2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Gyno ferro sanol bende aynısını kullanıyorum cnm demek ondan hiç kbzlık problemim yok

ne guzel maşallah dıyım sızlere hamısler:)bende ılk uc ay kullandım sağolsun ılk doktorum ilk 3 ay bana bosu bosuna gereksız yere kan ılacı kullandırmıs bende kan ılacı oldugunu bılmıodum okumadımda folık asıt sandım ıctım 3 ay kabız oldum bırakmadımda saf gbı mahvettı bnı ve ılkten cok kıloda aldım sımdı cok ıcmıorum kan ılacı arada cok ezıyetlıydı

Canım senin de iyiye gidiyor herşey. Benim de bebişin kilosu resmen fırlamışşşş .. İnanamadım 2044 gr ve 42 cm olmuş. 10 günde 500 gr. almış. İçini ferah tut. Bol bol dinlen. Ekstra yaptığım tek şey biraz daha uyuyup her gün muzlu süt içmek oldu.Bana demişlerdi kilo aldırıyor diye sanırım öyle .. Bol bol protein tüketiyorum. Adım adım haftasını yakaladı bebişim maşallah .

Son düzenleme:

Canim ya muzlu sut iciyorum demissin ben onlarda katki maddesi vardr diye sade sut iciordum o da zorla normlde hc sevmem ama cilekli muzlu sut olsa hergn icerim:)Yararli mi o sutler bebege gercktn sabhlari 2 tane haslnms yumrta yiorum aralarda meyve yiorum sdce aksamda nrml yemk yemkten snrada yine meyve bide findik bunlarsa kilo aldrir mi bebegime acaba tam olrk neler yiosun

Canım muzlu sütü hazır içmiyorum. Günlük pastörize süt kullanıyorum . İzmirde Tire koop. un var onu kullanıyorum . Süt 1 muz biraz tarçın zencefil ve bal da koyup içerisine blenderden geçirip içiyorum. Ben fındık badem ceviz çok severdim ama hamileliğimde yiyemiyorum ya ne bilimm.Haftada 1-2 ceviz belki. Balık da pek yemezdik biz ayda 2 kere belki hamileliğim boyunca. Artık haftada 2 ye çıkardım. Protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.Yoğurt,süt,peynir,yumurta,kuru baklagil çok tüketiyorum. Et de çok tüketiyordum ama artık bıktım. Diyetimde var ama pek yiyesim yok zorla işte. Yoğurdumu kv. yapıyordu artık ben kendim yapıyorum. Ben deli gibi meyve yerim. Çok severim.
Kızlar benim çok içim yanıyıor ya son günlerde.Sürekli dilim damağım kuruyor. Günde 5-6 lt. su tüketiyorumdur. Belki geçiyordur bile. Yazarken bile dilim damağım kurudu. Gidip içeyim bari.

arkadaşlar bu kaburga ve sırt ağrıları beni öldürecek yaa benim yaramazım durmadan kaburgalarımı ve yan boşluklarımı tekmeliyor geceleri sabaha kadar 5-6 defa acıyla uyanıyorum uykum düzensizleşti iyice daha doğuma çoook var ya şimdiden böyle ben nasıl bekleyeceğim okadar bilmiyorum ( hamileliğimin başında belim çok ağrımıştı doktorum bengay verdi fakat cesaret edip kullanamadım ama bu gece dayanamayıp sırtıma komple sürdüm bengay'ı belki bikaçgün rahat ederim die ama anında pişman oldum silmedimde bişey olmaz heralde dimi bu seferde bu yüzdün uyuyamıorum offf bu ne biçim bi kısırdöngü böyle :) olup olacağı 1 tane doğuracam walla 9 doğurdum etrafımdaki hamilelere bakıom ve hayat onlara güzel diorum bu yaramaz biraz daha güçlendikçe ben napıcam yaa

Aynı şeyleri ben yaşıyorum sanki beni anlatmışsın canım,ama benim ateşi. 38i geçtiği için antibiyotik başladım ve 1 şişe serum yedim benim bugün 3. Günüm bir hafta gider diye düşünüyorum maalesef bende ilk defa böyle bişey yaşıyorum çok kötüymüş, bide benim kızımda hasta perşembeden beri ateşli 2 gündür de özellikle deli gibi ölksürüyor yatınca uyuyamıyo yavru m

Son düzenleme:
Kızlar üç gündür falan giremiyorum bugün girdim geçmişi okudum ama alinti yapmaya usendim doğrusu. Adet sancısı gibi sanci çekenler oluyormus okuduğum kadarıyla önemli mi diye sormuşsunuz. Eğer aralıklari can sıka cak türde değilse önemli değil.
Ama benim gibi hafif bel birisi ile birlikte yada. Karın sertleşmesiyle nöbetleşe gelip gider gibilerse ve de bi kac saat boyunca bi gidip bi geliyo gibi sık ağrılarınız oluyorsa göz ardi etmeyin derim. Biliyor sunuz kasık agrisi şikayeti ile doktora gittim bi cm açiklikla karşılaştım. Şuan erken doğum riskim var aman dikkat. Edin sizde kendinize

Biz yine erkenciyiz oğlumla. Normal şartlar altında aslında yeri daraldığından hareketlerinin de azalması gerekiyor. Benimkinde hiç azalma yok, tersine çok canımı yakıyor. Nedeni de oğlumun ters durmasıymış, yani başı sağ kaburgamn orada, poposu sol kaburgamın orada ve ayakları da tam aşağıda. Dolatısıyla oğlum iskelede oturup ayaklarını suya sallandırıp tekme harektleriyle suyla oynamayı çok seviyor anladığım kadarıyla. Ben de yumurtalıklarıma ve kukuma içeriden sürekli bir tekme yeme halindeyim. Bei kalkıp birşeyler yiyelim...

Günaydınnnn
Çok tatlı bu bebişler

Ya demek tam sürpriz olacak aslında doğum size...
Sağlıkla doğsunlar da kız mavi giyse erkek pembe giyse ne olur :)

Central Hospital'e gitmiyorum. Ama sosyal medyadan takip ediyorum. Baya da hoşuma gidiyor.
Etkinlikleri de oldukça başarılı.
Bir de internet anneleri diye bir şey var. Sanki ordaki herkes Central Hospital ile iletişim halinde.

Canim gunaydin sen en iyisi gir 4 boyutluya millet yuzune bakar sen orasina :))

Biz de erken kalktık kahvaltımızı yapıp babamızı gönderdik...

Kızım geceleri sürekli tekme halinde inanılmaz bi şey ya uyandırıyo bile.. işimiz var artıkın...

Bu hafta yatak sorunsalını çözmeye çalışıcaz da sepet beşik mi park yatak mı mobilya mı... 1 -2 yaşa kadar odamızda kalıcak o yüzden kararsızım...
fikrim şu yönde;

sepet beşikler- güzel ve tatlı ama küçük mü gelir bi vakittten sonra
park yatak kullanışlı deniyo benim fikrim yok
mobilya- ilk bebegimiz felan kullanır sonraya yatırım olur gibiiii

fikrinize ve tecrübenize ihtiyacımız var

Günaydınnn;

Ben kendi araştırmalarım yönünde cevap vereyim;

Sepetler, küçük sallanan beşikler çok sempatik ama bir kaç ay kullanmalık sadece. Gereksiz masraf olarak görüyorum.

Park yatak konusunda da içine uygun yatak bulmak zor. Yani ben park yatağı dış gövde olarak düşünüyorum sadece. Kraft hep tavsiye edilen marka. Ama kraft park yatakların, yatak boyutuna uygun sağlıklı yatak yok. (ayrıca ben bebeklerin uyusun diye haldır haldır sallanmasına da karşıyım. )

Mobilya; bunun dış gövdesi odanızın boyutuna filan bağlı.
Ama içine alınması gereken yatak; yine dediğim gibi çooook araştırdım, bir sürü kişiyle konuştum filan; işbir baby bed.

Biz bu yatağı alamadık çünkü araştırmalarım o zamana yetişmemişti.
Ama yatağın lateks olması önemli filan..
Biz İkea'dan aldık yatağın içini dışını.

teşekkür ederim Canım... her eşyası ayrı düşündürüyo
şeker lokmalarının

günaydın cnm
yer sorunun yoksa sepet beşikler ilk 6 ay için kullanışlı oluyor oturma odasında onda yatırsın gündüz gelen giden olunca odanada park yatak alabilirsin benim fikrim böyle
ben kraftın dondy sallanan beşiğini almıştım oğlumda küçükken sallandı uyudu büyüncede yemek masası olarak kullandık çok işime yaramıştı temiz kullandık bu oğluşumuda onda büyütürüm inşallahodamızda park yatağımız hazır abimize çocuk odası bakıcaz artık yaza doğru ranzalı modellerden yaptırcam şimdilik bizimle uyuduğu için ihtiyaç duymadık hem yazında ayrı yatmaya alıştırcem artık yatağa üç kişi zor sığıyoz

Kızlar günaydın herkese 2 gündür telaş aldı beni 32+4 teyim 2 gündür işyerinde ayağı kalkınca yürümekte çok zorlanıyorum kasıklarım fena batıyo çok kasılıyor ama otururken gayet iyiyim erken doğum falan olmaz dimi normalmi

doğum yaptığımız gün göbeğimiz biraz küçüüyormu yoksa hala 9 aylık gibimi oluyoruz pijamanın bedenini onu düşünerek almak istiyorumda
ilk günler aman aman bi küçülme olmuyor cnm sezeryan doğum yapanlar için tabii 9 aylık gibide durmuyor göbek şişlikler bir kaç ayda iniyor rahim kendini toparlayınca göbekte otomatikman küçülüyor bide düzenli emzirincede çabuk kilo veriliyor gerçi ben homidi gırtlak yediğim için süt olsun diye geç kilo verdim

geçmiş olsun cnm çok kötü olmuş şahit olman kardeş kardeşe bile tahammülümüz yok şu dünyada Allah sonumuzu hayır etsin

geçmiş olsun cnmdüşüncesiz insan çok malesef eniyisi kendimiz uzak durmak böylelerinden

iyi olmana sevindim cnm inşallah bebeğin vaktinde sağlıkla doğar duamdasın cnm

ellerine sağlık emelcim çok güzel olmuş sabunun maşallah on parmağında on marifet hiç bu konularda becerim yoktur hep hazırcıyım malesef

maşallah maşallah...

bahsettiğin ürüne baktım 500 küsür fiyatı... biraz aştı park yatak ta ekleyince oda yaparım gibi düşündüm..

bu arada dogum günlerimiz aynı

cnm etiketleride kednin yapabilirsin ben öyle yapmayı planlıyorum yani, word sayfasına etikete yazmak istediğimi yazıp yanına da küçük bi nazar boncuğu yada neyse işte öyle bişi yapıştıracam sayfa dolusu yazcam beyaz sayfaya pembe yazcam mesela sonra çıktısını alıp kesip tek tek keselere zımbalicam benim şekerlerde daha doğrusuı keçelerde bitmek üzere bitirip size göstermek için sabırsızlanıyorum çok güzel oldular hihihihi

cnm bizde lpojamand olduğumuzdan oda yapmadık uzamayanalardan aldık bizde mobilya 300tl'ye aldık bizde, sallanıyo ayrıca ön mazgalları asansörlüğ park yataktan daha kullanışlı bence,fiyatıda park yatak la aynı mobilya olsun daha iyi olur dedik biz öyle aldık altında dört çekmece var bizdede onları ve yatak odamdaki aynalı komodinin üç çekmecesini bebeiş için kullancam ben, o şekilde idare etcem,baktım ilerde eşyalarını sığdıramıyorum, şu tek kapılı boy dolaplar varya hani mutfak yada banyo için onlardan alcam onu koymaya yer var çünkü yatak odasında daha büyüğü sığmaz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…