aynen canım ben de öyle yapmayı düşünüyodum ama su gelirse de acil durum olmuyo mu :44: evet inş bu durumların hiç biri olmadan saglıklı bi şekilde doğum yaparız hepimiz
ben kıyafetleri falan yıkadım bi ütülemek kaldııı o da bitsin çantamızı hazırliycazz
gecmis olsun canim ya bende de eskisi gibi hareketleri yok yeridaraldi ya artik ondan sanirim ama tekmelerini sert bir sekilde duzenli hissediyorum cogunlukla geriliyor gibi hareketleri sert sibrilme gibi bende canim ya ayakta fazla kaldigimda sertlesiyor gibi bu hafta basladi bendeYa kızlar dün 34. Haftayı bitirdim şükür ama sanki bebğin hareketleri biraz azaldı gibi geliyo, daha çok dalgalanma şeklinde ya da bir noktadan sivrime gibi oluyo benimle aynı haftada olan arkadaşlar sizin bebişlerin hareketleri nasıl??? Birde ben cuma doktora gitmiştim sertleşme var deyince nst ye soktu beni bebeğimin kalp atışları biraz yüksek çıktı 178 e kadar.doktor grip olduğum için böyle olduğunu söyledi. Salı günü bidaha çağırdı nst ye beni tekrar bakalım dedi kalp atışlarına. İnşallah normale dönmüştür. Bu arada bir hafta oldu hala tam anlamıyla iyileşemedim akşam antibiyotiğim de bitti bakalım şu 4 haftayı da hayırlısıyla bi atlatabilsem:18:
kızlr slm bebiş kıyafetlerini yıkama ütüleme işlerini naptınız bittimi?
ve bir hastane macerasını daha atlattık!
dün sabah 4 civarı şiddetli regl ağrısıyla uyandım.belim ve kasıklarım çok ağrıyordu.uyumuşum tekrar.öğlende kalktım kahvaltı ettim.belime bıçak sokup çıkarıyorlar sanki.yatıyorum,kalkıyorum geçmiyor;aksine şiddetlenmeye başlayınca dr umu aradım.bebek hareketlerinde azalma yok,kanama,su gelmesi yok.kasılma düzensiz ama var.hemen hastaneye git nst ye gir deyince gittik.muayene oldum açıklık yok.usg de sorun yok.tam nst ye girdim kendi dr gelmiş beni usg ye bekliyormuş.yarım saat inceledi.sonuç;
şu an doğum riskin yok ama bugün dışında her an herşey olabilir.çünkü zaten yaklaşık 1 aydır erken plasenta yaşlanmam var.bir de bebişimin böbrek üstü bezlerinde büyüme başlamış.bu doğum işaretiymiş.zamanından çok önce gelecekmiş bizim kız anlayacağınız.
solunum reflekslerinde sorun yok ama ciğer geliştiriciyi yapalım artık,o yüzden bu gece yatış veriyorum dedibu arada 2 aydır baş geliş pozisyonunda olan kızım,ters dönmüş maalesef.makat geliş.belki de döndüğü için o kadar şiddetli ağrım oldu.bilemiyorum. iğnemizi olduk,serumlarımızı yedik bugün öğlen çıktık çok şükür.saat 18:00 de bir kez daha iğne olacağım.sonra da artık evde yatış...
bu arada bebişim 1735gr daha.maalesef çok küçük.sabırsız kızım 2kg geçse bari diye dua ediyorum.''burada merak edilecek bişey yok,orda kal,büyü öyle gel'' diye konuşuyorum Ece'mle,bakalım dinleyecekmi annesini...
moralimi mümkün olduğunca yüksek tutmaya çalışıyorum ki stresten etkilenmesin.hareketleri yerinde maaşallah.annem de geldi artık.daha doğum çantam hazır olmadığı için biraz paniğe kapıldık.bu hafta bütün eksikleri tamamlayacağız.doğum çantası,park yatak,banyo küveti,şampuanları...
amargicim bakalım senden öncemi doğum yapıcam sonra mı :) inşallah senden sonra olur da benim bebişim de seninki kadar büyümüş olur.
aynen canım ben de öyle yapmayı düşünüyodum ama su gelirse de acil durum olmuyo mu :44: evet inş bu durumların hiç biri olmadan saglıklı bi şekilde doğum yaparız hepimiz
ben kıyafetleri falan yıkadım bi ütülemek kaldııı o da bitsin çantamızı hazırliycazz
Ben yıkadım ütüledim poşetledim bi deŞehir dışına gidiceğiz kirlenmesinler diye poşetledim bide
ben herbişeyi yıkadım ütüledim dolaplarını yerleştirdim çantamı da hazırladım
tek eksik bebeğimmmm
o da gününü bekleyip gelir inşallahh
Daha başlamadım bile, alınacak o kadar çok şeyim var ki
Ah emelcim valla hamile psikolojisi bu günlerde biraz sinirliyiz de galiba benim de canım burnumda herseye kızasım var topu topu 2 at kaldı ama eşim bile anlayışlı olamıyo bazen
Bizim günlerimz yakın sanırım ben de bu hafta kontrolde çalışabilir rsporu alıcam büyük özel hastanelerin raporu geçiyormuş
Valla ben de hep açım:))) hamurlu seyler yemek şstiyorum
Bizde de öyle eşim doğuncs hallederiz ama ben telaştayım henüz çantamız haxır deği
Sgk anlaşmalı olması önemli bildiğim kadarıyla. Bir de çoğu özel hastane takibini yapmadığı hastayı kabul etmiyor. Zor buldum böyle bir hastane sen randevunu aldın mı? Benim takibimi yapan hastane sgk anlaşmalı değil çünkü(
Demek ki her sirketin prosedürü farklı bizim şirketin insan kaynakları sgk anlaşmalı olması gerekiyor demişti.Benimki de sgk anlaşmalı değil ama dr veriyoruz dedi.
Bizim sekretere de sordum büyük özel hastaneleri kabul ediyoruz dedi
Yarın bi daha sorayım özel hastanenin sgk anlaşması olmadı gerekşyor mu diye
valla günden güne ağırlaşıyoruz canımız bişey yapmak istemiyo... ben şu kıyafet ütü işini halletsem çok rahatlıcam
Benim dr su gelince korkma dedi.hastaneye gelirsin sakince dedi.senin dr acil mi dedi? Şimdi kafam karıştı?
Demek ki her sirketin prosedürü farklı bizim şirketin insan kaynakları sgk anlaşmalı olması gerekiyor demişti.
yani eger su az az gelirse sorun yok sakince gidersin doktoruna ama cok fazla su gelirse acil diye biliyorum ben de simdi arada kaldım.. su gelmesi çok önemli mi yoksa bekleyebilir mi bi bilginiz var mı arkadaslar :44:
Benim ilk doğumum normal olacaktı suyum bir geldi şarrrrrrr diye sanki hepsi gitti. Saat sabah 10 falandı hemen hastaneye gittim doktorum geldi hastane de 3 dk mesafede. 2-3 cm açılma var dedi ama ağrım sancım yoktu. Suni sancı taksınlar dedi sabah 10 da suyum geldi serum akşam 19.30 a kadar kaldı ve bitti ama benim gram sancım gelmediği gibi açılmamda olmadı akşama kadar 4-5 kez alttan muayne olduğumla kaldım ve sezeryanla doğurdum. Kısacası bişey olmaz yani
goztepeden mı alıcaksın emelcım
valla metro hastanesinde yapacağım ferat erola gideceğim 23ünde bakalım ne olacak masalım yaAh ben tam dayaklığım.bir ilacı bile yutamıyorum(( ben de deneyeyim bisküviyle.loveli sen hangi hastanede doğuma karar verdin? Ben medlıne karar verdim.çok teşekkür ederim,bu akşam denicem bisküviyi.
kızlr slm bebiş kıyafetlerini yıkama ütüleme işlerini naptınız bittimi?
Sgk anlaşmalı olması önemli bildiğim kadarıyla. Bir de çoğu özel hastane takibini yapmadığı hastayı kabul etmiyor. Zor buldum böyle bir hastane sen randevunu aldın mı? Benim takibimi yapan hastane sgk anlaşmalı değil çünkü(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?