2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
iç çamaşırımda yoktu ıslaklık cnm

Daha önce suyu gelmiş biri olarak söylüyorum, su olsa istemsiz ve zamansız gelir. Zaten onun su olduğunu garanti veriyorum anlarsın. O nedenle su değildir. Bol sıvı tüketiyorsan idrarın sayam olması gayet doğal ve sağlıklı. Ama ağrıdan da bahsediyorsun, ben cok endişelenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum ama şikayetlerini doktorunla paylaş istersen. İçin rahat eder. Ben seker bayramında şiddetli ağrı şikayetiyle memlekette hastaneye gitmiştim. Tesadüf kadın doğumcu nöbetçiymiş. Akıntı kanama var mı dedi, yok dedim. O zaman önemsemedi. Sen yine de doktoruna bir görün. Ağır işler de yapma. Olanağın varsa bugün dinlen...

aynen katılıyorum eml_84 e ben denedim birkaç kere en sonunda benim ailemle aramdaki düzeni bozacaksan evliliğimizi gözden geçirelim dedi o günden sonra hiç ağzımı açmadım çünkü kayınvalidem bana laf soktuğu zaman eşim yokken yapıyordu ona söylediğimde de sana öyle gelmiştir annem öyle demek istememiştir diyip geçiştiriyordu mesela daha bunun gibi bir sürü şey allahım neler yaşadım ben de çok dertliymişim çok

ay alemsin valla çok güldüm ben de aşermedim hiç sadece acı biber turşusu canım istedi bir kere bir hafta yedim ağzım yana yana :))) ama dün akşam eşime dedim benim canım ortaköyü istiyor kumpirle waffle yiyelim beni oraya götür bakalım götürücek mi ? :)

sağol canım valla dün gece öyle yaptım öyle güzel uyumuşum ki sola dönünce kızım kıpır kıpır oluyor bi de sağa dönünce tık yok onu farkettim dün gece :))

sağol canım içimi rahatlattın Allah razı olsun çalıştığım için malesef dinlenemiyorum.Eşimde gececiydi doktora gidemedik.Akşam gidicem artık ondan endişelenmiştim bişey olmamıştır inş.ilk gebelik oldugu için insan herşeyden işkilleniyo.Ağrımda gece yatınca oluyo,gündüz hiçbişey yok.Rabbim herkesin bebişlerini korusun...

günaydın.. Kan pıhtılasması için igne olan arkadaslar..İgneyi nereen oluyorsunuz? Ben hala karından.. Doktor mumkun oldugunca karnı kullan, 30 dan sonra bacak ve kol yaparsin dedi...İgne ucu kucuk ama sanki bebegime gelcekmiş gibi hissediyorum:-(

kızlar içim yanıyor iki gündür soğuk bişeyler içmek istiyorum ama içecekler hiç sağlıklı değil portakal suyu sıktım dün ama kesmedi başka hem bebişlere iyi gelen hem beni ferahlatan bir önerisi olan var mı nolur söylesin yanıyorummmmmmm

Şimdi ben de Ortaköy aşerdim yahuu :)) Antalyadan atlayıp gitsem mi :)

Kızlar hepiniz iyi kötü deneyimlemişsiniz. Bazılarınız arayı düzeltebilmişken bazılarınız da kendini giderek tükenmiş hissediyor. Bunu yaşayan iki arkadaşımla bire bir danışmanlık yapmak suretiyle sorunu asmalarına yardımcı oldum. Dolayısıyla bana güvenebilirsiniz. Ve başlıyorum. Eml_84 ' ün de dediği gibi tartışmaya asla girmeyin. Konu anne olduğunda yapılmaması gerekenler listesinin en başında. Yer alır, sakın unutmayın. Ben daha önce belirtmiştim, erkekler ERGEN gibidir. Anne ile ilgili tartışırsanız o bağırır çağırır sizi kestirip atar. Yine annesinin dediği olur. Arkadaşlar konu kocalar olunca kullandığınız ses tonu çok çok önemli. Arkadaşı, yaşıtı, gibi onun kullandığı ses tonundan asla cevap vermeyin. Tam tersi yediği tabağı mutfağa götürmeyi öğretmeye çalıştığınız biri gibi sefkatli ve güven uyandırıcı konuşun. Örnek: yorgun ardın eve geldiniz, adam dedi ki annem geliyor. Seni özlemiş demekki hayatım, yolaçıkmış mı? Çıkmadıysa sen ona uğrasan ben de bugün biraz dinlensem olurmu? Yani annem varken iki seksen koltuğu uzanamam, kadına ayıp. Yine de geliyorsa, yorgun olduğunuz argümanına sadık kalıp yemek yapmamanızı öneririm. Ve koltuğa uzanmanızı ve mümkünse orada uyumanızı. Haftasonu kahvalyıya mı gelmek istiyor, hemen telefon açıp anne bu pazar sizin evde kahvaltı yapalım mı? Arkadaşlar unutmayın ki eve gelmiş misafiri evden yollamak mı kolay, misafirliğe gittiğiniz evden erken ayrılmanız mı kolay. Evden çıkmadan önce kocayla anlaşın. Aşkım bugün ikimizin flört günü olsun mu? Kahvaltıdan sonra kaçıp seninle ara sokakta bir kafede çay içellim mi? Sonra da sen beni sinemya götürürsün, ne dersin?
Kadın mutkala sinirlerinizi zıplatmak için olur olmaz ters laflar eder, gülümseyin. Gülümsemek bu durumlarda karşınızdakini aptallaştırır. Hakaret ettim anlamadı mı, yoksa yalnış mı anladı vs... Sonrasında kayınvalidenizin laflarına kibarca Gülümsediğiniz için eşinizle asla tartışmazsınız. Yine 1-0 öndesiniz. Kavga bile kadının kursağında kalır.
Geçen hafta en yakın arkadaşımın kayınvalidesi kızkardeşi ve kocasıyla ona yemeğe gelmiş. Laf aramız da elif de çok güzel yemek yapar. Baba oğul yemeği bitirip balkonda çay faslına geçmişler. Bu iki buruşuk çatallarıyla yemeği dürtüp durmuşlar. Arkadaşım yemin ediyor tek lokma bile yemediler, ağlayacaktım. Şimdi bu durumu eşinize söyleyemezsiniz, onların kabalığı size patlar. Sonra yatak odasının tuvaletinden beni aradı. Hemen sakin olmasını söyledim ve tavsiye doğrultusunda söyle yaptı: kadınlar masadayken eşine seslendi. Tolgacım 4 lahmacun söyleyebilir misin, ben annemin masadan aç kalkmasını istwmiyorum. Hem teyze de yiyemedi, olabilir. Ay anne inanamazsın öyle güzel yapıyorlar ki çıtır çıtır. Kızlar böyle yaptığınız için asla hatalı olmazsınız. Onlar olur. Zaten çocuğun babası azarlamış, ayıp değil mi şu yaptığınız. İnsan zehir olsa yer, diye. Kızlar hep sakin olursanız daha az hata yaparsınız. Onlar gittikten sonra da kocasının dizlerine yap film izlemişler.
Sizlerin avantajı artık sevgi ve şevkat gösteren sizsiniz, annesi biraz uzak kalıyor. Bunu avantaja çevirin. Yalnız kaldığınız bi gece ona sarılın, öpün ve "her zaman yalnız kalamadığımız için böyle nadir anlar benim için çok kıymetli oluyor, çünkü seni çok özlemiş oluyorum" film izleyelim mi? Yavaş yavaş onu koşullandırın. Sabırla. Unutmayın herşey bir anda düzelmez. Ve şunu da unutmayın ki anneleri özellikle kendi kocalarıyla rutinleşmiş ve ruhsuz ilişki yaşıyorlarsa, kendilerine oğullarından küçük sevgililer yaratıyorlar. Adam evlenince de anne gerçekten depresyona giriyor ve gelini tehdit olarak görüyor. Mücadele ettiğiniz şey budur aslında. O yüzden önce adamı ciddi anlamda sevgiye ve şevkate boğun ki bir gün yapmadığınızda adam sorun olduğunu anlasın. Şu anda bizlerin önemli bir dezavantajı onunlarla sevişemiyor olmamız. Gülmeyin, siz de biliyorsunuz ki bu önemli bir iktidar alanı. O yüzden herşey sakin ve saırlı davranmaya kalıyor.
Sorularınız itinayla yanıtlanır...

benim drumda tam tersi 12. haftadan sonra karından yapma,kol en iyisi dedi...eşime öğretti o yapıyor.cidden karın ağrılarm azaldı.ne kullanıyorsun?
çok beğenmesemde soda içiyorum ben.mineral açısından iyi oluyor

Öfff ne uzun yazmışım. Yine de üşenmeyin, okuyun...

Amargi çok güzel yazmışsın aslında ama yapması çok zor, sakinliği korumak çok zor oluyor. benim en büyük sıkıntım kayınvalideme açık davranmak onunla konuşmak istiyorum ama kalbini kırmak da istemiyorum, kötü bir kadın değil çünkü. sadece oğlunu aşırı seviyor ve herşeyi bizimle yapmak istiyor. bana kötü davranmıyor art söz söylemiyor ama normalde de eleştirmeyi çok sevdiği için bana ters geliyor. yani aslında kendi çocuklarına davrandığı gibi davranıyor bana da ama ben kendi ailemde hiç görmediğim şeyleri otoriteyi gördüğüm için şaşırıyorum. Evlendiğim günden beri karşıma alıp bizim de artık bir aile olduğumuzu anlatmak istiyorum ama aramız bozulcak diye ona söyleyemiyorum, erhana baskı yapıyorum ben diyemem ama sen başbaşa tatile çıkmak istediğimizi söyleyebilirsin diye. çocuk olduktan sonra belki değişir birşeyler diye bekliyorum bakalım artık

Ay ben doğru yoldayım desen. Ben hep bu sekilde davranırım zaten. Karakterim gereği agır hakaret dahı duysam konusmam gulumserim sadece ama eşimin yanında anneme sende bana soyle dersin ama bak soyklede yapabiliyorum gibi bi laf sokarım. Ama yıne gulumseyerek. Geçen gun kayınvalidem bu kızda ne var anlamıyorum ki bu kadar ustune dusuyosun oglum dedi. Artık bişey diyemez bana cunku hep ben haklı cıkıyorum.

Canım bak, aslında düşndüğünden daha kolay. Eşinle tatil planı yaptınız. Hemen o akşam eşinin yanından kayınvalideni ara. Anne ne oldu biliyor musunuz, Erhanla yurtdışına kaçamak yapmaya karar verdik. Çok heyecanlıyım. Onunla başbaşa tatil yapmaya çok ihtiyacım vardı, hemen size haber vereyim istedim. Şimdi de annemleri arayacağım. Çocuk gibi heyecanlan. Bunu mahvedemez. Oğlunun gözünde kötü olur. Şmdi yapman gereken eşine Askım şimdlk tatili ertelesek, ben 28 hafta bitene kadar tatil yapmak istemiyorum. Huzursuz olurum. Ne olur ne olmaz. Önece bebek. Ama annene ayıp olacağını düşünüyorsan siz gidebilirsiniz. Benim için hiç bir sakıncası yok. Biraz erteleyelim olur mu?
Ben senş bırakıp annesiyle tatile gideceğini düşünmüyorum. Sonrasında sen bir ayarlama yaparsın, yılbaşı için ona sürpriz bir tatil ayarlarsın. Son ana kadar da ona da söylemezsin. Bunu zaten hallederiz. Ben de bir yerler öneririm yurt içi ve dışı. Ama öncelikle kayınvalidenle tatile çıkma zorunluluğundan kurtulman gerekli. Hiç kocanla çatışma, o üzülünce sen de üzülürsün. Henüz annesine hayır demeyi bilmiyor ama zamanla öğrenecek.

İşte bu kadar. Tam bunu demek istemiştim.

ya ne güzel yazmışsın anlatmışsın okudum döndüm bir daha okudum valla parmaklarına sağlık :) söylediğin herşey harfi harfine doğru bi de şöyle birşey var hiç tanımadığı biri gelip en değerli varlığını elinden alıyor ona benim gibi iyi bakamaz diyor içinden önce sonra hep öneriler uyarılar arkasından siz sinirleniyorsunuz annesini kötülemeye başlıyorsunuz kocanıza o da doğal olarak annesini asla hata yapmayan mükemmel herşeyi onun iyiliği için düşünen biri olan annesinin kötülenmesine asla göz yummuyor sonra gelsin kavgalar tartışmalar uykusuz geceler ben evliliğimin ilk zamanlarında savaştım kayınvalidemle hem de çok savaştım ama savaşın galibi hep oydu böyle yaptıkça bimiyordum ki kocam benden uzaklaşıyor her gün sonra bir gün ablam dedi ki yorulmadın mı savaşmaktan kabul etmiş gibi davran ona gülümse her yaptığı şeyi takdir et ne yaparsa yapsın bak gör pişman olacak öyle de oldu gerçi zaman da bunun en önemli faktörü şimdi ikimizde de kalp kırıklıkları var malesef benim daha çok onun da vardır muhakkak kalbinin kırıldığı noktalar ama söylemeyiz birbirimize artık savaşmıyoruz anne kız gibi olduk aramızda sorun morun kalmadı ben onu öyle kabul ettikten sonra o da beni böyle kabul etti ve gül gibi geçiniyoruz çok şükür (maşallah)

ay öldürdün beni gülmekten adamın aklından neler geçt, acaba ya alemsin valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…