2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

ben de ferro sanol içiyorum ilaç yutmakta zorlanıyorum o yüzden yutmadan ağzıma bisküvi kraker ne bulursam çiğniyorum yutmadan ilacı atıyorum ağzıma sonra su içiyorum yiyecekle beraber gidiyor başka türlü olmuyor,
vitamin decavit iiçiyorum onu eziyordum meyve suyuna karıştrıyoydum ama onu da bıraktım şimdi kraker bisküvi ile yutuyorum

Ahh canım o sancıyı hiç merak etmeyin emin olun anlıyorsunuz direk doguracaksin gibi kaskati oluyor karnin. Bugün geçer sandim ama hala sancim var ayağa kalkamıyorum. Çok korkuyorum gelmez inşallah cantamida hazirlamadim

o gripten sonunda bende oldum bacaklarımda hal kalmadı sinüzitim de bi taraftan Allahım ilaçta alamıyoruz nasıl geçecek buuuuuu

Hahaha hiç bu açıdan aklıma gelmemişti, olmadı biras mağaza gezeyim diğer modellemede bakayım

canım lik çalışmıyor göremedim önce de internete yazınca buldum eşim bu da ana kucağı bizim kide der almaz kesin alırsa bi beşik alır onunda modellerine iyice bakıcam teşekkür ederim

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar her sabah bel ağrısıyla uyanmak kötü ya sırt üstü yatınca geçiyor bu seferde vicdanım sızlıyor

Tünaydın canım aynı şey bende de var. Bel ğrılarını geçtim el kol bacak ayak kısımlarım uyuşuyor resmen sabah... Seni çok iyi anlıyorum bende sağa bile döndüğümde vicdan azabı yaşıyorum acaba bebeğimin kan akışını beslenmesini mi azaltıyorum diye çok üzülüyorum.

Böbrek ağrıları bende de var canım ama ben bebeğin büyümesine böbreklere baskı yapmasına bağlıyordum. Salı günü kontrolüm var idrarda proteine bakacaklar, o sırada böbrekleri de unutmazsam inş soracağım...

Bence kapsülü açıp içebilirsin sonuçta ilacın içeriğini alman gerekiyor. Ama gene de dr ne sor istersen canım.

günaydın güzel annişler, dün baya ardan sonra çarşı pazar gezeyim dedim aman allahım belim orta yerinden çatlayacaktı daha doğrusu tam kalçamın olduğu yerden, çok yürümüşüm farkında olmadan, daha çok dikkat etmek lazım artık bu arada biten magnetlerim ve kapı süsüm, kapı süsümün yıldızları eksik iş yerinde kaldı onlar yarın eve getirip onları da bağlicam ve bitcek sebet süslemesi kaldı bi tek, ellerime sağlık ben çok beğendim

Çok güzel olmuşlar canım ellerine sağlık

çookk güzel olmuş yaa emeğine sağlık böyle el emeklerinizi gördükçe vazgeçmişken bende hevesleniyorum yeniden

buarada benim yiğenimde olacak abimin eşiyle aramızda 2 hafta var. bende ona bez pasta yapmayı düşünüyorum ilk yiğenimde bebek çiçeklerinden götürmüştüm ama bu kez hem değişik olur hemde kullanır diyorum. malzemelerin bir kısmını aldım hepsini alınca yapmaya başlicam paylaşırım sizlerle de.

Cok gecmis olsun yasadiklarin zor olsa gerek.bebek icin cok erken bir vakit degil canim zaten sezeryan ameliyatinda 38 .haftada aliyorlar genelde .36 cok ta erken degil moralini bozma.daha erken dogan bebekler var sakin üzülme .ne güzel yavruna kavusacaksin Allahin izni ile.cok heyecanli düşününce .benim doktorda 3 subatta gun vercek dogum ile ilgili.ilkide sezeryandi benim.insallah hepimiz saglikla kavusuruz.bu gidisle mart anneleri subata kayacak hep .

herkese iyi pazarlar
öncelikle doğum yapmış ve yapacak olanlara şimdiden hayırlı uğurlu olsun allah bebişlerini sağlıkla kucaklamayı ve büyütmeyi nasip etsin
son haftalara adım adım yaklaşırken eksik gedik kalmadan hazırlıkları tamamladık çok şükür son olarak doğum çantasını sormuştum internette hazırlanan doğum çantalarında lüzumsuz saçma sapan şeyler görünce daha da araştırdım yakında doğum yapan arkadaşlarıma sordum haftaya cumartesi kontrolümüz var o zaman hastaeyle de görüşecem doğum pakedimizin içinde olanları eksiğimiz varsa ilave yapacam malum bazı hastaneler çocuğun bezinden anne pedine kadar karşılıyor ama ben yine de hazırladığım çantanın detaylarını sizinle paylaşacam
** ilk olarak valiz ve bebek çantası olarak hazırladım

**valizin en altına hastaneden ayrılırken giymek için aldığım şık eşofman takımımı koydum daha sonra 2 takım gecelik sabahlık takım ve birde gecelik koydum geceliklerime uygun aldığım terlik ve ev ayakkabısnı,2 adet emzirme atleti,2 adet emzirme sütyeni ve boooool cinsinden iç çamaşırı koydum her pijamamın rengine uygun yaptırdığım lahusa taçlarımı da unutmamam lazım 1 adet uni baby ıslak mendili (kendim için) göğüs pedi göğüs kremi eşimin eşofman takımını terliğini koydum. oğlumun çantasında yer kalmadığı için de anneciğimin elleriyle yaptığı 2 tane pazen battaniye ve hastaneden ayrılırken kullanmak için yarım kundağı koydum

** oğlumun çantasında gelince ; ben öyle 10lu hastane çıktılarından fln almadım annemin yazın istanbuldan aldığı 5li set vardı (iç zıbın dış zıbın şapka eldiven önlük ve penye battaniyeden oluşan) kendi aldığım 2li hastane çıktısı ve yine kendi kombin yaptığım bir takım koydum 4-5 tane çorap ek eldiven bol sayıda ağız bezi koydum kaynatıp sterilize ettiğim 2 emziği ve her ihtimale karşı biberonunu koydum

**dediğim gibi hastanelerin çoğu bezini vermesine karşın ben yine de 10 tane bebek bezi aldım yanıma
kıyafetlerin hepsi yıkanıp ütülendiği için kalıp gibi oldu çantamız eksik olarak kendi çorabım ve diş fırçası temizlik malzemelerim kaldı onları da koyduğum zaman tamamlanacaz artık çantamız oğlumun odasında kapı girişinde bekliyor inşallah sağlıkla sıhatle ve beklenilen saatte gelir aklıma gelenler şimdilik bu kadar rabbim herkese hayırlı doğumlar yaşatsın

kızlar hurma yemeye başladınız mı?
ben dünden itibaren başladım hergün 1 tane yicem. son ay da baya bi yerim artık

dün kontrolüm vardı herşey normal Allah'a şükür. bebeğim dönmüş aşağıdaymış kafası. birdahaki ay daha net belli olur ama normal doğum yapabilirsin dedi. benim isteğimde bu zaten. İnşallah Allah hepimizi kurtarsın sağsağlim görelim yavrularımızı

Cokkkkk begendim bende aldim yapacamda bebeegin yanaklarini nasil pembe yaptin.birde bebek arabasi nasil yapimo hangi siteden paylastin .bende malzeme aldim ama daha baslayamadim.kapis susu icin hayvanlar yaptim ama sagolsun benim yaramaz oglum oynaya oynaya tuylendirdi kecelerini

çok şirin ve güzel olmuş canım ah nasıl beceriyosunuz şunları

valla canım benim de dogum yapıcagım hastane yaklaşık 1 saat uzaklıkta ama hemen dogum baslamadıgı için sorun yok gibime geliyo.. tabii eger çok acil bi durum olursa o zaman yakındaki bi hastaneye gidicem mecburen

hadi yaa cok geçmiş olsun doktorunla bi konuş istersen hala sancıların oldugunu soyle :18:

ben de dun bebiş için alışveriş yapmaya gittim ölüyodumm kuyruksokumuma sürekli agrı girdi her buldugum yerde oturdum resmen bu arada süslerine bayıldımmm canım

kızlar günler azaldıkça paniklemeye başladım ben. bir bebeğe nasıl bakılır altı nasıl bezlenir? ne zaman banyo yaptırılır yaptırırken ne kullanmam lazım? ihtiyacını nasıl anlayacağım nasıl emzireceğim? üstünü nasıl giydireceğim? vs bu sorular uzayıp gidiyor. bunun bir kursu filan yok mu acaba ya?? annemin yanındayım çok şükür ama o da kaç sene olmuş büyütmüş çocuklarını nasıl olacak hiçbir fikrim yok. bu konuda aydınlatıcı bilgiyi bana kim verecek? doğumdan önce çocuk doktoruna gitmeli miyim? nerelerden öğrenebilirim ben bunları fikri olan var mı?

Kizlar nabiyosunuz bn bebegime ytk odama ozel ytga gcmli ytk yptim onu tkio esim ya bugun gne buraz sulu akintim gldi

ve bir hastane macerasını daha atlattık!
dün sabah 4 civarı şiddetli regl ağrısıyla uyandım.belim ve kasıklarım çok ağrıyordu.uyumuşum tekrar.öğlende kalktım kahvaltı ettim.belime bıçak sokup çıkarıyorlar sanki.yatıyorum,kalkıyorum geçmiyor;aksine şiddetlenmeye başlayınca dr umu aradım.bebek hareketlerinde azalma yok,kanama,su gelmesi yok.kasılma düzensiz ama var.hemen hastaneye git nst ye gir deyince gittik.muayene oldum açıklık yok.usg de sorun yok.tam nst ye girdim kendi dr gelmiş beni usg ye bekliyormuş.yarım saat inceledi.sonuç;
şu an doğum riskin yok ama bugün dışında her an herşey olabilir.çünkü zaten yaklaşık 1 aydır erken plasenta yaşlanmam var.bir de bebişimin böbrek üstü bezlerinde büyüme başlamış.bu doğum işaretiymiş.zamanından çok önce gelecekmiş bizim kız anlayacağınız.
solunum reflekslerinde sorun yok ama ciğer geliştiriciyi yapalım artık,o yüzden bu gece yatış veriyorum dedi bu arada 2 aydır baş geliş pozisyonunda olan kızım,ters dönmüş maalesef.makat geliş.belki de döndüğü için o kadar şiddetli ağrım oldu.bilemiyorum. iğnemizi olduk,serumlarımızı yedik bugün öğlen çıktık çok şükür.saat 18:00 de bir kez daha iğne olacağım.sonra da artık evde yatış...
bu arada bebişim 1735gr daha.maalesef çok küçük.sabırsız kızım 2kg geçse bari diye dua ediyorum.''burada merak edilecek bişey yok,orda kal,büyü öyle gel'' diye konuşuyorum Ece'mle,bakalım dinleyecekmi annesini...
moralimi mümkün olduğunca yüksek tutmaya çalışıyorum ki stresten etkilenmesin.hareketleri yerinde maaşallah.annem de geldi artık.daha doğum çantam hazır olmadığı için biraz paniğe kapıldık.bu hafta bütün eksikleri tamamlayacağız.doğum çantası,park yatak,banyo küveti,şampuanları...
amargicim bakalım senden öncemi doğum yapıcam sonra mı :) inşallah senden sonra olur da benim bebişim de seninki kadar büyümüş olur.

bana da günler geçmiyor artık,evden de çıkmak istemiyorum hemen bir yerlerime ağrı giriyor,bu arada doğum yapacak arkadaşlarım hiç korkmayın,ilk çocuğunu sezaryen olmuş biri olarak hiçte korktuğum gibi değildi,bebek bakımı konusunda ise endişe edecek bir şey yok,ilk iki ay uyum süreci biraz sıkıntılı geçebiliyor ama baş edebilecek güç hepimizde var,inşallah bebeklerimiz sağlıklı,sancısız ve sakin olur da,gerisi çokta sorun değil.
bu arada yürüyüş yapabiliyor musunuz?

aynı dusunceler emınım hepımızde oluo zamn zamn ama korkma canım ole bı yapıosunkı sırasıyla tecrubelıymıssın gbı bıcırık sana herseyı yaptırıo zaten sırasıyla patır patır yapıosun ha bılmedıgın seler oluo tabı ama ılk zamnlar zaten annen olur kendını toparladıktan sonra 10 numara olursun kımseye ıhtyacın kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…