçede yaşadığından sütü nasıl götüreceğim diye sakın dert etme, ben seni rahatlatmak için değil gerçekten inandığım için söylüyorum kuvözde kalmayacak ki bebeğin. Dolayısıyla süt götürmene de gerek kalmayacak. Farzet ki bebek kuvözde diyelim, forumda bahsetmiştim, akadaşım bir buçuk ay önce doğum yaptı. Sezeryanın 4. günü fotoğraf çekimine gittiler. Yemin ediyorum. Çünkü aynı gün çekim öncesi onunla kuaförde buluştuk, kendisi dalgalı ön çektirdi. Ayrıca dün doktoruma tekrar söyledim, sezeryandan çok korkuyorum ve sezeryan izi fikri hiç hoşuma gitmiyor dedim. O da artık sezeryanların eskiden olduğu gibi karnı bir ucundan diğer ucuna yararak yapılmadığını anlattı. Daha aşağıdan, karın kaslarına asla zarar vermeden ve yaklaşık 4-5 parmak kalınlığında açılarak yapıldığını anlattı. Böyle bir ameliyat sonrası anne çok daha hızlı kendini toparlıyor ve belki de acı- ağrı hiç çekmeyebiiyormuş. İim biraz olsun rahatladı diyebilirim. Normal doğumda zaten hiç sorun olmuyor ilçeden ile gitmek. Sezeryanda da iki gece zaten hastanede kalıyorsun. Bn sonrasında da hızla toparlanacaından eminim. Hrşey mis gibi olacak...
Aybükecim verdiğin habere çok sevindim. inşallah 37.-38. haftaları görürsün canım, dualarımız sıkıntı çeken ve riskli gebeliği olan arkadaşlarımızla.
İyi akşamlar kızlar. Hasta olan arkadaslarım hepinize çok geçmiş olsun. Bende çok ağır bir faranjit+sinüzit e yakalandim 3 gündür kendime gelemiyorum. Şu sinuzite iyi gelen bi yönteminiz warsa söyleyin lütfen şu ağrıdan kurtulmak istiyorum artık. Bir torbada ilaç werdi doktor ama hiç bir işe yaradığı yok zaten içime hiç sinmiyor bebişe bi yan etkisi olur diye boşu boşuna içiyorum hepsini
maşallah çok güzel bir haber hepimiz dua ediyoruz elbet birimizinki kabul olur
selam kızlar:
benim moralim çok bozuk. bilindiği üzere Muş'ta kontrollere gidiyordum. bebeğim iki hafta önde çıkıyordu doktoru ikna edemiyordum herşey normal diyordu. şimdi Manisa'dayım. doktora gittim bebek 3hafta önde göründü. tekrar şeker testi yapıldı çok yüksek çıktı. Muş'ta yaptırdığımda bu kadar çıkmamıştı. bir sürü azarladı doktor beni.çok olumsuz şeyler söyledi. ne yapmam lazım dedim herhangi birşey demedi. bende diyetisyene gittim. doktor diyet listesi ve şeker ölçüm cihaz raporu verdi hergün ölçeceğim. bugün ölçmeye başladım yine yüksek çıkıyor. diyet dışında hiçbirşey yemiyorum. şeker adına hiçbirşey tüketmiyorum. mesela iki porsiyon meyve diyor 1porsiyon yiyorum. asla tatlı şeyler yemiyorum. nasıl düşüreceğim ben bu şekeri ya.
canım üzülme sakin ol sen strese girdikçe yükselecek şekerin biliyorrsun şekeri düşüren yiyecekler var mesela tarçın çayını yapıp günde bir kere içebilirsin araştır baakalımm hemen çöküyorsun yapma önce bir arşatır bakalım arkadaşımında da böyleydi insülin bile düşüremedi şekerini böyle doğudu 4 kilo falandı bebeği şimdi dal gib 3.5 yaşında sen rahatla ki şeker seviyen dengelensin canıımselam kızlar:
benim moralim çok bozuk. bilindiği üzere Muş'ta kontrollere gidiyordum. bebeğim iki hafta önde çıkıyordu doktoru ikna edemiyordum herşey normal diyordu. şimdi Manisa'dayım. doktora gittim bebek 3hafta önde göründü. tekrar şeker testi yapıldı çok yüksek çıktı. Muş'ta yaptırdığımda bu kadar çıkmamıştı. bir sürü azarladı doktor beni.çok olumsuz şeyler söyledi. ne yapmam lazım dedim herhangi birşey demedi. bende diyetisyene gittim. doktor diyet listesi ve şeker ölçüm cihaz raporu verdi hergün ölçeceğim. bugün ölçmeye başladım yine yüksek çıkıyor. diyet dışında hiçbirşey yemiyorum. şeker adına hiçbirşey tüketmiyorum. mesela iki porsiyon meyve diyor 1porsiyon yiyorum. asla tatlı şeyler yemiyorum. nasıl düşüreceğim ben bu şekeri ya.
YA BEN PARK YATAK ALDIM YATAGIMIZ VAR ICINDE YORGAN FILANDA SIMDILIK ALMICAM KULLANILMIOMUS UZUN BI ZAMAN DIYE DUYDUM HIC DE BI BILGIM YOK PAMUK YTAK YORGAN HAKKINDA DR SORSAN OLMAZMI ACABA:d:dBIZDE BU AY BATTIK MADDEN ACAYIP MASRAFLILAR YA DAHA GELMEDEN MAHVETTI BIZI KUZU:d:dNAPALIM YAPCAZ DIYORUZ..BUGUN DISARI CIKTIK AKŞAM HIC BIŞEY ALMADIK BEBİŞİMİZE BEZ ALDIK UYGUN GORDUK HEP OLE NERE GTSEK ONA BIŞEY ALIYORUZ BANADA HAMILELIK ICIN BISELER ALIYORUZ HASTANE ICIN FILAN AMA BABAYA BIŞEY YOK COK UZGUN BABAMIZ:d:d
bizim babamızın keyfi yerinde aldiklarimizi yerlestiriyor oyuncaklarla oynuyor falan benden hevesli :) sanki ona aliniyor herşey gormelisiniz :) biz de besigimizi almistik ici de yatak yorgan yastik hepsi var ama pamuk iyidir diyor kayinvalidem ısrarcı ben sert olur diye istemiyorum ama soyleyemiyorum daYA BEN PARK YATAK ALDIM YATAGIMIZ VAR ICINDE YORGAN FILANDA SIMDILIK ALMICAM KULLANILMIOMUS UZUN BI ZAMAN DIYE DUYDUM HIC DE BI BILGIM YOK PAMUK YTAK YORGAN HAKKINDA DR SORSAN OLMAZMI ACABA:d:dBIZDE BU AY BATTIK MADDEN ACAYIP MASRAFLILAR YA DAHA GELMEDEN MAHVETTI BIZI KUZU:d:dNAPALIM YAPCAZ DIYORUZ..BUGUN DISARI CIKTIK AKŞAM HIC BIŞEY ALMADIK BEBİŞİMİZE BEZ ALDIK UYGUN GORDUK HEP OLE NERE GTSEK ONA BIŞEY ALIYORUZ BANADA HAMILELIK ICIN BISELER ALIYORUZ HASTANE ICIN FILAN AMA BABAYA BIŞEY YOK COK UZGUN BABAMIZ:d:d
Valla kerata sevmese de biz sevicez artık :) gece kendi yatagimiza takip calistircaz parasini cikartmamiz lazim :))söz konusu bebek olunca insan en iyisini hakettiklerini düşünüyor imkaniniz varsa yeni alın bence de :)masraf bizimki ikinci olmasına rağmen ilk kıyafetler yeni olsun bu olsun şu olsun dedim masraf yüklü çıktı sağlık olsun
dönenceyi oğlum sevmemişti bu oğlum sever mi billmem ama almadım
bizim babamızın keyfi yerinde aldiklarimizi yerlestiriyor oyuncaklarla oynuyor falan benden hevesli :) sanki ona aliniyor herşey gormelisiniz :) biz de besigimizi almistik ici de yatak yorgan yastik hepsi var ama pamuk iyidir diyor kayinvalidem ısrarcı ben sert olur diye istemiyorum ama soyleyemiyorum dasimdilik gecistiriyorum açıkçası ama yapilcak galiba.
Valla kerata sevmese de biz sevicez artık :) gece kendi yatagimiza takip calistircaz parasini cikartmamiz lazim :))söz konusu bebek olunca insan en iyisini hakettiklerini düşünüyor imkaniniz varsa yeni alın bence de :)
hele doğsun kendine de bişey almayacaksın
AMAAAA YAA OLMAZKI VAZGECILMEZKI ALISVERSTEN:d
bizim babamızın keyfi yerinde aldiklarimizi yerlestiriyor oyuncaklarla oynuyor falan benden hevesli :) sanki ona aliniyor herşey gormelisiniz :) biz de besigimizi almistik ici de yatak yorgan yastik hepsi var ama pamuk iyidir diyor kayinvalidem ısrarcı ben sert olur diye istemiyorum ama soyleyemiyorum dasimdilik gecistiriyorum açıkçası ama yapilcak galiba.
:)
selam kızlar:
vazgeçmiyorsun sadece reyonun değişiyor kendiini habire bebek eşyaları reyonunda görüyorsun canımmm
Cok guzeller walla ben cok begendim Güle gule güzel gunlerde ins
çok gecmıss olsun canım ya acaba araştırsan başka ıyı dr mı bulsan bıde başka doktora sorsan bırı ole dıo bırı ole bakalım dıgerı ne der aklıma bışey gelmedı allah yardımcın olsun
inşallah kalmayacak artık ben de inanıyorum buna,ben de 5 sene önce sezeryan oldum dediğin gibi kasıkların çok altında dikişlerim, bikiniden görünmüyor mesela, ben 1 hafta 10 gün acı çektim o da doktorun verdiği ilaçları kullanmadığım içindiama bunda kullanacğım, ynı acıları çekmeye niyetim yok.
çok teşekkür ederim, inşallah riskli gebelik yaşayan tüm hamilelerimiz başta olmak üzere tüm hamilelere Allah sağlıklıca evatlarını kıcakalrına almayı nasip etsin.
çok geçmiş olsun, faranjit sünizit hepsini yaşadım ben de, çok zor oluyor, Allah yardımcın olsun.
çok teşekkür ederim
Allah Allaaah birden mi arttı acaba? belli olmaz belki birden bu kadar artmıştır şekerin, aman dikkat et, doktorunu da iyi seç ki seni sıkı takibe alsın, lilapar arkadaşımız bu nedenle yaklaşık 2 haftadır hastanede yatıyor, birden fazla doktora görün, ama iyi isim yapmış doktorlara görün ki fikir al bence.
canım üzülme sakin ol sen strese girdikçe yükselecek şekerin biliyorrsun şekeri düşüren yiyecekler var mesela tarçın çayını yapıp günde bir kere içebilirsin araştır baakalımm hemen çöküyorsun yapma önce bir arşatır bakalım arkadaşımında da böyleydi insülin bile düşüremedi şekerini böyle doğudu 4 kilo falandı bebeği şimdi dal gib 3.5 yaşında sen rahatla ki şeker seviyen dengelensin canıım
hele doğsun kendine de bişey almayacaksın
canm geçmiş olsun moralini bozma, diyetisyene gitmişsin, diyetine uyarsan inşallah düşer şekerin. yediklerine çok dikkat et bir de stress yapma çok fazla çünkü o da şekerin yükselmesine sebep oluyor bildiğim kadarıyla. tarçın iyi geliyor şekeri dengelemek için diye biliyorum bi araştır istersen. tekrar geçmiş olsun
Sağol canım o iyi dediğin gibi ateşi 34.7 lere düştü ilginç yani dün hiç ilaç vermedim bugün 37 . 8 e çıkmış anlamadım gitti yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?