Buda benim tosun pasam kizlar 2000gr.olmus keyfimiz yerinde cok sukur
merhabalar hamiledaşlarım
inşallah herkes iyidirgörüşmeyeli iki bebeğimiz olmuş:allah sağlık versin toparlansınlar inşallah.biz gayet iyiyiz.artık çok güçlü benim oğlum bi coştumu annesini sarsıyor yaramaz.arkadaşlar kordon bankasını düşünen varmı aranızda?biz düşünüyorduk ama aracı firma 2750tl istiyor.çok geldi.bende diyorum ikinciye yaparız bu uygulamayı.
bu arada bebek gelişimi ile ilgili okuduğum kitapllardan hemen sizlerede bir iki şey aktarmak istiyorrum ben:bebek anne karnında özellikle son 15 gün sesleri tanımaya başlarmış.doğunca annesinin sesini tanırmış.bebekler taklit etmeyi çok severlermiş.bunun için bebekleri kucağımıza alıp saçmada olsa normal bir tonda konuşmak geerrekiyormuş.zamanla ses çıkarmaya çalışacakmış.yeni doğan bebekler 25 30 cm ye kadar görebiliyorlarmış.anne ile göz ve ten teması çok önemliymiş.bebeklerin karnını okşamak topuklarını okşamak onların kendilerini iyi hissetmelerine neden olurmuş.bir göğüs boşalmadan diğerini vermemek gerekiyormuş ki sütün en yoğun vitaminli yeri sonuymuş.
bebekleri yeni doğduklarında tv olan ortamda kesiinlikle bulundurmamak gerekmiş.gece uykusunu oturtmak için hergün aynı saatte ışıklar söndürülüp loş ve sessiz bir ortam oluşturulmalıymış.gündüz ise tam tersi aydınlık ve gürültülü ortamda uyutmak gerekiyormuş.
bebekleri eğer uygunsa 4 yaşına kadar annenin büyüttmesi olmazsa 2 yaşına kadar ki oda olmazsa anneanne babaamnne gibi aile bireylerinden birinin büyütmesi gerekiyormuş:her ailenin bir davranış profili olduğundan bakıcı ile büyüyen bebekler zamanla onun hareketlerini taklit ederek ailenin tasvip etmeyeceği davranışlar serg,ileyebilirmiş.
ayyy şimdilik bunlar yeter sanırım.aneyse daha okudukça yazarım
umut ediyorum ki herkesin hamileliği hayırlısıyla taamına erer.
azz kaldı kızlar şaka maka ya
Kızlar benimde kafama şu sünnet olayı takılıyor.. Bebek doğduğunda yani ilk 15 gün falan sünnet yaptırmak daha sağlıklıymış diye duymuştum.
O yüzden bende yaptırmayı düşünüyorum ama eşim pek istemiyor.. Kıyamam daha küçük diyor..
Kararsızım ?
herkesin fikri farklı tabibir arkadaşımın kızının adı defne karen, başka biri de defne nora.... bana yabancı gibi geliyor biras bu isimler, ben daha elis elisa mina ... onlara alışamadım koyana tabiki saygı duyarım ama sanki ileride Türkçe isimlerde çok büyük değişimler gözüküyor gibi yada alışık olmadığımızdan öyle hissediyorum... yeğenimin bir arkadaşının adı da lal... noldu bizim lalee yeee de lal oldualaturkayım galiba azıcık....
canım lohusa döneminde annenin kendine yalnız şekilde vakit ayırmasını öneriyor uzmanlar.evet bırakmak istemem bende ama çok daraldığım anda kesinlikle anneme veya kayınvalideme bırakıp, kuıaföre gitmesem bile bir yarım saat yürüyüş yapıp öyle eve dönerim gibi geliyor.
gece bıyu mide yanması yaşadım, bölük börçük uyudum, sabah uyandığımda kamyon çarpmış gibiydimbugün de ara ara yanmam devam ediyor, uyurken sürekli sola yatmaya özen gösteriyorum ama bir bakyorum sağ tarafıma dönmüşüm artık ne kadar zaman öyle uyuduğumu bile bilmiyorum, uzun süreli sağ tarafa yatmak bebeğe zarar verir mi acaaba yaahuu, hatta ben bazen kendimi sırtüstü uyurken buluyorum, ama tabi uyku haliyle ne kadar süreli öyle uyuduğumu bilemiyorum, sola yatmaktan sol tarafım çürüdü artık, o yüzden gece uyku haliyle sağa ya da sırt üstü dönmemeye kendimi ayarlayamıyorum yaaaa:26:
Kızlar benimde kafama şu sünnet olayı takılıyor.. Bebek doğduğunda yani ilk 15 gün falan sünnet yaptırmak daha sağlıklıymış diye duymuştum.
O yüzden bende yaptırmayı düşünüyorum ama eşim pek istemiyor.. Kıyamam daha küçük diyor..
Kararsızım ?
merhabalar hamiledaşlarım
inşallah herkes iyidirgörüşmeyeli iki bebeğimiz olmuş:allah sağlık versin toparlansınlar inşallah.biz gayet iyiyiz.artık çok güçlü benim oğlum bi coştumu annesini sarsıyor yaramaz.arkadaşlar kordon bankasını düşünen varmı aranızda?biz düşünüyorduk ama aracı firma 2750tl istiyor.çok geldi.bende diyorum ikinciye yaparız bu uygulamayı.
bu arada bebek gelişimi ile ilgili okuduğum kitapllardan hemen sizlerede bir iki şey aktarmak istiyorrum ben:bebek anne karnında özellikle son 15 gün sesleri tanımaya başlarmış.doğunca annesinin sesini tanırmış.bebekler taklit etmeyi çok severlermiş.bunun için bebekleri kucağımıza alıp saçmada olsa normal bir tonda konuşmak geerrekiyormuş.zamanla ses çıkarmaya çalışacakmış.yeni doğan bebekler 25 30 cm ye kadar görebiliyorlarmış.anne ile göz ve ten teması çok önemliymiş.bebeklerin karnını okşamak topuklarını okşamak onların kendilerini iyi hissetmelerine neden olurmuş.bir göğüs boşalmadan diğerini vermemek gerekiyormuş ki sütün en yoğun vitaminli yeri sonuymuş.
bebekleri yeni doğduklarında tv olan ortamda kesiinlikle bulundurmamak gerekmiş.gece uykusunu oturtmak için hergün aynı saatte ışıklar söndürülüp loş ve sessiz bir ortam oluşturulmalıymış.gündüz ise tam tersi aydınlık ve gürültülü ortamda uyutmak gerekiyormuş.
bebekleri eğer uygunsa 4 yaşına kadar annenin büyüttmesi olmazsa 2 yaşına kadar ki oda olmazsa anneanne babaamnne gibi aile bireylerinden birinin büyütmesi gerekiyormuş:her ailenin bir davranış profili olduğundan bakıcı ile büyüyen bebekler zamanla onun hareketlerini taklit ederek ailenin tasvip etmeyeceği davranışlar serg,ileyebilirmiş.
ayyy şimdilik bunlar yeter sanırım.aneyse daha okudukça yazarım
umut ediyorum ki herkesin hamileliği hayırlısıyla taamına erer.
azz kaldı kızlar şaka maka ya
Kararsızım ?
kesinlikle osteocare tavsiye ederim. Ben süt e yumurta yiyemiyorum dedim doktoruma hamileliğin ilk başlarında. o da bana vermişti bu ilacı. Ben de hiç kas ağrısı,diş ağrısı hissetmedim. şimdi bebeğin ağırlığından başlad ağrılar ama çekilmeyecek kadar değil. Ben osteocare e bağlıyorum bu durumu. sen de doktorundan iste bence..
Kararsızım ?
bence yaptır ben oğlumda istemiştim ama eşim istemedi bende ısrar etmedim şimdi acıyı hissedecek korkucak etkilenecek vsama ilk doğduklarımda acıyı hissetmiyolar ve hareket etmedikleri için daha kolay iyileşiyolar..
Kararsızım ?
15 günlük küçük ben büyük oğlumu 9 aylıkken sünnet ettirdi bu oğlumu allah nasip ederse mayıs haziran düşünüyorum
Kızlar bu şişme olayı galiba ilk hamileliklerde yaşanıyor ,ben ilkinde balon gibiydim şimdi ise daha hiç ödem oluşmadı 35. Haftadayım üstelik ama ben bunu çok su içmeme bağlıyorum tabi 3 litre içiyorum her gün. Tuz olayında da hiç kısıtlama yapmadım
kızlar yakın arkadaşımın 2 yaşındaki oğluna şifa için ayetel kürsi dağıtıyorum okuyabilirmisiniz? ismi kerem çelik nekadar okursanız sayı söyleyebilirmisiniz
kızlar yakın arkadaşımın 2 yaşındaki oğluna şifa için ayetel kürsi dağıtıyorum okuyabilirmisiniz? ismi kerem çelik nekadar okursanız sayı söyleyebilirmisiniz
Paylaştığın bilgiler çok faydalı canım tşkler...
Canım ben düşünüyorum. Oğluşum çok hareketlenmeden bir an önce sünnetini olsun. Hareketlenince elini kolunu değdiriyor pipisine canı daha çok yanıyor yavrucakların. Bebekken deri çok çabuk iyileştiği için büyüdüğünden daha az canı acır ve çabuk iyileşir diye düşünüyorum.
bizde yenidoğan istiyoruz, evet küçük ama büyük olsa daha zor.. hem yenidoğanda pipi tam gelişmediğinden (damar ağı ve sinir ağı olarak) kanama daha az oluoyrmuş. kaçış kurtuluş yok, bari hemen olsunda biyolojik saatinin en hızlı olduğu zaman, çabucak iyileşsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?