günaydın.. Kan pıhtılasması için igne olan arkadaslar..İgneyi nereen oluyorsunuz? Ben hala karından.. Doktor mumkun oldugunca karnı kullan, 30 dan sonra bacak ve kol yaparsin dedi...İgne ucu kucuk ama sanki bebegime gelcekmiş gibi hissediyorum:-(
kızlar içim yanıyor iki gündür soğuk bişeyler içmek istiyorum ama içecekler hiç sağlıklı değil portakal suyu sıktım dün ama kesmedi başka hem bebişlere iyi gelen hem beni ferahlatan bir önerisi olan var mı nolur söylesin yanıyorummmmmmm
benim drumda tam tersi 12. haftadan sonra karından yapma,kol en iyisi dedi...eşime öğretti o yapıyor.cidden karın ağrılarm azaldı.ne kullanıyorsun?
çok beğenmesemde soda içiyorum ben.mineral açısından iyi oluyor
Şimdi ben de Ortaköy aşerdim yahuu :)) Antalyadan atlayıp gitsem mi :)
ya ne güzel yazmışsın anlatmışsın okudum döndüm bir daha okudum valla parmaklarına sağlık :) söylediğin herşey harfi harfine doğru bi de şöyle birşey var hiç tanımadığı biri gelip en değerli varlığını elinden alıyor ona benim gibi iyi bakamaz diyor içinden önce sonra hep öneriler uyarılar arkasından siz sinirleniyorsunuz annesini kötülemeye başlıyorsunuz kocanıza o da doğal olarak annesini asla hata yapmayan mükemmel herşeyi onun iyiliği için düşünen biri olan annesinin kötülenmesine asla göz yummuyor sonra gelsin kavgalar tartışmalar uykusuz geceler ben evliliğimin ilk zamanlarında savaştım kayınvalidemle hem de çok savaştım ama savaşın galibi hep oydu böyle yaptıkça bimiyordum ki kocam benden uzaklaşıyor her gün sonra bir gün ablam dedi ki yorulmadın mı savaşmaktan kabul etmiş gibi davran ona gülümse her yaptığı şeyi takdir et ne yaparsa yapsın bak gör pişman olacak öyle de oldu gerçi zaman da bunun en önemli faktörü şimdi ikimizde de kalp kırıklıkları var malesef benim daha çok onun da vardır muhakkak kalbinin kırıldığı noktalar ama söylemeyiz birbirimize artık savaşmıyoruz anne kız gibi olduk aramızda sorun morun kalmadı ben onu öyle kabul ettikten sonra o da beni böyle kabul etti ve gül gibi geçiniyoruz çok şükür (maşallah)
Kazanan sadece sensin. Sadece çatışmayı kazanmadın, evliliğinde huzuru da kazandın.
için rahat olsun bu benim ikinci hamileliğim ve ikiinci iğne kullanışım ve 9 ay göbekten yaptım dr sormuştum bebek ve derimiz arasında 7-8 katman var bu da bayağı bir mesafe demişti iğne ucu küçük zaten gönül rahatlığıyla kullan canımgünaydın.. Kan pıhtılasması için igne olan arkadaslar..İgneyi nereen oluyorsunuz? Ben hala karından.. Doktor mumkun oldugunca karnı kullan, 30 dan sonra bacak ve kol yaparsin dedi...İgne ucu kucuk ama sanki bebegime gelcekmiş gibi hissediyorum:-(
dr bana kan akışından dolayı mümkün olduğunca sola yat dedi ve yatıyorum bazen kulağım uyuşmuş oluyor azcık sağa azcık sırt üstü yatıp kendimi dinlendirip yine sola yatıyorumkızlar şu gece yatma olayını nasıl yapıyorsunuz birkaç gecedir sadece sol tarafıma yatmaya çalışıyorum ama belli bir süre sonra kemiklerim batıyor ağrıyor huzursuz oluyorum böyle de sırtüstü ve sağa doğru yatınca kan akışı ve oksijen azalıyormuş ya ama böyle de hep sol tarafa yatınca ben hiç rahat edemiyorum bir süredir hafif yüzükoyun yatıyordum ama şimdi karnım çıkmaya başladı 2 haftadır falan yatamıyorum siz nasıl yapıyosunuz
çıkacağından değil de kan akışı sol tarafta daha iyi ve bebek daha rahat beslenebilyor diye öneriliyoya işte kendini şartlandırınca yatamıyosun bütün gece uykusuz bir gün sonra ben iki gece öyle sola yatiyim sola yatiyim dedim yatamadım dün gece biraz yorgundum öyle bir uyumuşum ki ne tarafta uyudum bilmiyorum çişe bile kalkmamışım hayretondan rahat uyumuşum ama böyle de hep sola yatılmıyor bi de hiç duymadım ben hep sağa yattı diye bebeğinde sorun çıkan birileri bilmiyorum ki napcaz
döndüğünde yat ve ağrım var halsizim de yat azcık vicdan yapsın adam kızdım eşine hamile kadını bırakmak ne demek eşim zorunlu olarak bir yere gittiğinde her 15-20 dk bir arar ki bu benim ikinci hamileliğim geçen konsere yolladım sen de gel dedi yok dedim yorulurum git değişiklik yap dedim ana oğul evde kaldık habire aradı artık yeter bişey olursa ararım ben konsere bak gelince bana anlat dedim kardeşiyle gitmişti 2 saatliğineHer zaman böyleydi, aslında bizim bütün kavgalarımız problemlerimiz ailesi yüzünden çıkıyor. onun ailesi bize çok yakında oturuyor benimkiler başka bir ilde, annesi inanılmaz düşkün oğluna, 2.5 yıldır evliyiz ilk zamanlar tüm tatillerimizi onunla geçirelim istiyordu, Avrupa seyahati yapmayı istiyoruz annesi ben de geleyim diyor ; İstanbula gitmek istiyoruz benim koca annem de gitmek istiyordu onlar da gelsin diyor... ben kendimi çok önemsiz hisseddiyorum böyle olunca. bebek beklerken birşeylerin değişmesini isterdim ama malesef değişmiyor. Dün akşam İstanbul'a gitti eşim üniversiteden arkadaşlarıyla plan yaptılar ben 2 ay önce demiştim iyice ağırlaşmadan İstanbula gitsek biraz başbaşa kalsak gezsek diye, hiç çekemem İstanbul demişti... Dahası giderken bana İstanbuldan istediğin birşey var mı diye sormadı ama annesine benim yanımda sordu!!! zaten geçen haftasonundan beri kırgındık birbirimize yine ailevi nedenlerle!! dün akşam o gitmeden yine adım atan buzları kırmaya kalkan ben oldum da dargın ayrılmamış olduk...
pazarda dolaşırken mandalina gördük yemyeşil onu iaşerdim hala da yerim normalde sevmem fazlakızlar aşerdiniz mi hiç?
yav sorun bende mi acaba ben hiç birşey aşermiyorum :26:
eşimle dün bunu konuşuyorduk,diyor sen niye bişey istemiyorsun,
ben tabi durur muyum
dedim şunla bi oyun oynayım: )
''nünü canım bi yandan muz yemek,muzu yerkende ağzıma çilek tadı gelsin istiyor'' dedim,
adam bakakaldı,o ne yaw diye
tuttu dolaptan mandalinayla muzu getirdi,çilek bulmam zor ama muz yerken mandalina tadı gelse olur mu diyor
aynen ben de hoş doğru dürüst tutmuyorum ortaokuldayım çocuklar kocaman ve sağına soluna bakmıyor bahçedeyim en fazla 3 kere çıkıyorum idarenin haberi yok olursa da kimse kusura bakmasın kendimi sıkıntıya sokamam gerekirse rapor alırım23+7 diye biliyorum.4 gözle 23+7 yi bekliyorum
iç çamaşırında bişey yoksa dert etme üşütmüşsündür canım çünkü dr bana su olsaydı devamlı akardı durmazdı ordan anlarsın dedidün gece aşırı derecede wc ye çıktım.İdrar gibide değildi üstelik hep su gibiydi.Bide sağ tarafımda aşırı bi ağrı vardı belimden aşağısı koptu sanki Üşüttümmü acaba yada suyum mu geldi noldu bişey anlamadım tecrübeli arkadaşlar cvp yazabilirmi çok endişeliyim
amin ne güzel bir duaBugün güzel bir olsun, bugün dünyadaki hiçbir gebe üzülmesin...
Belki hayat bu isteğimi ciddiye alır ve bugün yeryüzünün tüm gebelerinin üzülmesini engeller... Olur mu olur. Ben dileyeyim de, gerisi ona kalsın...
o en kötüsü mesela dün bişey oldu kv de oturuyoruz tanımadığım bir byan vardı kv oğullaını övüyordu kadına dedi ki gelin bana ne güzel çocuk yeitşrimişsin beni oğluna alsana dedi dedi kadına ben de aaa ben mi demişim haberim yok valla dedim evet oğlunuz çok iyi ama bunu dediğimi sanmıyorum dedimaynen katılıyorum eml_84 e ben denedim birkaç kere en sonunda benim ailemle aramdaki düzeni bozacaksan evliliğimizi gözden geçirelim dedi o günden sonra hiç ağzımı açmadım çünkü kayınvalidem bana laf soktuğu zaman eşim yokken yapıyordu ona söylediğimde de sana öyle gelmiştir annem öyle demek istememiştir diyip geçiştiriyordu mesela daha bunun gibi bir sürü şey allahım neler yaşadım ben de çok dertliymişim çok
evet cqnım gerekAma onun için doktordan bi belge alınması gerekiyor mu acaba
maden suyu içebilirsin canım bir bardak kola da içebilirisin iy gelir dersen ben bazen canım çekerse yarım çay bardağı içiyorumkızlar içim yanıyor iki gündür soğuk bişeyler içmek istiyorum ama içecekler hiç sağlıklı değil portakal suyu sıktım dün ama kesmedi başka hem bebişlere iyi gelen hem beni ferahlatan bir önerisi olan var mı nolur söylesin yanıyorummmmmmm
ağzına sağlık ben de hep böyle yapyırum yoksa geçim zor olurKızlar hepiniz iyi kötü deneyimlemişsiniz. Bazılarınız arayı düzeltebilmişken bazılarınız da kendini giderek tükenmiş hissediyor. Bunu yaşayan iki arkadaşımla bire bir danışmanlık yapmak suretiyle sorunu asmalarına yardımcı oldum. Dolayısıyla bana güvenebilirsiniz. Ve başlıyorum. Eml_84 ' ün de dediği gibi tartışmaya asla girmeyin. Konu anne olduğunda yapılmaması gerekenler listesinin en başında. Yer alır, sakın unutmayın. Ben daha önce belirtmiştim, erkekler ERGEN gibidir. Anne ile ilgili tartışırsanız o bağırır çağırır sizi kestirip atar. Yine annesinin dediği olur. Arkadaşlar konu kocalar olunca kullandığınız ses tonu çok çok önemli. Arkadaşı, yaşıtı, gibi onun kullandığı ses tonundan asla cevap vermeyin. Tam tersi yediği tabağı mutfağa götürmeyi öğretmeye çalıştığınız biri gibi sefkatli ve güven uyandırıcı konuşun. Örnek: yorgun ardın eve geldiniz, adam dedi ki annem geliyor. Seni özlemiş demekki hayatım, yolaçıkmış mı? Çıkmadıysa sen ona uğrasan ben de bugün biraz dinlensem olurmu? Yani annem varken iki seksen koltuğu uzanamam, kadına ayıp. Yine de geliyorsa, yorgun olduğunuz argümanına sadık kalıp yemek yapmamanızı öneririm. Ve koltuğa uzanmanızı ve mümkünse orada uyumanızı. Haftasonu kahvalyıya mı gelmek istiyor, hemen telefon açıp anne bu pazar sizin evde kahvaltı yapalım mı? Arkadaşlar unutmayın ki eve gelmiş misafiri evden yollamak mı kolay, misafirliğe gittiğiniz evden erken ayrılmanız mı kolay. Evden çıkmadan önce kocayla anlaşın. Aşkım bugün ikimizin flört günü olsun mu? Kahvaltıdan sonra kaçıp seninle ara sokakta bir kafede çay içellim mi? Sonra da sen beni sinemya götürürsün, ne dersin?
Kadın mutkala sinirlerinizi zıplatmak için olur olmaz ters laflar eder, gülümseyin. Gülümsemek bu durumlarda karşınızdakini aptallaştırır. Hakaret ettim anlamadı mı, yoksa yalnış mı anladı vs... Sonrasında kayınvalidenizin laflarına kibarca Gülümsediğiniz için eşinizle asla tartışmazsınız. Yine 1-0 öndesiniz. Kavga bile kadının kursağında kalır.
Geçen hafta en yakın arkadaşımın kayınvalidesi kızkardeşi ve kocasıyla ona yemeğe gelmiş. Laf aramız da elif de çok güzel yemek yapar. Baba oğul yemeği bitirip balkonda çay faslına geçmişler. Bu iki buruşuk çatallarıyla yemeği dürtüp durmuşlar. Arkadaşım yemin ediyor tek lokma bile yemediler, ağlayacaktım. Şimdi bu durumu eşinize söyleyemezsiniz, onların kabalığı size patlar. Sonra yatak odasının tuvaletinden beni aradı. Hemen sakin olmasını söyledim ve tavsiye doğrultusunda söyle yaptı: kadınlar masadayken eşine seslendi. Tolgacım 4 lahmacun söyleyebilir misin, ben annemin masadan aç kalkmasını istwmiyorum. Hem teyze de yiyemedi, olabilir. Ay anne inanamazsın öyle güzel yapıyorlar ki çıtır çıtır. Kızlar böyle yaptığınız için asla hatalı olmazsınız. Onlar olur. Zaten çocuğun babası azarlamış, ayıp değil mi şu yaptığınız. İnsan zehir olsa yer, diye. Kızlar hep sakin olursanız daha az hata yaparsınız. Onlar gittikten sonra da kocasının dizlerine yap film izlemişler.
Sizlerin avantajı artık sevgi ve şevkat gösteren sizsiniz, annesi biraz uzak kalıyor. Bunu avantaja çevirin. Yalnız kaldığınız bi gece ona sarılın, öpün ve "her zaman yalnız kalamadığımız için böyle nadir anlar benim için çok kıymetli oluyor, çünkü seni çok özlemiş oluyorum" film izleyelim mi? Yavaş yavaş onu koşullandırın. Sabırla. Unutmayın herşey bir anda düzelmez. Ve şunu da unutmayın ki anneleri özellikle kendi kocalarıyla rutinleşmiş ve ruhsuz ilişki yaşıyorlarsa, kendilerine oğullarından küçük sevgililer yaratıyorlar. Adam evlenince de anne gerçekten depresyona giriyor ve gelini tehdit olarak görüyor. Mücadele ettiğiniz şey budur aslında. O yüzden önce adamı ciddi anlamda sevgiye ve şevkate boğun ki bir gün yapmadığınızda adam sorun olduğunu anlasın. Şu anda bizlerin önemli bir dezavantajı onunlarla sevişemiyor olmamız. Gülmeyin, siz de biliyorsunuz ki bu önemli bir iktidar alanı. O yüzden herşey sakin ve saırlı davranmaya kalıyor.
Sorularınız itinayla yanıtlanır...
yok yok güzel yazmışsın döndüm ir daha okudumÖfff ne uzun yazmışım. Yine de üşenmeyin, okuyun...
Amargi çok güzel yazmışsın aslında ama yapması çok zor, sakinliği korumak çok zor oluyor. benim en büyük sıkıntım kayınvalideme açık davranmak onunla konuşmak istiyorum ama kalbini kırmak da istemiyorum, kötü bir kadın değil çünkü. sadece oğlunu aşırı seviyor ve herşeyi bizimle yapmak istiyor. bana kötü davranmıyor art söz söylemiyor ama normalde de eleştirmeyi çok sevdiği için bana ters geliyor. yani aslında kendi çocuklarına davrandığı gibi davranıyor bana da ama ben kendi ailemde hiç görmediğim şeyleri otoriteyi gördüğüm için şaşırıyorum. Evlendiğim günden beri karşıma alıp bizim de artık bir aile olduğumuzu anlatmak istiyorum ama aramız bozulcak diye ona söyleyemiyorum, erhana baskı yapıyorum ben diyemem ama sen başbaşa tatile çıkmak istediğimizi söyleyebilirsin diye. çocuk olduktan sonra belki değişir birşeyler diye bekliyorum bakalım artık
ben de göbekten vurunuyorum iğneyi ama ucu küçük olduğu için bebişimize gelmez diye düşünüyorum. doktora bi sorayım ben bunu
maden suyu veya ayran önerebilirim canm..
flufemcim merhaba, ben de hibor kullanmaya devam ediyorum. göbekten vurunuyorum bi sakıncası olur mu ki? tereddüt ettim şimdi
kızlar ben de cleksan göbekten eşim yapıyor iğneyi ama artık çok acıyor bişey olmaz herhalde iğnenin ucu çok küçük ama kısa bir süre sonra koldan bacaktan yapıcaz
BEN HEP GÖBEKTEN YAPACAĞIM KENDİM YAPIYORUM iğneyi ilk hamileliğimde ağırmamıştı ama bunda ağırıyor ve morarıyor
kızlar bu pıhtılaşma önleyici iğneyi tüm gebeler mi oluyor anlamadım ben kullanmıyorum öyle birşey bende pıhtılaşma vardı kanım çok koyu renktir zaten bana doktor öyle bişey demedi ama? kafama takıldı şimdi
benim drumda tam tersi 12. haftadan sonra karından yapma,kol en iyisi dedi...eşime öğretti o yapıyor.cidden karın ağrılarm azaldı.ne kullanıyorsun?
çok beğenmesemde soda içiyorum ben.mineral açısından iyi oluyor
Hayır canım. Kullanan arkadaşlar doktor tanısıyla mecburen kullanıyorlar. Gebelikle kanın pıhtılaşma mekanizması bozularak kılcal damarlar içinde pıhtılar oluşabiliyor. Bu da bebeğe kan akımını azaltıyor. Düşüğe kadarbirçok sorunu tetikleyebiliyor. Kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaşlar bu sorunu tamamen ortadan kaldırmış oluyorlar. Bunu da elbette doktor tanısıyla kullanıyorlar. Bunu kullanman için pıhtılaşma sorunun olması gerekir. Örneğin gebelikte her türlü sorunu yaşan ben, bir bunu yaşamıyorum. Bunca şeyi nereden mi biliyorum, tabii ki eşimden. Onun çok sayıda gebe hastası var.
yok dert etmiyorum bebeğim iiyi olsun da bunlar basit şeylerO küçük kaplumbağaları o denli istiyoruz ki şu çektiklerimize bir bakın,0. Normal şartlar altında katlanılır gibi değil. Değerimizi bilseler iyi ederler.
Biliyorum çok zor ama sık dişini. Sen zaten daha iyi biliyorsun, daha önce de kullanmışsın. Yarısı süre bitti bile.
kızlar bu pıhtılaşma önleyici iğneyi tüm gebeler mi oluyor anlamadım ben kullanmıyorum öyle birşey bende pıhtılaşma vardı kanım çok koyu renktir zaten bana doktor öyle bişey demedi ama? kafama takıldı şimdi
günaydın güzel annişlerpc den ilk kez giriyorum o yüzden bol bol ifade kullanmak istiyorum ehehe tel de nie yokkiçok şekerler güzel 1 gün olsun diliyorum
ayyy ne güzel eşin kadın doğum uzmanı mı?hamileyken ne güzel bişey oldu mu hemen eşini arıyosun süper bişey bu çok şanslısın bundan sonra bi sorun oldu mu sana da sorabilirim o zaman sakınkası yoksa? :) ben de çok sorun yaşamıyorum gerçi hastanede çalışıyorum çalıştığım yerdeki doktorlardan birine gidiyorum bir alo demem yetiyor bişey oldu mu bi kat altımda da başka doçent kadın doğum uzmanı var biri müsait değilse diğerini arayıp bunaltıyorum sorumun cevabını alıyorum en sonundabu konuda şanslıyım çok şükür arkadaşlarım doğum iznine ayrılma doğum anında birkaç kat aşağı inip doğuruverirsin diyorlar
yok dert etmiyorum bebeğim iiyi olsun da bunlar basit şeyler
ah bilseler benm büyük bazen süper bazen deli ediyor demin gibi makarna yaptım yanına yoğurt önce yoğurdu masayadöktü bi kaşık sonra makarna attı bunu içine kaşığıyla bi güzel masya yaydı sonra o kaşığı önce yoğurda sonra makarnaya koydu ve sofradan kaldırdım onu kızdım oğlum 3 yaşında bu arada
yok canım benim bir kaybım oldu test sonucu çıktı herkese verilmez canım problemi olana veriyorlar
banada doktor ikili normal diye üçlü yaptırmadı.
cinsiyet öğrenmek için başka doktora gittiğimde ise keşke yaptırsaydın dedi.
yani çok önemsemiyor doktorlar,tutarlı olmadıklarına göre...
Ama annesi hatırlasana, öyle yapması ne zevklidir kim bilir, yoğurdu masaya sıva, o küçük parmakları kullanmak suretiyle annecik kızana kadar resim çiz... Laf aramızda fikre bayıldım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?