2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Ben ilk hamileligimde ilk dort ay kullandim bir zarari olmadi .ama bu hamileligimde kanida civiltigini ogrenince icmedim.doktorumda ic demedi düzenli balık a tuketiyorum zaten.cok zor geliyor artik kan sulandirici igneler bana

Yuh artık yaa bu insanlar hiç yaşlanmicaklar mı? Kesinlikle doğru söylüyosun bencillik tamamen

evet canım ben de balık yağı kullanıyorum cleksan coraspirin de kullanıyorum ama doktorumun bilgisi var ben de sonra duydum kanı sulandırıyormuş diye p.tesi doktor kontrolüm var doktoruma sorucam ben de beni de dşündürdü o konu:26:
balık yağını haftada 3 gün kullanıyorum

dogumdan sonra caliscak misiniz? yasal sure sonunda baslayacagim evet...sut meselesini napacaksiniz? buluruz bi yolunu... beni bu muhabbete sokan ve tuylerimi diken diken eden sofore alkis istiyouum kizlarrr.....
Ala ala ona neymiş senin sütünden ne garip insanlar var yaaaa:))

benim en buyuk korkum bu
. ben normaldede arada sirada yalniz kalip biseyler yapmazsam huzurlu olamam. icimi bosaltamam. helede lohusa iken daha cok ihtiyacim.olacak. yazin neyse hava kararmamis olursa cikarim esim geldikten sonra ama zorrr
yalnız 10 dk bile yürüyüş yapsan bile yeter. Merak etme hiç korktuğumuz gibi olmayacak.

biraz kültür eğitim farkı da etken oluyo yer vermelerde yardımcı olmalarda.. ben oğlumu international hospitalda doğum yaptım hastane yeşilköyde.. minibüse otobüse bindiğimde gencinden yaşlısına yer veriyolardı hatta oturabilirmiyim dediğimde pardon farkedemedim özür dilerim gibi cvplar alıyodum..ama yenibosnada bin otobüse herkez uyur çocuğunu oturtur yer açılınca senden önce koca koca adamlar totosunu sıkıştırır..

Nasıl gidicen mesela doğumdan sonra bi planı anlatsana...
Bebişi ben yanımda götürmek istemem.
Ama daha çok minik olacağı için de evde bırakmak hiç istemem...

slmm.. ben saç kestirme değil ama boyatmaya taktım. bir kere dip boya yaptırdım dr desteğiyle. ama benim saçlarım röfleli ve röfle 6-7 saat sürüyor. saçımın her teliyle ayrı ayrı ilgileniyorlar ve böylece kesinlikle yanma yıpranma olmuyor. ama kafamı karıstıran su. ben bebiş doğunca ne onu kuaföre ortamına sokabilirim ne de evde 6-7 saat bırakabilirim. ya acaba doğuma yakın boyatsam sorun olurmu. dip boya yaptırdım tamam ama röflede sorun olur mu acaba ?

Bende yeni baba olduğundan tebrik etmek için aradığım eski iş arkadaşımın bana yaptığı normal doğum baskısı için bir alkış istiyorum ki eşi sezeryan oldu antiparantez..

Son düzenleme:
Kızlar bir arkadaşım 2 ay önce doğum yapmıştı öyle coşkulu şekilde bekledi ki bebeğini. Bir de bebekleri kazayla olmuştu ama eşinin annesi babası o küçükken ölmüş ve sırf eşinin hatrına aldırmadı o çok istiyor diye.
Daha yeni evliler bir de bebek doğalı 2 ay oluyor ve bunlar evleneli daha 1.5 yıl anca oldu.
Eşiyle bebek doğduktan sonra sorunlar yaşamaya başlamış. Eşi arkadaşıma sen artık şizofrenler gibi davranmaya başladın demiş. Ama yeni bir anne olarak korunaklı bir hal aldığı için çok normal geldi bana arkadaşımın davranışları. Neyse daha karısının gönlünü bile almadan yanaşmaya çalışınca da haklı olarak red cevabını almış. O günden beridir de ayrı ayrı yatıyolarmış ve bebek dışında hiç bir konu hakkında konuşmuyolarmiş.
Ben biraz deşince meseleyi şöyle bir gerçek çıktı ortaya. Evlendikleri ilk zamanlar arkadaşım ilgisiyle kocasını resmen boğuyormuş o derece şımartıyormuş bebek doğunca da ilgi direkt bebeğe kaymış.
Arkadaşıma bunu anlatsam bile hala kocasını suçluyor o benimle ilgilenmiyor nasılsın diye bile sormuyor, sürekli beni eleştiriyor diyor. Ben artık sevmek şöyle dursun nefret ediyorum artık dedi. O kadar etkilendim ki anlatamam lohusalıkta rn korktugum şey.
Sonra bana dolaylı yollarla da size önerisi şu
sen sen ol kesinlikle kocanı dogumdan sonrasına hazırla
,o dönemde onu da seni de nelerin beklediğini iyi bilsin yoksa benim.gibi olursun dedi. Ben bundan korktuğum için hamile olmadan önce kocamı hamileliğe alıştırdığım gibi,hamilelikte de onu lohusalığa hazırlıyorum. Benim okuduğum tüm kitapları ona da okutuyorum ki sonra noluyor yaaa diye boşluğa düşmesin.
Yani taze yaşanılan örnekle birlikte sizler de eşlerinizi doğumdan sonraki sürece hazırlayın ki sonrasında bebek doğdu bizi unuttu moduna girmesinler. Kadın olarak çok işimiz var çoookkk..

lohusalık hakkında nerdeyse hiç bir şey bilmiyorum ama artık korkmaya başladım çünkü herkes çok zor geçtiğini söylüyor. oysa benim kafam bunu almıyor işte, bebeğim kucağımda sağ salim olduktan sonra neden ruh hali kötüleşiyor. ya da her lohusalık zor geçmek zorunda mı

Vücudun değişiyor, sana 7 24 muhtaç bir can bir anda kucağına geliyor.uykusuzluk, kendinle ilgilenmeye fırsat bulamama. Aslında bilinçli şekilde karşılanırsa bu tür değişiklikler hiç de bunalım gibi bir durum olmuyor tabii cevresel faktörler de varm biri bir yerden sütün yetmiyor der,biri bir yandan bu doğum kiloları senden gitmez der vs..
ama dediğim gibi herşeye eşlerimiz ile birlikte göğüs gerecek bilince sahip olursak kolay atlatılır sen hiç korkutma sadece hazırlan..

Bu tarz hikayeler beni de korkutuyor hele şu son zamanlar kendimden korkar oldum çünkü bazen cidden şizofren gb davrandığım oluyor sonra kendime kızıyorum sonra o kızgınlıkla eşime kızıyorum böle kısır bi döngü :/ şimdi böyle lohusalıkta nolacak diye iyiden iyiye korkmaya başladım sabrım 0 da çünkü ama aklım başıma geldiğinde eşimi uyarıyorum bak regl zamanlarımın uzadığını düşün her söylediğimi kafana takma açıkca beni umursama ama bunu da bana belli etme diyorum :) umarım hepimiz çok rahatlıkla atlatırız bı dönemi o dönemde de destek oluruz inş birbirimize

Bak ne güzel söylüyormuşsun bunu lohusa dönemi için de eşlere anlatmak gerek. Artık sana muhtaç bir bebek olduğunu onunla bir süre eskisi gibi ilgi gösterememe ihtimali olduğunu,bu durumun bebeğin varlığına,anneliğe alışana kadar süreceğini sonrasında herseyin yoluna gireceğini bilmesinde şimdiden fayda var.
Korkma hiç inan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…