2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
BEN HEP GÖBEKTEN YAPACAĞIM KENDİM YAPIYORUM iğneyi ilk hamileliğimde ağırmamıştı ama bunda ağırıyor ve morarıyor

ben kendim yapamıyorum korkuyorum bir de artık çok acıyor göbek gerildikçe acı ağrı artıyor iğne yerlerinde morarıyor tabi bir de.
inşallah haftaya kola geçeriz doktorumun izniyle

Siz kaç yıllık evlisiniz ki? o tutmuyorsa sen tut. o sarılmıyorsa sen sarıl bir iki üç sonunda zaten tavırlarınla ne anlatmaya çalıştığını anlar.. bence sevgi konusunda arsız olacaksın

ben 7 yıllık evliyim ama eşimle 12 yıldır birlikteyiz, hayliiiii bir zaman oldu anlayacağın, yok yaaa ne yapsan olmuyor, bir süre sonra hayatın akışına kapılıp gisiyor insan, monotonlaşıyor herşey.. Allah tan sevgi saygıda henüz bir şey yok benimki sadece kapris işte, daha 30 umda bile değilim, napıyiim özlüyorum o günleri.

ayyy dağlara taşlara, Allah korusun yarabbiiimm, ama dediğin mantıklı olabilir, o nedenle doktor bana 4 hafta sonra gelmen geç olabilir demiştir, amaan Allah 'ım sağlıklı sıhhatli evlat versin inşallah

kesinlikle sana katılıyorum. anne bu sonuçta eleştirsen bile asla gözünde annesinin haksız olduğu imajını yaratamazsın. O yaşını başını almış bir kadındır neden hata yapsın gibi düşünceler içerisine girer.
Ben de bu tür sınavdan çok ağır olmasa da geçmiş biriyim. Eşim geçen mayıs ayında bir operasyon geçirdi. o gün annesi ve ben refakatçi kaldık. ameliyat sonrası çok fazla sancısı oldu sancısı geçtiği anda da hemen dalıp uyuyordu. ve çıt dediğinde de hemen uyanıyordu. Ben elimde olsa nefes almicam ki rahat uyusun diye. ama annesi tv yi açalım karadayı başlıcak dedi. Ben hemen tepkimi verdim anne zaten zor uyuyor karadayı dizini sonra da internetten açarız izlersin dedim. hiç bir şey söyleyemedi hatta utandı o söylediğinden. Ben asla saygımdan ödün vermem. Annem derim sarılırım. kendi annemin şefkatini gördüm her zaman kayınvalidemden çok şükür.. gelinim demez başkasıyla tanıştırırken kızım der benim için.. ama aramızda garip bir samimiyet var yani o çok iyi biliyor ki arkasından asla konuşmam..
ama eğer gelmek istiyorlarsa da eğer ölüm döşeğinde değilsem kesinlikle geri çevirmem ve her türlü hizmeti ederim. o zaman yani zor zamanımda bile saygımdan güleryüzümden bir zerre bir şey kaybetmediğim için eşim onlar gittiğinde her seferinde teşekkür ediyor bana.
çok kısa sürelerle sabır gösterdiğinde eşinin gözünde değerin her seferinde uzun vadeli oluyor. çift kişilik bir yaşam bu ve birinin istediğine saygı duyarak mutluluğun ömürlük olmasını sağlayabiliriz :))

kızlar ben bu gece yatış pozisyonuna takıldım dünden beri, ne güzel kendimi saldığım gibi yatağa atıyorudm kendimi, ne sağımı düşünüyordum ne solumu ne sırtüstüsünü, dün kordon dolanmasına sebep oluyormuş diye yazınc abir arkadaş bütün gece 10 defa uyanıp uyku şeklimi kontrol etmek zorunda kaldım şimdi uyumaya korkuyorum yaa, yine uykum mu bölüncek benim şimdi

çok haklısın çok güzel yazmışsın arkadaşım:109:

kızlar ya isim konusunda eşimle bir türlü ortak karara varamıyoruz onun istediğini ben istemiyorum benim istediğimi eşim istemiyor. iki isim koyun diyeceksiniz iki isim de istemiyoruz ortada kaldık. eşim bir isimde diretmiyor ama benim bulduklarıma da yok diyor. ben berrak, ipek, gökçe isimlerinde gidip geliyorum. eşim betül, inci isimlerinde çok kararsız kaldık içimize sinen bir isim bulamadık

o tür konuşmayı kesinlikle seni yapman doğru değil delipisicik. Çünkü ne olursa olsun sen el kızısın asla oğlunun verdiği samimiyeti veremezsin. her söylediğinde hele ki bu şekilde oğluna düşkünlüğü varsa bir kötü niyet arama ihtimali olabilir. eşinin bunu söylemesi de çok zor o zaman da eşin hanımköylü şuna bak karısını gördü annesini istemez oldu gibi bir duruma girecek. Bu iş kesinlikle kayınvalidende bitiyor. O değişmeyecek o kesin o zaman da sen giriyorsun devreye ve anlayışlı davranarak bu sorunu çözeceksin takmayacaksın. Yoksa kısır döngü şekilde huzursuzluğun gün be gün artarak devam eder..

ben de tam tersi bebek olduğunda daha fazla içli dışlı olma korkusunu yaşıyorum çünkü bir sınırımız vardı hem kendi ailemle hem onun ailesiyle. Bize çok yakın oturuyolar yürüme mesafesi 5 dk. ama bugün cumartesi ve 5 gündür ne biz ona ne de onlar bize gelmedi. işte çocuk olduğunda bu tür sınırı koruyamayacağız bakalım zaman göstericek:))
ama sabır lazım mecburen yapacak bir şey yok anne bu kutsal. Düşünsene annen sizinle tatile gitmek istese ve sen annene hayır biz başbaşa gidicez desen tatil boyunca keşke getirseydik diye pişmanlık duyup o tatili burnundan getirmeyecek misin? bu şekilde bak kesinlikle (

eşinin annesi mi dedi bu kızda ne var anlamıyorum bu kadar üstüne düşüyorsun diye :)) yaa inanamıyorum bu insan hiç mi gelin olmamış. Ya da gelin olmuş ve kendi gibi bir kayınvalideye denk gelmiş ki doğrıusunun böyle olduğunu sanarak böyle davranıyor.
bir de neden şu açıdan düşünmüyorlar hiç. Hep genç kalmayacaklar. illa ki bir gün hasta olacaklar birilerine belki muhtaç yaşayacaklar ki yaşanan örnekler çoğunlukla.. Kayınvalide neden ilerideki bu günleri düşünerek hareket etmez ve geliniyle damadıyla güzel geçinmez ki?
Aklım almıyor belki anne olmadığım için henüz anlayamıyorum ama böyle olacağımı da pek düşünmüyorum :)))

iyi geceler arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama kulübe yabancı değilim çünkü 2012 ocak annesiyim 2 sene olmadan yine buralardayım.İlk bebeğim erkek adı kayra şuan ise 18+4 günlük bir kız bebişe hamileyim.Burada çok güzel paylaşımlarda bulunmuştuk 2012 ocak anneleri ile inşlh sizinle de güzel paylaşımlar olur.

benim de görümcemle böyle bir sınav yaşamıştım:)) kendi tesettürlü ve güneş çok fazla göremediği için d vitamini eksikliği varmış.. o da çareyi kadınlar plajında bulmuş. denize girmediği için denizin temiz olup olmadığı umurunda bile değil yani. bir gün ankaradan misafirlerimiz geldi ve denize gitmek istediler. Ben de şileye gidelim dedim oranın denizi temiz diye.. görümce biraz bencil olduğu için herkesi örgütledi ve işte polonezköyde bi yer var oraya giderseniz ben de gelirim dedi ama milletin denize gidip gitmemesiyle zerre ilgilendiğini düşünmüyorum çünkü denizi berbat pis bir denizdir biliyorum çünkü. Neyse o öyle tutturunca bende hiç sesimi çıkarmadım ama gitmemeye kararlıydım. gidicekmiş gibi yaptım. sabah kalktık midem bulanıyormuş taklidi yaptım ve eşime ben gidemicem bu durumda dedim. eşim anladı başka bir sebepten gelmemezlik yapmıyorsun dimi sadece miden bulandığı için gelmiyorsun dimi dedi. ben de dedim o denizin nasıl bir deniz olduğunu biliyorum. hem gitsem bile denizi görünce yine midem bulanacak keyfinizi kaçırmiyim siz gidin dedim:)))
onlar gittiler neyse tabii görümcem sadece güneşlendiği için çok mutlu ama diğer misafirler denizin pisliğinden dolayı denize giremedikleri için biraz mutsuz geldiler.. Nasıl geçti dedim eğlendiniz mi bari dedim. misafirler dört bir yandan haklıymışsın emel deniz berbattı hiç giremedik keşke şileye gitseymişiz dediler.. Görümcemden çıt çıkmadı:))
Yani bencille bencil olmayacaksın ama dediğini de yapmayacaksın. Doğum günümüz aynı onunla. ve her doğum günümüzü birlikte yapalım istiyor. Ben de eşime ablasının yanında dedim ki bir gün. Aşkım 18 temmuzun pek önemi yok bence öncelik ablanın. Önce onunkini kutlarız. Günler bizim nasılsa dedim :)) Bir daha öyle bir isteği olmadı..
Bebeğimin olma haberini bile benden önce tüm sülalaye kendi haber verdi. Ben de iyi oldu abla beni büyük bir yükten kurtardın deyip öptüm :))
yani biraz politik olacaksın ki yuvanın mutluluğu bozulmasın..

kıslar sizce beşik mi park yatak mı daha iyi? ben odası dışında, yanımızda yatabilmesi için 2 sinden birini alıcam ama hangisi park yatağı daha uzun süre kullanır ama beşiklerde daha iyi sallanıyor, siz ne düşünüyorsunuz??? deneyimli annelerde var aramızda paylaşırsanız sevinirim

Son düzenleme:

cnm ben şuan park yatak kullanıyorum oğlum için.Onu bu ay kendi odasına geçireceğiz park yatağı da kızımıza kalacak.Bence beşikten daha kullanışlı.İki kademeli olması ilk aylarda çok işe yarıyor.Benimki kraftınki ve gayet güzel sallanıyor.Hem memlekete tatile giderken yanında da götürebiliyorsun.Ben kesinlikle park yatağı tavsiye ederim.

bu isim konusu bir halledilse de kurtulsak,biz de karar vermiştik ama vazgeçtik,hala belirsiz,bence gökçe ve inci güzel,hatta inci biraz daha ağır basıyor,kibar ve güzel bir isim bence.

BEN HEP GÖBEKTEN YAPACAĞIM KENDİM YAPIYORUM iğneyi ilk hamileliğimde ağırmamıştı ama bunda ağırıyor ve morarıyor

Allahım inşallah bu sıkıntılarının karşılığında hayırlı mı hayırlı evlatlar nasip eder sana canım. Allahım sağlık sıhhat versin inşallah..

teşekkür ederim canım, sallanırken ses sürtünme falan oluyor mu???

3 yaş sendromu hamileyken bir de. Sana hakikaten çok büyük sabır vermiş rabbim. Gerçi anne olmak zaten tümüyle sabır işi. Başa gelmeden gerçekten bilinmiyor. Ben bir de çocuklara kolaylıkla tahammül edebilen biri de değilim. Çok kızacaksınız biliyorum ama ((
tahammül edebildiğim 3 canavar var onlar da ablamların ve abimin çocukları :)) yeğen oluyor kendileri. Bundan pay biçerek kendi çocuğuma daha iyi sabrederim gibime geliyor. 2 yaş sendromu 3 yaş sendromu vs.. bizi bekleyen zor sınavlar. Herkese sınavında başarılar diliyorum şimdiden:)))

Ama annesi hatırlasana, öyle yapması ne zevklidir kim bilir, yoğurdu masaya sıva, o küçük parmakları kullanmak suretiyle annecik kızana kadar resim çiz... Laf aramızda fikre bayıldım...

kirlenmek güzeldir doğru diyosun :)))
Ben küçüklüğümde çamurla oynadım çamurdan evler yataklar sandalyeler yapardım. Bebeğimin de benim gibi bir çocukluk bebeklik geçirmesi için elimden geleni yapıcam .. umarım doğduktan sonra fikrim değişmezz ((

Aynı sorun dün gece bende de oldu. sağ tarafıma yatınca resmen vicdan azabı yaşadım sahiden acaba beslenemiyor mu diye. Sonra belim ağrıdığı için sırt üstü yatınca da kordon sahiden dolanır mı diye düşünerek sıçrayıp soluma döndüm. gergin uyuyorum zaten ve tüm gece kabuslarla uyudum. garip bir geceydi ((
ben de uyumaya korkuyorum az önce eşim işe gitti. Uykumun en derin şekilde gelmesine kadar uyumayı pek düşünmüyorum bu gece(

ılerleyen zamanlarda zaten yatamıcaz bırde gecen doktor da ben anıden kalktım.... doktor dedıkı boyle anıden kalkma, yatabılıyorsan sola yatabılırsın ama zorlama kendını dedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…