2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
slm kızlar, o kadar bitkinim ki bugün , dün yazmıştım ya kociş hasta dşye, bademcikler bembeyaz, dolayısıyla yüksek ateş var bütün gece ateşini düşürmeye çalıştım, iki üç saatlik uykuyla sabahta işe geldim müfettiş geldi bütün hafta burda,dün dr. kontrolü için izin almıştım zaten diye bugün izin almaya çekiniyorum, müdür problem yaratır diye, görümceme fln haber verdim ama aklım kocişte, başım çatlıyo sabahtan beri

cnm ben hiç inanmam öyle şeylere, hamileleiğn başından beri iki ekre saçımı boyadım mesela, kestirmekte istedim, en azından uçlardan azcık ama kuaförüm kesmiyo, onun varmış batıl inancı :) becerebilsem kendim kescem inan neyse artık doğuma bi hafta fln kala boyicam tekrar 40'ı çıkınca flnda anneme emanet eder saçlarımı kestiriverir gelirim, yani bilmiyorum ömrümüz ne kadar allahın bileceği iş, hmm sen hamileyken saçlarını kestirmişsin bebeğinin ömrünü kısa yazdım dicek hali yok ya tööbe töööbeeee bence çok takılmayın öyle şeylere

ben inanmıyorum kestirmiştim hamileliğimin başında sadece boyayamadım içim rahat etmedi dr boya desede
doğumdan sonra bakıma gircem komple

Evet genelde batıl inancım yoktur ama konu bebişim olunca farklı görüşleri merak ettim.
Çok teşekkür ederim

geçmiş olsun canım
öğretmen mşydin golkan

Buda benim tosun pasam kizlar 2000gr.olmus keyfimiz yerinde cok sukur
canım maşallah çok şirin bi bebek allah hayırlı uzun ömürler versin aminnn.....

maveracım nasılsın epeydir denk gelemedik herşey yolundadır umarım

maşallah kuzuyaaaaa allahım esrigesin pek tatlııııı

veeee artık ütüye başlıyorum herşey hazır ütüm kıyafetler pc müzik hehehehehe ve sizzzz
kolay gelsin biz bitirdik o işleri ..

Aminnnnnn inşallahh.. Gerçekten dr dan bile önemli ebe olayı.. Vicdanlı, duyarlı, güler yüzlü, motive edici ebeler denk gelsin inşallah :)

aminnnnnnnn

Ben bazen ufacık şeyleri kendime sıkıntı yapıyorum.

Mesela bugün, tüylerimi almam lazım.
Ama kendimi bir türlü motive edemiyorum.
O kadar enerjim yok ama yapmam lazım...

yavaş yavaş hallet canım yorma kendini ama bugün enerjini düşük
hissediyorsan önce güzelce enerjini toparla sonra hallettttt
bilemedim şimdi biraz müzik dinle, bir bitki çayı iç vs gibi

aminnn inşallah canım

aminnnnn

bu mesajı beğendim ama beeennn sevmedim bu yıldızı içiyorm cnm ilk aklıma o geldi zaten acaba soda da şişlk yapar mı günde bir soda içiyorum ben....

sodanın şişlik yapacağını zannetmiyorum sen su tüketimini arttır
bir de bu ara biraz tuzlu, ekşi veya turşu gibi birşeyler tükettiysen onunda
etkisi olabilir

orası malum zaten hele son ay müthiş olacağız

aminnnnnnnn

Ayy Allah ölelerinden korusun valla.. Hep derim iğneci hemşirenin eli hafifini nasip et allah'ım diye..
Şimdide ebenin vicdanlısı, anaç ruhlusunu nasip et inşallahhh :)

aminnn kızlar

Özelliklede ilk gelen o sarı su gibi süt çok önemliymiş..
Sarılık olmasını falan engelliyormuş.. O yüzden Allah hepimize bol bol süt versin..

aminnnn

Amin bol bol sütümüz olsun gazsız bebeklerimiz olsun İnşallah

amiinnnnn

canım benim en son yazdıklarına sana bebeğine çok üzüldüm rabbim bir daha yaşatmasın

canım bende 4 aylıkken kestirdim
tabii bende de hiç boya yok birde hamilelikle saçlarım kötü görünmesin
diye bakım da yapıyordum şimdi yine haddinden fazla uzadılar ve
önümüzdeki ay kestirmeyi planlıyorum kesinlikle doğumdan sonra
zor olur diye kestireceğim ananeme söyledim(ki 80 yaşında)
kızımmmm eskiden de onlar sen zorlanırsın kışın hasta falan olursun
sonra kestir sen dedi kıyamam ona :)))))

ayyyy kocanın cevabı süpermişşşşşşş
bende kış başladığından beri montlarıma sığamıyorum malum
eşimin montunu giyiyorum. o da bana artık yeni bir mont alırsın diyor

araba demişken hala araba kullanabiliyormusunuz? benim karnımın altı kasılıyo, artık kullanmıyorum, eski usul otobüs

mecburen hala kullanmaya devam. sabahları oğlumu kreşe bırakıyorum
ve işe de araba ile geliyorum acil bir durumda hastane/kreş mecburen
kullanıyorum

Buda benim tosun pasam kizlar 2000gr.olmus keyfimiz yerinde cok sukur

doktorun cevabını beğendim

ben kullaniyorum mexburenn.. ama icim hic rahat degil en ufak bi kazada karnima alirim darbbeyi artik ki daha bi bucuk ay once atlattim kaza

aman dikkat et canım

maşallah kuzuyaaaaa allahım esrigesin pek tatlııııı

veeee artık ütüye başlıyorum herşey hazır ütüm kıyafetler pc müzik hehehehehe ve sizzzz

ve bizzzzzzzz süpermiş

ben inanmıyorum kestirmiştim hamileliğimin başında sadece boyayamadım içim rahat etmedi dr boya desede
doğumdan sonra bakıma gircem komple

işte ben bunu anlayamıyorum, yani tamam hamileyken bebeğe bişey olma riskinden dolayı boyatmak istemio oabilirsiniz ki yapılan araştırmaların hiç birinde bebeğe kesin zararı vardır boyatmayın demiyor, çok araştırmıştım ben hamilelik öncesi bu durumu, neyse ben boyattım dediğim gibi, hı tabi kendimce bazı önlemler aldım ne olursa olsun kimyasal sonuçta açık alanda boyadım mesela kokuyu içime çekmemek için maske kullandım, ve 10 15 dakka beklettim sadece boyayı hemen yıkadım, ama işte demek istediğim şu hamileyken zararlı deyip boyatmıosunuz ama doğumdan sonra hemen boyanıo saçlar, röfleler yapılıo, e o zamanda emzirilio bebek anne sütünden de geçmiomu o kimyasallar, o zaman iki sene bakımsız gezmek gerekio, sonra al sana pospartum depresyon, annenin psikolojisi çok önemli hamilelikte, kendimizi önemsemeliyiz arkadaşlar ki çevermizdekilere olumlu dönsün bu

Son düzenleme:

bak bunu beğendim ama beğenemedim :)))))))

katılıyorum sana arkadaşım geçse geçse emzirirken geçer

slm kızlar, geçmişi okudukça stresim daha bir arttı, bende coraspirin ve iğne kullanıyorum, bugün 33. haftamdayım ve 1 hafta önde gidiyorum, doktorum bana coraspirini bırakmamı söylemedi, sizden öğrendiklerime görede içmeye devam edersem bebekte Allah korusun kalp rahatsızlığı çıkarmış, tecrübesi olanlar daha önce kullanıp bebeği olanlar bir sorun yaşadınız mı, kaçıncı hafta bıraktınız merak ediyorum, çok daraldım vallaa

Gözünaydın canıım.. Bebişinin kilosuda gayet iyi maşallah :)
Dr un suratsızından Allah hepimizi korusun insanın bütün heyecanını alıp götürüyorlar..

ömrümde topu topu 3 kere görcem bir daha da göstermesin yüzünü. Tezim vardı kadın doktorları hiç sevmem diye.iyice tetiklendi :)))

canım ben dalan roxy aldım normal çamaşırlara bir ölçek koyuyorum bebeğimin çamaşırlarına da öyle koydum bol bol köpürdü mis gibi çıktılar deterjan kalıntısı da kalmadı ama makineyi tıka basa doldurma o zaman kalabilir kalıntı

teşekkürler canım bende öğle arası dalan roxy aldım akşam yıkayacam eğer yine üşenmezsem

Benim de çok çok çok uzadı
Doğumdan sonra da iyice bakımsız pırasa ve ince kalsınlar istemiyorum...

Ayy Allah ölelerinden korusun valla.. Hep derim iğneci hemşirenin eli hafifini nasip et allah'ım diye..
Şimdide ebenin vicdanlısı, anaç ruhlusunu nasip et inşallahhh :)
amin inş. cnm
Özelliklede ilk gelen o sarı su gibi süt çok önemliymiş..
Sarılık olmasını falan engelliyormuş.. O yüzden Allah hepimize bol bol süt versin..
evet çok önemli benim kızım aldı mamaya başka bişeye ihtiyaç olmadan çok şükür inş. bu bebişimdede öyle olur
Üstelik bebekler baya dayanabiliyormuş sütün gelmesini beklerken...
Bir damla bile kolostrum gelse kar zaten...
ben doğumhaneden çıktım bebişimi getirdiler kucağıma hemşire hemen emzir dedi bebişim
hemen ağzını açtı sanki ilkdefa değilde daha öncedende emmiş gibi emdi çok güzel bir
duygu allahım herkese yaşatsın
bu mesajı beğendim ama beeennn sevmedim bu yıldızı içiyorm cnm ilk aklıma o geldi zaten acaba soda da şişlk yapar mı günde bir soda içiyorum ben....

cnm ben hergün bir tane içiyorum ama şişliğim yok bol bol su iç su şişliği alıyo ben hiç şişmedim çok su içiyorum

benim karnımın hali çok komik o kadar ene doğru genişledim ki beni dikeyden yarıya bölseler 2 insan çıkar o derece yanii:))

bazı arkadaşların örnekleri bize moral veriyor maalesef. Keşke her çift mutlu olsa iyi ki evlenmişim bu adamla dese ama maalesef olmuyor herzaman.
ama bu örnekten dolayı eşinin gönlünü etmen de müthiş olmuş:))

Dişçi mi yazacak o ilacı canım ?
Yoksa kendi dr um mu ? :44:

kesinlikle osteocare tavsiye ederim. Ben süt e yumurta yiyemiyorum dedim doktoruma hamileliğin ilk başlarında. o da bana vermişti bu ilacı. Ben de hiç kas ağrısı,diş ağrısı hissetmedim. şimdi bebeğin ağırlığından başlad ağrılar ama çekilmeyecek kadar değil. Ben osteocare e bağlıyorum bu durumu. sen de doktorundan iste bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…