2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Her duam bu yönde. Çevremde çocuğu fazlalık gibi gören o kadar çok kişi var ki daralıyorum onları dinleyince. Ve o anda dua ediyorum bunlar gibi olmamı engelle Allahım diye:))

Aynen canım yaa.. Bazı arkadaşlarım var resmen doğurmuş olmak için doğurmuş sanki.. Allah dualarımızı kabul etsin, bizi öyle annelerden yapmasın inşallah amin :)

Dün sesim titreye titreye seninle eskisi gibi ilgilenemiyorum dedim beynen telafi etmeyi çok istiyorum ama vücudum buna müsaade etmiyor dedim. İste ben seni bu yüzden seviyorum dedi sarıldı. Böyle düşündüğünde ben de üzülüyorum dedi herşey normale dönecek dedi. Ben de artık evin her köşesini değerlendiremicez ama dedim gülme krizine girdi
Yaaa ben de bebekten sonra eşlerinr dünyalarını kapatıp sonra da eşim artık benle ilgilenmiyor diyen kadınlar gibi olmak istemiyorum. İlgi kim ne derse desin karşılıklıdır. Bu dengeyi korumak için elimden geleni yapıcam:))

Ne mutlu sana canım yaa, darısı başımıza inşallah.. Şimdiden böle içim titriyor doğduğunu düşününce.. Hıçkırdığında falan gözlerim doluyor acaba rahatsız oluyor mu diye.. Anlatırlardı da inanmazdım gerçekten çok farklı bi duygu ama işte dediğin gibi inşallah sabırlı, duyarlı anneler olabiliriz :)

olursunuz tabiki çünkü bu hassasiyet var içinizde rabbim sağsalim doğmalarını nasip etsin
mesela ben canım istese de kalkıp canım çektiğini yapmam ama oğlum isterse kalkar yaparım
ama bunu yapmam ben bunu yemem bu yemeği yap derse yapmıyorum öyle de kurallarımız var mesela

evet strese girmemeliyiz aklımdan çıkarmaya çalışıyorum bugün iyiyim ama güzel bir albise
giydim hafif bir makyaj yaptım kendim ve bebeğim için süslendim bu halimi sevdim
:)))) süpersin canim yaa. Bazen sen yazdıgında aynı anlarda aynı şeyleri yaşıyormuşuz gibi geliyor. Ben de dün aynısını yaptım işe son aylarda çok paspal gitmeye başlamıştım dün gitmeden öncd sabah kalktım saçlarımı düzleştirdim makyaj yapıp öyle işe gittim
Herkes o paspal halime o kadar alışmış ki bugün bir kutlama mı var diye sordular:)) çok kötü hissettim kendimi ama böyle olmak gerekiyor bence

Merhaba kızlar,
İki gündür geçmişi okumaya çalışıyorum. Nihayet güncele geldim. Size büyük bir itirafım var benim ikinci çocuğum olmasına rağmen doğum sonrasından korkuyorum. İki çocukla nasıl uğraşacağım, ilk kızıma ilgi gösterebilecek miyim? İki küçük bebek bir koca bebek (eşim ) olacak hayatımda. Çalışan bir anne olarak üçüne birden yetebilecek miyim? Bu sorular beni korkutuyor.
Bu arada ilk doğumumda ciddi şekilde süt ve meme sorunum olmuştu. Bu yüzden sabahtan bu yana Tomris'in emzirme notlarını okuyorum. Resmen göğsümden ( pardon göğüs değil meme :) süt gelecek sandım

Ama öle olması gerekli bencede.. Bende onu düşünüyorum mesela,yani şımarık bi çocuğum olmasın diyede dua ediyorum ama sanırım çocuklarımız şımartmamak bizim elimizde.. Sonuçta her istediği her istediği an da olmamalı.. Yemek konusunda değil de oyuncak, tv vs gibi şeylerde kurallar mutlaka olmalı.. Bakalım zaman neler yaptıracak bize :)

Hem kanguru misali göğsünde taşıma aşkı hem de özgüveni yerine gelsin diye kendi haline ögrenmesini sağlamak offf offf bu ne yaman çelişki:)) ama senin oğlunla olsn ilişkin imrendiğim ilişkilerdenm umarım senin gibi bir anne olmayı beceririm.
ayrıca kucak konusuna gelince ben de senin gibi düşünüyorum. Sonuçta bağı benken birden bire dünyaya gelen bir bebek. Sırf aman kucaga alışmasın bencilliğini yaparak onu temassız bırakamam kendimden. Bak yine boğazım dügümlendi adaş. Ben hiç görmediğim, daha koklamadığim kızımı çoookk özledim yineeee

Aynen canım yaa.. Bazı arkadaşlarım var resmen doğurmuş olmak için doğurmuş sanki.. Allah dualarımızı kabul etsin, bizi öyle annelerden yapmasın inşallah amin :)

Sana da çocuğun olsun görürsün dünyanın kaç bucak oldugunu tepkisi geliyor mu o insanlardan. Bana öyle dediklerinde siz e kadar gerizekalı nankör insanlarsınız diyesim geliyor da işte mecburen susuyorum:)))

yıldız olan beğen butonu melojcum

ayyy sağol canım il beğenimi sana yaptım

yaa canım aynen kaygılarının hepsine katılıyorum
doğum sonrası ne olacak kızım bebeğe olan ilgiden dolayı alınır mı etkilenir mi
onu ihmal eder miyim bebeğe olan mecburi yakınlaşmayı kıskanır mı dengeyi kurabilir miyim
kocayıı hiiiççç söylemiyom bileee resmen korkuyorumm
ilk hamileliği olanlarr valla korkmayınn tek çocukla herşey çok kolayyy

Sana da çocuğun olsun görürsün dünyanın kaç bucak oldugunu tepkisi geliyor mu o insanlardan. Bana öyle dediklerinde siz e kadar gerizekalı nankör insanlarsınız diyesim geliyor da işte mecburen susuyorum:)))

Gelmez mi canım yaa..
Sürekli yok işte bi doğsun keşke hep karnımda kalsaydı diyceksin, yok işte nefesimi kesiyor bu çocuk diyceksin falan..
Gerçekten yüzyüze bakmıcak olsam ağzının payını vermek istediğim çok insan varda neysee...
Doğsun bebişim anneliğimle kapak edicem onları inşallah..

Oleeey Tomris'in emzirme notları mükemmel değil mi ya?
Seni tebrik ediyorum. Bilinçli anne olduktan sonra herşeye ve herkese yetersin.
Kendini de unutmadan üstelik.

kızlar ben ocak sonunda oğluşun esyalarını yıkayıp ütülicem
sonra çantamı hazırlıcamm

var mı çantasını hazırlayannn ??

Ondan var ama o olmaz yatak odasında da kullanabileceğim birşey olmalı aldıgım mobilyayı hiç bir şekilde yatak odasına sıgdıramam:))

Haa ok. İlk 6 ay yatak odanızda olacağı için, uyku eğitimi verene kadar uyuyacağı bir yer lazım.
Anlaştık şimdi :)

Bu gün Tomris'in bloğunu okurken " Allah'ım gücüm tükendiğinde bile bebeğime karşı anlayışlı, yumuşak olmam için bana kuvvet ver” diye dua ettiğini okumuştum. Çok hoşuma gitti. Özellikle çalışan anneler ilk doğumlarından sonra daha ciddi şekilde depresyona girebiliyorlarmış. Her şeyi istediğimiz gibi olacak sanıyoruz ama doğan bebeğin kendi kişiliği, sevdiği sevmediği şeyler var diye düşünüyorum ben. Onları tanıyana kadar insan ciddi şekilde acemilik çekebiliyor. Bazen kendini çok çaresiz ve yorgun hatta tükenmiş hissedebiliyor. O yüzden hepimiz için bunu canı gönülden diliyorum. Gücümüz tükendiğinde bile bebeklerimize karşı anlayışlı, yumuşak olabilecek kadar kuvvetimiz olsun.

Bianka süt konusu sanırım annelerin en hassas olduğu konu..
Tomris'in emzirme notlarını mutlaka oku, bu sefer böyle olmasın diye dua ediyorum dedin ya, bu yazılar inan çok işine yarayabilir.

teşekkür ederim canım
göz atacağım
bir seminere de katıldım konuyla ilgili psikoloji de çok çok önemliymiş

Bugün İpek'i gördüm:)
Yüzünü döndü ve doktorun dediğine göre ağzını oynatmış tebessüm ediyor galiba dedi
Günüyle uyumla ve 2 kgya yaklaşmış.
Dönmüş bu arada şimdiden pozisyonunu almış
Kordonuna baktı kafasının arkasından geçiyor dedi dolanmamış dedi
Tek kafamı karıştıran benim b12 vitaminim çok düşük çıkmıştı ampül verdi ve gün aşırı vurulmam gerektiğini söyledi.
Aranıza b12 desteği alan var mı bu şekilde? bugün ilk dozu yaptırrdım
Bu arada sağlık ocağındaki sonuçlarım da normal çıktı kan değerim de olması gerektiği gibi kafam karıştı tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…