2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Biliyorsunuz anneler, bugüne kadar defalarca hastanede yattım. Basıma gelmedik kalmadı, rahim ağzı açılması, serklajı, enfeksiyonu derken bu haftaya kadar geldik. Tüm bu süreçte hep sakindim. Üstüne gebelik şekeri çıktı. Panik yapmadım, diyetimi uyguladım. Ellerim ve bacaklarımı hareket ettiremedim, eklemlerim klitlendi, yine moralimi bozmadım. Zaten hep evde yatıyorum, doğurunca nasılsa geçecek dedim. Yşadığım sayısız kanamayı bile dert etmedim. Ama sanırım buraya kadarmış. Çok paniğim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Hadtane sürecinden mi korkuyorum yoksa, hastaneden eve geldiken sonraki süeçten mi korkuyorum? Ben tam olarak neden korkuyorum bilmiyorum? Çok heyecan ve aşırı kaygı ile karışık bir korku içindeyim. Abimgil geldi. Dünyanın en tatlı eşine sahiptir. Oldum olası o kadın beni hep rahatlatmıştır. Şimdi biraz daha iyiyim ama o da gidince ne olacak? Eşim zaten tüm gün çalışıyor, tam bir panik içindeyim. :18:

Amargi önceki yazılarında bir 30 haftayı görsem 32 haftayı tamamlasan diyordun. ne mutlu sana gün gün sayarak 36 haftayı tamamlayacaksın. Bebeğin için gereken önlemler de alındı (iğne-ilaç).
annelik korkularını hepimiz yaşıyoruz. bence kendine haksızlık etme, senin elinde olan bir durum değil. eminim doktorun bebeğin boyu kilosu kalp atışı solunumu herşeye bakıp karar veriyordur. ayrıca kendiliğinden 36 haftalık doğan bebekler var ve çok sağlıklılar

ayyy farkında mısın çok heyecanlı bir durum artık gün sayıyorsun.. Allah düz kurtarsın

amargicim bugünlere gelmek bile ne güzel değil mi her anı tedirginlikle kısa kısa hedeflerle geldin maşallah sana artık bebeğin uygun zamanı bulmuş gelmek istiyor sen hazırsın eşyaların hazır odası herşeyi hazır oğlun yaman da hazır dr hazır yani şartlar uygun durumun için diyorum canım keşke böyle bir riskin olmasaydı da bebeğin 38 haftada gelseydi ama sen durumunun en güzelini yaparak 36.haftaya getirme başarısını gösterdin gurur duy kendinle artık bekleme ve oğlunu kucağa alma zamanı o tatlı anı düşün ağlama ilk gördüpünde göreceğin güzellik için sevinç yaşları dökeceksin o güne sakla onları her türlü destek için yanındayız bilgimizle vereceğimiz manivei destekle burdayız yalnız değilsin

Geçmiş olsun canım inş. zamanında ve sağlıkla gelir bebeğin...

Evet canım dayandığı yer karnımda daha sıcak ama bizden bağımsız ateşi çıkmaz herhalde bebeğin, onun çıkarsa bşzim de çıkması lazım değil mi?

Bilmiyorum tatlım sadece onun olduğu bölge sıcacık geri kalan yer soğuk ve kendi sıcaklığımda düşük... Anlamadım ben bu işi...

Canım sakin ol doktorun sancılanma riskini göze alamam diyor. Sen böyle üzüldükçe o riski arttırıyorsun. Hiç bir doktor erkenden bir bebeği anne karnından almak istemez kanaatindeyim. Çünkü riskleri daha fazladır. Senin bebeğin maşallah kilosu boyu çok iyiydi.Korkacak endişelenecek hiç bir şey yok. Sevin bebeğine 1 ay daha erken kavuşacaksın. Allah sağ salim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bol sütlü gazsız gecelerin olur inş.

Amargi korkuların çok normal hersey yolunda gidecek çok şükür riskli dönemleri atlattık
Çok şeyler geçirmişsin bu da gececek ve bebekle birlikte her sey daha güzel olacak
Erken ya da vaktinde hastaneye gittiğimde biliyorum ben de korkuyor olacağım

kızlar Allah hepimizi kurtarsın hepinizin bebekleri hayırlı olsun inşallah benim doğum mayısta sizin çok kalmamış ne kadar güzel

o çok normal inan ki onu tüm anneler yaşıyor dooğum öncesi neyle karşılacağınıı bileememek ama inan bana hamilelik döneminden kolay geçecek sadece daha çok yorulacaksın
tekim diye üzülme annelik öyle bir duygu ki ne yapacağını biliyor olacaksın ilk zamanlar zorlanırsın sonra öyle bir rutine binersin ki herşey çok güzel gidecek
en zor kısmı olan hamilelikti inan bana sonrası çorap söküğü gibi gelecek inan hem burdayız aklına takılan içinden çıkamadığın her soruuiçin yanındayız

loveli sana katılıyorum canım. Annelik içgüdüsel bir şey. İnan doğum yapmadım ve korkuyorum ne yapacağım diye. Ben bir de gurbetteyim anne babam uzakta.
Ama inanıyorum ki bebeğimi gördüğümde kucağıma aldığımda onu emzirdiğimde o minicik kalbin sadece bana ait olduğunu bileceğim ve sadace bana muhtaç olduğunu da bileceğim.

İnanıyorum ki bütün korkularım o anda silinip gidicek...

İnanıyorum ki ben çok iyi bir anne olucağım. Diğer anneler nasıl başardı ben 2 kat çalışıp daha iyi anne olucağım...

Canım benim panik yapıp da aklına kötü şeyler getirme, sen kendin de söylüyorsun ya bu zamana kadar neler atlattın.Allah ın izniyle hiçbir sıkıntı olmadan bunu da atlatıp bebişini sağlıklı bir şekilde kucağına alacaksın inşallah

Amargicim senin güclü tarafini yazdiklarinda bizlere verdigin cesareti her zaman kendime ornek alip rahatlamaya calistim hepimizin kaygilari dogum zamani yaklastikca artiyor sükürler olsun ki bu zamanlara kadar geldik insallah 12 gun sonra senin icin hersey daha da guzel olacak guzel anne :)

O korkular bende de had safhada Allah hepimizi güzelce kurtarsın. Bizde bebeklerimizle rahat rahat ilgilenebilelim İnşallah

amargi bunları söyleyen sen misin
o her türlü kötü şeyi dimdik karşılayan kadın nerde
artık güzel haberi de almışsın
bebeğini kucağına almana 12 gün kalmış
o kadar şeyi atlattın sen çok güçlü bir annesin
oğlunda öyle bak buralara kadar gelebileceğini bile düşünmüyordun belki
ya ufacık bir bebek mi senin gözünü korkutan
altına ediyor o ya neyinden korkuyosun
benim eşim vardiyeli çalışıyor yani 2 hafta gece çalışıyor ben ya bebeğin gece geleceği tutarsa diye endişeleniyordum ama şimdi onuda düşünmüyorum devletin 112 si gelsin bi zahmet beni götürüversin doktora.

küçük bir bilgi: eğer evde yalnızken başınıza bişey gelirse, mesela ufak bir ev kazası, ambulans çağırın ama adres veremeyecek durumda iseniz mutlaka ev telefonu ile çağırın, 112 sisteminde adresiniz görünüyor.
bunu cep telefonlarında yapamıyorlar sadece aranan bölgeyi görebiliyorlar. cep telefonunun yer tespiti içinde çalışmalar sürüyor.

Aminn canım çok saol.. Valla bende korkmuyo değilim nasıl bişi çıkcak ve nasıl çıkarıcam diye ama dr herşey normal dedi inşallah sonuna kadar içerde kalır diye dua ediyorum bu irilikle :)

Boyundan dolayı da kilolu görünüyordur bebişin, bence herşey güzel gidecek:))
Benin bebişim de 10 gün önden gidiyor ırsi dedi doktor.ben de merak ediyorum nasıl bişi çıkcak:))

ben eşimi çok seviyorum hemde çok
ona da söylüyorum seni bu kadar çok sevmek istemiyorum diyorum
cevabı: bebek olunca o kadar sevmezsin
tam bir odundur saolsun
ne bi teşekkür eder ne bir özür diler
ben kendi kendime güler eğlenir küser barışırım
öncedende böyleydi hep böyleydi ama hamileliktenmi bilmiyorum daha çok batmaya başladı
sanki beni sevmiyor
sevmesem burda ne işim var diyor (bunu söyleme sebebi: ailesinin yanından benimde ailemin olduğu yere gelmek zorunda kaldı burda çalıştığım için, 2 bin TL lik maaşlı işini bıraktı asgari ücretle çalışıyor)
ben bunları düşününce evet sevmese ne işi var burda kimsesi yok benden başka diyorum
ama ne bileyim bişeyler eksik
biliyorsunuz bronşit oldum
baktım iyileşmiyorum babamlara gittim kendindende izin alarak Allah razı olsun üvey annem baktı 2 gün
bugün gel beni al dedim kardeşin getirsin ben iki gündür uykusuzum uyucam dedi
neyse geldim eve selam verdim aleykümselam dedi
bi hoşgeldin nasıl oldun falan demedi
bilgisayarı açmış nette takılıyo
sevilmediğimi düşünüyorum
neyse kızımda beni sever kızsamda sever her türlü sever bende onu sevecem hemde babasından daha çok sevecem

eşim için gittiğimiz hastane randevusunda kötüleşince muayene oldum bugün
dr mun asistanıydı nst de kasılma çıkmadı çok şükür ama
kan değerim 10 a düşmüş ve idrarda + protein çıktı
nasıl endişelendim geçende idrarada protein nedeniyle erken doğum yapan arkkadaşı bildiğim için
oysa ne ödem var ne de tansiyonum yükesek
hemen dr mu aradım enfeksiyon da proteini pozitif gösterebiliyormuş ki
zaten antibiyotik kullanıyordum enfeksiyon için
pazartesi kültür sonucumla beraaber değerlendirecek dr m
böyle bişi yaşayan duyan var mı hala endişeli ve kaygılıyım aslında

Sanki ben yazmışım gibi düşündüm bir an:))
Aynı acemiliği ben de hissediyorum. Yani bebeğin dayanması,dönmesi gibi hissediyorum farklı bişey değildir diye avutuyorum kendimi çünkü farklı birsey olsa 2 haftadır böyle hissediyorum. O yüzden rahat olmaya çalışıyorum ama burda okudukça endişeleniyorum hatta dün rüyamda full burayı gördüm. Doğumlar başlamış herkes teker teker haber veriyor sancım geldi gidiyorum falan diye acayipti:))

( ne var sanki bizi azıcık şımartsalar
hadi onu da geçtim şu halimizde gerekli hassasiyet ve titizliği gösterseler dimi
aslında kızdım ve de üzüldüm ama seni daha çok doldurmamak için bişi yazmıyorum eşinin tutumu için canm
bazen eşim için en az< benim kadar hamile diyesi geliyor onlar da farklılaşıyor bu süreçte galiba

armaan
canm bende de tekmeler azaldı
ben de daha çok dönme ve de yer değiştirme gibi şeyler hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…