2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Yaa memlekette olsam bulurum o tarz yerde, izmirde yastıkçı yorgancı kaldı mı ki :))

Ben aslen pamuğun memleketinden olduğum için problem etmiyorum. Annemler yaptırır şayet sivasta bulamazsam Hatta belki gitmeden de yaptırabilirim.

Aaa niye ki ?
Sünger zamanla ezilir şekli bozulur diye düşünüyorum ama tabii ne kadar sürede..
Yünde sağlıksız dedi bir kaç arkadaşım terleme falan yapıyormuş..
Ne koyalım ki bu park yatağa :S
lateks demiş kızlar
hayır canım gelmemesi normal olan
ilk süt bebek için gerekli
doğduktan sonra kolostrum azıcık gelse de bebeği idare ediyor
normal sütün gelmesi 5 gün bile oluyormuş..
gelmesn şimdi biriksin içerde

benim göğüslerim hıç sızlamadı valla kızlar oğlumu emzirirken dahil ne hamileik öncesi ne sonrası ama sütüm geldi haaaa dolu dolu değildi ama 20 ay emzirdim kuzumu hala öyle düz duvar mübarek azcık büyüseydi yaaaaaoğlumu emzirirken bildiğin deri kalmıştı annem yavrum deriden süt bekliyor derdi ne gülerdik yaaaa oyüzden hiç düşünmeyin sütüm gelecek bebeğim emecek deyin ben hep öyle dedim çok şükür de öyle oldu rabbim bu evladıma da anne sütünü almayı nasip etsin

Maşllah canım 20 ay emzirebilmek inş. bize de nasip eder yarabbim. Bende en az 1 sene emzirebilsem diyorum inş. olur

Kızlar benim göğüslerim de hiç büyümedi.
Bebeğimi kaybettiğim hamileliğimde geceleri ağrıdan uyanıyordum büyürken.
Bu sefer hiç bir şey olmadı.
Bunun süt ile ilgisi yoktur di mi?
Gelir di mi yine de süt doğumdan sonra ?

Bende memlekettekilere söylüyeyim bari yaptırıp yollasınlar..

Aslında hazır yataklara göre yünde iyi gibi ama çok yumuşak oluyor çocuk içine gömülür diye düşünüyorum. Pamuk şöyle kalıplaşınca çok iyi oluyor vücuduna göre de şekilleniyor. O zaman daha iyi olur sanıırm. Ya da ben pamuğa alıştığım için bana öyle geliyor bilmiyorum. Ama minik adamım tek başına yatmaya başlıyana kadar hazır yatak kullanmak istemiyorum nedense....

O da iyiymis canim ya yani zaten tecrubesisiz panikletmenin anlami yok cok kadin dogumcu var panik
ben visco almıştım ama şimdi önerilmiyormuş canım
Canim neden onerilmiyormus visco bizimki isbir visco oyun parkiyla birlikte aldik

Haklısın canım..
Yaa kendime yatak alırken bu kadar düşünmedim, ama insanın kuzusu söz konusu oldumu aman sağlıklı olsun, aman rahat olsun diye kendini yiyip bitiriyor insan. Annelik böyle bişeymiş demekki yaşadıkça öğreniyoruz :))

O da iyiymis canim ya yani zaten tecrubesisiz panikletmenin anlami yok cok kadin dogumcu var panik

Canim neden onerilmiyormus visco bizimki isbir visco oyun parkiyla birlikte aldik

Şimdi biraz araştırdım da visko yatakları kendi başına doğrulup oturana kadar yeni doğan bebişlere ne satıcılar ne de doktorlar öneriyor. Sebebi de viskolar çok sık dokunduğu için ters döndüğünde nefes alamamasıymış.

Ama ben tamamen kalıtsal sebeplerden dolayı pamuk yatağa yönlendim. Ben pamukta çok rahatım eşimde yünde sanırım benim oğluş da pamukta rahat eder diye düşündüğüm için pamuk istemiştim.

Böyle bir yazı buldum...

Amerikan Pediatri Akademisi'nin bebek yatağına dair çok net önerileri var. Bebeğin uyuyacağı yatak; sert sünger olmalı (32-36 numara), bazı çocuk hekimleri bebek yatağının baş tarafının yükseltilmesini öneriyorlar, bu da kesinlikle önerilmiyor, bebek düz bir yatakta yatmalı. Sadece ileri derecede reflusu olan ve reflusu bir hekim tarafından tanı almış bebeklere doktor önerisi ile 30 derece eğimli yatak kullandırılıyor. Bebek yatağında yastık, yorgan, battaniye hiçbirşey olmamalı. Uyuduğu odanın sıcaklığı 21-23 derece olmalı, ya hava şartlarına göre giydirmelisiniz veya uyku tulumu ile yatırmalısınız. Yüzükoyun değil, yan değil, kesinlikle sırt üstü pozisyonda yatmalı. Ayrıca visco, pamuk ve yün yataklarda bebek içine gömülüp kalıyor, başını oynatmaya ve dönmeye başladığında boğulma tehlikesi oluşuyor, bu yataklar bebeğin hareketlerini kısıtlıyor ve istediği gibi hareket edemiyor bebişler.

Maşllah canım 20 ay emzirebilmek inş. bize de nasip eder yarabbim. Bende en az 1 sene emzirebilsem diyorum inş. olur
inşalla h canım yeter ki iste ben damla damla biriktirdim sütümü bir öğün daha içsiin diye neler neler yemedim bilsen yani demem o ki yeter ki site

alakası yok canım olsa ben de olmazdı süt hiç büyümedi sızlamadı ama 20 ay emzirdim byük oğlumu

belimmmmmm çok ağırıyor kızlar yaaa azcık ayakta kaldım sadece akşam için börek yaptım o yaniii feci ağırıyor

Slm kızlar,
Hastanede giymek icin nasıl terlik alacaksınız?doktor terliği gibi bir sey mı yoksa ev terliği gibi pijama ya da gecelikleriniE uygun bir sey mı? Ben aslında pijamalarına uygun krem, sade bir terlik istiyorum. Zaten doguma giderken hastane de terlik verecekler. Ama yine de kararsız kaldım.😳sizin de fikirlerinizi alabilir miyim????

cnm ben önü kapalı yumuşak terlikler oluyor ya ev tipi onlardan aldım..geceliğime uysun diye de beyaz aldım=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…