sakıncası olmasa da koldan daha rahat canımcım...önce nasıl yapılacağını öğren ve dene, çok daha rahat oluyor...ben de göbekten vurunuyorum iğneyi ama ucu küçük olduğu için bebişimize gelmez diye düşünüyorum. doktora bi sorayım ben bunu
maden suyu veya ayran önerebilirim canm..
flufemcim merhaba, ben de hibor kullanmaya devam ediyorum. göbekten vurunuyorum bi sakıncası olur mu ki? tereddüt ettim şimdi
kızlar ben de cleksan göbekten eşim yapıyor iğneyi ama artık çok acıyor bişey olmaz herhalde iğnenin ucu çok küçük ama kısa bir süre sonra koldan bacaktan yapıcaz
canım ben clexane 0.4 oluyorum, ben yapamiyorumesim yapiyor.
kızlar bu zamana kadr çatlağım olmadı hiç, yağ falan da kullanmadım.ama şimdilerde karnımda bi gerilme hissetmeye başladım.Krem yerine doğal yağlardan almayı düşünüyorum.Sizin kullandığınız ya da önerebileceğiniz bir şeyler var mı? İnternetten biraz araştırdım, genelde badem yağı ya da kakao yağı deniyo ama bi fikrinizi alma istedim
ben de netten araştırmıştım.şimdi her banyoda bebe yağı kullanıyorum.duş almadığım günlerde de kakao yağı sürüyorum.arada da aklıma geldiğinde önceden de kullandığım nemlendirici vücut losyonumu...ama çatlaklar daha çok genetik diyorlar.yani annende varsa sende de büyük ihtimal olur diyorlar.
he he: ))e zor hatunlarız vesselam sadece biz değil eşimizde hamile mübarek
şakayla karışık hep laf sokuyor,5 aydır yemeğe hasretim yemeğe,hadi sen yemiyon bana niye yedirtmiyon anlamadım,bırak yiyeyim gizliden diyor,olmaz diyorum asla.biz bu yola beraber çıktık
sen hele bi doğur o zaman görürsün evde tavuk partisi vereceğim diyor
benim mutfakla tüm bağlarım koptu artık.
bulaşıkları makineye dizme,geri yerleştirme,temizlik,yemek hep eşimde.
giremiyorum bile.
tüm gün tek yaptığım ortalığı toparlayıp ders çalışmak.
adam pişman olacak yakında hamile olduğuma bu gidişle
bende peynire çok yüklendim,tulum,örgü ne varsa yiyorum.zeytinde aynı şekilde.
birde bol bol meyve,hurma...
çikolatayı çok severdim ben ama hamileliğimden beri soğudum
o benden daha uyanık ve zekidir hemen karşılık verdi
senin eşinda az uyanık değilmiş haa
börekler falan ohhh: ))
biz ailelerden uzak olduğumuzdan yapanımız yok malesef: (
bayramda da ne olur ne olmaz diye gitmedik 13 saatlik yol zira.
sadece bayramda,bayram tabağı özledim...
aşerme değilde...ilk kez ailemden ayrı bayram geçirdik.kimsemiz yok burada.
bi komşum bile yok...
hani bayram gezmelerinde klasik menü olur ya baklava dolma kavurma.
öyle özlemiştim ki onu.sanırım bayram olduğundan psikolojikti.eşimle zor bela hepsini yaptık,baklavada aldık ama yok,
o bayramlardaki gibi olmadı: (
Allahtan annem gelecek 2 haftaya.bol bol yaptırırım artık: ))
eşimde annemin yolunu gözlüyor,annem gelsede bi midemiz bayram etse diye: ))
o yüzden kıymetini bil bol bol iste bişeyler
Ben 3'lü test yaptırmadım 2 li normal çıktığı için yaptırsam mı acaba?:44:
hep kilo alamayanlara özenirim, neden acaba
nice tanıdığım var kendileri zayıftı bebişleri tombacık, hiç dert etme beslenir o, ne güzel fit anne olursun
benim de eşim sürekli halıyı gösteriyor, kendi tarafı temiz benim tarafta hep kuruyemiş, meyve kalıntıları.. hep yakalanıyorum. daha bügun bizim halımız perdemiz temiz sigara içmiyoruz, soba yok filan dedim, hemen benim tarafım temiz, senin tarafın değil dedi, bugun onun tarafında yiyeyim de aklı başına gelsin.
çocukken de böyleydim, yemez inat ederdim, sonra bir kaşık tuzuna bak da azsa tuz atalım derlerdi, o bi kaşıktan sonra tabağı bitirirdim (ne safmışım tuzuna kendin baksana:111::111:)
maşallah ya ne güzel
bende yemek yemeyi özledim...
ben henüz kilo alamadım aksine 4 kilo verdim.onuda alamadım geri.
kaldım böyle.
boşver tadını çıkar,en azından bahanen var doya doya ye yarasın bebişe
kızlar ayrıntılı usg den geliyorum ve çooookkkk mutluyummmmmmherşeyi çok normal çıktı kızımın. 20+4 deyim 352gr mış.dr. herşeyi gayet güzel dedi.plasenta darlığından dolayı erken doğum riskin varmış demişti geçen ay,onu sordum evet kontrol ettim o da normale dönmüş,korkulacak hiçbirşey yok dedi artık proteine ağırlık verip,karbonhidratı azalt dedi.kan hapına devam...
Allahım bütün bebişlerimize sağlık ver...kızlar darısı başınıza inşallah...
benim kastettiğim jestler süprizler değil, onları karşılıklı olarak yapıyoruz zaten, yani beni düşündüğünü belli ediyor ama başbaşa kalıp sevgi ile gözlerime baktığı günleri özlüyorum ben, şimdi başbaşa kaldığmızda hani tv. kanalını izleyeceğimizin kavgasını yapıyoruzya da ansızın sebepsiz yere sarılmasını bekliyorum ya da birlikte yürürken elimi tutmasını ya da omuzlarıma kolunu atmasını. çok şey beklemiyorum, sebepsiz yere snei seviyorum demesini bile özledim yada sebepsiz yere telefon etmesini, ama malesef bunlar onun aklının ucunda çoktaaaan uçup gitmiş durumda
yenidoğan bezi çok kullanılmıyor hatırladığım kadarıyla hemen bir üst boya geçmiştik
aa bilişimci derken mesleğimiz aynı mı yoksa?
Kızlar hepiniz iyi kötü deneyimlemişsiniz. Bazılarınız arayı düzeltebilmişken bazılarınız da kendini giderek tükenmiş hissediyor. Bunu yaşayan iki arkadaşımla bire bir danışmanlık yapmak suretiyle sorunu asmalarına yardımcı oldum. Dolayısıyla bana güvenebilirsiniz. Ve başlıyorum. Eml_84 ' ün de dediği gibi tartışmaya asla girmeyin. Konu anne olduğunda yapılmaması gerekenler listesinin en başında. Yer alır, sakın unutmayın. Ben daha önce belirtmiştim, erkekler ERGEN gibidir. Anne ile ilgili tartışırsanız o bağırır çağırır sizi kestirip atar. Yine annesinin dediği olur. Arkadaşlar konu kocalar olunca kullandığınız ses tonu çok çok önemli. Arkadaşı, yaşıtı, gibi onun kullandığı ses tonundan asla cevap vermeyin. Tam tersi yediği tabağı mutfağa götürmeyi öğretmeye çalıştığınız biri gibi sefkatli ve güven uyandırıcı konuşun. Örnek: yorgun ardın eve geldiniz, adam dedi ki annem geliyor. Seni özlemiş demekki hayatım, yolaçıkmış mı? Çıkmadıysa sen ona uğrasan ben de bugün biraz dinlensem olurmu? Yani annem varken iki seksen koltuğu uzanamam, kadına ayıp. Yine de geliyorsa, yorgun olduğunuz argümanına sadık kalıp yemek yapmamanızı öneririm. Ve koltuğa uzanmanızı ve mümkünse orada uyumanızı. Haftasonu kahvalyıya mı gelmek istiyor, hemen telefon açıp anne bu pazar sizin evde kahvaltı yapalım mı? Arkadaşlar unutmayın ki eve gelmiş misafiri evden yollamak mı kolay, misafirliğe gittiğiniz evden erken ayrılmanız mı kolay. Evden çıkmadan önce kocayla anlaşın. Aşkım bugün ikimizin flört günü olsun mu? Kahvaltıdan sonra kaçıp seninle ara sokakta bir kafede çay içellim mi? Sonra da sen beni sinemya götürürsün, ne dersin?
Kadın mutkala sinirlerinizi zıplatmak için olur olmaz ters laflar eder, gülümseyin. Gülümsemek bu durumlarda karşınızdakini aptallaştırır. Hakaret ettim anlamadı mı, yoksa yalnış mı anladı vs... Sonrasında kayınvalidenizin laflarına kibarca Gülümsediğiniz için eşinizle asla tartışmazsınız. Yine 1-0 öndesiniz. Kavga bile kadının kursağında kalır.
Geçen hafta en yakın arkadaşımın kayınvalidesi kızkardeşi ve kocasıyla ona yemeğe gelmiş. Laf aramız da elif de çok güzel yemek yapar. Baba oğul yemeği bitirip balkonda çay faslına geçmişler. Bu iki buruşuk çatallarıyla yemeği dürtüp durmuşlar. Arkadaşım yemin ediyor tek lokma bile yemediler, ağlayacaktım. Şimdi bu durumu eşinize söyleyemezsiniz, onların kabalığı size patlar. Sonra yatak odasının tuvaletinden beni aradı. Hemen sakin olmasını söyledim ve tavsiye doğrultusunda söyle yaptı: kadınlar masadayken eşine seslendi. Tolgacım 4 lahmacun söyleyebilir misin, ben annemin masadan aç kalkmasını istwmiyorum. Hem teyze de yiyemedi, olabilir. Ay anne inanamazsın öyle güzel yapıyorlar ki çıtır çıtır. Kızlar böyle yaptığınız için asla hatalı olmazsınız. Onlar olur. Zaten çocuğun babası azarlamış, ayıp değil mi şu yaptığınız. İnsan zehir olsa yer, diye. Kızlar hep sakin olursanız daha az hata yaparsınız. Onlar gittikten sonra da kocasının dizlerine yap film izlemişler.
Sizlerin avantajı artık sevgi ve şevkat gösteren sizsiniz, annesi biraz uzak kalıyor. Bunu avantaja çevirin. Yalnız kaldığınız bi gece ona sarılın, öpün ve "her zaman yalnız kalamadığımız için böyle nadir anlar benim için çok kıymetli oluyor, çünkü seni çok özlemiş oluyorum" film izleyelim mi? Yavaş yavaş onu koşullandırın. Sabırla. Unutmayın herşey bir anda düzelmez. Ve şunu da unutmayın ki anneleri özellikle kendi kocalarıyla rutinleşmiş ve ruhsuz ilişki yaşıyorlarsa, kendilerine oğullarından küçük sevgililer yaratıyorlar. Adam evlenince de anne gerçekten depresyona giriyor ve gelini tehdit olarak görüyor. Mücadele ettiğiniz şey budur aslında. O yüzden önce adamı ciddi anlamda sevgiye ve şevkate boğun ki bir gün yapmadığınızda adam sorun olduğunu anlasın. Şu anda bizlerin önemli bir dezavantajı onunlarla sevişemiyor olmamız. Gülmeyin, siz de biliyorsunuz ki bu önemli bir iktidar alanı. O yüzden herşey sakin ve saırlı davranmaya kalıyor.
Sorularınız itinayla yanıtlanır...
Ama onun için doktordan bi belge alınması gerekiyor mu acaba
aynen katılıyorum eml_84 e ben denedim birkaç kere en sonunda benim ailemle aramdaki düzeni bozacaksan evliliğimizi gözden geçirelim dedi o günden sonra hiç ağzımı açmadım çünkü kayınvalidem bana laf soktuğu zaman eşim yokken yapıyordu ona söylediğimde de sana öyle gelmiştir annem öyle demek istememiştir diyip geçiştiriyordu mesela daha bunun gibi bir sürü şey allahım neler yaşadım ben de çok dertliymişim çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?