Allada sağ salim senide oğluşunu da kurtarsın inşallah. yarın bu zamanlar mis kokulu bebişinle hasret gideririsin :)Heyecanlı, kaygılı ve alabildiğine korkak...
Selam arkadaşlar bugün o kadar moralim bozuldu ki. Ben özel muayenehaneye en son kasım ayında gittim o zamandan beri de devlet hastanesine gidiyoz onlarda ne tartıyo ne bişey. Bizde doğuma kadar son kez gidelim bi ağzını yüzünü görelim çocuğun diye bugün özel muayenehaneye başka uygun fiyata bi yere gittik. Kadın doktordu. Toplam 10 kilo almışım o kadar moral bozucu şeyler söyledi ki hem eşimin yanında hem sekreterinin yanında yerin dibine girdim. he öküz gibi yesem canım yanmıcak ama çocuğa zarar verme pahasına nerdeyse aç kalıyorum saatlerce. Ona rağmen bakarken karnıma yok göbeğin çok yağlı çocuk görünmüyo fln fln ki ben önceden de şişmandım tamam ama en az yağlı yerim göbek karın bölgesiydi mübarek ne alırsam kalçaya bacağa gidiyodu bende. Çok canım sıkıldı çok. Kahvaltı yapmadan gitmiştim eve geldim ağla ağla sonra bi baktım kusmaya başladım acaba açlıktan mı diyom sırf su çıktı. Çocuğun gelişimi bi hafta önde giderken 5-6 gün de geriden çıktı zaten. Bide salak gibi takıntı haline getirdim oğlan çocuğu babasına benzesin istiyom eşim de sana benziyo diyo ona sıkıldım. Bana benzerse güzel olmaz ki boyu kısa olur flnCanım çok sıkkın çok. Allah başka dert vermesin beterinden saklasın ama resmen son ay aç gezcez çocukla:2: su içme şişersin dedi doktor ya millet iç ödem olmasın diyo bu son ay içme iyice şişersin dedi. Çok moralim bozuldu keşke hiç gitmeseydim. Benim babamın ailesinde genetik rahatsızlık var ben annem tarafına çektiğim için bende yok ama kardeşimde var korkumuz bi yandan da o bana benzerse yada babamlara diye. Ayyy içim şişti. Hamilelik depresyonuna son ay mı girdim ne:26::26::26:
ben de kızlara katılıyorum o dr a gitmemiş say kendini. 10 kilo ne ki. ben imd,den 14 aldım bile. dr um bebişin sağlıklı olsun da veririsin nasılsa dedi. bana moral verdi. hamişlikte en önemlisi moral huzur bence.İşte Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın cümlemizi. Allahtan bi daha gitmicem. Öküz yaa bende isterdim filinta gibi hamile olmayı ama olmadı işte kocamda çaktırmasa da bozuldu. zaten sporcu olduğu için daha çok üzülüyorum gittiği ortamlarda karılar on numarabi kahvaltı yapıyom saat 11 gibi, bi 3-4 gibi yiyom, bide akşam yemeği eşimle. Sonrada meyve yada tatlı saat 9 gibi onuda mı keseyim.:) Az ama sık yemelisin demeyin maddi durum azcık sıkıntıda olduğundan çeşit yok ve öğün arttıramıyorum:2: yarım yağlı süt içiyom tamamen diyet peynir ve süt mü alsam. Valla zehir etti son ayımı. düşünmemeye çalışcam İnşallah başarabilirim.
ne güzel iki çocuklu fit anne :) bu dediklerini öenmsiyorumbüyük oğluma hamileyken allahım hep böyle mi kalacağım kendimi armuta benzetiyor ve ağlıyordum ki o zaman eşimin okulunda çok hoş bayanlar vardı ve ben kıskançlık krizlerine girmiştim sonra ne oldu doğumyaptım kilomu verdim her daim bakımlı kadın oldum
şimdi yine hamileyim yine armuta benziyorum ama takmıyorum hatta eşimle gülüyoruz halime falan hala eşimin okulunda hoş bayanlar var dışardavar ama ben düşünmüyorum eşim adına da üzülmüyorum neden üzüleyim ki nasılsa geçici bir dönemm bu sonra ben eski ben olacağım hem fit hem 2 çocuklu hoş bir kadın olacağım biliyorum şimdi tek düşüncem oğlumu sağlıkla doğurmak
valla
ben de çok merak ediyorum. inşallah iyilerdir ikisi de.Ya barbie yi çok merak ediyorum, inşallah bebişiyle ilgilenmekten girmeye fırsatı olmamıştır, iyidir ikiside, aybüke ve amargi lütfen siz de bizi habersiz bırakmayın.. Çok merak ediyorum ilk bebişleri...
ne güzel bir bebiş maşallah. forumun kız anneleri talip yok mu oğluşa :)
çok sıkıntı çektin ama bak bitiyor. 12 gün sonra eşin yanında inşallah. doya doya hasret giderin.Kızlar beni çok fazla heyecan bastı babamızın gelmesine 12 gün kaldı ve ben hiç bu kadar heyecanlandığımı hissetmemiştim. Bu zamana kadar hiç beni gerçekte hamile halimle görmedi nasıl bir tepki vericek bilmiyorum. Sanırım hamişlik hormonlarıyla duyguları daha yoğun hissediyorum. Oğluşum da hissediyor gibi daha bir hareketleniyor.
Allah analı babalı büyütsün darısı başımıza :)Kissslaarrr gorumcem dogum yapti bugunnnnn
Nurtopu gibi masallahh bebisiiii
Cokkk tatliii bir kizcemizz dogduu :))
Allah yardımcın olsun canım. yarın bu saatler bebişine kavuşmuş olacaksın ne güzel. ikiniz de sağ salim kurtulursunuz inşallah.ben yarın doğuruyoruuummm
inşallah dualarınızı eksik etmeyin nolur, duanın gücüne çok ianıyorum, beni ve meleğimi dualarınız koruyacak inşallah, amargi girmemiş sanırım, inşallah iyidir onu da çok merak ediyorum
ya işte insan ilk hamileliğinde tecrübesiz oluyor canım birkaç kişi hala gelmedi mi sütün , demekki senin sütün olmayacak deyince bunalıma girdimbende karşı çıktım şekerli su vermeye ama kızım 5 gün emmedi ne çektik artık uyumaya başlamıştı annem ve kayınvalidem beni dinlemeyip iyiki vermişler kızım sarılık olmadı.işin ilginci şekerli suyu kadın doğum doktoruda verin dedi
yok cnm ya gelmemesi daha iyi.6.ayda neden gelmeliymiş bana mantıksız geldi. benim 2.hamileliğim hamilelikte gelmedi hiç.kızım 2 yaşında 21 aylıkken ben 4 aylık hamileyken ağlaya ağlaya bıraktırdım memeyi.ilk 5gün emmedi sonrada çok alıştı yavrum doktor doğana kadar emebilir dedi ama bırakmaz diye korktum 2 bebeği birden nasıl emzireyim bırakmazsa.aramızda inanılmaz bir bağ oluşmuştu yavrum memeyede düşkündü.şimdi geliyor meme diyor açıyorum ağzına alıp öpüyor bırakıyor unutmuş emerde sütüm ziyan olur diye ödüm kopuyor ama Allahtan gelmedi
.
ama ben kesinlikle sırtüstü yatırılmasına karşıyım canım ya, Allah korusun kusarlar , yan yatarken en azından kenara gider, sırtüstüde boğazına kaçar,Böyle bir yazı buldum...
Amerikan Pediatri Akademisi'nin bebek yatağına dair çok net önerileri var. Bebeğin uyuyacağı yatak; sert sünger olmalı (32-36 numara), bazı çocuk hekimleri bebek yatağının baş tarafının yükseltilmesini öneriyorlar, bu da kesinlikle önerilmiyor, bebek düz bir yatakta yatmalı. Sadece ileri derecede reflusu olan ve reflusu bir hekim tarafından tanı almış bebeklere doktor önerisi ile 30 derece eğimli yatak kullandırılıyor. Bebek yatağında yastık, yorgan, battaniye hiçbirşey olmamalı. Uyuduğu odanın sıcaklığı 21-23 derece olmalı, ya hava şartlarına göre giydirmelisiniz veya uyku tulumu ile yatırmalısınız. Yüzükoyun değil, yan değil, kesinlikle sırt üstü pozisyonda yatmalı. Ayrıca visco, pamuk ve yün yataklarda bebek içine gömülüp kalıyor, başını oynatmaya ve dönmeye başladığında boğulma tehlikesi oluşuyor, bu yataklar bebeğin hareketlerini kısıtlıyor ve istediği gibi hareket edemiyor bebişler.
aynen canım sıkı sıkı tutunuyor sağ tarafıma sani biri elinden alacakmış gibi
Canım visko yu tavsiye etmiyorlar. Ben pamuk yatak yaptırmayı düşünüyorum. Terleme açısından da yünden iyidir.
Benim de bebişim erkek ve sağ tarafıma tutulmuş durumda hep sola yatıyorum sola kayması gerekirken sağ tarafımda duruyor bu oğlan yapıştı resmen sağıma
Benimde ilk hamileliğim... Ben şu anda sütüm gelmesin diye dua ediyorum. Bir damlasını bile boşa harcayamam sütümüm... Mümkünse doğumdan sonra gelsin. Ayrıca göğsümde sızlamalar ağrımalar var annem süt damarların genişliyor ve doluyor diyor. Zaten bebek vücuttan çıkınca beyne süt üretme komutu gidiyormuş. Kokrma 3-5 güne mutlaka geliyor şüt sadece stressten mümkün olduğunca kaç yeter
Çok heyecanlı olsa gerek:))) Allah yardimcin olsun arkadaşım dualarımız seninle sağsalim kavuşursunuz inşallah bebişinle..
aybükecim valla ben de heyecanlandım yaa..Allah yardımcın olsun canım, kaçta gireceksin ameliyata? dualarımız seninle, iinşallah sıkıntısız bi şekilde kavuşursun kuzucuğuna, güzel haberlerle dön inşallah. Allah yardımcın olsun canım
Allah ın izniyle hayırlısıyla evlatlarınızla buluşursunuz inşallah. size ağrısız sızısız doğumlar evlatlarınıza sağlık sıhhat diliyorum. hayırlı haberlerinizi bekliyoruz, dualarımız sizinle..
Allah yardımcın olsun canım. yarın bu saatler bebişine kavuşmuş olacaksın ne güzel. ikiniz de sağ salim kurtulursunuz inşallah.
Allah yardimciniz olsun kizlar hayirli dogumlar olsun insallah bebislerinizi saglikla kucaginiza alirsiniz ins dualarimiz sizinle
Allah hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde yavruna kavuşmayı nasip etsin inşallah, habersiz bırakma bizleri, herşey gönlünce olsun
çok sağolun teşekkürler kızlar lütfen bu gece ve yarın bizi düşünüp dua edin, Allah 'ım sağ salim kavuşmayı nasip etsin hepimize, yarın saat 8 de hastanede olacağım ama kaçta alacak doktor belli değil, öğlene kalmaz bebişim doğar inşallahsonrası için herşey güzel olur inşallah , küvözde kalmasına gerek kalmadan kucağıma almayı diliyorum. İnşallah ya rabbim yüzümüze bakar da bebeğim sağlıklıca doğar. hastaneden cumartesi günü çıkacağım, o zamana kadar haber veremem belki. Tek isteğim duanız.
kızım iştahsız bu sıralar tonsilitten kurtulamadık bir türlü birde sese karsı hassas bir bebek onun dışında hiç üzmedi çok akıllıdır yavrum.bıraktıralı 4 ay oldu ilk günler çok zordu meme vermeyince o ağladı ben ağladım emerek uyumaya alışkındı yanına yatıyorum öyle uyuyor şimdi. memeyi bırakınca eski bağımız kalmadı kucagada alamıyorum benden uzaklaştı diye üzülüyorum.doğum olsun hayırlısıyla doya doya kucağıma alacağım yavrumuya işte insan ilk hamileliğinde tecrübesiz oluyor canım birkaç kişi hala gelmedi mi sütün , demekki senin sütün olmayacak deyince bunalıma girdimmaşallah ne akıllı kızın varmış öpüp bırakıyor valla tebrik ediyorum onu :)
inşallah dualarınızı eksik etmeyin nolur, duanın gücüne çok ianıyorum, beni ve meleğimi dualarınız koruyacak inşallah, amargi girmemiş sanırım, inşallah iyidir onu da çok merak ediyorum
kızım iştahsız bu sıralar tonsilitten kurtulamadık bir türlü birde sese karsı hassas bir bebek onun dışında hiç üzmedi çok akıllıdır yavrum.bıraktıralı 4 ay oldu ilk günler çok zordu meme vermeyince o ağladı ben ağladım emerek uyumaya alışkındı yanına yatıyorum öyle uyuyor şimdi. memeyi bırakınca eski bağımız kalmadı kucagada alamıyorum benden uzaklaştı diye üzülüyorum.doğum olsun hayırlısıyla doya doya kucağıma alacağım yavrumu
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin elbet birimizin duası kabul olur Allaha emanet olun
kızlar yaa dün artık dayanamadım gribe acile gittik, serum taktılar içine vitamin ve ağrı kesici novalgine koydular bana mısın demedi tam 5 gündür uyku falan yok şu an saat 4ü geçti boğaz ağrımdan yanmamdan burun tıkanıklığından uyuyamıyorum. serumdan sonra doktora pastil kullanabilir miyim dedim hayır hamilelere yasak ilaç olarak sadece parol ağrı kesici kullanabilirsin dedie mubarek adam madem sadece parol ağrı kesici kullanabilirim o zaman serum olarak onu taktırsaydın neden novalgine taktırdın. dünden beri kafayı yiyorum nette araştırma yaptım novalgine ağrı kesicinin hamilelere zararı varmı diye zararlı yazıyor bide sormazz mı serumu yazarken yanındaki hemşireye; biz hamilelere novalgine yapıyormuyduk diye daha kendisi bile emin değil, ben bunları duymadım canımla savaşıyordum eşim anlattı sonradan, sinir oldum yaa
kızlar yaa dün artık dayanamadım gribe acile gittik, serum taktılar içine vitamin ve ağrı kesici novalgine koydular bana mısın demedi tam 5 gündür uyku falan yok şu an saat 4ü geçti boğaz ağrımdan yanmamdan burun tıkanıklığından uyuyamıyorum. serumdan sonra doktora pastil kullanabilir miyim dedim hayır hamilelere yasak ilaç olarak sadece parol ağrı kesici kullanabilirsin dedie mubarek adam madem sadece parol ağrı kesici kullanabilirim o zaman serum olarak onu taktırsaydın neden novalgine taktırdın. dünden beri kafayı yiyorum nette araştırma yaptım novalgine ağrı kesicinin hamilelere zararı varmı diye zararlı yazıyor bide sormazz mı serumu yazarken yanındaki hemşireye; biz hamilelere novalgine yapıyormuyduk diye daha kendisi bile emin değil, ben bunları duymadım canımla savaşıyordum eşim anlattı sonradan, sinir oldum yaa
ben yarın doğuruyoruuummm
çok sağolun teşekkürler kızlar lütfen bu gece ve yarın bizi düşünüp dua edin, Allah 'ım sağ salim kavuşmayı nasip etsin hepimize, yarın saat 8 de hastanede olacağım ama kaçta alacak doktor belli değil, öğlene kalmaz bebişim doğar inşallahsonrası için herşey güzel olur inşallah , küvözde kalmasına gerek kalmadan kucağıma almayı diliyorum. İnşallah ya rabbim yüzümüze bakar da bebeğim sağlıklıca doğar. hastaneden cumartesi günü çıkacağım, o zamana kadar haber veremem belki. Tek isteğim duanız.
gunaydin dunyanin en guzel bayanlari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?