Romber, eğer Allah göstermesin yoğun kanama olursa en yakın hastaneye git dedi dr.ama hafif leke şeklindeyse ,su gelirse o zaman sakince yanıma gel dedi.Allah hepimize sağlıklı doğum nasip etsin.
kızlr slm bebiş kıyafetlerini yıkama ütüleme işlerini naptınız bittimi?
kızlr slm bebiş kıyafetlerini yıkama ütüleme işlerini naptınız bittimi?
Ah emelcim valla hamile psikolojisi bu günlerde biraz sinirliyiz de galiba benim de canım burnumda herseye kızasım var topu topu 2 at kaldı ama eşim bile anlayışlı olamıyo bazenÇenem düştü o kadar uzun yazdım ki telefonun şarjı bitti kapandı hepsi silindi. Benim de bugünüm çok gergin başladı. Annemler güya beni ziyarete geldiler ama kafalarını tv deki dizilerinden kaldırıp bir kelime etmiyorlar. Ben de farklı bir odaya geçtim kendi evimde orda takılıyorum ki kaç kere laf soktum beni mi görmeye geldiniz yoksa tv izlemeye mi diye ama oralı bile olmadılar. Dogumdan sonra da bana destek vermek adı altında gelip tv izlerlerse kendi annem babam dinlemem gidin evinizde izleyin dizinizi dicem o derece gına geldi artık. Yine çok yazdım yaw:)))
Çarşamba günü çalışabilir raporu alcam 31 5 oluyorum o gün. Sonra da 34. Haftada kendi doktoruma gideyim diyorum. Nst ye falan başlar heralde.
Rüyalar genelde erken doğum ve farkedilmeyen sancılar üzerine. Bayağı ayrıntılı görüyorum bir de fena halde etkisinde kalıyorum. Allah yardımcımız olsun:))
Canim cok guldum will smithle konusuyormusun ; bende hep abuk subuk ruyalar goruyorum osellikle yemekli agzimin suyu akiyo)))
Bizde de öyle eşim doğuncs hallederiz ama ben telaştayım henüz çantamız haxır değiaynennn öyle yaaa listeye baktımda çok az şey almışım offf tatilde paso alışveriş yapmak lazım eşime kalsa işte çogu şey
Kıslar ben bir kitap aldım bebeğinizin ilk ıkında sizi neler bekler diye çok beğenerek okuyorum ben pek birşey bilmiyorum açıkçası bebek bakımımda ilgili bilgim olsun istedim hem çok ayrıntılı hem akıcı bir tarzda yazılmış şuan emzirmedeiz, tavsiye ederim vaktiniz varsa..bezlemeyi emzirmeyi hatta banyo yaptırma ile ilgili bilgileri doğum sonrası hemşirelerden bilgi alabilirsin, üstünü giydirme işini de bebeğe oldukça nazik davranarak çekiştirmeden hırpalamadan yapabileceğin bir şey, doğumdan öcne çocuk doktoruna gitmene gerke yok bence, belki youtube da bilgi alabilceğin videolar vardır, tv . programlarına zaman zaman uzamanların çıkıp bilgi verdiğini biliyorum çünkü
Şöyle anlatayım canım. Ben her gün sağlık ocağına gidiyorum tansiyon ölçtürmeye ve yaklaşık 2 dk lık bir yol. 5-10 dk dinleniyorum orda oturarak o halde 15-11 çıkıyor. Evde dijital ölçerle ölçtüğümde 13-9. Bende anlamadım yani. Hareket haline yani yürüyüşe geçtiğimde hemen artıyor tansiyonum
Kıslar golkandan esinlenerek elimdeki malzemelerle bişiy yapıyım dedim sizce olur mu böyle birşey??? Bunun arkasına mıknatıs mı yapıştırılıyor?? Eşim daha önce görmediği için garip geldi ona biras size sorayım dedim, kalıbı çıkarmadan öylesine kestim olmuş derseniz daha özenle yapıcım?? Eki Görüntüle 940075
Canım çok güzel olmuş, ama lavnta kesesine mıknatıs olmaz bence yani magnet şeklinde. İnsanlar bunu dolabına çekmecesine falan koyar herhalde diye düşündüm ben
ve bir hastane macerasını daha atlattık!
dün sabah 4 civarı şiddetli regl ağrısıyla uyandım.belim ve kasıklarım çok ağrıyordu.uyumuşum tekrar.öğlende kalktım kahvaltı ettim.belime bıçak sokup çıkarıyorlar sanki.yatıyorum,kalkıyorum geçmiyor;aksine şiddetlenmeye başlayınca dr umu aradım.bebek hareketlerinde azalma yok,kanama,su gelmesi yok.kasılma düzensiz ama var.hemen hastaneye git nst ye gir deyince gittik.muayene oldum açıklık yok.usg de sorun yok.tam nst ye girdim kendi dr gelmiş beni usg ye bekliyormuş.yarım saat inceledi.sonuç;
şu an doğum riskin yok ama bugün dışında her an herşey olabilir.çünkü zaten yaklaşık 1 aydır erken plasenta yaşlanmam var.bir de bebişimin böbrek üstü bezlerinde büyüme başlamış.bu doğum işaretiymiş.zamanından çok önce gelecekmiş bizim kız anlayacağınız.
solunum reflekslerinde sorun yok ama ciğer geliştiriciyi yapalım artık,o yüzden bu gece yatış veriyorum dedibu arada 2 aydır baş geliş pozisyonunda olan kızım,ters dönmüş maalesef.makat geliş.belki de döndüğü için o kadar şiddetli ağrım oldu.bilemiyorum. iğnemizi olduk,serumlarımızı yedik bugün öğlen çıktık çok şükür.saat 18:00 de bir kez daha iğne olacağım.sonra da artık evde yatış...
bu arada bebişim 1735gr daha.maalesef çok küçük.sabırsız kızım 2kg geçse bari diye dua ediyorum.''burada merak edilecek bişey yok,orda kal,büyü öyle gel'' diye konuşuyorum Ece'mle,bakalım dinleyecekmi annesini...
moralimi mümkün olduğunca yüksek tutmaya çalışıyorum ki stresten etkilenmesin.hareketleri yerinde maaşallah.annem de geldi artık.daha doğum çantam hazır olmadığı için biraz paniğe kapıldık.bu hafta bütün eksikleri tamamlayacağız.doğum çantası,park yatak,banyo küveti,şampuanları...
amargicim bakalım senden öncemi doğum yapıcam sonra mı :) inşallah senden sonra olur da benim bebişim de seninki kadar büyümüş olur.
Eki Görüntüle 940116 evde yaptığımız kapı süsü kızlar sizce nasıl olmuş
Kızlar kipada bebek kıyafetlerinde %70 indirim vardı hepsini 39 tl ye aldım
Eki Görüntüle 940117
kızlar günler azaldıkça paniklemeye başladım ben. bir bebeğe nasıl bakılır altı nasıl bezlenir? ne zaman banyo yaptırılır yaptırırken ne kullanmam lazım? ihtiyacını nasıl anlayacağım nasıl emzireceğim? üstünü nasıl giydireceğim? vs bu sorular uzayıp gidiyor. bunun bir kursu filan yok mu acaba ya?? annemin yanındayım çok şükür ama o da kaç sene olmuş büyütmüş çocuklarını nasıl olacak hiçbir fikrim yok. bu konuda aydınlatıcı bilgiyi bana kim verecek? doğumdan önce çocuk doktoruna gitmeli miyim? nerelerden öğrenebilirim ben bunları fikri olan var mı?
kızlar 32+0 da doktora gittim bebişim 1900 gr 44 cmkan sulandırıcı iğne kullanıyordum günde ikiye çıkardı doktor, plasentada pıhtılaşma çıktı çünkü. benden haberler böyle sizler nasılsınız bakalım
gecmis olsun canim ya bende de eskisi gibi hareketleri yok yeridaraldi ya artik ondan sanirim ama tekmelerini sert bir sekilde duzenli hissediyorum cogunlukla geriliyor gibi hareketleri sert sibrilme gibi bende canim ya ayakta fazla kaldigimda sertlesiyor gibi bu hafta basladi bendeYa kızlar dün 34. Haftayı bitirdim şükür ama sanki bebğin hareketleri biraz azaldı gibi geliyo, daha çok dalgalanma şeklinde ya da bir noktadan sivrime gibi oluyo benimle aynı haftada olan arkadaşlar sizin bebişlerin hareketleri nasıl??? Birde ben cuma doktora gitmiştim sertleşme var deyince nst ye soktu beni bebeğimin kalp atışları biraz yüksek çıktı 178 e kadar.doktor grip olduğum için böyle olduğunu söyledi. Salı günü bidaha çağırdı nst ye beni tekrar bakalım dedi kalp atışlarına. İnşallah normale dönmüştür. Bu arada bir hafta oldu hala tam anlamıyla iyileşemedim akşam antibiyotiğim de bitti bakalım şu 4 haftayı da hayırlısıyla bi atlatabilsem:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?