Mutfak takıntım benimde var.. Tezgahta falan bişey olmucak ya makinede ya yerinde :)
Dişçiye gittik baktı kurcaladı,20 lik dişimden dolayı ağrım varmış, çıkcak yer bulamadığı için öndeki dişe baskı yapıyormuş..
Şuanda müdahale edemem dedi.. gargara verdi bu hafifletir ağrını dedi..
Sonra dedi eve gidince sarımsak yiyosun bol bol ki apse olmasın,
bende bol sarımsak yoğurtlu bişiler yaptım sölemesi ayıp sabah hiçbişeyim yoktu ki dr un verdiği gargarayıda 1 kere kullandım.
Sarımsağın gözünü seveyim :))
Kızlar, dün akşamdan beri kk forumlarda sezeryanla doğum yapan annelerin deneyimlerini okuyorum. Epiduralle olanlar, spinal anestezi ile olanlar ve genel anestezi olanlar. Hepsi memnun. Şikayetçi değiller. Spinalle sonradında bacaklar birkaç saat hissedilmiyormuş, epiduralle sonrasında bel ağrısı olabiliyormuş, genel anestezi sonrasında bebeğişi en son anne göüyor haliyle. Doğduğu ana şahit olmak önemli midir? Bilemiyorum. Hepsinin bir yan etkisi oluyor, bunu deneyimleyen anneler gerçekten şikayetçi değil, özetle hepsi öneriliyor. Ne yapmak lazım bilemedim. Pazartesi doktorumla bunu konuşacağız. Anestezist görecek. Ayın 30'unda hayatımın en önemli deneyimini yaşayacağım. :18:
kızlar size akıl danışayım ;şimdi benim doğum seçim öncesine denk gelecek nasip olursa.kaynanamlar da memelektte ve 24 saatlik uzaklıktalar.doğumda yanımda olmak isityordu ama sanırım seçim dolayısıyla seçimden sonraya da kalabilr gelmesi.sizce de sonradan gelmesi daha iyi olur değil mi? nedn mi doğumda annem yanımda olmak isitoyrdu refakatçi olarak ama eşim annem gelse o olmak ister ya sorun çıkarsa diye düşündük..e ben tabiki annemi isterim.çünkü en rahat olacağım kişi o...
(bu arada o doğum öncesi gelme düşüncesinde hala sadece biz aramızda böyle konuştuk sabah eşimle)
gözün aydın canımmm
sarımsak mı iyi geliyormuş vay be
her ne kadar tüketemesemde ekstra birçok
yerde kullanıyorum bunu da unutmamam lazım
gunaydin kizlarr.. bugun erkenciyim yine.. dedemiz vefat etti. sabaha karsi zyandik esim gitti ben evdeyim isten izin aldim bugunluk. sabahtan beri temizlik yapiyoum bi kahvalti yapip devam etcem simdii
kızlar size akıl danışayım ;şimdi benim doğum seçim öncesine denk gelecek nasip olursa.kaynanamlar da memelektte ve 24 saatlik uzaklıktalar.doğumda yanımda olmak isityordu ama sanırım seçim dolayısıyla seçimden sonraya da kalabilr gelmesi.sizce de sonradan gelmesi daha iyi olur değil mi? nedn mi doğumda annem yanımda olmak isitoyrdu refakatçi olarak ama eşim annem gelse o olmak ister ya sorun çıkarsa diye düşündük..e ben tabiki annemi isterim.çünkü en rahat olacağım kişi o...
(bu arada o doğum öncesi gelme düşüncesinde hala sadece biz aramızda böyle konuştuk sabah eşimle)
canım tercih senin en azından eşinde anlayışlıymış
Saol canım..
Evet ben her yemeğe mutlaka 1 diş koyuyorum ama diş ve vücuttaki apseler için çiğ tüketmek gerekiyormuş
Onu da dün dişçi söyledi :)
Saol canım..
Evet ben her yemeğe mutlaka 1 diş koyuyorum ama diş ve vücuttaki apseler için çiğ tüketmek gerekiyormuş
Onu da dün dişçi söyledi :)
cnm aynen benim yaşadıkarımı yaşıyosun anladığım kadarıyla bende diş ağrısıyla dr.'a gittim meğer yirmilik çıkıyomuş diğerlerini sıkıştırıomuş, bana da dr. yapacak hiçbirşey yok çıkmasını bekliceksin, çok ağrın olursa minoset yada parol iç demişti, kloroben gargara vermişti, birde ben sık sık tuzlu suyla gargara yapıodum 3 hafta sürdü ağrısı maalesef, bütün diş etim şimişti, ilk hafta resmen günde üç parol içiodum ağrıdan duramıodum çünkü, sonra ilaç içmedim ama tuzlu suyla gargara yaptım nerdeyse her saat, azala azala geçti ağrısı, bana sonradan bol sakız çiğneseydin dediler ,çıkmaya çalışan dişin olduğu tarafla, daha çabuk çıkarıyomuş, ne kadar çabuk çıkarsa o kadar iyi, umarım hemen çıkıverir senin dişte
hmm..akışına bırakalım o zman
tansiyonuna dikkat et bu arada...
Benim kayınvalidem yok canım rahmetli olmuş yıllar önce ama arkadaşlarımdan duyduğum hep doğum anında ve mümkünse 1 hafta falan kayınvalideni çok yakınında tutma.. Çünkü tecrübeli oldukları herşeyi bebişinde uygulamak istiyorlar ama senin yapmasını istemediğin şeyler olcak kendi annene yapma dediğinde o sana kırılıp küsmez ama kayınvalideler hemen alınır.. Yani bence doğumdan sonra gelmeleri çok daha iyi olur gibi :)
her yemeğe bende koyuyorum sadece çiğ sarımsaklı yoğurtlu ya da başka türlü sos
yaparsam tansiyonum düşüyor
hatta şampuan şişemde bile rendelenmiş sarımsak var şampuanla karıştırdım
saçlarım oldu rapunzel gibi doğum öncesi biraz kestirmem lazım şimdi zor
o zaman daha da zor olacak benim için
Yaa onu sorucam bide, benim tansiyona ait hiçbi şikayetim yok yani en azından hissettiğim yok.
Dr umda hiç tansiyonumu ölçmedi henüz veya takip et artarsa düşerse gel falan demedi..
Arada bi baktırmam gerekiyor mu ki ?:44:
ay canım sorma canım her konuştuğumuzda felaket senaryoları çiziyor.aman şu doğumda böyle oldu da bunun bebeği şöyle oldu da vs...bizim bebiş sağlıkla doğsun yeter bana deyip durur.geçen gün de başladı yine ben de dedim ki anne çevrenizde ne çok olumsuz şeyler oluor sen de düşündükçe üzme kendini torununa hazırlıklar yap örgüleriyle uğraş ;olumlu düşün boşver dedim(ha hiçbir hazırlık yapmıyormuş;ya uğursuzluk getirirse diye !) bi de benim görümcem 18 yıllık evli ve tüm tedavilere rağmen çocuğu olmuyor.ben de geçen yıl düşük yaptım 24 saatlik otobüs yoculuğu yüzünden...bunlar da etkilemiş onu anlıyorum ama sürekli olumsuz düşünmesi beni üzüyor.
gelelim konuya dün eşime gelinim üzdü kırdı beni falan demiş ben herşey yaparım torunuma ama vs e bu hareketi de beni kırdı haliyle
Valla dün baya bol bol yedim ama çok şükür bişi olmadı inşallahta olmaz..
Ama dişimin ağrısı geçtiyaa çok şükür gözüm açıldı resmen..
Saç için iyi geldiğini bilmiyodum, şampuanda sarımsak kokusu olmuyo dimi canım ?
Bu arada benimde saçlarım çok uzadı doğumdan sonra kestiricem inşallah hemen..
ben gititğimde direk ölçüyorlar canım..sağlık ocağında hastanede...genelde düşüyor benim hele sarımsak direk halsizleştirir beni ve anlarım düştüğünü..belki de sende yoktur cnm
ay canım sorma canım her konuştuğumuzda felaket senaryoları çiziyor.aman şu doğumda böyle oldu da bunun bebeği şöyle oldu da vs...bizim bebiş sağlıkla doğsun yeter bana deyip durur.geçen gün de başladı yine ben de dedim ki anne çevrenizde ne çok olumsuz şeyler oluor sen de düşündükçe üzme kendini torununa hazırlıklar yap örgüleriyle uğraş ;olumlu düşün boşver dedim(ha hiçbir hazırlık yapmıyormuş;ya uğursuzluk getirirse diye !) bi de benim görümcem 18 yıllık evli ve tüm tedavilere rağmen çocuğu olmuyor.ben de geçen yıl düşük yaptım 24 saatlik otobüs yoculuğu yüzünden...bunlar da etkilemiş onu anlıyorum ama sürekli olumsuz düşünmesi beni üzüyor.
gelelim konuya dün eşime gelinim üzdü kırdı beni falan demiş ben herşey yaparım torunuma ama vs e bu hareketi de beni kırdı haliyle
sadece ıslakken ama kuruduktan sonra asla koku falan yok
Mutfak takıntım benimde var.. Tezgahta falan bişey olmucak ya makinede ya yerinde :)
Dişçiye gittik baktı kurcaladı,20 lik dişimden dolayı ağrım varmış, çıkcak yer bulamadığı için öndeki dişe baskı yapıyormuş..
Şuanda müdahale edemem dedi.. gargara verdi bu hafifletir ağrını dedi..
Sonra dedi eve gidince sarımsak yiyosun bol bol ki apse olmasın,
bende bol sarımsak yoğurtlu bişiler yaptım sölemesi ayıp sabah hiçbişeyim yoktu ki dr un verdiği gargarayıda 1 kere kullandım.
Sarımsağın gözünü seveyim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?