2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

bu donem zor tabi yaa... esinde stresaltinda simdi tabi. trip at duzelir oda merak etme.. kiyamaz sana...

schaqacim ebe konusu aslinda doktordan once arastirmamiz gereken konu ama turkiyede oyle degil maalesef

bu donem zor tabi yaa... esinde stresaltinda simdi tabi. trip at duzelir oda merak etme.. kiyamaz sana...

schaqacim ebe konusu aslinda doktordan once arastirmamiz gereken konu ama turkiyede oyle degil maalesef

İşte o yüzden dua ediyorum :)

Ben de o aralarda gitmiştim 1500 küsürdü bizim de...

Hehehe ben de besiye çektim de inşallah yaramıştır bebişlerimize

kızlar çekin tabii ihmal etmeyin lütfen kendinizi

Ama o uyuz doktora pek güvenmiyorum. Önemsemiyorum o kilosunu :))

sen kendi doktoruna güven zaten tatlım

Bir de gitmişken osteocare yazdır kendine.
Kalsiyum magnezyum d vitamini..

depoların sağlam olması şart tabii ki takviyede gerekli
bu yüzden kendimize/depolarımıza önem vermeliyiz

oyyy çok keyifli

canım bol su iç ödem olmuştur olabilir ama su ile çözebilirsin

Kızlar hepimize harika ebeler muhteşem bebek dostu hemşireler denk gelir inşallah.
Sağlıktan sonra en büyük duam bu hepimiz için...

çok güzel bir dua teşekkür ederiz canım arkadaşımmmmm

Gidicem canım eşimle konuştum öğleden sonra alıp götürecek..
Hamilelik olmasa dişçiden hiç korkmuyorumda işte bebişlerimiz söz konusu oldumu 10 kere düşünüyor insan..

işte bebeğin için gitmen lazım

Üstelik bebekler baya dayanabiliyormuş sütün gelmesini beklerken...
Bir damla bile kolostrum gelse kar zaten...

bu mesajı beğendim ama beeennn sevmedim bu yıldızı içiyorm cnm ilk aklıma o geldi zaten acaba soda da şişlk yapar mı günde bir soda içiyorum ben....

Ben yaklaşık 2 aydır takamıyorum ilk başlarda şişkinlikten değil aldığım kilolalardandı ama son zamanlarda ellerim resmen dolma gibi oldu şişkinlik hissediyorum tansiyonum da her zaman 10/7dir tuz kullanmam hiç bir şekilde demek ki her halukarda şişecez :)

Beğeniyorum bu mesajını :)
Ama yıldıza basında bir işe yaramıyor diye yazıyorum :)))
sağol canım ben de öyle beğenmek istiyorum beğenemiyorum
canım ben dalan roxy aldım normal çamaşırlara bir ölçek koyuyorum bebeğimin çamaşırlarına da öyle koydum bol bol köpürdü mis gibi çıktılar deterjan kalıntısı da kalmadı ama makineyi tıka basa doldurma o zaman kalabilir kalıntı
Kolay gelsin canım.. Ütü işi bence en zaman alanı :)
evet sıra ona geldiiii
zaten orda yaptıracak o hastaneyle anlaşmalı
işte o sıkıntım var adaşım dr görsen bir şekerrrr adaşım daha durumumuzu anlatmadık bilmiyor yani bir sonraki kontrolde konuşacağız umarım hakkımızda hayırlıısı
oyyyyyy duygusal kuzuuuuuu
dün oğlum karnımı öptü kardeşim seni seviyorum dedi o an da miniğim tekme attı bak oğlum kardeşin tekme attı o konuşamıyor daha böylece o da ben de seni seviyorum abicim dedi dedim çok sevindi sürekli dedi oynamayınca oynamıyor dedi ben de kendim oynattım karnımı bak cevap verdi dedim çok duygulandım ben de rabbim iki kardeşi ömür boyu sevgi bağıyla sarsın sarmalasın rabbim evlatlarımıza sağlıklı hayırlı huzurlu uzun ömür nasip etsin bize de bu sevgiyi yaşayacak sağlıklı hayırlı uzun ömür versin
artık 8 aya girince şişlik olur benim alyansım artık parmağıma olmuyor ilk hamileliğimden beri takmıyorum
Kızlar hepimize harika ebeler muhteşem bebek dostu hemşireler denk gelir inşallah.
Sağlıktan sonra en büyük duam bu hepimiz için...

Aminnnn inşallahhhh
Doğum zamanı sakin güler yüzlü nazik, bebişlerimize önceliğin anne sütü olduğunun farkında olan...

aminnnn kızlar aminnnnnn

Canım sürekli fırçalıyorum bide gargara aldım onuda yapıyorum.. 2 saat geçiyo sonra 1 saat diye başlıyo..
En iyisi bugün dişçiye gitmek.. :/

Ayy Allah ölelerinden korusun valla.. Hep derim iğneci hemşirenin eli hafifini nasip et allah'ım diye..
Şimdide ebenin vicdanlısı, anaç ruhlusunu nasip et inşallahhh :)

oyyyyy aminnnnnn aminnnnnnn aminnnnnn.... senin kuzularin cok iyi dost ve kardes olacaklar canimmmm... sen onerdigin icin dalan aldim bende. dalininde yumusaticisini aldim. once kendi beyaz ama siyah olmus olan kabanimi kisa programda 30 derecede yakadim... evin ici bile mis gibi koktu. kalinti kalmadi ve tertemz oldu
bebsgimin giysilerinide ikiye ayirdim rebklerine gore ilave su ozelliginide actim. 30 derecede 1 saat yikadim harika oldularr. paket icinde duran beeyaz zibinlsr bile daha bi beyaz oldu. renkliler rengi hic degismedi.. tesekkurler canimm

Üstelik bebekler baya dayanabiliyormuş sütün gelmesini beklerken...
Bir damla bile kolostrum gelse kar zaten...

Özelliklede ilk gelen o sarı su gibi süt çok önemliymiş..
Sarılık olmasını falan engelliyormuş.. O yüzden Allah hepimize bol bol süt versin..

çok sevindim beğenmene codulumm
amin codulum inşallah rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin evalt acısıyla sınamasın inşallah onları anne babaya hayırlı vatana millete faydalı bireyler olmalarını nasip etsin
Özelliklede ilk gelen o sarı su gibi süt çok önemliymiş..
Sarılık olmasını falan engelliyormuş.. O yüzden Allah hepimize bol bol süt versin..

kolostrum hemşiremiz ilk onu vermek için uğraştı hatta oğlum memeyi tutamayınca kaşıkla aldı memeden oğlumun ağzına verdi bu çok öneli bunu verin sakın ziyan etmeyin dedi bize
bir tek benim oğlumu korumadı kolostrum 3 ay sarılık çektik biz o zaman bir gece küvöze koydular evimin hemen karşısında hastaneye götürdük yatacak dediler ben çok ağlayınca anne de burda kalsın küvözü odama koydular ki oğlum çırpınıyordu ben ağlıyordum emziremiyordum da meme ucum küçüktü diye mama verdi hemşire gençten bir hemşire verdiler bana tüm gece yanımızda kaldı hiç uyuyyamadım eşim pencereden bakıyordu bize o derece yakındı hastane eşim de dışarda ağlamış bizi gözü yaşlı içerde bırakırken zor gelmişti o günler çok şükür şimdi 3.5yaşına girecek delikanlım evimin neşesi ilkgözağrım

Son düzenleme:

ama ben dalin siparişi verdim... hatta markette yoktu özle istettim adamdan... iyi degil mi yani ben de mis koksun istiyorummmm

Sevgili göbişler, artık yavaştan hamilelik sonrası hayata dair araştırmalara başladım.

Genelde saç dökülmesi ile hamilelikten sonra, emzirme döneminde karşılaşabilirmişiz.
Bunun için de; Bioxcin femina öneriyorlar.
Daha önce hiç duymadım kullanmadım, ama nasıl bebişlerimiz için alışveriş yaptık.
Kendim için de bu şampuanı almayı planlıyorum.

Ah bir sorum var bir de;
Hani hamilelikte saç kestirmek ile ilgili bir batıl inanç var ya, ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Benim saçlarım çok uzadı, bebiş doğduktan sonra da kuaföre zor giderim, yani en azından bebişimi kuaförüme götürmek istemem.
Doğmasına yakın bir zamanda kestirsem nasıl olur?

Off lovelicim Allah bir daha yaşatmasın, bol bol süt olsun, bebişin de zevkle emsin....

Ayy okurken gözlerim doldu çok kötü oldum.. Allah bu bebişinde göstermesin öle şeyleri bi daha inşallah.. Sağlıkla kucakla,sağlıkla evine götür.. Bende büyüklerden falan duydum hep,ilk gelen sütü sakın ziyan etme, sarı diye falan vermeyenler oluyo sen mutlaka içir falan diolar ordan biliyorum..

ben kestirdim hamileliğim başında ben de çekindim batılda olsa insan tedirgin oluyor allahaım sana emanet yavrum ddedim kestirdim canım doğuma kadar bişey yapmayacağım saçlar olmuş pırasa boya lazım boyatmadım hamilelik boyunca oy üzden kestrisem değişmeyecek diye bir daha kestirmedim
bioblas kullanıyorum oğlumda çok dökülüyordu bioblası kullandım memnun kaldım yine dökülüyor ama eskiye nazaran daha az en azında eşim her yerden saçın çıkıyor demiyor
Off lovelicim Allah bir daha yaşatmasın, bol bol süt olsun, bebişin de zevkle emsin....

amin çok azmettin emzirmek için ve 20 aylık olana kadar emzirdim oğlumu
onu da bir ara anlatırım

Halk dilinde ‘ağız’ olarak da söylenen Kolostrum genel olarak tüm memelilerde, genellikle doğumun birinci gününde gelen, süt bezleri tarafından üretilen sütün değişik bir formudur. Yenidoğan bebeklerin son derece küçük bir sindirim sistemleri vardır ve kolostrumun içinde oldukça konsantre ama bir o kadar da yoğunluğu az besleyici maddeler bulunmaktadır. Aynı zamanda laksatif etkisiyle de bebeğin ilk kakasını, mekonyumu kolayca çıkarmasını sağlar. Bu nedenle doğumdan sonra ilk yarım saat içinde bebek emzirilmesi için anneye verilmelidir. Başlangıçta az miktarda gelen kolostrum esas anne sütü gelene kadar bebek için yeterlidir. Başka herhangi bir ek mamaya ihtiyaç yoktur. Bebek emdikçe miktarı giderek artar.

Kimyasal olarak, kolostrum proteinler, A vitamini ve sodyum klorid’in yanı sıra normal anne sütüne göre daha düşük oranda karbonhidratlar, yağlar ve potasyum içerir. En önemli bioaktif bileşenler ise büyüme faktörleri ve anti-mikrobiyal faktörlerdir. Kolostrumun içindeki büyüme faktörleri sindirim sisteminin gelişimini desteklerken, antikorlar pasif bir bağışıklık sağlar. Daha açık anlatmak gerekirse, bebeği sık görülen enfeksiyon hastalıklarına karşı korur.

Kaynak: www.wikipedia.org

Anne sütünde olduğu gibi kolostrum da güçlü beyaz kan hücreleri ile bebeğe sayısız antikorlar sağlar. Bu hücreler, dünyadaki ilk günlerinde bebeği hasta edebilecek zararlı bakterilerle savaşır. Bu yüzden hem kolostrum, hem de anne sütü insan kanına diğer tüm ek mamalardan kat kat daha fazla benzer. Laksatif etkisiyle bebeğin bağırsaklarını çalıştırır ve bebek dünyadaki ilk bir kaç gün bilirubin içeren mekonyumu dışarı atar. Biluribin dışkı ve idrar ile atılmazsa yenidoğan sarılığına sebep olur. Eğer bebeğinizi ilk bir kaç gün sık sık emzirirseniz, sarılık olma riskini düşürmeye yardımcı olursunuz.
Kolostrum yeni doğan için sağlıklı besinler içerir. Şeker ve yağdan fakir, proteinlerden zengin içeriği ile sindirim sistemin henüz gelişmemiş olan yenidoğan için ek mamalara göre daha rahat sindirebileceği bir besin olur.

Kolostrum bebeğin sindirim sistemini iyi bakterilerle doldurur böylece bebek potansiyel hastalıklardan da korunmuş olur.

Kaynak: Suite101.com

Mucizevi ilk süt: Kolostrum…

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…