iyi cnm inşallah bir daha ağrımaz seninki de, bu arada evet bi diş ağrısı hayattan bezdiriyo resmen, ama böbrek ağrısı,başka alemlere götürüyo insanıonuda yaşamıştım üniversitede, kum dökmüştüm aman allahım böyle bi ağrı yok, zaten ağrıdan yarı baygındım hastaneye nasıl gittim ne yaptılar yarım yamalak hatırlıorum, gözlerim açılmıo, kan alcaklar kolumdan tahlil için kan akmıodu ya resmen hemşire sıkıo kan gelsin diye yok iğne içerde ama kanım akmıo, allah kimseye yaşatmasın,5 gün boyunca sürekli devam eden bi ağrı, bide böbrek ağrısı kemik ağrısı gibi, ıyyyyyy allahım bidaha yaşatmasın valla tüylerim diken diken oldu yine,diş ağrısı onun yanında devede kulak aslında böbrek sancısı doğum sancısının bilmem kaç katı derler diye duymuştum, o zaman oo ben normal doğururum bebeğimi diyodum ama hiçte öyle olmuyomuş yine korkuyourm yine korkuyorum normal doğumdan
Kızlar, dün akşamdan beri kk forumlarda sezeryanla doğum yapan annelerin deneyimlerini okuyorum. Epiduralle olanlar, spinal anestezi ile olanlar ve genel anestezi olanlar. Hepsi memnun. Şikayetçi değiller. Spinalle sonradında bacaklar birkaç saat hissedilmiyormuş, epiduralle sonrasında bel ağrısı olabiliyormuş, genel anestezi sonrasında bebeğişi en son anne göüyor haliyle. Doğduğu ana şahit olmak önemli midir? Bilemiyorum. Hepsinin bir yan etkisi oluyor, bunu deneyimleyen anneler gerçekten şikayetçi değil, özetle hepsi öneriliyor. Ne yapmak lazım bilemedim. Pazartesi doktorumla bunu konuşacağız. Anestezist görecek. Ayın 30'unda hayatımın en önemli deneyimini yaşayacağım. :18:
Bu konuda benim de kafam çok karışık. Ben genel anestezi almıştım ilk doğumda. Bebek doğduktan sonra dermoid kist ve tüplerdeki sorunlar nedeniyle ameliyat devam edecekti o kadar uzun süre bekleyemem deyip kendim istemiştim genel anesteziyi. İlk gün neredeyse kendime gelemedim diyebilirim. Evet kendimdeydim ama çok ağır bir uyku hali vardı. Onun dışında bir sorun yoktu. Benimle aynı gün sezeryan olan bir bayanı spinal-epidural ( bu ikisi arasındaki farkı hala bilmiyorum. Bir bilen anlatsa ne güzel olur) hangisi bilmiyorum ama belden uyuşturularak olmuştu. Gayet iyiydi durumu. Benden önce ayağa kalktı, benden önce yemek yedi vs.
Bu sefer ben kesinlikle genel anestezi istemiyorum. Ama diğer ikisi hakkında da hiç bir fikrim yok.
Kızlar, dün akşamdan beri kk forumlarda sezeryanla doğum yapan annelerin deneyimlerini okuyorum. Epiduralle olanlar, spinal anestezi ile olanlar ve genel anestezi olanlar. Hepsi memnun. Şikayetçi değiller. Spinalle sonradında bacaklar birkaç saat hissedilmiyormuş, epiduralle sonrasında bel ağrısı olabiliyormuş, genel anestezi sonrasında bebeğişi en son anne göüyor haliyle. Doğduğu ana şahit olmak önemli midir? Bilemiyorum. Hepsinin bir yan etkisi oluyor, bunu deneyimleyen anneler gerçekten şikayetçi değil, özetle hepsi öneriliyor. Ne yapmak lazım bilemedim. Pazartesi doktorumla bunu konuşacağız. Anestezist görecek. Ayın 30'unda hayatımın en önemli deneyimini yaşayacağım. :18:
kızlar size akıl danışayım ;şimdi benim doğum seçim öncesine denk gelecek nasip olursa.kaynanamlar da memelektte ve 24 saatlik uzaklıktalar.doğumda yanımda olmak isityordu ama sanırım seçim dolayısıyla seçimden sonraya da kalabilr gelmesi.sizce de sonradan gelmesi daha iyi olur değil mi? nedn mi doğumda annem yanımda olmak isitoyrdu refakatçi olarak ama eşim annem gelse o olmak ister ya sorun çıkarsa diye düşündük..e ben tabiki annemi isterim.çünkü en rahat olacağım kişi o...
(bu arada o doğum öncesi gelme düşüncesinde hala sadece biz aramızda böyle konuştuk sabah eşimle)
Benim kayınvalidem yok canım rahmetli olmuş yıllar önce ama arkadaşlarımdan duyduğum hep doğum anında ve mümkünse 1 hafta falan kayınvalideni çok yakınında tutma.. Çünkü tecrübeli oldukları herşeyi bebişinde uygulamak istiyorlar ama senin yapmasını istemediğin şeyler olcak kendi annene yapma dediğinde o sana kırılıp küsmez ama kayınvalideler hemen alınır.. Yani bence doğumdan sonra gelmeleri çok daha iyi olur gibi :)
her yemeğe bende koyuyorum sadece çiğ sarımsaklı yoğurtlu ya da başka türlü sos
yaparsam tansiyonum düşüyor
hatta şampuan şişemde bile rendelenmiş sarımsak var şampuanla karıştırdım
saçlarım oldu rapunzel gibi doğum öncesi biraz kestirmem lazım şimdi zor
o zaman daha da zor olacak benim için
Valla dün baya bol bol yedim ama çok şükür bişi olmadı inşallahta olmaz..
Ama dişimin ağrısı geçtiyaa çok şükür gözüm açıldı resmen..
Saç için iyi geldiğini bilmiyodum, şampuanda sarımsak kokusu olmuyo dimi canım ?
Bu arada benimde saçlarım çok uzadı doğumdan sonra kestiricem inşallah hemen..
Bu konuda benim de kafam çok karışık. Ben genel anestezi almıştım ilk doğumda. Bebek doğduktan sonra dermoid kist ve tüplerdeki sorunlar nedeniyle ameliyat devam edecekti o kadar uzun süre bekleyemem deyip kendim istemiştim genel anesteziyi. İlk gün neredeyse kendime gelemedim diyebilirim. Evet kendimdeydim ama çok ağır bir uyku hali vardı. Onun dışında bir sorun yoktu. Benimle aynı gün sezeryan olan bir bayanı spinal-epidural ( bu ikisi arasındaki farkı hala bilmiyorum. Bir bilen anlatsa ne güzel olur) hangisi bilmiyorum ama belden uyuşturularak olmuştu. Gayet iyiydi durumu. Benden önce ayağa kalktı, benden önce yemek yedi vs.
Bu sefer ben kesinlikle genel anestezi istemiyorum. Ama diğer ikisi hakkında da hiç bir fikrim yok.
Valla kızlar ben ilk Doğumumda hiç sendrom falan yaşamadım. Anneciğimin desteği sayesinde diye düşünüyorum. Normal hayatımda da ne eşime ne kızıma ne annemekarşı olsun sevgimi çok belli edemiyorum yapım gereği. Kendim de aşırı ilgiden hoşlanan bir insan değilim. Yani eşim aşırı ilgiye alışkın değil o yüzden sorun olmaz. Ayrıca kızım doğduğunda annemin varlığından yararlanarak beni yalnız bıraktı her akşam dışarı çıktı o bebek ağlamaları misafirler koşuşturmaca onu sıktı. Ama ben 10 sene geçmesine rağmen hala başına kakıyorum. Bana destek olmadı tam anlamıyla yani parayı verdi arabayı verdi imkanlar tamm yani o kadar. Buna rağmen 2. Ye doğurmaya karar verdim ama bunu sırf kızım çok istediği için , bu hayatta kardeşsiz kalmasın diye bile bile lades dedim sonradan pişman olmamak için. Bu sefer durum biraz farklı şu an annemlerle farklı şehirlerdeyiz ve burda kimsem yok, bu sefer öyle kaçmak yoooook burnundan getiricem Allah kısmet edersebunu her fırsatta da söylüyorum kendisine bakalım zaman neler gösterecek
Migrosta sarımsaklı şampuan gördüm.
Bioxin femina yanina bir de onu almayı düşünüyorum.
Eki Görüntüle 946088
ne zamandır kendime lohusa tacı yapmak istiyordum. Malzemeleri almıştım ama bir türlü başlayamamıştım. Dün sabah aşkım bana süpriz yapmış :) Sabaha kadar tac yapmış bana ya :) Bide bana şarkı bestelemiş( lohusa lohusa Ata bebeğim artık doğsa ,kafasını göğsüme koysa )
Çok komik benim kocam ya, bide çok tatlı :)
Geçmiş olsun mellers.Allah şifa versin tez zamanda iyileşip ayaklansın.Zehra9090 ben de 1 adet ayetel kürsi okudum. Allah kabul etsin..
Günaydın güzel anneler. Erkenciyiz bgn çünkü babannemiz ameliyat olacak 8 gibi. Babamız gitti beni götürmedi tabi hastane ortamı diye. Uzun da sürecekmiş. Hayırlısıyla atlatır inşallah. Dualarınızı eksik etmeyin.. Güzel 1 gün olsun hepimize!
günaydın güzel anneler 30 gün sonra yarın prensesim kollarımda olcak şafak 30
Eşinin babası mı vefat ettigunaydin kizlarr.. bugun erkenciyim yine.. dedemiz vefat etti. sabaha karsi zyandik esim gitti ben evdeyim isten izin aldim bugunluk. sabahtan beri temizlik yapiyoum bi kahvalti yapip devam etcem simdii
Sevgili tatlı göbişlerrrr...
Bugün temizlik var.
Coşku doluyum.
Temiz eve bayılıyorum :)
Hatta kısmetse ev temiz olacak diye yarın;
Bebişimin kıyafetlerini yıkamayı düşünüyorum.
Dezenfekte edilecekleri dezenfekte etmek istiyorum.
merhabalar,dünden beri oğlumun kıyafetlerini yıkadım ütüledim,yerleştirdim,inanın hiç yorulmadım keyifle yaptım,inşallah giydiği günleri de görürüz.bu arada doğum zamanı için doktorumuzla ne zaman konuşmalıyız,ben sezaryen olmak durumundayım,konuşmak için daha erken mi acaba?
Günaydın tatlı göbişler..
Diş ağrımın olmadığı bir güne uyanmak paha biçilemezzz
O kadad severek evlenmişlerdi ki şuan kızımla ben mutluyum o olmasa da olur dedi. Boşanmayı düşünmüyorsun dimi dedim kızım için şuan hayır ama benim için bitti dedi. O kadar üzüldüm ki nasıl hassaslaştıysa artık kocasını 2 ayda silmeyi göze alabilmiş. Ben de eşime anlattım hemen durumu o da çok üzüldü yorum yapmadı ama maksat neler bekliyor onu yaşayan birinden ögrenmesiydi.Emel çok güzel ve doğru şeyler söylüyorsun arkadaşım
Öyle diyolar yaa zaten. Sigara içen biri hamile kaldığında canı hala sigara istiyorsa günde 5 taneye kadae izin veriyolar çünkü sigara içmemenin verdiği stres sigaradan daha zararlıymiş.Yani ben şahsen kimyasal herşeye karşıyım sadece hamileyken değil emzirirken de geçerli.
Ama tabi insan kendini kötü hisseder, ruh hali bozulur ve bebeğine verimli anne olamaz ise; o zaman kar zarar hesabı yapmak lazım Alevcim.
Bak 10 yıl geçmesine rağmen hala unutulmamış bir olay
Sonuçta bebeği ikimiz yapıyorsak eşlerin birbirine destek olması gerekiyor. Ben hep kendi eşime 2. Çocuk kararı senin 1. Sine olan tavrın belirlicek diyorum. Anneler de dahil bu evrede yetmeyebiliyor manevi destek konusunda. Çünkü kadın kendini ben önceden kadındım ama şuan anneyim moduna sokuyor ve dişiliğini unutuyor. Burda da dişiliği hatırlatma görevi kocaya düşerken,yine ne hikmetse karısını suçlayan yine koca oluyor.
Zor bir dönem zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?