Sevgili göbişler, artık yavaştan hamilelik sonrası hayata dair araştırmalara başladım.
Genelde saç dökülmesi ile hamilelikten sonra, emzirme döneminde karşılaşabilirmişiz.
Bunun için de; Bioxcin femina öneriyorlar.
Daha önce hiç duymadım kullanmadım, ama nasıl bebişlerimiz için alışveriş yaptık.
Kendim için de bu şampuanı almayı planlıyorum.
Ah bir sorum var bir de;
Hani hamilelikte saç kestirmek ile ilgili bir batıl inanç var ya, ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Benim saçlarım çok uzadı, bebiş doğduktan sonra da kuaföre zor giderim, yani en azından bebişimi kuaförüme götürmek istemem.
Doğmasına yakın bir zamanda kestirsem nasıl olur?
amin çok azmettin emzirmek için ve 20 aylık olana kadar emzirdim oğlumu
onu da bir ara anlatırım
Şampuanı ilk defa duydum inşallah işe yarar..
Saç kesimine gelince benim saçlarımda çok uzadı,rapunzel gibi gezmekte hoşuma gitmiyor aslında
ama batıl inanç olayıda kafama takılmıyor değil sanırım ben doğumdan sonrayı bekliycem :44:
ben kestirdim hamileliğim başında ben de çekindim batılda olsa insan tedirgin oluyor allahaım sana emanet yavrum ddedim kestirdim canım doğuma kadar bişey yapmayacağım saçlar olmuş pırasa boya lazım boyatmadım hamilelik boyunca oy üzden kestrisem değişmeyecek diye bir daha kestirmedim
bioblas kullanıyorum oğlumda çok dökülüyordu bioblası kullandım memnun kaldım yine dökülüyor ama eskiye nazaran daha az en azında eşim her yerden saçın çıkıyor demiyor
Halk dilinde ağız olarak da söylenen Kolostrum genel olarak tüm memelilerde, genellikle doğumun birinci gününde gelen, süt bezleri tarafından üretilen sütün değişik bir formudur. Yenidoğan bebeklerin son derece küçük bir sindirim sistemleri vardır ve kolostrumun içinde oldukça konsantre ama bir o kadar da yoğunluğu az besleyici maddeler bulunmaktadır. Aynı zamanda laksatif etkisiyle de bebeğin ilk kakasını, mekonyumu kolayca çıkarmasını sağlar. Bu nedenle doğumdan sonra ilk yarım saat içinde bebek emzirilmesi için anneye verilmelidir. Başlangıçta az miktarda gelen kolostrum esas anne sütü gelene kadar bebek için yeterlidir. Başka herhangi bir ek mamaya ihtiyaç yoktur. Bebek emdikçe miktarı giderek artar.
Kimyasal olarak, kolostrum proteinler, A vitamini ve sodyum kloridin yanı sıra normal anne sütüne göre daha düşük oranda karbonhidratlar, yağlar ve potasyum içerir. En önemli bioaktif bileşenler ise büyüme faktörleri ve anti-mikrobiyal faktörlerdir. Kolostrumun içindeki büyüme faktörleri sindirim sisteminin gelişimini desteklerken, antikorlar pasif bir bağışıklık sağlar. Daha açık anlatmak gerekirse, bebeği sık görülen enfeksiyon hastalıklarına karşı korur.
Kaynak: www.wikipedia.org
Anne sütünde olduğu gibi kolostrum da güçlü beyaz kan hücreleri ile bebeğe sayısız antikorlar sağlar. Bu hücreler, dünyadaki ilk günlerinde bebeği hasta edebilecek zararlı bakterilerle savaşır. Bu yüzden hem kolostrum, hem de anne sütü insan kanına diğer tüm ek mamalardan kat kat daha fazla benzer. Laksatif etkisiyle bebeğin bağırsaklarını çalıştırır ve bebek dünyadaki ilk bir kaç gün bilirubin içeren mekonyumu dışarı atar. Biluribin dışkı ve idrar ile atılmazsa yenidoğan sarılığına sebep olur. Eğer bebeğinizi ilk bir kaç gün sık sık emzirirseniz, sarılık olma riskini düşürmeye yardımcı olursunuz.
Kolostrum yeni doğan için sağlıklı besinler içerir. Şeker ve yağdan fakir, proteinlerden zengin içeriği ile sindirim sistemin henüz gelişmemiş olan yenidoğan için ek mamalara göre daha rahat sindirebileceği bir besin olur.
Kolostrum bebeğin sindirim sistemini iyi bakterilerle doldurur böylece bebek potansiyel hastalıklardan da korunmuş olur.
Kaynak: Suite101.com
Mucizevi ilk süt: Kolostrum
kızlar dün 1.50 boyuma ve normalde 35 numara olan ayaklarıma bir çift 39 numara ayakkabı aldım, içine anca sığdımbu çocuk benim göbişimde değilde neremde büyüyor anlamadım.
kociş dediki 2 numara daha büyük alsaydın doğumdan sonra ben giyerdim ziyan olmazdı..
dr beni 5 yıldır tanıyor canım oğlumun doğumunu o yaptırdı 3 yıl önce o zaman 1500lira almıştı bu sene 4000 dedi maddi olarak çok sarsıcı burada özel hastanede yapıyor doğumları hastane doktoru değil üniv prof perüontolog ve infertilite dr kendisi adananın en meşhur dr haladevam ediyorum doğuma kadar iğne falan kullanıyorum yaa aynı anda iki dr gideceğim bir sonraki kontrolde durumu anlatacağız olmayacağını
çok fark var canım ya 4000lira diyor sezeryana doğum yapmayı düşündüğüm hastane 600lira bakalım hakkımızda hayırlısı
işte prof ve meşhur olunca ücreti de fazla oluyor hoş diğer proflardan ucuz yine ama bize fazla
kızlar dün 1.50 boyuma ve normalde 35 numara olan ayaklarıma bir çift 39 numara ayakkabı aldım, içine anca sığdımbu çocuk benim göbişimde değilde neremde büyüyor anlamadım.
kociş dediki 2 numara daha büyük alsaydın doğumdan sonra ben giyerdim ziyan olmazdı..
Nasıl gidicen mesela doğumdan sonra bi planı anlatsana...
Bebişi ben yanımda götürmek istemem.
Ama daha çok minik olacağı için de evde bırakmak hiç istemem...
Valla benim ayaklarım normalde ellerim aynı senin durumda, eşimin alyansı baş parmağıma büyük gelirken, şimdi serçe parmağıma girmiyor Ama onun dışında hiç bi şişliğim yok çok şükür.
Canım doğumda annem gelicek 40 ı çıkana kadar.. Kuaförüm çok uzak değil zaten arabayla 10 dakika
emzirip uyuttuğum bi ara hemen gidip gelmeyi planlıyorum..
Bende kuaföre götürmem bebişimi.. Eğer planladığım gibi olursa öle yapıcam.
Ama bu saçlarla daha fazla gezemem sıkıyo beni uzun saç :)
Buda benim tosun pasam kizlar 2000gr.olmus keyfimiz yerinde cok sukur
has ana kadın eli, tombik tombik..
normalde bende alyans takmıyorum, bazen canım çekiyo eşiminkini takıyorumbenim şişlik edirneden ardahana kadar, gün içinde 2 beden büyüyüp küçülüyorum
araba demişken hala araba kullanabiliyormusunuz? benim karnımın altı kasılıyo, artık kullanmıyorum, eski usul otobüs
araba demişken hala araba kullanabiliyormusunuz? benim karnımın altı kasılıyo, artık kullanmıyorum, eski usul otobüs
Buda benim tosun pasam kizlar 2000gr.olmus keyfimiz yerinde cok sukur
Sevgili göbişler, artık yavaştan hamilelik sonrası hayata dair araştırmalara başladım.
Genelde saç dökülmesi ile hamilelikten sonra, emzirme döneminde karşılaşabilirmişiz.
Bunun için de; Bioxcin femina öneriyorlar.
Daha önce hiç duymadım kullanmadım, ama nasıl bebişlerimiz için alışveriş yaptık.
Kendim için de bu şampuanı almayı planlıyorum.
Ah bir sorum var bir de;
Hani hamilelikte saç kestirmek ile ilgili bir batıl inanç var ya, ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Benim saçlarım çok uzadı, bebiş doğduktan sonra da kuaföre zor giderim, yani en azından bebişimi kuaförüme götürmek istemem.
Doğmasına yakın bir zamanda kestirsem nasıl olur?
bir arkadaşımın kızının adı defne karen, başka biri de defne nora.... bana yabancı gibi geliyor biras bu isimler, ben daha elis elisa mina ... onlara alışamadım koyana tabiki saygı duyarım ama sanki ileride Türkçe isimlerde çok büyük değişimler gözüküyor gibi yada alışık olmadığımızdan öyle hissediyorum... yeğenimin bir arkadaşının adı da lal... noldu bizim lalee yeee de lal oldualaturkayım galiba azıcık....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?