Ben de 40 ı çıkınca yaptırılıyor diye duymuştum , ben de oğlum olsaydı ilk 3 ay içinde yaptırmayı düşünüyordum sağlık açısından da iyi oluyo çevremde de görmüştüm pipiler tıkanıyor , kızarıyor, iltahpkanıyor falan
dogumdan sonra caliscak misiniz? yasal sure sonunda baslayacagim evet...sut meselesini napacaksiniz? buluruz bi yolunu... beni bu muhabbete sokan ve tuylerimi diken diken eden sofore alkis istiyouum kizlarrr.....
kızlar yakın arkadaşımın 2 yaşındaki oğluna şifa için ayetel kürsi dağıtıyorum okuyabilirmisiniz? ismi kerem çelik nekadar okursanız sayı söyleyebilirmisiniz
canım lohusa döneminde annenin kendine yalnız şekilde vakit ayırmasını öneriyor uzmanlar.evet bırakmak istemem bende ama çok daraldığım anda kesinlikle anneme veya kayınvalideme bırakıp, kuıaföre gitmesem bile bir yarım saat yürüyüş yapıp öyle eve dönerfim gibi geliyor.
nasıl yani ????????????????
bu akşam 10 tane okurum canım allah şifasını versin el şafi de okuyabilirsin esmaül hüsna dankızlar yakın arkadaşımın 2 yaşındaki oğluna şifa için ayetel kürsi dağıtıyorum okuyabilirmisiniz? ismi kerem çelik nekadar okursanız sayı söyleyebilirmisiniz
ellmedi ama emekliyordu bacaklarını ayırarak emekledi ben sünnet külodu kullandım oğlumda dr gerek yok desede canı yansın istemedimO zamana baya büyümüş olmuyo mu? Zor olmadımı, çok ağladı mı ? Yani bebekken elleyemez falan yaa :44:
tam tersi mikroplardan arındırır canım ama yanar azcıkBencede.. Tek soru işaretim altı sürekli bağlı olacak idrarından mikrop falan kapar mı ki ?
dogumdan sonra caliscak misiniz? yasal sure sonunda baslayacagim evet...sut meselesini napacaksiniz? buluruz bi yolunu... beni bu muhabbete sokan ve tuylerimi diken diken eden sofore alkis istiyouum kizlarrr.....
Kızlar benimde kafama şu sünnet olayı takılıyor.. Bebek doğduğunda yani ilk 15 gün falan sünnet yaptırmak daha sağlıklıymış diye duymuştum.
O yüzden bende yaptırmayı düşünüyorum ama eşim pek istemiyor.. Kıyamam daha küçük diyor..
Kararsızım ?
ellmedi ama emekliyordu bacaklarını ayırarak emekledi ben sünnet külodu kullandım oğlumda dr gerek yok desede canı yansın istemedim
o yüzden hareketlenmeden olsun istiyorum 1 haftada tamamen iyileşti ama dr çirkin kesmişt yaaaa çok üzülmüştüm bi de genel cerrah yapmıştı neyseki düzeldi görüntüsü
tam tersi mikroplardan arındırır canım ama yanar azcık
gittiğim doktor 30 haftayı geçen hamilelerine bir seminer düzenledi. bu seminere bir de çocuk doktoru gelmişti. doktor çocuk doğduktan sonra ki ilk üç gün acı hissinin minimum olcağını ve sünnet ettirilirse kanama bile olmadan bir kaç günde iyleşeceğini söyledi. yaptırmak isteyenlerin göbek bağı düşmeden yaptırırlarsa iki yara ile ayrı ayrı uğraşmak yerine ikisini birden halletmeleri daha kolay olur dedi. banada mantıklı geldiğinden ilk üç gün de halledeceğiz.
ya adam gelmis daha once konusmuslugumuz bile yok bana bunlari soruyo bende cevapliyoum tabi ters ters cins ya uzerine vazofe sanki
kızlar yakın arkadaşımın 2 yaşındaki oğluna şifa için ayetel kürsi dağıtıyorum okuyabilirmisiniz? ismi kerem çelik nekadar okursanız sayı söyleyebilirmisiniz
mart anneleri hala uyuyor ben kalkıp işlerimi yapayım bu arada :13:
ya adam gelmis daha once konusmuslugumuz bile yok bana bunlari soruyo bende cevapliyoum tabi ters ters cins ya uzerine vazofe sanki
Ayy evet göbek bağı durumuda olacak.. İlk bebek olduğundan tecrübe 0
O zaman bizde ilk 3 günde halledelim inşallah..
yok canm ya ne uyuması uzun zamndır ılk defa erken kalktım 8 de cıktık evden daha yenı gırdım pestılım cıkmış vazıyetteyımhem uykusuzluk hem yorgunluk gece zaten uyuyamıorum tapu işlerımız vardı ev almaya kalktık bu ara onla ugrasıoz yarın yıne gıtcez artık son kez ınşallah yarında yorulcam sonra yatcam uf ya eskısı gbı deılım
bir dua da benden olsun. Allah hepimizi yağlı süt üreten entegre süt tesislerini utandıracak derecede süt üreten annelerden olmayı nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhhhhhh
Şu sola yatma konusunda 3 gündür çok dertliyim..
Sağ böbreğimde bebek baskı yaptığı için ödem oluşmuştu 2 aydır sadece soluma yatabiliyordum yada oğluşum rahat durursa sırt üstü..
Ama 3 gündür dişim ağrıdığı için sola yatsam dişime baskı oluyo yanağımdan uyuyamıyom, sağa yatsam böbreğim ağrıyo uyanıyorum, sırt üstü poyraz uyandırıyo kalkıyorum.. Oturarak uyucam yakında
merhabalar hamiledaşlarım
inşallah herkes iyidirgörüşmeyeli iki bebeğimiz olmuş:allah sağlık versin toparlansınlar inşallah.biz gayet iyiyiz.artık çok güçlü benim oğlum bi coştumu annesini sarsıyor yaramaz.arkadaşlar kordon bankasını düşünen varmı aranızda?biz düşünüyorduk ama aracı firma 2750tl istiyor.çok geldi.bende diyorum ikinciye yaparız bu uygulamayı.
bu arada bebek gelişimi ile ilgili okuduğum kitapllardan hemen sizlerede bir iki şey aktarmak istiyorrum ben:bebek anne karnında özellikle son 15 gün sesleri tanımaya başlarmış.doğunca annesinin sesini tanırmış.bebekler taklit etmeyi çok severlermiş.bunun için bebekleri kucağımıza alıp saçmada olsa normal bir tonda konuşmak geerrekiyormuş.zamanla ses çıkarmaya çalışacakmış.yeni doğan bebekler 25 30 cm ye kadar görebiliyorlarmış.anne ile göz ve ten teması çok önemliymiş.bebeklerin karnını okşamak topuklarını okşamak onların kendilerini iyi hissetmelerine neden olurmuş.bir göğüs boşalmadan diğerini vermemek gerekiyormuş ki sütün en yoğun vitaminli yeri sonuymuş.
bebekleri yeni doğduklarında tv olan ortamda kesiinlikle bulundurmamak gerekmiş.gece uykusunu oturtmak için hergün aynı saatte ışıklar söndürülüp loş ve sessiz bir ortam oluşturulmalıymış.gündüz ise tam tersi aydınlık ve gürültülü ortamda uyutmak gerekiyormuş.
bebekleri eğer uygunsa 4 yaşına kadar annenin büyüttmesi olmazsa 2 yaşına kadar ki oda olmazsa anneanne babaamnne gibi aile bireylerinden birinin büyütmesi gerekiyormuş:her ailenin bir davranış profili olduğundan bakıcı ile büyüyen bebekler zamanla onun hareketlerini taklit ederek ailenin tasvip etmeyeceği davranışlar serg,ileyebilirmiş.
ayyy şimdilik bunlar yeter sanırım.aneyse daha okudukça yazarım
umut ediyorum ki herkesin hamileliği hayırlısıyla taamına erer.
azz kaldı kızlar şaka maka ya
canım maşallah çok şirin bi bebek allah hayırlı uzun ömürler versin aminnn.....
maveracım nasılsın epeydir denk gelemedik herşey yolundadır umarım
kolay gelsinbiz bitirdik o işleri ..
kızzlar ya aklıma takıldı hani bebeğe giydirmeleri için hemşirelere kıyafet veriyorduk ya neler vardı içinde
bez hastane çıkışı battaniye başka var m ıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?