Kızlar ya benım doktor 33. haftada net bir dille senin doğum şeklin sezeryan dönse şimdiye kadar dönerdi dedi, yan yatıyor benim bebiş acaba döner mi sizce?
Hayırlısı olsun tatlım.. Ne güzel haberler almışsın.. :) Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebişini :)
Kızlar merhaba ilacı kesti dün sabah doktor artık bebeği etkileyebileceğini düşünüyor o sebepten 32.haftada yani en geç çarşamba günü alıcak bebeğimi cuma gece saat 4 te kanama başladı dünden beri suyum kanlı geliyor bu sabah da kocaman bir pıhtı düşürdüm sancıyla bugün artık suyum pembe değil kırmızı doktor bunun beklediği birşey olduğunu söyledi yarın sabah muayene edip ultrasonda bakacak bu üç günden birinde bebeğim doğmuş olucak allahın izniyle doktor normal doğum yapabilirsin uğraşırsak ama seni ve bebeği daha fazla strese sokmak istemiyorum sezaryene alıcam dedi nolur dua edin bebeğim sağlıkla doğsun kolay bir doğum olur inşallah
İnan ben iki doğum şeklindende çoooooookkk korkuyorum. İİlk bebeğim. Daha bir kere bile ameliyat masasına yatmadım. Doktora hastaneye mümkün olduğunca az giden biriyim. Hastaneye girince miğdem bulanıyor hastane kokusundan.
Ama şuna odaklanmaya çalışıyorum. Doğumdan çıkınca benim kanımdan canımdan olan yavrum karnımda değil de o minicik ışıl ışıl gözleriyle bana bakıcak. Ona dokunabileceğim koklayabileceğim. Böylelikle hem hastane hemde doğum bir nebze de olsa katlanılabilir gibi geliyor.
Canım normal doğumlarda doktordan ziyade ebeler önemli yer tutuyormuş. Devlette de böyle özelde de Doktor geliyor bebeği tutuyor kesiyi atıyor dikişi de atıp gidiyor toplasan 15 dk filan. Başından itibaren yanında durmuyorlar maalesef. Durmaları da zor. İlk doğumlar hastaneye geldikten 6 saat sonra gerçekleşirmiş en erkeni.Bir de normal doğumda anne aktif rol oynar doktor değil. Savaşçı anneler için 10 numara doğum yöntemi diye düşünüyorum.
Maşallah bebişlere doğum tarihleri de alınmaya başlanmış. Bizimkisi daha belli değil geç döllenme olunca kesin bir tarih veremiyor maalesef. Erken gelme ihtimalimizde var. İnş babamız gelip te evimize gidene kadar sabreder kuzucuğum.
Tşk ederiz canım... Hepimize hayırlı doğumlar bahşetsin mevlam...
Maşallah bebişine annesi ne güzel de büyümüş kocaman olmuşDoktorun dediğini yap ye iç gez süslen Bebiş doğunca bir müddet yapamazsın gibime geliyor.
mrb arkadaşlar ankarada olupta doğum yapacak olan var mı ?*
Evet geçen gün annemde bana dedi.. Göğüs ucu için krem aldım, eskiden kremmi vardı sanki karbonatlı pamukla sil hiçbişi olmaz ne memene ne bebeğin ağzına dedi..
cnm seni çok iyi anlıyorum sezaryenin kıyısından döndüm ilk gebeliğimde.suyum azdı 2 ay stresli günler geçirdik ama çok kritik değildi.doguma 20 gün kala pazartesi gel suni sancı verelim dedi.şok oldum nasıl yani.daha alttan muayene olmadım sancım sıfır nasıl doğum yapıcam diye düşündüm ve o an güvenim bitti doktora karsı.hemen başka bir doktora gittik acildeymiş sen doğum yapamazsın rahmin sert henüz akşama kadar suni sancıyı verirler yalvarırsın sezaryen diye dedi.Onu dinledim bir 9 gün daha geçti yine suni sancıyla 9 saatte dogdu.ilk doktoru bırakmasaydım bende sezaryen olacaktım.şimdide aynı doktorla devam ediyorum gerçekten bir sorun olursa sezaryen olurum ama gereksiz yere olmak istemiyorum.güven çok önemli mutlaka başka doktorada git ben 20 gün kala değiştirdim hiç bişey için gec değil
son gittiğimde 2.ler daha kolay olur dedi moral oldu inşallah bu kolay doğumu bizde yaşarız
hamilelikte en korktuğum şey başıma geldi ve grip oldum kızlar çok kötüyüm çok ağır atlatıyorum dualarınıza ihtiyacım var ağrılardan bir gram uykum gelmiyor Allahım bebişimi koruu
Ördek yürüyüşüne geçtik artık yürüme şekillerimiz
cnm merhaba.bu arada bişey sölemek istiyorum.kuzenim hep karbonatlı suyla sildi.hiçbişey olmadı göğüs ucuna.bebeğin agzınada.
Gunaydin ve iyi haftalar hanimlar... Bugun burda hava sisli ve kapali tam kış havası. Kizlar artik uyku bize haram... Gunde 3-4 saat uykuyla yasamaya basladim. Normalde bebek dogduktan sonra uykusuz kalicaksin diye korkuturlar e biz simdiden uykusuzuz zaten !!! Ben oglum dogduktan sonra onunla beraber her firsatta uyuycam insallah :))
Canım zaten yıkanacak sonrasında da ben tülden bir torbam var onun içine koyup hemşirelere vermeyi düşünüyorum. Kutular yer kaplar hurç ta olabilir tabi
Aynen canım günde 3-4 saat uykuyla ayakta kalıyorum. Eşime şimdiden sıkı sıkı tembih ediyorum. Gece nöbetleri sende,Sıkı çalış askerde gece nöbetlerine diye söylüyorum.Ben uyuyacağım emzirmeye getiricen beni uyandırıcan diyorum. Tmm diyor da bakalım nolcak
sakın moralini bozma lütfen dönmedi diye. tabii kendini hazırla o ayrı bir konu çünkü herşeye
hazırlıklı olmamız gerekiyor malesef
dip not: hem seni hem de senin nezdinde kendimi telkin ediyorum bilmem farkında mısınız :18::18::18:
barbi suanda heyecandan oluyordur kesin herlde yaa...;Ben olsam olurdum garanti..Alllah yardımcısı olsunn..
Benim dikişlerim olmasa sırf normal olsun diye elimden gelen herşeyi yapacağım ama off doktorum diyor ki, "bebek dönmezse, sezeryan için sancı riskine giremeyiz, önceden almamız lazım bebeği, yoksa rahmi yırtabilir. Geri dönüşü olmayan bir zarar verir."
Yani Allah korusun ama eğer bebeğim dönmezse, en istemediğim seçenek olan tarihi alınmış sezeryan yolu görünecek bana. 38'de sezeryan ve dikişler o sırada alınacak.
Allah inşallah gönlüme göre verir de bebeğim doğum pozisyonunu alır, 37. haftada da dikişlerim alınır ve normal doğumu beklerim inşallah.
Arkadaşlar merhaba.sizlere bir sorum olacak.Doktoruma , suyun boşalması durumunda en yakın hastaneye gitmek gerekir değil mi? diye sordum.dr hayır su boşalınca 24 saat süren oluyor dedi.benim doğum yapacağım hastane 1 saat uzakta.dr ısrarla sakince gel birşey olmaz diyor.sizin doktorlar bu konuda yorum yaptı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?