2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
bir dua da benden olsun. Allah hepimizi yağlı süt üreten entegre süt tesislerini utandıracak derecede süt üreten annelerden olmayı nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhhhhhh
aminnnnnnnnnn aminnnnnnnnnnnnnn

sağol canım zor günler rabbim daha zorlarını yaşatmasın hiçbirimize

ben o batıl inanca hiç inanmıyorum ama doğumdan sonra kesmeyi planlıyorum yani çok az da olsa. bebek doğduktan sonra kendimi yenilemek iyi gelecek gibi geliyor lohusa döneminde.Hamileyken her şekilde moralim düzgün lohusa dönemine saklıyorum o değişikliği :))

eğer sen kendini hamileyken iyi hissedeceksen kestir. Lohusa döneminde de boya yaptırabilirsin. çünkü doğumdan sonraki süreçte vücudumuzdaki değişikliğe de adapte olmak için bir süreç geçecek. o sürecin iyi atlatılması için aynada vücuda değil yüze bakarak moral bulmak benim için daha önemli.

yok cnm beimn yazdıklarım seni yermek için değildi, lütfen yanlış anlama, bunu diyen çok kişi duydum da ben, en yakınımda ablam yaptı yani hamileliği boyunca boyatmadı saçlarını yarı sarı yarı siyah yarı beyaz gezdi,moral sıfır bakımsızlıktan sonra doğuruncada hemen koşa koşa röfleye gitti e dedim hani emziriodun sütten geçmicekmi şimdi neyse ya herkes kendinden sorumlu sonuçta kim ne yapmak isterse onu yapar ben sadece konu açılınca fikrimi yazdım ama dediğim gibi sana yönelik bişe değil

dr bana dün bıraktırdı 33 haftamdayım iğneye devam doğuma kadar ara sor canım
benim bu ikinci iğne ve coraspin kullanışım canım çok şükür büyük oğlumda bişey yok bu oğlumda da herşey güzel allaha şukür[/QUOTE]

cnm aradım sordum, 36. haftaya kadar içeceksin dedi, benimki tüp bebekti hocada biliyor, tüp bebek hastanelerinde 36. haftaya kadar içmelerini söylüyorlar dedi, zaten ben tüp yaptırdığım hastaneyi de arayacam bakalım onlar ne diyecek, sen 33. haftaya kadar içtiğinden çok şükür bişey olmamış ama ben yan etkisini bilip nasıl 36 ya kadar içecem bilmiyorum, bide tüp bebek doktoruma sorayım da hayırlısı artık, Allah a emanet

:)))))))) süpermiş yaaa bence de ayakkabı ziyan olmazdı kocan giyerdi senden sonra :)))
ben de erkek reyonundan ayakkabı aldım onu giyiorum sonra yeğenime vericem :)))

ömrümde topu topu 3 kere görcem bir daha da göstermesin yüzünü. Tezim vardı kadın doktorları hiç sevmem diye.iyice tetiklendi :)))

Aynen bi daha göstermesin :) o bende de vardı kadın doktor denince tüylerim kalkıyordu istanbulda doktorumdan zar zor ayrılınca Bodrum'da öyle bi kadın doktora denk geldim ki :))) kadın o kadar ilgili o kadar tatlı ki gel kız sıkıcam o yanakları diyesim geliyor :))

ömrümde topu topu 3 kere görcem bir daha da göstermesin yüzünü. Tezim vardı kadın doktorları hiç sevmem diye.iyice tetiklendi :)))

O tez bendede var, daha önce yazmışmıydım hatırlamıyorum ama ilk gittiğim yani keseyi gören kadın dr du.. O gün tövbe ettim bi daha asla bayan kadın doğumcuya gitmem diye..

Yaa bende hergün 1 yumurta en az 1 bardak süt içiodum ama bebeğim 1 ay önden gidip baya bi iri bebek olunca yememeye,içmemeye başladım o yüzden de hemen dişimden patlak verdi.. Eşimi bekliyorum dişçiye gidicez mutlaka yazdırıcam..

ben öyle ebeyi doğumda birşey yapamasam bile doğumdan sonra icabına bakacak derecede hafızama kazır ve burnundan getirirdim sonra. Bir de onlar da kadın olacaklar ruhumuzdan anlıcakları yerde daha beter oluyorlar.

Kesinlikle canım. Hayır yani canından bıkmış gibi davrananları var.. Bıktıysan emekli ol yada başka işte çalış alla allaa.
Biz senin o bengin halini çekmek zorundamıyız..

bir dua da benden olsun. Allah hepimizi yağlı süt üreten entegre süt tesislerini utandıracak derecede süt üreten annelerden olmayı nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhhhhhh

Aminnn

kızzlar ya aklıma takıldı hani bebeğe giydirmeleri için hemşirelere kıyafet veriyorduk ya neler vardı içinde
bez hastane çıkışı battaniye başka var m ıydı

Ayy benimde merak ettiğim bi konu bu.. Benim gittiğim hastane özel hastane ve onların isminin yazılı olduğu zıbın giydirmişlerdi arkadaşımın doğumuna gittiğimde, ben onu giysin istemiyorum kendi götürdüklerimi ebeye mi vermemiz gerekiyor ??

Nasıl gidicen mesela doğumdan sonra bi planı anlatsana...
Bebişi ben yanımda götürmek istemem.
Ama daha çok minik olacağı için de evde bırakmak hiç istemem...

canım lohusa döneminde annenin kendine yalnız şekilde vakit ayırmasını öneriyor uzmanlar.evet bırakmak istemem bende ama çok daraldığım anda kesinlikle anneme veya kayınvalideme bırakıp, kuıaföre gitmesem bile bir yarım saat yürüyüş yapıp öyle eve dönerim gibi geliyor.

Doğumdan sonra bebişimi bırakıp gidemem bir yere ben muhtemelen yaa
O yüzden kestireyim öncesinde en iyisi
Zaten boyayla işim de yok
Sadece kestirmek istiyorum

Şu sola yatma konusunda 3 gündür çok dertliyim..
Sağ böbreğimde bebek baskı yaptığı için ödem oluşmuştu 2 aydır sadece soluma yatabiliyordum yada oğluşum rahat durursa sırt üstü..
Ama 3 gündür dişim ağrıdığı için sola yatsam dişime baskı oluyo yanağımdan uyuyamıyom, sağa yatsam böbreğim ağrıyo uyanıyorum, sırt üstü poyraz uyandırıyo kalkıyorum.. Oturarak uyucam yakında

Kadın doktorlar bende de değişik duygular yükseltiyor. Erkek doktorlar daha bir saygılı gibi geliyor. Kadın doktorlar nasıl diyim kendini beğenmiş, bir de psikolojiye filan bakmıyorlar. Kendileri de aynı durumlardan geçiyorlar ama hamile kadının psikolojisinden anlamıyorlar. Azarlar gibi konuşuyorlar. Bugüne kadar çok doktor dolandım 1 tane kadın dr vardı o da son oldu zaten

benim şeker doktorum kızımın kukusunu hamburgere benzetmişti şimdi gel de yeme o kukuyu ama yaaaa

:)))))))))))) bak senin doktorunla iletişimin ne kadar güzel sen başka doktoru boşver

ben öyle ebeyi doğumda birşey yapamasam bile doğumdan sonra icabına bakacak derecede hafızama kazır ve burnundan getirirdim sonra. Bir de onlar da kadın olacaklar ruhumuzdan anlıcakları yerde daha beter oluyorlar.

malesef devlet ve araştırma hastanelerindeki ebelerin tavrı çok çirkin

bende ama bir kalktığımda sağ tarafımda buluyorum kendimi
lütfen sende çok takılma bunlara canım benim

aminnnnnnnn

kızzlar ya aklıma takıldı hani bebeğe giydirmeleri için hemşirelere kıyafet veriyorduk ya neler vardı içinde
bez hastane çıkışı battaniye başka var m ıydı

inan bende düşündüm de hastane çıkışını da komple vermemiştik herhalde

gerçi bu defa kış olacağı için komple veririz olmadı zaten fazla geleni geri

verirler

cnm aradım sordum, 36. haftaya kadar içeceksin dedi, benimki tüp bebekti hocada biliyor, tüp bebek hastanelerinde 36. haftaya kadar içmelerini söylüyorlar dedi, zaten ben tüp yaptırdığım hastaneyi de arayacam bakalım onlar ne diyecek, sen 33. haftaya kadar içtiğinden çok şükür bişey olmamış ama ben yan etkisini bilip nasıl 36 ya kadar içecem bilmiyorum, bide tüp bebek doktoruma sorayım da hayırlısı artık, Allah a emanet[/QUOTE]
sıkıntı olmaz coraspin kanı sulandırıyor sıkıntı olsa bu kadar uzun kullandırmazlar içini ferah tut

evet canım ben doğuma giderken yanıma koydular onları oğluma onları giydirmişlerdi ama ne koyduğumu unuttum bak onu hatırlamaya çalışıyoyum

kimse kusura bakmasın ama kadın kadındoğumculardan hiç hoşlanmıyorum, bugüne kadar gittiğim hiçbir kadından memnun kalmadım, erkekler daha iyi anlıyorlar kadın psikolojisinden sanki

kesinklikle katılıyorum 29 yıllık ömrümde 4 adet kadın kadın doğumcuya gittim 1 tanesi idare ederdi giderleri iğrenç tiplerdi sahiden.

işte böyle komplekssiz kadın doktorlara ihtiyaç var bu ülkenin. ne şanslısın yargılarını yıkacak biriyle karşılaşmışsın :)))

merhabalar hamiledaşlarım
inşallah herkes iyidirgörüşmeyeli iki bebeğimiz olmuş:allah sağlık versin toparlansınlar inşallah.biz gayet iyiyiz.artık çok güçlü benim oğlum bi coştumu annesini sarsıyor yaramaz.arkadaşlar kordon bankasını düşünen varmı aranızda?biz düşünüyorduk ama aracı firma 2750tl istiyor.çok geldi.bende diyorum ikinciye yaparız bu uygulamayı.
bu arada bebek gelişimi ile ilgili okuduğum kitapllardan hemen sizlerede bir iki şey aktarmak istiyorrum ben:bebek anne karnında özellikle son 15 gün sesleri tanımaya başlarmış.doğunca annesinin sesini tanırmış.bebekler taklit etmeyi çok severlermiş.bunun için bebekleri kucağımıza alıp saçmada olsa normal bir tonda konuşmak geerrekiyormuş.zamanla ses çıkarmaya çalışacakmış.yeni doğan bebekler 25 30 cm ye kadar görebiliyorlarmış.anne ile göz ve ten teması çok önemliymiş.bebeklerin karnını okşamak topuklarını okşamak onların kendilerini iyi hissetmelerine neden olurmuş.bir göğüs boşalmadan diğerini vermemek gerekiyormuş ki sütün en yoğun vitaminli yeri sonuymuş.
bebekleri yeni doğduklarında tv olan ortamda kesiinlikle bulundurmamak gerekmiş.gece uykusunu oturtmak için hergün aynı saatte ışıklar söndürülüp loş ve sessiz bir ortam oluşturulmalıymış.gündüz ise tam tersi aydınlık ve gürültülü ortamda uyutmak gerekiyormuş.
bebekleri eğer uygunsa 4 yaşına kadar annenin büyüttmesi olmazsa 2 yaşına kadar ki oda olmazsa anneanne babaamnne gibi aile bireylerinden birinin büyütmesi gerekiyormuş:her ailenin bir davranış profili olduğundan bakıcı ile büyüyen bebekler zamanla onun hareketlerini taklit ederek ailenin tasvip etmeyeceği davranışlar serg,ileyebilirmiş.
ayyy şimdilik bunlar yeter sanırım.aneyse daha okudukça yazarım
umut ediyorum ki herkesin hamileliği hayırlısıyla taamına erer.
azz kaldı kızlar şaka maka ya

işte böyle komplekssiz kadın doktorlara ihtiyaç var bu ülkenin. ne şanslısın yargılarını yıkacak biriyle karşılaşmışsın :)))

Kesinlikle şans :) hatta ilk giderken bi bakalım olmadı başka doktora gideriz dedik ama etkilendim doktordan sanki kız kardeşim gb konuşurken falan :) tüm doktorlar böyle olsa keşke

Kızlar benimde kafama şu sünnet olayı takılıyor.. Bebek doğduğunda yani ilk 15 gün falan sünnet yaptırmak daha sağlıklıymış diye duymuştum.
O yüzden bende yaptırmayı düşünüyorum ama eşim pek istemiyor.. Kıyamam daha küçük diyor..
Kararsızım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…