Bende kesinlikle seninle aynı fikirdeyim ablam 2 doğumunun ilkini 10 sene önce epidrual ile yaptı hiç bir yan etkisi olmadan kısa zamanda toparlandı doğuma eşi de girmişti 2. Doğumunu sipinal ile yaptı baş ağrısı oldukça fazla oldu o kadar başı ağrıyordu ki yanında kimseyi istemiyordu abimin eşi sezeryan işe doğum yaptı ve çocuğu 10 dk emzirmedi direk mama verdi ve kendi canının derdine düştü çocuğun yüzüne bilebakmadı bunları yaşarlarken hep yanlarındaydım ister istemez etkilenip fikir sahibi oluyorsun bir de şu var tabi herkes aynı olacak diye birşey yok etkiler ve tepkiler kişiden kişiye göre değişir tabi bende büyük ihtimalle epidruL ile doğum yapacam geçen gittiğimiz zaman netleştirdik herşeyin hayırlısı tabi Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Aynen öyle düşünsene bir insanın içinde annelik dışında hiç 2.bir kalp atma şansı olur mu? Hiç kimse babalar bile doğmadan daha yüzünü bile görmeden ölesiye bağlanmıyor kimseye bizlerden başka. Görmediğin birşeye canını feda edebilirsin yaaa mucize bu resmen:))Ayy evet yaa.. Allah'ım isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah. Gerçekten bambaşka bişimiş.Yani eskiden arkadaşlarım anlattığında duygularını paylaşırdım ama bu kadar yoğun yaşandığını bilemezdim. İçinde sana sımsıkı bağlı bişi var ve sen o kıpırdadıkça çıksada onu sımsıkı sarsam diyosun.. Bende şafak sayıyorum ama tabii tam tarih belli olmadığından daha bi heyecanla sayıyoruz günleri :))
30 gün mü amanın sezeryan tarihi mi aldın ki canım?
Yaaa çok az kaldı diyorum ama sonra bakıyorum daha 8 hafta var:))
insanlar hasta.. dusunceleri hasta mantiklari hasta.. bide bna devletten 2500 tl alcan biliyonnu seklinde sorularda geliyo. o para asgari ucretle calisana veren miktar ve devlet vermiyo. zaten senden kestigini veriyo. offff insanlar cok dusuncesiz..
ya evet yaa.. gozlerim doldu.. bizde coxuklugumuzda oyleydik. vee insanlarin yabanci tanimadiklari hamilekere gosterdigi ilgiyi kendi yakinina da gostermemesi komikk.. ama bizim yetistirdigimiz cocukklar boyle olmayacak
Geçen hastaneye gittiğimizde sıramızı beklerken eşimle yanımıza bi teyze oturdu..
Kızı muayenedeymiş.. İşte senin kaç aylık falan diye sordu sonra yaş kaç falan dedi. Dedim 31
İlk bebek mi dedi. Evet dedim bende.. Bu kadar geç kalınır mı kızım, 3 ü 4 ü hangi ara yapcan da onlara bakcan falan diye azarlardı resmen :)))
Eşimde dayanamadı nüfus memurumusun teyzecim sanane biz belki 1 tane 2 tane istiyoruz alla alla diye çıkıştı..
Dedim ne dangalak insanlar var..
Sonra kızı muayeneden bi çıktı daha 15-16 yaşında bişi sanki. Sormadım ama çok küçüktü belli..
çokkkkk güzel olmuş eşin ellerine sağlık sana daarkadaşım
Seni tanıdıysam eğer o sabrınla üstesinden geleceğine adım kadar eminim canimm:))bende 2. çocuk fikrine pek sıcak bakmıyodum kızıma yetişemiyorum birtane daha olursa ne olcak diye
sonra düşündüm benim yanımda hep annem vardı hep destek ablam yok benim bende şeker hastasıyım
ilerde neler olacağını bilmiyorum enazından kızımın bir kardeşi olursa birbirlerine ben olmasamda destek
olurlar hep bir ablam olsun isterdim ama kızımın olcak eşim hep istiyodu ikinciyi ama zaman belirlememiştik
ben fikirlerimi söyledim oda evet bende öyle düşünüyorum bence şimdi tam zamanı dedi cesaretlendirdi
beni bende kızım için istedim 2. yi yoksa benim durumum çok zor şekerimi kontrol altında tutmaya çalışıyorum
tutamazsam kimseye yararım olmuyo kızımın okulu ev iş okul hiç durmuyorum bakalım bununda üstesinden gelcez
inş.
gunaydin kizlarr.. bugun erkenciyim yine.. dedemiz vefat etti. sabaha karsi zyandik esim gitti ben evdeyim isten izin aldim bugunluk. sabahtan beri temizlik yapiyoum bi kahvalti yapip devam etcem simdii
Ben de çokk severim temiz kokan evi misss gibi:))
Bizim de aylar sonra karar verip aldığımız kurutma makinemiz gelecek inşallah bir de bebişimin yatağı gelecek işbirden çok coşku doluyum ve ben de bu coşkuyla gidip kuaföre operasyon yaptırıcam:)))
merhabalar,dünden beri oğlumun kıyafetlerini yıkadım ütüledim,yerleştirdim,inanın hiç yorulmadım keyifle yaptım,inşallah giydiği günleri de görürüz.bu arada doğum zamanı için doktorumuzla ne zaman konuşmalıyız,ben sezaryen olmak durumundayım,konuşmak için daha erken mi acaba?
Sana katılıyor schagacım. Ben de doğum da kordon kesilmeden ten teması yapmak istiyorum ama kordon o kadar uzun bişey mi acaba sezeryandan sonra yanıma kadar uzatabilirler mi kordonla:))))
Yani 5 mt falansa kordonu anca bana uzanır diye düşünüyorumemellll gulmekten oldum yaaq.. kordon boyu o kadar uzunmu bak mersk wttim simdii..bu arada bende spinal anestezi olcam. doktor oyle dedi bende sorgulamadim.cunku epidural ile aralarinda fark oldugunu bilmiyodum bu gittigimde sorarim. bu arada vefat eden esimin dedesi cok sukur kizimin degil
Çok tatlıymış gerçekten
İnce düşünceli insanlar çok hoşuma gidiyor ya
Güle güle kullan Alev :)
Genel aneztezide aneztezinin etkisi geçtikçe acıyı odaya ilk geldiğin anda daha çok hissediyormuşsun eeee meme bekleyen bir bebek var orda o yüzden hem ilk görememiş hem de hemen rmzirememiş oluyorsun.
Spinal ise etkisi epidural e göre daha kısa ama yan etkileri daha fazla hem baş ağrısı hem de baş dönmesi yapıyormuş ama o da bol kahve içerek çozülebilecek bir sorunmuş. Bebeği ilk görmek ve agrın olmadığı için hemen emzirmek çok avantajlı
Epidural ise etkisi en uzun süren yöntem 4 saat falan sürüyormuş ve yanetkileri spinal kadar değil çünkü spinalde iğneyi daha derine yapıyolar hemen etkisini göstersin diye. İlk görmek ve ağrın olmadan hemen kolostrum u bebeğe verme açısından daha sağlıklı.
Ama epidural bazen etki etmeyebiliyormuş gerçi o tamamen aneztezistin becerisi ama o zaman da hem spinal hem de epidurali aynı anda yapabiliyorlarmış.
Benim tercihim epiduralden yana olacak o yüzden:))
benimki gece boyunca sürekli hareketliydi ...
Çok sevindim canım ne güzel şafak saymaya başladın ama son günler çok yavaş geçiyor gibi sanki dimi:))evet cnm ben zaten günü almıştım büyük ihtimal bebekte herhangi
bir durum olmazsa erken doğum vs. 24 şubat doğum inş.
Cahillige bak sanki herkes 3 4 çocuk yapmak zorunda yaaa ne garip insan türleri var anlamıyorum. Ama iyi yapmış eşin cevap vermekle haddini bilsin herkes
Aynen öyle düşünsene bir insanın içinde annelik dışında hiç 2.bir kalp atma şansı olur mu? Hiç kimse babalar bile doğmadan daha yüzünü bile görmeden ölesiye bağlanmıyor kimseye bizlerden başka. Görmediğin birşeye canını feda edebilirsin yaaa mucize bu resmen:))
Çok çok özledim kızımı:))
Aslında herşeye hazırlıklı olmak gerek epidural daha az etkili diyerek kendini adapte edersin sonrasında olanlar beklediğin gibi olmaZsa iyice işkence halini alır. Ben her türlüsünde acı çekeceğimizi biliyorum. Hiç bir mutluluk acısız olmuyor maalesef. Sadece bebeğimize hangisi daha faydalı ise o olmalı. Mesela ilk sütü vermek ilk temas benim için acıdan bile önemli. O yüzden tercihim epidural:))
Sen zorunluluktan mı yoksa istediğin için mi sezeryan olacaksın?
Valla bende anlamıyorum bu insanları.. Hayır ben kimseye yorum yapmam mesela bişey sorarlarsa ancak cevap veririm. Ama işte özelikle yaşlı teyzeler çok meraklı akıl verme konusunda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?