gunaydin kizlarr.. bugun erkenciyim yine.. dedemiz vefat etti. sabaha karsi zyandik esim gitti ben evdeyim isten izin aldim bugunluk. sabahtan beri temizlik yapiyoum bi kahvalti yapip devam etcem simdii
Kızlar, dün akşamdan beri kk forumlarda sezeryanla doğum yapan annelerin deneyimlerini okuyorum. Epiduralle olanlar, spinal anestezi ile olanlar ve genel anestezi olanlar. Hepsi memnun. Şikayetçi değiller. Spinalle sonradında bacaklar birkaç saat hissedilmiyormuş, epiduralle sonrasında bel ağrısı olabiliyormuş, genel anestezi sonrasında bebeğişi en son anne göüyor haliyle. Doğduğu ana şahit olmak önemli midir? Bilemiyorum. Hepsinin bir yan etkisi oluyor, bunu deneyimleyen anneler gerçekten şikayetçi değil, özetle hepsi öneriliyor. Ne yapmak lazım bilemedim. Pazartesi doktorumla bunu konuşacağız. Anestezist görecek. Ayın 30'unda hayatımın en önemli deneyimini yaşayacağım. :18:
Çok şükür atlattın az da olsa umarım doğuma kadar rahat bırakır da seni doğumdan sonra kurtulursun :)))
Ben hala yataktan çıkamadım günaydınnnnnn:)))
Senin kv de pek bir nazlıymış canım. Bence de annenin kalması daha mantıklı. Onun yanında daha rahat olursun.ay canım sorma canım her konuştuğumuzda felaket senaryoları çiziyor.aman şu doğumda böyle oldu da bunun bebeği şöyle oldu da vs...bizim bebiş sağlıkla doğsun yeter bana deyip durur.geçen gün de başladı yine ben de dedim ki anne çevrenizde ne çok olumsuz şeyler oluor sen de düşündükçe üzme kendini torununa hazırlıklar yap örgüleriyle uğraş ;olumlu düşün boşver dedim(ha hiçbir hazırlık yapmıyormuş;ya uğursuzluk getirirse diye !) bi de benim görümcem 18 yıllık evli ve tüm tedavilere rağmen çocuğu olmuyor.ben de geçen yıl düşük yaptım 24 saatlik otobüs yoculuğu yüzünden...bunlar da etkilemiş onu anlıyorum ama sürekli olumsuz düşünmesi beni üzüyor.
gelelim konuya dün eşime gelinim üzdü kırdı beni falan demiş ben herşey yaparım torunuma ama vs e bu hareketi de beni kırdı haliyle
Sana katılıyor schagacım. Ben de doğum da kordon kesilmeden ten teması yapmak istiyorum ama kordon o kadar uzun bişey mi acaba sezeryandan sonra yanıma kadar uzatabilirler mi kordonla:))))Amargicim, doğduğu ana şahit olmak bence önemli. Hatta bebek doğduğunda, yıkanmadan, kordon kesilmeden hemen annenin göğsüne verilmeliymiş. İlk ten teması çok önemli diyorlar. Bu sebepten genel anestezi sağlık olarak mecburi değilse tavsiye etmem.
Hayırlısıyla kuzuna kavuşmana az kaldı.
Annene söyledin mi?
Dinlenmek iyi geldi daha iyi hissediyorumm şuan sırf tembellikten kalkmıyorum:))) kızım tekmeleri sıralıyor son yatak keyfi yaptığın günler, ben geleyim bak neler yapcam anne sana der gibiKıyamam canım yaaSende hemen iyileşirsin inşallah canım dualarım seninle..
Bol bol su içmeyi ihmal etme sakın.. :))
Dinlenmek iyi geldi daha iyi hissediyorumm şuan sırf tembellikten kalkmıyorum:))) kızım tekmeleri sıralıyor son yatak keyfi yaptığın günler, ben geleyim bak neler yapcam anne sana der gibi
Ben de ona ana kiz yatak keyfi yapacağımızı, yatağımın çok büyük olduğunu anlatıyorum:)))
gunaydin kizlarr.. bugun erkenciyim yine.. dedemiz vefat etti. sabaha karsi zyandik esim gitti ben evdeyim isten izin aldim bugunluk. sabahtan beri temizlik yapiyoum bi kahvalti yapip devam etcem simdii
Yerim sizi yaa.. İyi iyi tadını çıkar bencede.. Hem dinlen, hem kızınla doya doya vakit geçir.. İşe güce daldınmı bebişlerimizle konuşamıyoruz malesef.. Benimde oğluşum kaç gündür benle bir ağrı çektiği için çok kıpırdak huzursuzdu bugün maşallah pek bi durgun, arada hıçkırık tutuyor bi dönüyor o kadar :))
Bu konuda benim de kafam çok karışık. Ben genel anestezi almıştım ilk doğumda. Bebek doğduktan sonra dermoid kist ve tüplerdeki sorunlar nedeniyle ameliyat devam edecekti o kadar uzun süre bekleyemem deyip kendim istemiştim genel anesteziyi. İlk gün neredeyse kendime gelemedim diyebilirim. Evet kendimdeydim ama çok ağır bir uyku hali vardı. Onun dışında bir sorun yoktu. Benimle aynı gün sezeryan olan bir bayanı spinal-epidural ( bu ikisi arasındaki farkı hala bilmiyorum. Bir bilen anlatsa ne güzel olur) hangisi bilmiyorum ama belden uyuşturularak olmuştu. Gayet iyiydi durumu. Benden önce ayağa kalktı, benden önce yemek yedi vs.
Bu sefer ben kesinlikle genel anestezi istemiyorum. Ama diğer ikisi hakkında da hiç bir fikrim yok.
cnm aynen benim yaşadıkarımı yaşıyosun anladığım kadarıyla bende diş ağrısıyla dr.'a gittim meğer yirmilik çıkıyomuş diğerlerini sıkıştırıomuş, bana da dr. yapacak hiçbirşey yok çıkmasını bekliceksin, çok ağrın olursa minoset yada parol iç demişti, kloroben gargara vermişti, birde ben sık sık tuzlu suyla gargara yapıodum 3 hafta sürdü ağrısı maalesef, bütün diş etim şimişti, ilk hafta resmen günde üç parol içiodum ağrıdan duramıodum çünkü, sonra ilaç içmedim ama tuzlu suyla gargara yaptım nerdeyse her saat, azala azala geçti ağrısı, bana sonradan bol sakız çiğneseydin dediler ,çıkmaya çalışan dişin olduğu tarafla, daha çabuk çıkarıyomuş, ne kadar çabuk çıkarsa o kadar iyi, umarım hemen çıkıverir senin dişte
Genel aneztezide aneztezinin etkisi geçtikçe acıyı odaya ilk geldiğin anda daha çok hissediyormuşsun eeee meme bekleyen bir bebek var orda o yüzden hem ilk görememiş hem de hemen rmzirememiş oluyorsun.
Spinal ise etkisi epidural e göre daha kısa ama yan etkileri daha fazla hem baş ağrısı hem de baş dönmesi yapıyormuş ama o da bol kahve içerek çozülebilecek bir sorunmuş. Bebeği ilk görmek ve agrın olmadığı için hemen emzirmek çok avantajlı
Epidural ise etkisi en uzun süren yöntem 4 saat falan sürüyormuş ve yanetkileri spinal kadar değil çünkü spinalde iğneyi daha derine yapıyolar hemen etkisini göstersin diye. İlk görmek ve ağrın olmadan hemen kolostrum u bebeğe verme açısından daha sağlıklı.
Ama epidural bazen etki etmeyebiliyormuş gerçi o tamamen aneztezistin becerisi ama o zaman da hem spinal hem de epidurali aynı anda yapabiliyorlarmış.
Benim tercihim epiduralden yana olacak o yüzden:))
İçim nasıl kıpır kıpır anlatamam. Hani küçükken bayram sabahları için geri sayım yapardık yaaa 10 gün kaldı 9 gün kaldı diye her sabah karnındaki kelebek uçuşmasına benzer bir kıpırtı heyecanla uyanırdık işte aynı o duyguyu hissediyorum.
Senin oğluşun sana aşık olacak annesi ben de sizi yerim:)))
Eğer bulabilirseniz kenger sakızı tamamen doğaldır, hiçbir katkı maddesi yoktur. İlk çiğnemeye başladığınızda serttir, o sertlik daha da rahatlatır sonra da yumuşar.
ya codulu bu insanlar bos bos konusmuyo mu ben de sinir oluyorum.. bugun markete kadar gittim yolda yaslı bı kadın yol sordu sonra basladı konusmaya azıcık kilo almışssın dedi bide genç bi anne olucagım için (21 yasımdayım)basladı konusmaya ne acelen vardı niye yaptınız falan sana ne yaptık bebişimizi alla allaaahayat hikayesini anlattı 4 tane cocuk yap benim de oyle falan demeye basladı.. size ne kaç tane yaparsam yaparım ki ben cocuk dogurmak için dogurmak istemiyorum imkanım olursa yaparım bi tane daha size ne sinir oldum gitti hemen göbeğime dokundu o kadar sinir oldum ki anlatamam.. yaşlı oldugu için bi şey demedim ama deli oldumm ..
2. Çocuk kızımın isteği ile ama tabi eşimle de konuşup beraber karar verdiğimiz bişey, çünkü ben de istemem başıma kakılmasını sen istedin falan gibisinden lafları. Sonuçta anne olunca böyle olunuyor işte fedakar kızıma kıyamadığım için böyle bir karar verdim nelerle karşılaşacağımı bile bile o yüzden her türlü zorluğa göğüs germeye hazırım Allah'ın izniyle, mücadeleci bir ruhum var benimne kadar uykusuz da kalsan yorulsan da o miniklerin bir gülümsemesi, sarılması herşeyi unutturuyor insana
Ayy evet yaa.. Allah'ım isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah. Gerçekten bambaşka bişimiş.Yani eskiden arkadaşlarım anlattığında duygularını paylaşırdım ama bu kadar yoğun yaşandığını bilemezdim. İçinde sana sımsıkı bağlı bişi var ve sen o kıpırdadıkça çıksada onu sımsıkı sarsam diyosun.. Bende şafak sayıyorum ama tabii tam tarih belli olmadığından daha bi heyecanla sayıyoruz günleri :))
Ne gzl yazmissin canim cok farkli bi duygu gerckten allah kimseyi evlatsiz birakmasi bizede sagsalim sorunsuz kucgimza almyi nasip etsin bnde ruyamda emzrdigimi gordum bbgide grdum o kdr gerckciydi emdgi icin o kdr mutluydum ki allahim dedim bana bunun gercegini yasatmyi onu bagirima basmyi nasip et :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?