2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
kızlar bu zamana kadr çatlağım olmadı hiç, yağ falan da kullanmadım.ama şimdilerde karnımda bi gerilme hissetmeye başladım.Krem yerine doğal yağlardan almayı düşünüyorum.Sizin kullandığınız ya da önerebileceğiniz bir şeyler var mı? İnternetten biraz araştırdım, genelde badem yağı ya da kakao yağı deniyo ama bi fikrinizi alma istedim

sakıncası olmasa da koldan daha rahat canımcım...önce nasıl yapılacağını öğren ve dene, çok daha rahat oluyor...
kızlar ben de cleksan göbekten eşim yapıyor iğneyi ama artık çok acıyor bişey olmaz herhalde iğnenin ucu çok küçük ama kısa bir süre sonra koldan bacaktan yapıcaz
canım ben clexane 0.4 oluyorum, ben yapamiyorum esim yapiyor.

benimde clexena 0.6,ikiz olduğu için.ben göbekten yaparken morarır ve acırdı.kasık ağrısı sandığım ağrılarda geçti...
ben koldan bir deneyin derim kızlar:)

ben de netten araştırmıştım.şimdi her banyoda bebe yağı kullanıyorum.duş almadığım günlerde de kakao yağı sürüyorum.arada da aklıma geldiğinde önceden de kullandığım nemlendirici vücut losyonumu...ama çatlaklar daha çok genetik diyorlar.yani annende varsa sende de büyük ihtimal olur diyorlar.

5.ayımız bitti oğlumla 6.dan gün aldık bile 156 günlük olduk sağlıkla çok şükür.bugün yürüyüş yaptım bir saat oh mis

kızlar benim karnımın yan tarafları ara ara ağrı yapıyor.hastaneye gittim idrar tahlili yaptırdım temiz çıktı.halbuki çok sık tuvalete gittiğimden idrar yollarımda enfeksiyon vardır diye şüphelenmiştim.doktor normal dedi genişliyorsun dedi ama ilk bebeğimde böyle birşey yaşamadım hiç.
aranızda karnının iki yan tarafı ağrıyan var mı?

Bebeğinizin gelişimi için :)

[video=youtube;3yGUCbkhqJA]http://www.youtube.com/watch?v=3yGUCbkhqJA[/video]

ilk bebeğimde hergün düzenli olarak kakao yağı kullandım.son 1 hafta kalana kadar çok az çatlağım vardı.ne olduysa son 1 haftada karnımın aşağıya inmesiyle oldu.kırmızı kırmızı açıldı etlerim.olsun bebeklerimiz sağlıklı olsun yeterki ben çatlamaya razıyım.
yine hergün kakao yağıyla yağlanıyorum.kaşıntımı azaltıyor rahatlatıyor beni.

Gebelik döneminde bebeğinizle konuşmanız, ona müzik dinletmeniz bebeklerin görsel zihinsel ve motor becerilerinin gelişmesine yardımcı oluyor.

Memorial Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları uzmanı Op.DR. Altuğ Semiz, bebeklerin dünyaya geldikten sonra annelerinin sesini duydukları ilk anda büyük bir huzur duyarak, kendilerini annelerinin güvenli kollarına bıraktığını söylüyor.

İngiliz bilim adamları anne adaylarına belli bir şarkıyı gebelik süresince defalarca dinletmiş.

Bebekler dünyaya geldikten sonra aynı şarkılarda ağlamayı bırakmış ve sorunsuz daha uzun süre uyumuşlar.

Bilim adamları özellikle Barok müziğin nakarat bölümleri sayesinde bebeklerin en huzur duydukları müzik olduğunu söylüyor. Dışarıdan gelen ses, dalgalar biçiminde anne karnına ulaşıyor, o yüzden bulunduğunuz odada müzik dinlemeniz yeterli oluyor.

Bu sesleri uzun süre dinlemek, bebeğe huzur verirken aynı zamanda beyin gelişimi için de önemlidir.

Şuan bebeğimizle barok müzik dinliyoruz beni bile rahatlattı

Müzik eşliğinde ritimli olarak konuşuyorum onunla :) Odada başka ses yok.

nben hamile kalmadan önce eşime her seferinde empoze ettim hamilelikte nelerin başına geleceğini, ne türlü değişiğmlerin olacağını falan :)) ona rağmen bebek istedi eee yapacak bişey yok yumurtayı da gizli gizli yicek :)))
Yok pişman olmazlar erkekler niyeyse bebeğe daha hevesli oluyorlar. Kesinlikle hallerinden şükayetçi olduklarını düşünmüyorum. Sabırlarına hayranım ama onu biliyorum:))

aşermenın sırrı bu heralde yani uzakken aşeriyorsun birşeylere. eğer kolaysa ulaşacakların çok fazla aşerme olmuyor. Oyyyt o bayram tabağı en sevdiğim şeylerden biri kesinlikle :)))
Anne hemen geeelllll gellll diye geçiriyorsundur kesin:))
ben masaj yaptırmayı çok seviyorum. eşim de çok güzel masaj yapar.oturuyoruz mesela ben bir an dikiliyorum ayağa gözlerimi açıp
canıımmm masaj çekti hmmmm diyorum :)))) sıkıyosa yapmasın her akşam beni yuğura yuğura bir hal oldu adamcağız

bayağı güldürdün beni :)))) eşin tarafındaki halıyı kirletme suikasti kimsenin aklına gelecek bir şey değil. Ama madem öyle haketmiş onun tarafında ye ki aklı başına gelsin hihihihihih:))))
aaaa güzel fikirmiş şu tuzuna bak meselesi :))) belki bizim bebekler de büyüyünce işe yararrr:)))

yaaaa 4 kilo verip 5 aylık hamileyken nasıl hala o 4 kiloyu geri almıyon valla kıskanıyorum heeeee
hiç yakışıyor mu bir hamileye tetetete ne kadar ayıppppp

canıımm çok sevindim nasıl için rahatlamıştır şimdi. Darısı bizim başımıza.. benim de şafak 2. pazartesi gidicem sabırsızlıkla bekliyorum pazartesiyiiiiii

Siz kaç yıllık evlisiniz ki? o tutmuyorsa sen tut. o sarılmıyorsa sen sarıl bir iki üç sonunda zaten tavırlarınla ne anlatmaya çalıştığını anlar.. bence sevgi konusunda arsız olacaksın

merhaba canım tavsiyelerini çok beğendim gerçekten çok faydalı şeyler, hepsini uygulamaya çalışacağım. bu konularda uzmanlaşmış gibisin maşallah ne güzel :) benimde bi sorum olacaktı canım bu konudaki fikrini çok merak ediyorum, nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursan çok memnun olurum.

bir oğlumuz olacak Allah kısmet ederse. kayınvalidem, eşim, kayınbabam, görümcelerim vs. yani eşimin tarafındaki herkes kayınbabamın adını koymamı istiyor. eşim tek erkek çocuk ama ben istemiyorum. hatta kayınvalidem bu konuda benim fikrimi bile sormadı. bebeğin cinsiyeti bile henüz belli değilken erkek olursa adı bu olacak dedi ve geçti. eşimde annesini onayladı. eşime bu konuda çok kızdım. "benimde fikrim alınmalıydı, bu bizim bebeğimiz ama bana sen dahil fikrimi soran kimse yok" dedim. ve işin garip tarafı eşimin her iki dedesinin ismi de aynı. ama eşime dedelerinin adını vermemişler gayet modern bir isim koymuşlar. bunu da söylüyorum eşime. bak annenler senin ve diğer kardeşlerinin adına kendileri karar vermişler ve ne güzel isimler koymuşlar diyorum. neden biz dede ismi koyuyoruz ki diyorum. hem eğer illa dedesinin ismi koyulacaksa bende kendi babamın adını koymak istiyorum. onunda hakkı var o zaman diyorum ve kavga ediyoruz bu konuda sürekli. bir ara ikna etmiş gibiydim ama şimdi isim konusu açılınca eşim tekrar babasının adını koymakta inat ediyor ama ben istemiyorum yaa. ne yapmalıyım onu nasıl ikna etmeliyim bilmiyorum. eşimi kırmadan orta yolu bulmak istiyorum ama yapamıyorum sanırım

kesinlikle öyle.erkeklerin annelere karşı aşırı düşkünlüğü ve minnet borcu var. benim çevremde bir çok erkek arkadaşım da böyle..ve söyledikleri ortak şey şu ki eş bulunur ama anne bir daha bulunmaz.Acı bir düşünce ama maalesef böyle ((
benim de görümcemle sorunlarım var hatta bayramın 1. günü çok ağır şekilde tartıştık ama eşim benim haklı olduğumu bildiğinden hiç tepki vermedi. Napiyim canım o da abla atsan atılmaz satsan satılmaz dedi.
ben onun ailesini kendi ailemden ayırt etmem asla saygıda da sevgide de ilgide de.. ama bencillik gördüğüm anda direk tepkimi veriyorum uslubunca.. yani eşimle değil direk annesiyle ve görümcemle bu konuyu hallediyorum.
çünkü hakikaten belki de o öyle demek istememişsindir senin ters anına denk gelmiştir ve o yüzden öyle gelmiştir kimse bunu açıkça konuşmadan bilemez yani.
demiştim yaa benim annem de abimin eşine öyle diye. eşi annemin eve zamanlı zamansız geldiği için abime annemi uyarmasını söylemiş. Buna ben bile çok üzüldüm ki kadın haklı kendi açısından çünkü annemin yanında rahat edemiyor. Ama yine de anneme böyle bir şey demesini istediği için abimden çok üzülmüştüm. Bu açıdan düşünün kendi annenize bu şekilde tepkiler verse eşiniz ne kadar kırılırsınız dimi? ben bu açıdan düşünerek eşimin ailesini eşime eleştirmem yani ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…